А може би са я купили, за да премахнат конкуренцията на някои от своите по-скъпи марки?
Както направиха "големите инвеститори" в България и унищожиха българското производство. Особено в ХВП. Своге (Mondelez), Малчика София (Nestle уж) и т.н.
А може би са я купили, за да премахнат конкуренцията на някои от своите по-скъпи марки?
Както направиха "големите инвеститори" в България и унищожиха българското производство. Особено в ХВП. Своге (Mondelez), Малчика София (Nestle уж) и т.н.
Гена,не знам!
Изглежда до последно докато бяха шведска фирма произвеждаха едни от най-качествените ел уреди.Последно те си си смениха неръждаемите носачи на пералните със сплав.
Миеле ги сменят/чугун/ 97' или 98'.
Може би заради високите си цени на уреди,не можаха да устискат.
Гагенау и Неф,които бяха най-големите конкуренти/качество и високи цени/ на Миеле и те обявиха несъстоятелност,бяха закупени.Добре,че ги купи Бош и ги остави да си развиват технологиите.
Този пост е редактиран от Viking72; 02-06-18 в 21:03.
Искам да попитам за този прекрасен хладилник ,какво е мнението ви ?!
Онлайн магазин SHARP България | LCD телевизори | Хладилници
Здравейте,
Моля, помогнете ми с избора на хладилник. Започвам с размерите светлия отвор, където трябва да влезе е 74 см. ширина и около 70-72 дължина. Комбиниран, голям, желателно над 400 литра общ обем, за лично ползване, бюджет около 1500-1600 лева. (+/-100-200 лева). виждам, че вече няма с два компресора хладилници, което предпочитам и за това трябва да може да се изключва отделно фризера или хладилника, когато се почиства.
Гледах по темата, това което е писано е много, като преобладаващото е, че LG са лидер, да се гледа гаранцията.... Ок, гаранция, но като започне, ако започне да съдава проблеми, все едно си без хладилник......
Пише да се гледа, колко време издържа, ако спре тока? Вероятно има значение за изолацията или дебелината на самия хладилник???
Нямам идея, какво да се гледа, а Gorenje-то, което имаме е вече много малко, но старо, издъхват уплътненията, пълни се с конденз и т.н. 16 години са доста време и издържа достатъчно, без ремонти, без проблеми...
Гледах тези модели, за които така и не неамерих отзиви, нито добри, нито лоши:
AEG S94400CTX0 - https://www.technopolis.bg/bg/Combo-...0CTX0/p/667339
LG GBB 548PZQZB - https://www.technopolis.bg/bg/Combo-...PZQZB/p/660686
Моля Ви, за мнения, ако имате наблюдение за моделите, предложения за други и т.н.
Имаше и разни коментари за компресорите, например Danfoss били най-добри... веднъж видях такъв хладилник на Бош за 2,500 лева, което ми е малко много :-)
Предварително благодаря :-)
Този пост е редактиран от shtiritz; 28-06-18 в 15:54.
Зравейте, в Метро продават - ArielliI-HD-113FN, искам да да го купя за кухня на майка си. Малък е и ще мога да сложа едно 32' ТВ. Да спестя място.
Ще се ползва сготвеното днес да се съхрани за един - два дни. Някой срещал ли е такъв хладиник и ако може мнение.
Купувай, и не се плаши!
На село ползвам,още по-измислен и бачка,не постоянно,когато сме там.
То ѝ парите му толкова.
Купих едно. Въобще не очаквах да има компресор. Включих го преди час мрази, ше го наблюдавам за колко време ще изключи. От любопитство.
Вътре сложих една метро единица Каменица - кутия, 0.5l. Вече изпих две. Поздрави на Китай!
Здравейте!Може ли да кажете мнението си за този модел на Беко,включена 5 години гаранция
https://www.technopolis.bg/bg/Combo-...31DZX/p/660588
и да ми разясните какво означава пълен nofrost и ако няма този какви трябва да са ми съображенията;че не е включен към водопровод,какво означава пълна гаранция и тази такава ли е
Благодаря предварително
Здравейте,
обазавеждам кухня и си купих няколко електроуреда на Gorenje от серията Ora Ito. От същата серия има и хладилник, като цената му не е ниска и за това искам да помоля за мнение дали си заслужава. Хладилникът е това:
https://www.gorenje.bg/produkti/gole...612oraw/588463
Благодаря
Ми прецени си сам.Ако те устройва и ти харесва купуваш,ако не,търсиш алтернатива.Все пак,ти ще го ползваш,ти ще го плащаш.Съответно ти трябва да си го харесаш.
Привет.
Предстои ремонт и смяна на техниката в цялата кухня. Първоначално бях решил да предприема дизайнерския подход (всичко една марка), но бързо се отказах - ще се търси оптимално съотношение цена, качество, надеждност при всеки уред без ограничения на марки. Стигнах до хладилник, прехвърлих последните 20тина страници от темата, понасочих се към LG, Bosch, Neff и Liebherr. Ако позволява бюджета /1.5к таван/ - може да е и за вграждане /четох, че са произвеждани в Германия/. Имам опция за покупка на техника с транспортни дефекти, правена за германския пазар на поносими цени, но гаранцията, мисля, е 24месеца. Ще се поинтересувам за възможност за удължаване. Предвид последното - върху коя марка да фокусирам при избора?
Благодаря, поздрави