Страница 2 от 5 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 69

Новата схема на измама на Глобул !

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Живее в
    Русе, и малко у десно и малко у лево

Re:Новата схема на измама на Глобул !

Преди 2 години минахме на глобул - разбирай взехме 6 нови карти! Дотук ОК! Сметките ни в сравнение с Ментелските - спаднаха доволно - нали вече си имахме безплатни минути в групата. След 2 месеца взехме още 2 карти и първия месец - изненада - едната карта не беше включена в групата и разговорите таксувани като редовни извън групата - обадих се на оператор, после ходих и в офиса - за да коригираме грешката - резултатът - отнесоха се КОРЕКТНО и разликата в таксуването се приспадна от стойността на по-следващата фактура! Не винаги са за оплюване - ама пък и наште номера се въвеждат в групата с допълнителен договор - черно на бяло

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2009

И аз искам да се оплача от Глобул.Техен абонат съм от 7 години.Нямам забавена или неплатена сметка досега.Януари получавам обаждане от техен оператор и ми заявяват, че съм от лоялните клиенти и ме канят да отида в офиса за да си подновя договора и да си закупя телефон на преференциални цени.Помислих си, че "Най-доброто предстои" вече е дошло.Отивам в офиса и ми изваждат персонална оферта за десетина нокии и самсунги от най-нисък клас на цени еднакви с тези във всеки магазин за GSM-ми.Реших да се откажа от услугите им защото имам договор с другите два оператора и пуснах съответната молба,дадоха ми код за отказ и заявиха, че до 24 часа номера ще бъде спрян.Извадих сим-картата и лично я счупих и прибрах.След 2 седмици пристига фактура, че телефона е активен и дължа 5 лева.Помислих си, че е някаква неплатена сума и отивам отново в офиса и откривам, че телефона е активен и 5 пъти ме питат кага съм го спрял и др.подобни глупости, сякаш съм малоумен.Отново ми заявяват, че трябва да пусна писмена молба, отново ми дават код за отказ и т.н.Добре, че не са ми навъртяли някакви разговори.Сега чакам отново да видя дали трябва да пускам молба за спиране на картата.
    Не, благодаря господа Византийци.Вече няма да ползвам вашите услуги.

4. Тук е от
    Apr 2009

Леле кви са лъжци тия. Мен ето как ме врътнаха. Отидох да си подновя договора и ми дават списък с телефони на промоция. И аз си харесах една Нокиа, нищо особено, ама перфектна за детето. Викам си, ще я купя. Да обаче продавачът ми вика, трябва да е с карта с договор, а на мен карта не ми трябва и се отказах. Обаче на друго място разбрах, че въобще не е било така, че съм имал право да си го купя без карта, само срещу подновяване на договора. И се почувствах супер прецакан. Писах жалба по случая, на която една п..ка ми отговори, че съм имал право на телефон, но щом съм подписал договорът и вече нямам право. Няма извинявайте, няма наказахме тъпият си служител-нищо. И сега щом ми изтече договорът, прекратявам всякакви контакти с тях. Щом не си ценят клиентите, как очакват ние да ги ценим.

5. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Като сте толкова недоволни защо си подновявате договорите не мога да разбера ..... кой е тъпия в случая ?

6. Тук е от
    Apr 2009

Цитат Първоначално публикувано от MetalMilitia
    Като сте толкова недоволни защо си подновявате договорите не мога да разбера ..... кой е тъпия в случая ?
    Aми тъпи сме, ама като нямаме избор. Нали и мтел и вивател са същите измекяри. Имаме ли избор според теб?

7. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Имате, можете да не използвате услугите на никой, можете и да опитате в Мтел и Вивател. Мтел определено са по-добре от Глобул, а Вивател, с които работя от както съществуват, винаги са били коректни и изрядни (може да съм изтървал някоя 'промоция', но по-принцип са коректни).

8.  

9. Тук е от
    Jul 2007

Нямам никакакъв проблем с мтел,цялата фамилия сме там(да е жив и здрав моят човек,все така да е шеф).В България така става-с моя човек,иначе си загинал.Извинявам се за спама.

10. Тук е от
    Jun 2009

От началото съм абонат на Глобул аз и семейтвото ми, никога не сме имали проблеми със сметки и фактури сега имам 500 безплатни+15лв такса единия в САЩ - и всичко е наред.
    А от Мтел кво съм патил мани мани

11. Member
    Тук е от
    Sep 2009

Цитат Първоначално публикувано от ABVG
    Aми тъпи сме, ама като нямаме избор. Нали и мтел и вивател са същите измекяри. Имаме ли избор според теб?
    И БТК (преди да се обединят с VivaTel) имаха схема за измами.
    На село, където ми е вилата подмениха стационарните телефони с безжични (със SIM карта - нещо като голям GSM)
    На разпечатката на първата фактура, която дойде ми направи впечатление, че в рамките на 1 мин. има регистрирани 6 обаждания към един и същ номер с продължителност на разговорите по няколко секунди. Излиза, че за 1 мин. 6 пъти съм набирал един и същ номер и съм говорил по 3-4 сек. То даже физически е трудно изпълнимо. И така няколко месеца във всяка разпечатка такова нещо - в рамките на 1 мин. няколко набирания до един и същ номер (най-често 5-6 пъти).
    Писах жалба и ми отговориха че това е нормално, системата не може да допусне грешка и щом е отчетено така, значи е така!
    Повторно пуснах жалба и този път ми мотговориха нещо много абсурдно - поради спецификата на използваната от тях техника е било възможно това - апаратурата да "допусне грешка" и няколко пъти да отчете 1 обаждане.
    Останах като гръмнат!
    Това, което направих бе да се откажа от услугите на БТК и станах абонат на ....... VivaTel

Те междувременно се обединиха и познайте кой пак ще е прецаканият!!!

12. Тук е от
    Nov 2009

Мошенниците от ГЛОБУЛ ми погодиха следния добре скроен номер. Държа 3 карти на мое име и тази година реших, че вече тотално ще се махна от гадовете. Отидох в техен офис и попитах какво е необходимо да направя, за да прекратя договора си с тях. Отговориха ми, че договора ми изтича на 31.10.2009г и след като си платя задълженията, който имам мога да прекратя взаимоотношенията си с тях. До тук добре. На въпросния 31.10.2009 г нямах възможност да отида да прекратя договора, следващия ден беше 01.11.2009г /неделя/ и реших да отида в понеделник да свърша работата. На 02.11.2009г. отивам в техен офис и въпросните измамници ми казват, че автоматично са ми преподписали договора за още една година и не мога да се откажа, без мой подпис, без уведомление, без нищо решили и ми преподписали договора. След това оператор ми се обажда и ми казва, че ми били изпратили 1 смс, който не съм получил, но те твърдят че съм бил уведомен. Така че приятели колкото може по- бързо и навреме се отписвайте от мошенниците, за да не ви преподпишат автоматично /сигурно някаде с малки букви в договора е залегнало това автоматично преподписване, но аз лично не можах да го открия в самия договор/.

ГЛОБУЛ

13. Member
    Тук е от
    Aug 2009

Цитат Първоначално публикувано от pesho12
    На 02.11.2009г. отивам в техен офис и въпросните измамници ми казват, че автоматично са ми преподписали договора за още една година и не мога да се откажа, без мой подпис, без уведомление, без нищо решили и ми преподписали договора.
    във връзка с това мога да ти кажа едно - радвай се, че договора ти е бил за 1, а не за 2 год., защото в този случай автоматично щяха да ти го преподпишат за 2 год.!
    най-гадното е, че това с автоматичното преподписване на договора го има заложено някъде с много ситни букви, предполагам! не съм се занимавал да чета, защото предварително питам за това, като сключвам договор!
    мога да ти кажа, че и при м-тел е същата простотия - когато ти изтече договора, без никакво уведомление, без никакъв подпис или каквото и да е от твоя страна могат да ти го преподпишат, а ако евентуално решиш да прекратиш при това положение трябва да им изплатиш всички месечни вноски до изтичането на договора и фактически по този начин те задължават да им ползваш услугите, защото всеки ще си каже - "така и така ще им плащам, поне да си ползвам минутите"....
    другата страна на въпроса - ако искаш да се откажеш от услугите им (ако си запознат как точно става това) трябва 1 мес. предварително да отидеш там, да попълниш молба и чак когато наближи края на срока пак да отидеш и да прекратиш договора! и тогава се почва едно ходене по мъките - всячески се опитват да те мотаят и те връщат по няколко пъти под различни предлози с цел да изтървеш срока за да ти се удължи автоматично още един месец, понеже нали се сещаш, че когато веднъж ти е излезнала фактурата (преди да закриеш картата), в месечната ти сметка се включва и таксата за следващия месец, а нея никой не ти я връща! и после пак се принуждаваш да ползваш картата още един месец и така...
    до като най-накрая на следващия месец пак след опити да те размотават не им вдигнеш един як скандал в магазина и заявиш, че ще се оплачеш от "продавач-консултантите" на по-горна инстанция, с много голяма неохота се заемат да ти закрият картата.....

п.п. имах няколко договора на м-тел, но тотално съм се отказал от тях! на глобул ползвам б-конект и то за да може някой приятели да ми звънят... но мисля скоро и нея да махна! на м-тел съм оставил също 1 прима, но и тя няма да изкара много май!
    единствените абонаменти, които ми останаха са на виваком, но до колкото знам при тях един мес. преди да ти изтече договора ти звънят за да те уведомят и да ти предложат някакви оферти, ако предподпишеш договора! в противен случай договора остава "висящ" така да се каже и се удължава месец за месец, като по всяко едно време можеш да го прекратиш!
    за сега съм доволен от тяхните услуги, надявам се да не ме разочароват, че тогава не знам вече при кой трябва да прехвърля....

14.  

15. Тук е от
    Nov 2009

Има вариант за прецакване на системата - проверете.
    Преди няколко години жената реши да си вземе нов телефон и без да ме пита си купила най-обикновен базов модел за момента - motorola C115 с договор към Глобул за 1 годинка за 50-60 лева като е питала дали може да ползва карта на друг оператор на същия телефон (отговорили са и че може ) но се оказало че заключен към Глобул. В крайна сметка за 1 година като си погледне сметките на месец (по минимум 30-40 лева) се увери че за 400-500 лева можеше много по-добър телефон да си купи и още да го има.
    Та да си дойдем на думата - договорите с Глобул. Появиха се няколко проблема с картата и накрая умря. Докато се проточваше подмяната и други глупости са били спрени изходящите повиквания от телефона и по-късно и входящите. След като си получи новата СИМ карта и плати последната сметка я попитаха ще пусне ли молба за включване (или там както се води) на номера , но след кратка консултация решихме да не го правим.
    В крайна сметка следващата Фактура дойде със сметка -3 лева ( минус три лева - някаква си отстъпка) и я майтапих да отиде да си ги иска тия пари. След това спряха да идват фактури и това си беше. Та изпробвайте варианта със забавяне на плащането на сметката и да видите като спрат съвсем картата при плащане дали автоматично ще ви пуснат номера или ще чакат да подадете молба за пускане.
    Забележете че не говорим за отказано плащане , а просто за забавяне да не ме разберете погрешно.

16. Тук е от
    Apr 2009

Нека и аз да разкажа една класика за въпросния оператор.
    Родителското тяло отива и си харесва някаква малоумна Нокиа. Разбира се набълбукват я с някакъв безумен договор , но то къде ли не го правят ? Всичко хубаво , но изведнъж сметките набъбват сериозно. Поглеждам аз разпечатката и какво да видя ? Масата разговори с някакъв номер в Германия ! Разбира се , дръпвам една лекция , как не трябва да се говори в чужбина и т.н, и т.н, но се оказва , че номерът е един и същ. Шок ! Втора лекция - в стил "Не си давай телефона на никого", защото вярвам , че наистина някой е навъртял въпросните минути с Германия. Пореден месец - сметка в трицифровия диапазон. Отиваме в магазина и се консултираме от какво може да е това . Отговорът : "Системата е безгрешна тези минути наистина са изговорени от този телефон, нищо не можем да направим". Така или иначе , съм технически грамотен и решавам да разчовъркам въпросната Low-cost тояга. Какво да видя ? Фабричните настройки (може би на всички телефони) определят бутона на "1" (единицата) за бързо набиране на гласовата пощенска кутия, опция, която на въпросният модел не може да се премахне/забрани. До тук - пак добре , къде идва голямата шашма - вместо номера за гласовата поща на Глобул , въведен номер +44.......... Т.е всеки път когато натиснеш единицата малко по-продължително (а това се случва често в дамска чанта) си говориш с някакъв бот в Германия. Отивам лично в магазина и вдигам грандиозен скандал. Обясняват ми , че вината си е на клиента. Питам : "Вие какви хора сте да продавате телефон с вградени номера за избиране в чужбина?" Такъв бил модела.Трябвало да си сменя въпросният номер от 1 (единицата). Обясняват ми , че съм малоумен накратко , но аз им връчвам държалката в ръцете и им казвам , че ако успеят да го сменят , ще си тръгна тихо и мирно. Шок отново ! Номерът не може да се промени , защото е фабрично закодиран на тази позиция. Обясних им , че съм цивилизован човек и няма да ги избия до 9-то коляно за наглостта им, нервите и времето , което ми загубиха, при условие , че възстановат взетите за "международните разговори" суми , дори като безплатни минути в тяхната мрежа. Ама не.....не можело. Ок прекратявам договра - не можело , как така не може да ви ... майката , плащам вноските до края на договора . Пак ли не може ? Ами може.....айде тогава .....ЧАО !
    Ще ходя без мобилен телефон , ако трябва , но няма да се върна там.

17. Тук е от
    Feb 2004

КЗП, колега....Жалби и съд тва му е майката.

18. Тук е от
    Dec 2009

Май в тази държава всеки се опитва да прецака всички останали по всякакъв възможен начин.

И аз като вас бих се обърнал към КЗП при сериозни разминавания с реалността, но засега не съм имал чак такива и то благодарение на това, че говоря малко. Не отдавна получих две сметки, на които разгледах подробната разпечатка и установих, че съм платил по някой лев за разговори с баща ми. Да обаче неговият номер е в групата за приятели. Влизам в сайта и проверявам списъка с номерата на приятели. Всичко точно от първата до последната цифра. Само дето изведнъж осъзнах, че номерът на баща ми просто е изчезнал от списъка и съответно си го плащам по стандартната тарифа от 32ст. Добре, че не ми се е налагало да говоря много с него, че при 250 минути на месец спокойно можех да докарам сметка до 10 пъти по-голяма от тази, която обикновено плащам. А аз не говоря много с номера извън предплатените и съотвенто не надвишавам особено 10-те лева месечен абонамент.

Глобулци имат и още един доста гнусен трик за изкарване на още пари. Той се прилага постоянно и без изключения към всички абонати. Става дума за това, че при преподписване на договор със смяна на тарифния план всички номера от групата за приятели се изтриват автоматично при смяната на плана на отчитане. За наше съжаление обаче ние никога не получаваме информация кога това е станало. Трябва или да се обадим на оператор или да следим преди всяко обаждане дали все още имам номера в групата или вече са изчезнали. Така докато се усети човек спокойно може да нъврти сериозни суми.

Иначе мошеничества от мобилните оператори има всякакви. Преди около 2 години имах bConnect карта, която накрая инквизирах с високо напрежение докато изпуши буквално. Имах един апарат и ползвах МТел, а другата карта за определени хора, за да плащам по-малко. При последното ползване в картата има около 5 лева. След месец я слагам в телефона, опитвам да набера и ми се казва, че нямам наличност. Проверявам и ми се казва 0 лева. Картата е далеч от изтичане на срока и седяла извън телефона без друг да е имал достъп до нея. Ама че магия да ги е*а Друг път пък МТел ме бяха таксували 45 ст. за един СМС към друг МТел номер при цена от 25 ст по онова време.

Един единствен път съм бил на далавера от "дефекти" в отчитането. Дадох си телефона на един приятел да се обади на друг мой приятел. Картата ми беше МТел прима. След края на разговора от около 3-4 минути се оказа, че стойността на разговора от около 2 лева (доста солени бяха тогава разговорите) вместо да бъде приспадната от наличността в картата е била добавена към нея

Заради такива простотии, когато МТел направиха безплатни разговорите на един свой рожден ден правих какви ли не безмислени обаждания. Говорих си сам с два телефона 15 минути и се забавлявах със стерео звука от закъснението в мрежата :D После си приказвах с един приятел 2 часа (естествено на високоговорител, за да не си опека мозъка). После още сума време с други познати. В крайна сметка бях навъртял около 3-4 часа за един ден.

Веднъж също съм бил на сериозна далавера с Глобул. Ползвах пакет Смарт Груп с 500 минути към 10 номера, 3 от които можеше да бъдат международни стационарни. Точно по това време оставих телефона си с глобулската карта на родителите ми, а аз седях 6 месеца в Белгия да си правя дипломната работа. В кабинета си в университета имах стационарен телефон. Познайте как всеки месец се навъртаха приблизително 500 минути с чужбина за 15 лева месечна такса. Естествено аз бях на далавера, но и Глобул не са се прецакали. Тарикатите ползват някакви gateway-и за подобни обаждания и на тях им излизат почти без пари. Затова е възможно обаждайки се до чужда държава там да не се види вашият номер, а някакъв друг. Същото се получава и при роуминг. Обаждайки се от друга държава понякога се случва да не се изписва вашият номер. Затова и често е трудно да се набере номер в чужда мрежа. Наскоро бях в Германия и там ми се беше случило да въртя по 2 пъти от Глобулска карта, за да се свържа. При Вивателската (служебна) трябваха по 5 и повече опита, докато се стигне до успешна връзка. Малоумна работа

Не мога да си обясня докога в България ще се работи по цигански и ще се говори за лоялност към клиентите, политики в тяхна полза и какви ли не други лъжи. Приканям всеки който бъде опарен при подобни измами да се обръща към КЗП и съда, за да разберат най-накрая тези долни мошенице, че така не може да продължава вечно.

П.П.
    Добавка към проблемите с Глобул. Току що баща ми получи 3 СМС-а за известяване, че е активирал успешно FunCall и си е избрал мелодия и това е активно в следващите 60 дни. Много хубаво, но той едва се оправя с пращането на СМС, камо ли да се рови в MyGLOBUL менюто или в Wap сайта им, за да активира подобна глупава услуга. Преди време пак така му бяха пуснали някаква услуга за новини от Формула1. Тогава пък на всеки СМС с новина се плащаха някакви пари. А те си пристигаха по няколко всяко състезание. Не им омръзна да крадат и без това бедния народ и това си е.

П.П.П.
    След разходка до Глобул (22.12.2009) услугата беше деактивирана (не че не можех да я деактивирам и сам). Получих обаче друга интересна информация. Казаха ми при получаването на СМС-и от специалните номера да не се натиска ОК за прочитане, а да се излиза с червен бутон, стрелка на обратно и каквото там имат различните телефони. Отварянето на СМС-а автоматично активирало услугата. То хубаво, но аз как да знам за какво става въпрос като не отворя СМС-а? Явно ще се трие директно всичко получено от непознат номер. А как ми се гади вече от рекламите от номер 500 за глупавата игра за 15000 лева. Спирам с добавките към този пост, че стана цял роман.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 5 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 17
    Последно: 31-01-15, 00:54
  2. Темпекс Fuji Electric измама!!!
    От stinglover77 във форум Черен списък
    Отговори: 47
    Последно: 09-05-12, 17:46
  3. Измама или не?
    От badboy във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 11
    Последно: 03-03-07, 22:06
  4. Потенциална измама
    От MitkoS във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 7
    Последно: 03-03-06, 02:00
  5. Ако не е измама ще е Новина
    От chavv във форум Коментирай новина
    Отговори: 12
    Последно: 30-12-01, 19:32

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе