Единия с горна камера, другия с долен фризер, май и ти не си наясно какво точно си търсиш!
Принципно за мен е без значение къде се намира фризерна та част дали е долу или горе , изискванията ми към хладилника е да е над 200л хладилна част и поне около 60- 70 фризерна част и да е нофрост. А заради децата да има и диспенсер за студена вода .
Снощи намерих инструкциите за експлоатация на самсунга и в тях е упоменато че минималното отстояние отстрани и отзад трябва да е 50мм а отгоре 100мм .
Затова май щте грабвам посоченото ЛГ и да мирясвам , че старият хладилник ме подлудява с постоянното брамчене и балбукане от компресора.
Този пост е редактиран от lesho; 24-05-15 в 17:07.
Трябва ми по-голяма хладилна част и по-малка фризерна/камера/.Как са Самсунг като марка за хладилници?
Самсунг като марка са зле не само за хладилници![]()
Технмаркет имат "голям мениджмънт"
https://www.technomarket.bg/products...g-rt-38feaadsp -този хладилник беше на нормална цена 899лв ,сега е в "промоция" 999 +ваучер за 70 лв, егати и боклуците са!
Също като Samsung при битовата техника. Въобще не бих се заглеждал по техни модели.
Здравейте, купих си хладилник Gorenje с 3 г. гаранция и ми предлагат от веригата която го купих, удължаване от 3 на 5 г. фабричната гаранция срещу заплащане. За целта трябва да заплатя около 150 лв.
Според вас струва ли си?
Преди да даваш грешни пари, провери дали твоят модел не е в промоцията с 5 годишната гаранция на вносителя!
На www.gorenje.bg са описани условията на промоцията и за кои модели важи. Мисля, че беше до края на септември.
мнения и съвети за този модел хладилник DAEWOO FRN-U20BECI :: Side by Side хладилници :: Side by Side хладилници :: Хладилници и фризери :: Едра техника :: Technomarket Bulgaria днес с мъжа ми обиколихме магазините за техника и харесахме този модел но никъде не намирам мнения за него,а и двамата много го харесахме защото е достатъчно голям и е облечен в нещо като кожа отстрани (най - вероятно някакво фолио) но изглежда много добре.не намираме и по подробно описание за функции, темп.клас почти нищо освен стандартното описание.
От това, което прочетох става ясно, че в момента няма една марка, която да изпъква пред останалите. С две думи няма надеждни хладилници всичкото е боклук. Което просто няма, как да е вярно не може след или до изтичане на гаранцията и да сдава багажа.
От повечето модели и марки има реални постове от потребители, че техните хладилници са дефектирали точно по това време. Аз лично също съм от изпатилите с развален хладилник на 3-тата година от покупката потребител. Повечето модели наистина са в ценовия диапазон до 700-800лв. За някои модели и марки (Либхер) бройката на повредилите се около 3-4г. е по-значителна. Но всичко това показва една тенденция и за това препатилите препоръчваме голяма гаранция, а не марка. Просто всичко в този ценови клас излиза на късмет.
Както писах преди малко в една съседна тема пак за "избор на хладилник" - единствено майстора-техник от форума Баталски е препоръчвал точно конкретна марка - LG в диапазона около и над 900-1000лв. По едно време препоръчваха Бош по 1000-1200лв., но нещо се говореше, че вече били турски.
Не знам да кажат тези , които ги оправят. За мене лично AEG, BOSCH, Samsung, Liebherr трябва да са всичките на едно ниво. Говорим за диапазона 800-1000 лева.
Специално за Либхер има потърпевши, които са се оплакали от дефекти и в това ценово ниво.
А как стои въпроса с шума от новите фреони при комбинираните хладилници от високия клас? Има оплаквания, че с R600 шумовете са в целия уловим от ухото честотен диапазон и няма демпфериране. Знаете ли модел, при който нещата не са толкова зле?