Страница 12 от 97 ПърваПърва ... 210111213142262 ... ПоследноПоследно
Резултати от 166 до 180 от общо 1449

Свързване на LCD/Plasma към компютър.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Oct 2004

Re:Свързване на LCD/Plasma към компютър.

Преди два дена си купих нов телевизор LG 37LG5000. Разбира се сега искам да го включа към компютъра, но така и не мога да разбера, с какъв кабел е по-добре да ги свържа RGB или HDMI/DVI-D. Четох доста постова от темата, нo не ми стана ясно кой е по-добър от двата. Другото с което не съм на ясно HDMI/DVI-D кабела такъв ли трябва да бъде като на снимката (за описание на кабела, кликни в/у снимката).

Видео картата ми е nVidia 8800GT.

2.  

3. Тук е от
    Aug 2008

по-добре си вземи кабел HDMI-HDMI и преходник dvi аз също съм такa и тв ми е 32lg5000
    та да може като си смениш някога видео картата да може да си ползваш същия кабел HDMI-HDMI
    май с тебе се прекарахме с тези тв вече има серията скарлет-32-1.349,37-1.900лв

4. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

И с двата типа става - VGA или DVI/HDMI. Разлика в качеството няма да забележиш. Има някои тънкости при различните модели според това какъв кабел ползваш. Например понякога понякога перз VGA входа не можеш да постигнеш пълната резолюция на панела. На някой от входовете не може да се изключва overscana, което влошава картината...
    Аз мисля, че в твоя случай най-добре ще ти е с DVI/HDMI кабел стига компютъра ти да има такъв изход. Подаваш сигнал 1080р и изключваш overscana от телевизора /ако има такава опция/ и си готов.
    Кабела, който си показал ще ти свършни работа макар да може и по-евтин да се намери.

5. Member
    Тук е от
    Oct 2004

Цитат Първоначално публикувано от methodman
    по-добре си вземи кабел HDMI-HDMI и преходник dvi аз също съм такa и тв ми е 32lg5000
    та да може като си смениш някога видео картата да може да си ползваш същия кабел HDMI-HDMI
    май с тебе се прекарахме с тези тв вече има серията скарлет-32-1.349,37-1.900лв
    Вече ми донесоха DVI/HDMI кабел (не този от снимката), след малко ще го пробвам. А относно прекарването мисля, че не съм се прекарал, защото телевизора го купих за 1300лв.

6. Тук е от
    Jul 2008

Здравейте,
    имам следния проблем: наскоро си купих TV Panasonic HD 32LE8p. С кабел hdmi-dvi го свързах към pc-то, но на TVмонитора се появява трептене в горната част на екрана. А също и не тръгват player-и. Някой може ли да помогне>
    Благодаря предварително!

7. Тук е от
    Apr 2008

Пичове, избрах си 47PFL7603 на Филипс, много хубаво телевизорче. Умниците обаче не са му сложили PC вход. А лаптопа ми е с VGA изход. Как да го вържа, така че да си го ползвам Full HD?

Тук може да се види и схемата на връзките.

http://www.p4c.philips.com/files/4/4...10_pss_bul.pdf

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от vladbg
    Пичове, избрах си 47PFL7603 на Филипс, много хубаво телевизорче. Умниците обаче не са му сложили PC вход. А лаптопа ми е с VGA изход. Как да го вържа, така че да си го ползвам Full HD?

Тук може да се види и схемата на връзките.

http://www.p4c.philips.com/files/4/4...10_pss_bul.pdf

Те хората много хубаво са си го написали в това упътване - няма VGA.
    Щеше да е добре да си го прочел преди покупката. Сега не виждам решение на проблема ти. Освен друг компютър/лаптоп/плеър с HDMI или поне DVI.

10. Тук е от
    Apr 2008

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Те хората много хубаво са си го написали в това упътване - няма VGA.
    Щеше да е добре да си го прочел преди покупката. Сега не виждам решение на проблема ти. Освен друг компютър/лаптоп/плеър с HDMI или поне DVI.

Ами, не съм го взел още, ама не исакм да го сменям, наитина ли няма друг варянт, някакви преходи?

11. Тук е от
    Apr 2008

Ей с това кабелче дали няма да стане:

http://www.kuzmovelectronics.com/site/magazin/index.php?act=viewProd&productId=1035536

12. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от vladbg
    Ей с това кабелче дали няма да стане:

http://www.kuzmovelectronics.com/site/magazin/index.php?act=viewProd&productId=1035536
    Дори и да изкара някакъв сигнал с този кабел определено няма да е HD.

Ако наличието на VGA вход ти е важно минавай към Samsung 46A656,
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09037781
    който и без това е по-добър или към Panasonic 46PY85
    http://www.technomarket.bg/product_d...t_id=09038237#
    ако не те притеснява плазмата.

13. Member
    Тук е от
    Dec 2001

Цитат Първоначално публикувано от ASUTP
    От доста опити напоследък съм установил комбинация от кодеци и плеър , които да не товарят процесора и да вадят качествена картинка - FFDshow ,KMPlayer,AC3filter,MatroskaSpliter,CoreAVC.H264 , а настройката им е съвсем отделен разговор .Също така във видео драйвера има настройки за подавания видео сигнал към телевизора 1080i или 1080p едното е при 24 херца другото при 60 херца погледни и тях .
    Човек, кви ги плещиш?!? Херци, мерци, жонглираш с понятията твърде свободно забелязвам...

methodman, MatroskaSpliter не е кодек. Това е сплитер и се отнася за контейнера, а не за кодека. Щом въобще си виждал картина значи си и имал поддръжка на контейнера.
    Общо взето ASUTP ти е казал комбинацията:
    1. ffdshow
    2. CoreAVC
    3. Някакъв сплитер за Матрьошка (примерно MatroskaSpliter)
    4. AC3filter за звука

ffdshow по принцип е хубаво нещо, но не може да се сравнява по бързина с CoreAVC когато става дума за FullHD. Затова ще трябва да влезеш в настройките му и да изключиш неговия декодер за х264. При положение, че си вече с kLite си нямам и идея какво може да стане от твоята конфигурация. Общо взето чети, ръчкай, и току виж станало...

Тука има информация, която може да ти свърши работа.
    Те това е.

14.  

15. Тук е от
    Sep 2008

Видеоизхода на картата трябва да съгласуван с възможностите на телевизора да възпроизведе съответния сигнал (1080p 24 Hz, 25 Hz, 30 Hz;
    1080p progressive 50 Hz, 60 Hz; 1080i interlace 50 Hz, 60 Hz ) , а херците са скорост на обновяване .

16. Тук е от
    Aug 2008

тръгнаха Full HD филмите,благодаря на всички отзовали се.

17. Тук е от
    Apr 2008

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Дори и да изкара някакъв сигнал с този кабел определено няма да е HD.

Ако наличието на VGA вход ти е важно минавай към Samsung 46A656,
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09037781
    който и без това е по-добър или към Panasonic 46PY85
    http://www.technomarket.bg/product_d...t_id=09038237#
    ако не те притеснява плазмата.

Реших проблема генерално с нов лаптоп с HDMI. Телевизора не го сменям.
    :-)

Благодаря за консултацията!

18. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от SongBird

Общо взето ASUTP ти е казал комбинацията:
    1. ffdshow
    2. CoreAVC
    3. Някакъв сплитер за Матрьошка (примерно MatroskaSpliter)
    4. AC3filter за звука

ffdshow по принцип е хубаво нещо, но не може да се сравнява по бързина с CoreAVC когато става дума за FullHD. Затова ще трябва да влезеш в настройките му и да изключиш неговия декодер за х264. При положение, че си вече с kLite си нямам и идея какво може да стане от твоята конфигурация. Общо взето чети, ръчкай, и току виж станало...

Тука има информация, която може да ти свърши работа.
    Те това е.
    Само едно малко уточнение. Ако използваш Media player classic - поне аз съм много доволен от нея, не слагай AC3 филтър за звука защото понякога прави проблеми - ползвайте вградения в плеъра! Ако пък имате външен декодер който е свързан през S/P Dif за декодиране на DD и DTS тогава е още по добре да не се слага! Иначе другото е точно казано.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 12 от 97 ПърваПърва ... 210111213142262 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Свързване на LCD/Plasma към компютър - част2 / FAQ - на първа страница
    От hristoslav2 във форум DLNA - медийни сървъри
    Отговори: 313
    Последно: 18-05-17, 10:52
  2. Отговори: 0
    Последно: 11-08-11, 15:38
  3. Свързване на LG PLASMA към лаптоп HP ?
    От Lubaka във форум HTPC - мултимедийни компютри
    Отговори: 3
    Последно: 12-12-10, 22:46
  4. свързване на сървър с компютър
    От lubitel-art във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 27-09-10, 11:43
  5. Отговори: 6
    Последно: 04-01-06, 02:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе