Страница 13 от 26 ПърваПърва ... 3111213141523 ... ПоследноПоследно
Резултати от 181 до 195 от общо 389
Like Tree3Одобрявам

Още един шаран в мрежата на Ванко

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010
    Мнения
    1,686
    #181

    Re:Още един шаран в мрежата на Ванко

    Цитат Първоначално публикувано от Lupus
    А защо да не повярвам (в този момент, тогава) на Ванко, който има безупречна репутация, а на другия? Не се ли е случвало и на теб да ти откраднат или да загубиш поради собствена небрежност всичко - пари, документи, телефон?
    Ами има нещо наречено "шесто чувство". Някои го имат, други не. Не може всички новорегистрирани да са платени клакьори. Трябва да усещаш, кой е надежден и кой не. Както на мен шестото ми чувство ми каза да не се доверя на ванко68, въпреки, че ми предлагаше почти 30% по-ниска цена за Дайкините, които купих от цената им в официалните дилъри!




  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    694
    #182

    Re:Още един шаран в мрежата на Ванко

    Цитат Първоначално публикувано от GalinRachev
    Айде стига де... при човека си загубил телефоните...при мен му се запали колата, после имаше мн работа, после се наводнинякакъв обект, после се разболяха работниците, после пък се схвана някакъв нерв и не можа да мръдне, после чакахме да направят бойлера, после топлообменик нямаше в цялата страна та чакахме месец да намерим точно такъв, после сглобявахме хидро групата че да не губим време в Казанлък, после я сглобихме, трябваше само да я тестваме.... и после продължава вече година! Иване, всеки ден се моля да не те срещна някъде из София...че света е толкова малък...
    Да това е проблема! Нещата или стават или не стават. Когато не стават търсиш друго решение, няма вариант да чакаш особенно много когато даваш пари. Повечето фирми, които правят бизнес имат графици и се стараят да ги изпълняват, но в този случай толкова много червени лампи е имало, че направо не знам как се стигнало до тук.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1312402260[/time]_________________________________________________

    Цитат Първоначално публикувано от aruba_man
    Ами има нещо наречено "шесто чувство".
    Не е шесто чувство просто спомен отнякъде че винаги има нещо зад ниските цени.

  4. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2011
    Мнения
    72
    #183

    Re:Още един шаран в мрежата на Ванко

    Ами докато светнат червените лампи бях дал причките вече. Лесно е сега да се разсъждава така, но я си спомнете до преди година...някой да си беше позволил лоша дума за този гъз? М? Няма да забравя как ми се ядоса като ми се обади че Даекин щели да спират от производство 71-цата щото излизала много евтина, а вършила работа за много по-скъп климатик Та ми искаше още 2000лв да купим климатика че видиш ли имало само още 4бр в Бг и ги запазили за него. След като вече бях дал 2000 и повече му отказах, като казах че докато не се направи това за което съм платил, не давам и лев повече. И "майстора" се разсърди... "Ако свършат климатиците е на твоя отговорност защото системата ти е изчислявана само за такъв климатик!"

    А относно цените, цената, която даде и за конвекторите, и за климатика си бяха най-високите, които видях в интернет въобще. При мен залога на Иван не беше заради ниска цен. Напротив! Всичко дойде от името което беше извоювал във форумите. Сега вече няма!

  5. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #184

    Re:Още един шаран в мрежата на Ванко

    Цитат Първоначално публикувано от dkolov
    Надявам се че мнението ми няма да прозвучи, като кандидастване за админ или модератор, но лично аз бих ги оставил да се представят на арената.
    ....
    Когато има сблъсък по-силния оцелява - гадно нещо от джунглата ама какво да се прави. Отгоре на всичкото не вярвам някой да успее да съсипе нечий бизнес само с писане по форуми, особенно ако този някой има възможност за защита. Ако е прав ок!!
    .....
    До колкото познавам този форум, нямаш и шансове с позицията: "Да пуснем лъвовете и гладиаторите на арената, пък каквото стане! Важното е да има сеир за публиката!"

  6. Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    694
    #185

    Re:Още един шаран в мрежата на Ванко

    Цитат Първоначално публикувано от GalinRachev
    Ами докато светнат червените лампи бях дал причките вече.
    Надявам се че всичко това ще има положителен ефект върху твоето мислене. Мисля че вече споменах, че пари се дават за свършена работа. Много коректно е в случая след като има свършена работа веднага да се дават пари.

  7. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2011
    Мнения
    72
    #186

    Re:Още един шаран в мрежата на Ванко

    kolov, аз ще си остана такъв, какъвто съм. Иван с неговите номера не може да ме промени. И за радост. Щото ако този случай промени всички, които четат тук, читави хора като LazarGanev (визирам него, защото само него познавам) не биха изпълнили и една оферта. По простата причина, че да работиш трябват пари. И е нормално като ще правиш нещо да вземеш капаро за това. Както взимам и аз. Разбираш ли ме? ...И още нещо - аз не искам да спирам бизнеса на който и да е. Но ако да крадеш пари от клиентите си е бизнес, то тогава повярвай ми ще вложа цялата си енергия да го спра!
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1312399874[/time]_________________________________________________

    Нали така, Иване?! ...

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    694
    #187

    Re:Още един шаран в мрежата на Ванко

    Така е по принцип, за да работиш трябват пари, но тези пари е много по-нормално да дойдат от банка. ако нямаш пари дърпаш днес 1000 лева от банката свършваш работа и утре вкарваш обратно, печалбата си остава за тебе - поне това знам от малкото лекции по икономика.
    Ако си имаш свои пари за да вършиш работа е горе долу същото - все едно ти си имаш малка банка, която се нарича каса.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1312401822[/time]_________________________________________________

    Между другото сетих се едно нещо за доволните и недоволните! Доволните никога не пишат и много рядко споделят, докато недоволните мрънкат навсякъде. Имам едно малко наблюдение, че един доволен клиент може да доведе друг, но един недоволен разпространява навсякъде където може.

    Надявам се това да не прозвучи, като упрек към Галин и останалите потърпевши, а само като предупреждение към тези, които държат на своя бизнес.

  10. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2011
    Мнения
    72
    #188

    Re:Още един шаран в мрежата на Ванко

    Още преди да съм завършил до край, препоръчах Иван за апартамент във Варна на дизайнерите, които ми правиха апартамента, на мой роднина за къща на 3 етажа и за заведение в центъра на Казанлък. Е, това вече няма как да се повтори. Тук вече се промених, прав си Никога не бих препоръчал никого!

  11. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,261
    #189

    Re:Още един шаран в мрежата на Ванко

    dkolov, лекциите по икономика и съвети как се управлява фирма ги задръж за времето, когато започнеш собствен бизнес, пък ние някакси ще се оправяме, както през последните 20 години. Поръчай си кухня по размер или дограма, пък иди търси сериозна фирма да ти ги изпълни без капаро. Поръчай си 500кг котел, пък аз ще чакам да ти го вкарам с 300 зора в мазата и тогава да си търся парите, така ли? Тази думичка "капаро" не я е измислил Ванко, няма и да я затрие. И нека правим разлика между техническите умения и новаторството на една личност и непочтеното и поведение в обществото. За това, което умее с двете си ръце и акъла - шапка му свалям, ама каквото си е надробил - да си го сърба. Не винаги се получава добър специалист в дадена област да бъде и добър биснесмен - примери много, Ванко е крещящ пример в това отношение.

  12. Member
    Тук е от
    Dec 2007
    Мнения
    782
    #190

    Re:Още един шаран в мрежата на Ванко

    @Lazar,
    Колко процента от сумата/цената е капарото което искаш от клиентите си?

  13. Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    694
    #191

    Re:Още един шаран в мрежата на Ванко

    Цитат Първоначално публикувано от Lazar
    dkolov, лекциите по икономика и съвети как се управлява фирма ги задръж за времето, когато започнеш собствен бизнес, пък ние някакси ще се оправяме, както през последните 20 години.
    Това едва ли ще продължава много дълго! Каквото беше няма да се върне. За 20 години децата се родиха, ходиха на училище, университет и вече знаят как се прави безнес. Преди това всичко беше на проба грешка.

  14.  
     
  15. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,261
    #192

    Re:Още един шаран в мрежата на Ванко

    Цитат Първоначално публикувано от KonanVarvarina
    @Lazar,
    Колко процента от сумата/цената е капарото което искаш от клиентите си?
    Ами всеки случай е различен и заедно правим схемата за плащане. Понякога трудът е по-малко от 10% от стойността на една цяла отоплителна инсталация и обикновено той остава за плащане накрая, но всичкото останало оборудване трябва да се плати. Ако сумите са големи обикновено се прави някакъв график за поетапно плащане и доставка, така има по-малко рискове и за двете страни. Аз също съм изгарял с неплатени суми за труд и материали и то от хора с възможности.

  16. Novice
    Тук е от
    Mar 2011
    Мнения
    4
    #193

    Re:Още един шаран в мрежата на Ванко

    Цитат Първоначално публикувано от Lazar .......
    И нека правим разлика между техническите умения и новаторството на една личност и непочтеното и поведение в обществото. За това, което умее с двете си ръце и акъла - шапка му свалям, ама каквото си е надробил - да си го сърба. Не винаги се получава добър специалист в дадена област да бъде и добър биснесмен - примери много, Ванко е крещящ пример в това отношение.
    И аз съм на това мнение.
    В началото на тази година, имах проект за климатизация на голям обект. Свързах се по телефона с Ванко 68 за среща и разговори, като му
    разказах за заданието и какво се търси. На първо четене /по телефона/, задачата беше изпълнима. Необходимо беше да се видим на място и
    да се уточнят подробностите. Започнаха уговорки по телефона за срещи, които и до днес не се състояха. Междувременно Галин пусна темата
    за некорекността в неговият случай и от там нататък за мен беше ясно, че съм до тук с този изпълнител. Проекта беше пет цифрена сума.
    Голяма благодарност към Галин и другите смелчаци, които споделиха премеждията си! Благодаря Ви! Готов съм и да почерпя!

  17. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2011
    Мнения
    72
    #194

    Re:Още един шаран в мрежата на Ванко

    Няма защо да благодариш, 100ян
    Това е идеята на форумите според мен. Всеки казва по нещо, и в същото време всеки решава сам за себе си кой да послуша и кой съвет да приеме. Чукай на дърво и продължавай нататък. В моя ремонт в жилището, който продължава вече 3 години, сбърках 2 пъти. И двата пъти беше поради това, че недоволни потребители ги е страх да кажат, че са недоволни. А и двете "фирми" бяха намерени и одобрени на база постове на потребители в интернет. Едните тъпани бяха тези, които ми правиха Барисола в банята, другия е Иван. И заедните пуснах тема, и за другите. Само че тези с тавана поне посмяха да се опитат да се защитят, но млъкнаха след втория пост. Иван дори и това не направи. И няма как. Едните взеха пари, но поне направиха нещо /друг е въпроса как/... Хайде, хубав ден на всички Лапайте по една лъжица мед всяка сутрин и да не ви пука въобще!

  18. Senior Member Аватара на dragozow
    Тук е от
    Dec 2005
    Мнения
    1,304
    #195

    Re:Още един шаран в мрежата на Ванко

    Типичен мошеник е Ванко. На мен първия път ми свърши идеална работа и останах доволен. Викам си ето един съвестен човек за климатици и ако ми потрябва ще го търся пак. Това "пак" дойде след година. Звъннах и му казах какво искам, човека даде няколко съвета. Тъй като нямаше да вземе пари предварително започна да се крие, да не вдига телефона, беше в Германия и т.н. След месец Сашо ми монтира Дайкина. Аз също продавам разни неща и при поръчка на нещо, което не е е налично взимам капаро с подпис и печат.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 13 от 26 ПърваПърва ... 3111213141523 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Прекъсва ми мрежата ??
    От obshtinska_mishka във форум Мрежи
    Отговори: 41
    Последно: 04-05-16, 19:45
  2. проблем с мрежата или ?
    От eror във форум Windows
    Отговори: 2
    Последно: 13-09-08, 08:43
  3. Проблем с мрежата
    От deveca във форум Мрежи
    Отговори: 8
    Последно: 21-11-05, 18:50
  4. Help губи ми се мрежата?
    От AVATARAT във форум Мрежи
    Отговори: 11
    Последно: 21-05-04, 02:23
  5. Как да конфигурирам мрежата?
    От Go_Play във форум Linux
    Отговори: 8
    Последно: 25-01-04, 15:56

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе