Страница 3 от 5 ПърваПърва 12345 ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 69

Новата схема на измама на Глобул !

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Живее в
    Русе, и малко у десно и малко у лево

Re:Новата схема на измама на Глобул !

Това за безплатните минути в група, които Временно изчезват при промяна на тарифен план е още валидно - мислех си, че след 2-3 години вече са го оправили - ама нейсе! Ще се разправям с оператор - и то за 3 карти!

Имахме глобулски интернет - пълна скръб при липса на 3Г мрежа - тва едно на ръка - ама и след изтичането на договора тогава го прекратявали при желание от страна на клиента, НЕ МОЖЕЛО преди датата! - тва беше август месец - сега явно и те са решили да правят като МЕНтел - автоватично да го подновяват ако няма предизвестие 1 месец предварително! ПОНЕ!

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jan 2001

Аз съм на Мтел и всеки месец във фактурата имам "Разговори към безплатни номера (*77, 131, 0800 и др.) - ххх минути. Всеки път са между 20 и 30 мин. А аз със сигурност не съм набирал подобни номера от месеци. Не се чувствам набутан защото не се плащат, но ми е интересно защо ги пише без да са ползвани. Може би е някаква пералня за отчитане на разходи ...

4. Member
    Тук е от
    Dec 2008

Че има измами от страна на операторите,има.Искам обаче да питам как стои въпроса с кредитния лимит и защо има оплаквания за сметки от стотици левове,при положение,че лимита е в повечето случаи 50 лв.?

5. Тук е от
    Mar 2010

Цитат Първоначално публикувано от pesho12
    Мошенниците от ГЛОБУЛ ми погодиха следния добре скроен номер. Държа 3 карти на мое име и тази година реших, че вече тотално ще се махна от гадовете. Отидох в техен офис и попитах какво е необходимо да направя, за да прекратя договора си с тях. Отговориха ми, че договора ми изтича на 31.10.2009г и след като си платя задълженията, който имам мога да прекратя взаимоотношенията си с тях. До тук добре. На въпросния 31.10.2009 г нямах възможност да отида да прекратя договора, следващия ден беше 01.11.2009г /неделя/ и реших да отида в понеделник да свърша работата. На 02.11.2009г. отивам в техен офис и въпросните измамници ми казват, че автоматично са ми преподписали договора за още една година и не мога да се откажа, без мой подпис, без уведомление, без нищо решили и ми преподписали договора. След това оператор ми се обажда и ми казва, че ми били изпратили 1 смс, който не съм получил, но те твърдят че съм бил уведомен. Така че приятели колкото може по- бързо и навреме се отписвайте от мошенниците, за да не ви преподпишат автоматично /сигурно някаде с малки букви в договора е залегнало това автоматично преподписване, но аз лично не можах да го открия в самия договор/.

ГЛОБУЛ
    Има малка подробност: Срочен договор не се продължава автоматично като срочен със същият срок на действие
    С други думи: ако си подписал срочен договор за 1, 2 или "н" години, след изтичане на срока му и никоя от страните не е изразила желание за прекратяването му (с писмено предизвестие или по друг начин), той се превръща в безсрочен договор и може да се прекрати по всяко време с писмено предизвестие от един месец.

6. Member
    Тук е от
    Aug 2009

Това последното не важи за М-тел със сигурност! За Глобул не знам, понеже не съм бил техен абонат а за Виваком е така както казваш...
    п.п. Ако си абонат на М-тел и 1 месец преди да ти изтече договора не подадеш заявление, че искаш да го прекратиш, то той се подновява автоматично за същия период, за който е бил сключен първоначално!

7. Тук е от
    Mar 2010

Цитат Първоначално публикувано от Djia
    Това последното не важи за М-тел със сигурност! За Глобул не знам, понеже не съм бил техен абонат а за Виваком е така както казваш...
    п.п. Ако си абонат на М-тел и 1 месец преди да ти изтече договора не подадеш заявление, че искаш да го прекратиш, то той се подновява автоматично за същия период, за който е бил сключен първоначално!
    Никъде не съм писал, че не се подновява! Подновява се, но вече става БЕЗСРОЧЕН. Прочетете си ЗЗД преди да пишете.
    И още: Всяко условие или договорка противоречащи със съответният закон/и е невалидна, дори и двете страни да са се съгласили писмено с нея.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Aug 2009

Не знам, възможно е и да си прав.....
    Кой член от ЗЗД да прочетем, че не ми се рови из целия?
    И ако е така, защо още никой не е съдил М-тел за да си прекрати договора, а всички изчакват той да изтече? Познавам доста такива хора, които са искали да се откажат от тях и не са могли. Говоря за прекратяване, след като ти е изтекъл първоначалния срок на договора и той (според тях) автоматично се е удължил, толкова колкото ти е бил първоначално!

10. Тук е от
    Mar 2010

Цитат Първоначално публикувано от Djia
    Не знам, възможно е и да си прав.....
    Кой член от ЗЗД да прочетем, че не ми се рови из целия?
    И ако е така, защо още никой не е съдил М-тел за да си прекрати договора, а всички изчакват той да изтече? Познавам доста такива хора, които са искали да се откажат от тях и не са могли. Говоря за прекратяване, след като ти е изтекъл първоначалния срок на договора и той (според тях) автоматично се е удължил, толкова колкото ти е бил първоначално!
    По първия въпрос: Ако не ви се търси - посетете адвокат или попитайте в някой правен форум (като lex.bg).
    По другите въпроси: Никъде на съм споменавал, че някой трябва да съди някого. Единственото, което трябва да се направи е да се УВЕДОМИ другата страна с едномесечно ПРЕДИЗВЕСТИЕ, че желаете Договора да бъде прекратен. Нищо повече. Ако другата страна не приеме Предизвестието... тогава може вече да предявите претенциите си в съд (ако желаете). И ще ги осъдите.
    За да се избегнат недоразумения и после да има твърдения от рода на: ама нищо не е депозирано при нас и т.н. (от страна на оператора) Предизвестието го пратете чрез Нотариус или изискайте да ви бъде даден входящ номер на Предизвестието с подпис, дата и печат... като задължително се укаже какъв документ сте им предали. Длъжни са да го направят.

11. Member
    Тук е от
    Aug 2009

Аз лично нямам намерение, понеже нямам такива проблеми.... Въпроса ми беше по-скоро от любопитство.
    Ако някой познат има подобни проблеми ще го посъветвам да го направи!
    Приятен ден!

12. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна

Принципа е следният: Подписваш договор който ти изглежда добре.., но има точка в която пише ,че Те могат да променят общите условия и ако Ти не си изразил несъгласие изрично, значи си съгласен с всички изменения.. Които обикновено гласят: договора се прподписва за същия срок и т.н....

13. Тук е от
    Mar 2010

Цитат Първоначално публикувано от Очо
    Принципа е следният: Подписваш договор който ти изглежда добре.., но има точка в която пише ,че Те могат да променят общите условия и ако Ти не си изразил несъгласие изрично, значи си съгласен с всички изменения.. Които обикновено гласят: договора се прподписва за същия срок и т.н....
    Тази клауза противоречи на ЗЗД и следователно е невалидна, дори и двете страни да сте се съгласили с нея.

14.  

15. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Трябва значи да си намеря договора и да го прочета под лупа, защото на мен точно с такъв номер ми излязоха - закъснял съм с няколко дни и "системата" вече е преподписала договора за същия период. Казах им, че аз не съм го преподписал - нямало значение! Става въпрос за фирмен договор с няколко номера, а някои ит номерата исках да спра. Аман от номерата им! Преди заради подобни номера се отказах от Мтел, а им бях от първите клиенти

16. Member
    Тук е от
    Aug 2009

Всички са от един дол дренки! И аз бях от първите клиенти на М-тел, но и аз се отказах от тях... За Глобул имам наблюдения от познати - и те не са очаровани... Горе-долу проблемите им са идентични с клиентите на М-тел, макар, че от начало Глобул бяха коректи но и те се скапаха...
    Без да им правя реклама ще кажа, че в момента съм абонат на Виваком и за сега съм доволен като цяло - коректни са, не лъжат (много ), предлагат разни оферти при преподписване и т.н.

17. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

И аз сега съм при 2 оператора и се чувствам точно като преди няколко години - единия телефон се обаждам, по другия ме търсят. По-лошо ще стане като се овълчат и Виваком

18. Member
    Тук е от
    Aug 2009

Е иначе аз имам карти и на трите оператора, но на другите два са ми предплатени, точно за това - за да ме търсят...

п.п. Като се овълчат и те, се връщаме в средновековието - няма да ползваме телефони...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 5 ПърваПърва 12345 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 17
    Последно: 31-01-15, 00:54
  2. Темпекс Fuji Electric измама!!!
    От stinglover77 във форум Черен списък
    Отговори: 47
    Последно: 09-05-12, 17:46
  3. Измама или не?
    От badboy във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 11
    Последно: 03-03-07, 22:06
  4. Потенциална измама
    От MitkoS във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 7
    Последно: 03-03-06, 02:00
  5. Ако не е измама ще е Новина
    От chavv във форум Коментирай новина
    Отговори: 12
    Последно: 30-12-01, 19:32

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе