Кръстоносният поход приключи ли, за да си избираме други жертви. Смятам Крис да се вземе в ръце и да сложи край на този линч
[/quote]
Май това е новия линк на измамника,вчера се регистрирал и вече дава акъл на модераторите.
Кръстоносният поход приключи ли, за да си избираме други жертви. Смятам Крис да се вземе в ръце и да сложи край на този линч
[/quote]
Май това е новия линк на измамника,вчера се регистрирал и вече дава акъл на модераторите.
И аз следя темата от самото начало. Предполагам, че пострадалите вече сте се консултирали с адвокат. Но все пак и аз да кажа, какво е необходимо да се направи оттук нататък. Най -добре както сте решили всички пострадали подайте една колективна жалба до прокуратурата. Като гледам за какво говорите този който ви е измамил е извършил следното престъпление:
"....Чл. 209. (1) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., бр. 10 от 1993 г.) Който с цел да набави за себе си или за другиго имотна облага възбуди или поддържа у някого заблуждение и с това причини нему или другиму имотна вреда, се наказва за измама с лишаване от свобода до шест години...."
След като мине проверката има два варианта - да му образуват досъдебно производство или да откажат образуването. Във всеки случай обаче ще направят проверка, тъй като сте завлечени със сериозна сума. В жалбата опишете колкото се може по-подробно случаите, като ако имате възможност приложете и копия от разписки и други такива с които сте му давали сумите и всякакви документи, които смятате че имат отношение към случая. В случай, че му образуват ДП задължително се конституирайте, като граждански ищци по делото. И не чакайте ако не сте подали досега. Подайте задължително - на вас ще ви коства едно ходене до прокуратурата и евентуално някаква сума на адвокат ако решите адвокат да ви пише жалбата.
Благодаря, че сте съпричастни! Всичко е ясно. Предприети са мерки и вече се работи по това.
Ние си действаме, но лошото е че през това време изгарят още хора
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1312003560[/time]_________________________________________________
Ето и снимки ако се представи някъде под друго име.
@kuuul @GalinRachev - вероятно изгарят още хора, така е, но хайде да си кажем и защо изгарят? Нима сме 80-те години и няма големи и сериозни магазини и фирми, където като бял човек можеш да отидеш, да си избереш, платиш и получиш? Изгарят още хора поради вродения български тарикатлък и изколно делавераджийство, качества с които много хора още не могат да се разделят и им трябва някой и друг Ванко68,78,88 да им припомни колко е часа. Поблазнил си се да имаш клима от 4бона за 2 нали кууул? Защо не постна тогава тема? Не се ли попита как така този бизнесмен ( няма значение за разсъжденията ми дали е истински или мним ), частичен собственик на климатика дето фалирал как така се е отказал да си иска парите - цели 50%? Още повече че е фалирал и е финансово притеснен. Не ти стана жал за него - не се почувства неудобно да доплатиш и да вземеш нещо което на 50% не е твое и е платено от друг? Практически не, но теоретично кое те прави по различен от Иван? Нищо. Доброволно си се съгласил да участваш в мошенгия и да придобиеш нещо платено на 50% от друг като дори не си си направил труда да провериш фактите около това. Или другата възможност - ами ако е бил краден този климатик от нечий склад? И например утре дойдат и ти го откачат? Че и дело заведат. Не се сърди ама - не виждам много много морал в това. Ясно е защо никой не поства тема когато има делавера. Поства само когато го нашамари някой "по-голям дявол". В този ред на мисли, седя и си мисля, че колкото и гаднярски да звучи има полза и от такива като Ванко. Убеден съм, че сега дори и брат ти да дойде с подобни оферти и него ще гледаш изпод вежди. И когато ти потрябва климатик отново, ще отидеш до сериозна, стабилна и известна фирма в бранша щото вече си научи урока. Скъпо. Проблемът за другите е в това, че пак типично по български всеки от тях съчувства, но и вътрешно си мисли, че той няма как да изпадне в такава ситуация. Тук вече говорим за типичния български кретенизъм и наивитет. Затова и още 999 пъти да кажеш тук "Иван е измамник" полза никаква. Вместо банер за Иван, купи и пусни такъв например: " От икЕбана дървесата ги боли" Ок, всички разбрахме - да се пазим от Иван. Всъщност как да се пазя от човек, когото не познавам и който никога няма да познавам понеже и през ум не ми минава ако реша да си купя климатик да търся доставчик от форумите? Виж колко е просто. Не че и в голямата фирма не можеш да бъдеш измамен, но - риска е невероятно по-малък.
Посъветвах ви да си работите тихо и умно. След пушилката която вдигате ако Иван е имал някаква недвижимост вероятно вече я е прехвърлил а както чета няма и семейство, мести се от град на град, такъв дори и да го осъдиш и няма какво да му вземеш все едно нищо не си направил. Ще имаш един изпълнителен лист, а той ще си работи в сивата икономика с фирми на познати и роднини и ще му вземеш дедовия. 6 години затвор на кукуво лято. Максимум 1-2 години условно ако не е осъждан и изпълнителен лист, който ще стане пожълтял изпълнителен лист със времето и годините. Та викаш - да си получи заслуженото, ок ама не ми е ясно какво заслужено ще си получи. Брат ми преди години стана гарант на един, оня взе кредита и драсна някъде в северна България - 5000лв, банката принуди брат ми да изплати целия кредит заедно със лихвите, след което брат ми осъди оня срещу 500лв адвокатски, полицията го дири безуспешно - от цялата жега брат ми е вътре 6500лв много нерви и време, а оня си чепка вълната някъде по черноморието по последни данни, "получил" си "заслуженото". Скоро ще изтече и давността, а брат ми няма желание да предприема действия за да я удължи. Просто със времето се преглъща всичко.
@blue - ти пък....не очаквах такива мисли от полицейски служител Ето че и ти си готов шаран. Изманика мисли по различно. Казваш - ето пича е точен, донесе едни загубени или забравени документи. Но много вероятно "пича" да си казва: За какво са ми тия документи - полза никаква. Виж обаче ако ги занеса - подлагам за сериозен удар в бъдеще време. Ще получа безпрекословно доверие, а доверилия се става непредпазлив и готов да захапе дървото. Нещо като оная широко извесна схема "дай 50лв - връщам, дай 100лв - връщам....отсреща си казват - баси и точния пич - тогава аз казвам дай 1000лв и ....чертата".
Виж, има www и в тоалетната вече, има и карти, телефони - ако някой искаше да даде обяснение да го е направил. Ако искаше да потърси решение, сделка или отсрочка със завлечените хора - да го беше направил. Да, ще изгорят още много. Мисля, че той не търси решение, например дори и взимайки пари от следващите шарани да връща на по старите такива. Поне никой не е споменал, че е върнал някакви пари някому за тези няколко месеца. С една дума е казал на всички: да го духат.
Просто се пазете и не се доверявайте така сляпо на който и да е било. Има една много подходяща мисъл за случая:
"След тебе злото диша като хрътка. (Доброто е обществено понятие.) Разтвориш ли ръцете за прегръдка, ти вече си удобен за разпятие." Добромир Тонев.
п.п. така е като се събуждам в 03:00 и се чудя какво да правя
Вземи си куче и излез на разходка / аз го правя всеки ден , но не толкова рано !! /, иначе в думите ти има много истина , но стават и грешки - човешко е да се греши !Първоначално публикувано от Tommorow
Tommorow изобщо нямам такива мисли. Отдавна съм извън системата, но свръх мнителността и недоверието са ми останали. Измамата е интелигентно престъпление и осъдителни присъди при него има много рядко, както и ти намекваш измамената страна много често си го е търсела. С риск да прозвуча грубо често измамниците са ми ставали по-симпатични от жертвите, но това трудно би се разбрало от хора които не са се ровили в л....а ежедневно.
Благодаря на Сivica за топлото посрещане ,не сам Ванко68, само чета за него, не съм и идиот та да не знам кой е Крис в този форум, просто всичко е много грубо и прилича на разчистване на сметки и/или територия, съжелявам за потърпевшите но не става така.
Така е , който има сметки за плащане трябва да си ги плати , а това е субекта -Ванко 68 , но рано или късно и това ще стане - няма ненаказано " добро " !
Tommorow хайде да не преувеличаваме, че всички клиенти на Иван сме някакви субекти търсещи на 100% далаверата.
Нека си спомним че само преди половин година половината форум сипеше само похвали за него. Не знам колко съобщения получих да се обърна към него, още преди самият той да ми пише каква му е офертата.
Лично за себе си залагам също на утвърдени фирми, но при посочената реклама на Иван нямаше как да не се спра на него. Там е основният проблем, сигурно и половината от хората, които казаха той е точен дори не са му били клиенти, а са гледали по картинки как работи. Видя се че е мошеник от класа, имам приятели, на които е монтирал и не могат да повярват какво се случва. Казват абе той не беше такъв човек. Явно е бил, но добре се е прикривал.
Друг момент, който се забравя е че той под път и над път се рекламираше, че тъй като е сигурен в монтажите си и в техниката е единственият, който дава 6 години гаранция. Е за мен това е важно. Всичката техника, която съм купувал у нас е с допълнително заплатена допълнителна гаранция. Ходих при Булклима преди да се срещна с Иван, питах ги как да си увелича гаранцията, не предлагали такива схеми. Е спрях се на Иван и останах измамен. На всеки може да се случи, не само на онези балъци за които говориш - търсещи на 100% далаверата. За справка техниката която закупих от Иван за 3600 + монтаж струваше 3750 в друга фирма, така че в моят случай главно хилядите препоръки и гаранцията се оказаха подводният камък.
Я кажете сега имам ли вариант да накарам ако трябва и по правен път Атаро (срещу допълнително заплащане) да ми прехвърлят гаранцията към друг техен дилър. Те са все пак вносителя и би трябвало поне гаранция за техниката да представят. Моите гаранционни карти както споменах са към тях, но не са придружени от касов бон.
За съжаление при липса на финансов документ едва ли ще успееш да убедиш някой да поеме гаранционен сервиз. Това не означава, че някой на добра воля и на свой риск не би поел такава гаранция.Първоначално публикувано от pippo
Твърде много хора попускат важния факт, че една гаранционна карта е просто хвърчащ лист, които няма никаква правна стойност. Единствения документ, които реално може да докаже че ти изобщо си си купил климатик е фискалния такъв.
Друго нещо важно, което трябва да се знае е че повечето производители при всеки ремонт изискват фискален документ, за да започне процедура по ремонт. Това не е валидно само за производители на климатици, но и за други видове техника. Все пак ако направят обратното това може да сметне като помощ да не се спазват законите. Последното си е лично мое мнение, но без документ малко са тези, които ще се съгласят, защото ако се стигне до ремонт, който е прекалено скъп именно те ще трябва да поемат пасива. Например ако недай си боже се стигне до нужда от нов компресор при положение, че един компресор има твърде близки цени спрямо един нов климатик този който е поел гаранция ше трябва да го подмени за своя сметка, т.е общо взето е много по-добре да ти подари климатик.
Разбира се не е задължително да се стигне до там, че да има нужда от прекалено скъп ремонт, но все пак си има риск и според мен от тук нататък нещата са на добра воля.
Я да те поправя малко, че изглежда си се поувлякъл.
Плащанията могат да бъдат не само в брой. Известни са ми поне три вида разплащания (напълно законни), при които няма пари в брой.Първоначално публикувано от dkolov
В кой закон е написано това ???Първоначално публикувано от dkolov
Аз пък твърдя, че най-вероятно при производителите на климатична техника (по-точно, при сервизните канали на климатична техника) умишлено е вкарана порочна практика да се искат "уж законно" допълнителни документчета, за да може да се отказват по-лесно гаранционни ангажименти.
Ще се се съглася с теб и ще ти се извиня, само ако намериш съответните текстове от нормативната уредба, които подкрепят твоите думи и опровергават моите.
Касов бон може и да няма, но фактурата е задължителна. А за надлежно подписана и заверена оригинална гаранционна карта не виждам защо и е добавка от фискален документ!
Закон за защита на потребителя
Мисля че ако даден търговец откаже да приеме рекламиация, откъдето да се избегне гаранционен ремонт единственото място, което може да ти помогне е комисията за защита на потребителя където още от вратата ще ти поискат документ удостоверяващ покупка. Най-малко една гаранционна карта може да се изпечата на всеки принтер включително и датата на покупка. Заради това единствения начин да се удостовери, че даден климатик е в гаранционен срок е датата на касовата бележка. При банково плащане нещата са същите защото винаги може да се извади банково извлечение за извършени финансови операции като банковите операции задължително се извършват на база издадена фактура.Чл. 125. (1) Рекламацията се предявява пред търговеца или пред упълномощено от него лице.
(2) Рекламацията се подава устно или писмено.
(3) При предявяване на рекламация потребителят посочва предмета на рекламацията, предпочитания от него начин за удовлетворяване на рекламацията, съответно размера на претендираната сума, и адрес за контакт.
(4) При подаване на рекламация потребителят задължително прилага и документите, на които се основава претенцията:
1. касова бележка или фактура;
2. протоколи, актове или други документи, установяващи несъответствието на стоката или услугата с договореното;
3. други документи, установяващи претенцията по основание и размер.
Отделно ако ако се стигне до невъзможен ремонт и се наложи да се предостави нов климатик, т.е. да се извърши замяна единственото място на което пише колко пари са дадени е финансовия. На гаранционната карта само пише какви са условия на гаранция, т.е. това е информативен документ за потребителя в кои случай той може да претендира. Текста на гарационната карта обаче не може да отменя или променя закона.
@dkolov,
Колко фактури искаш да ти разпечатам с Микроинвест? Ще бъдат досущ като оригинали, с подпис, единтичен с този на гаранционната карта.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1312197213[/time]_________________________________________________
Пълни глупости!Първоначално публикувано от dkolov