Страница 4 от 5 ПърваПърва ... 2345 ПоследноПоследно
Резултати от 46 до 60 от общо 69

Новата схема на измама на Глобул !

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Mar 2010

Re:Новата схема на измама на Глобул !

Цитат Първоначално публикувано от Lazar
    Трябва значи да си намеря договора и да го прочета под лупа, защото на мен точно с такъв номер ми излязоха - закъснял съм с няколко дни и "системата" вече е преподписала договора за същия период. Казах им, че аз не съм го преподписал - нямало значение! Става въпрос за фирмен договор с няколко номера, а някои ит номерата исках да спра. Аман от номерата им! Преди заради подобни номера се отказах от Мтел, а им бях от първите клиенти
    Няма нужда да го четеш. Иди и си пусни едно писмено предизвестие за прекратяването му. И задължително си вземи входящ номер, като ги накараш да напишат какво точно депозираш (а именно: Предизвестие за прекратяване на Договор от едикоя си дата (датата на 1-я ти Договор, а не на "преподписания от тях").
    На листа с входящия номер задължително да има: име на лицето приело документа, подписа му, печат на оператора и дата. Ако откажат: пращаш го чрез Нотариус на който и да е офис. Излиза малко по-скъпо, но за сметка на това няма оспорване пред съда в последствие.
    Малко допълнителна информация: никой няма право да те подписва (каквото значение слагат на думата преподписан). Ако подписа не е твой - документа е невалиден а този, който те е "подписал" носи И наказателна отговорност.

Има и друг начин за прекратяване на Договора: не плащате 3 месеца нищо. След това Оператора ви спира достъпа до системата, с което напрактика сам прекратява договора едностранно. При това не дължите и неустойка, защото не сте го прекратили вие (в случая сте само неизправна страна по отношение на плащането и давате на оператора да се възползва от клаузата за едностранно прекратяване от негова страна без писмено предизвестие). Важно е след това да се издължите (само след като картата не може да се регистрира в мрежата!), но когато го правите... посочете изрично, че не желаете да ви се въстановява достъпа до мрежата (услугите) на оператора.

2.  

3. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Смятам да отида да се пробвам - не искам да става на тяхното

4. Banned
    Тук е от
    Jun 2009

правилно те е посъветвал колегата от предния пост, сменяю фирмата и ги остави те да прекратят договора едностранно

5. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Не става така - аз съм минал и на друг оператор, но старите номера не мога да ги спра. Имах такъв случай с една карта, която беше на 5лв и не говорех от нея - получих я с телефона. Плащах от време на времеколкото се е събрало. Накрая получих май нотариална покана доброволно да си платя задълженията и картата ми беше заличена изобщо. Като отидох да плащам с изненада научих, че фактурата е 70лв - явно вътре влизаше и нотариалната такса за поканата. Платих фактурата и приключих с тази карта, но със сегашните не ми се постъпва така, защото са фирмени и някои от номерата мога да ги прежаля, но други са ми важни. Това, което искам е да спранякои от номерата.

6. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Можеш да си мигрираш ценните номера към друг оператор. Условието е да нямаш задължения по договора. Та файда особенна не виждам.

7. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Аз искам ценните номера да си ги запазя към този оператор, за да не подвеждам клиентите, които търсят код 089, но искам да намаля броя на картите в групата и не ми разрешават, защото е трябвало да отида до 04.01, а аз съм отишъл няколко дни по-късно. Миналата година няколко месеца карах на безсрочен договор, докато преподпиша новия и нямаше проблеми, сега обаче условията са други.

8.  

9. Тук е от
    Mar 2010

Аз искам ценните номера да си ги запазя към този оператор, за да не подвеждам клиентите, които търсят код 089, но искам да намаля броя на картите в групата и не ми разрешават, защото е трябвало да отида до 04.01, а аз съм отишъл няколко дни по-късно. Миналата година няколко месеца карах на безсрочен договор, докато преподпиша новия и нямаше проблеми, сега обаче условията са други.
    Опитай да раделиш договорите. Всяка карта или група карти да са на отделен договор. Попитай ги каква възможност има част от картите да минат на друга тяхна "промоция", но същевременно да бъдат прехвърлени и на отделен договор.
    Така е в България - фирми тип "кратуни"... макар и с Европейско участие. По-лошото е, че държавата ги защитава. То... какво ли може да се очаква като вече се управляваме и от милиционери... но това е друга тема на разговор.

10. Senior Member Аватара на dragozow
    Тук е от
    Dec 2005

Мисля че наскоро ги глобиха точно за автоматичното преподписване без съгласието на клиента. Аз Глобул ги отсвирих след като ги молих да махнат смс-ите от играта за големия кеш. Помолих няколко пъти и не ми обърнаха внимание. Дойде момента за преподписване на договора за 30 служебни симкарти и подписах с Виваком. Обясних на търговския представител на Глобул защо го правя и следващия път да са по-внимателни. Отделно Виваком дадоха два пъти повече от Глобул като ги натиснах преди да подпишем.

11. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Аз им казах, че една година ще ги изтърпя всякак на минимална тарифа, но ме губят като клиент със 7 карти. Всеки сам си определя приоритетите.

12. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Наистина ли вярвате в конкуренцията на пазара на мобилни услуги?

13. Тук е от
    Mar 2010

Аз им казах, че една година ще ги изтърпя всякак на минимална тарифа, но ме губят като клиент със 7 карти. Всеки сам си определя приоритетите.
    Не искам да прозвучи грубо или обидно, но на тях им е през онази работа. В бизнеса са важни парите, не пожеланията или афектите на клиентите. Ти ще им плащаш, а това дали ще преподпишеш... все тая. На твое място ще подпише друг клиент, недоволен от неговият оператор. Затова - финансова секира. Няма друг начин за съжаление. Аз лично съм ги отсвирил (Глобул) още преди 7 години. И никога, при никакви условия, дори да ми плащат да им стана клиент... няма да влезна в техен офис. Има едно просто житейско правило: който е излъгал веднъж - ще го стори пак.

Цитат Първоначално публикувано от Kasap
    Наистина ли вярвате в конкуренцията на пазара на мобилни услуги?
    Пазара е един, операторите - пак са един. Думата е една: картелно споразумение. Овцата която се стриже е пак една: българският народ.

14.  

15. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

А бе не е едно и също дали ще им плащам 70лв на месец една година или по 300-400лв месечно години напред

16. Тук е от
    Mar 2010

А бе не е едно и също дали ще им плащам 70лв на месец една година или по 300-400лв месечно години напред
    При тази сума явно имаш поне 20-25 карти. Със сигурност няма да се откажеш от техните услуги и те го знаят отлично. Ще псуваш няколко месеца и ще продължиш да се правиш, че ти е готино и изгодно... до следващият път, после до по-следващия и т.н. Колелото е кръгло и винаги се върти.

17. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Не, картите са 7, но мога да ги редуцирам на 2 по които да ме търсят и които да правят 20-30 лв сметка, а останалите номера да се сменят с такива от друг оператор. Винаги ще има някой, който ще е с незапълнен капацитет и ще предлага изгодни условияза да го позапълни. Сега това е Виваком, предполагам че може да има разместване или пък да дойде нов...Колелото както казваш е кръгло и винаги се върти.

18. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Винаги ще има някой, който ще е с незапълнен капацитет и ще предлага изгодни условияза да го позапълни. Сега това е Виваком, предполагам че може да има разместване или пък да дойде нов...
    Виваком е малък играч на пазара на мобилни услуги. Една ценова война не изнася на никого.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 4 от 5 ПърваПърва ... 2345 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 17
    Последно: 31-01-15, 00:54
  2. Темпекс Fuji Electric измама!!!
    От stinglover77 във форум Черен списък
    Отговори: 47
    Последно: 09-05-12, 17:46
  3. Измама или не?
    От badboy във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 11
    Последно: 03-03-07, 22:06
  4. Потенциална измама
    От MitkoS във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 7
    Последно: 03-03-06, 02:00
  5. Ако не е измама ще е Новина
    От chavv във форум Коментирай новина
    Отговори: 12
    Последно: 30-12-01, 19:32

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе