Страница 62 от 97 ПърваПърва ... 1252606162636472 ... ПоследноПоследно
Резултати от 916 до 930 от общо 1449

Свързване на LCD/Plasma към компютър.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Re:Свързване на LCD/Plasma към компютър.

Цитат Първоначално публикувано от elica1302
    Здравейте! Закупихме си наскоро ТВ Samsung 32B530 и имам следните въпроси::
    1. Свързах PC с Tv с VGA, с което извадих макс. резолюцията 1920х1080, но незнам дали с HDMI to DVI кабел резултата няма да е по-добър. От тук идва и въпроса.
    2. Ако сложа HDMI to DVI към PC, дали е сигурно, че звука ще тръгне, когато не е HDMI to HDMI?
    3. Как да активирам DVB-T/c тунера, като в момента имам цифрова ТВ, но искам да си спестя едното дистанционно?
    Ако някой има такъв ТВ, моля да пише и да ме светне за някои тънкости, защото съм жена все пак.
    Благодаря на отзовалите се!
    1.Не резолюцията си остава същата 1920х1080
    2.Не е сигурно-зависи дали видеокартата на компа ти подържа звук по DVI.
    3.Купуваш си CAM модул от кабелният ти оператор и поставяш картата от приемника на оператора в модула-пускаш и настройваш кабелният тунер от менюто на телевизора.

2.  

3. Тук е от
    Jan 2010

здравеи Hristoslav2.би ли ми помогнал?Взех си лсд лг.искам да го свържа с лаптопа,чиито изход е dvi(няма hdmi)моvе ли с кабел DVI-HDMI da искарам и звук.видео картата ми е Gforse 9300M G(512)? В магазина ми казаха , че може , но незная дали видеокартата поддържа и звук.благодаря предварително.

4. Member
    Тук е от
    Jan 2010

1. Свързах PC с Tv с VGA, с което извадих макс. резолюцията 1920х1080, но незнам дали с HDMI to DVI кабел резултата няма да е по-добър. От тук идва и въпроса.
    Резолюцията няма да се промени, възможно е качеството да се подобри, особено ако VGA кабела е по-дълъг и/или не особено качествен.
    2. Ако сложа HDMI to DVI към PC, дали е сигурно, че звука ще тръгне, когато не е HDMI to HDMI?
    Изобщо не е сигурно, че ще тръгне. Просто трябва да се свърже и да се пробва. Обикновенно е необходимо допълнително свързване, ако дъното и видео картата изобщо го поддържат. Също така най-вероятно трябва да свържете кабела към HDMI 2 или HDMI 3 входа, не към HDMI 1

5. Тук е от
    Jan 2010

Благодаря за отговорите!
    Мисля все пак да не закупуван HDMI кабел, защото отворих PC и не видях видеокартата и саундкартата да са свързани, което ме навява на мисълта, че това което съм наумила няма да стане (някъде видях как става свързаването на двете карти с едно кабелче, но на моя PC не открих как да стане).

6. Member
    Тук е от
    Jan 2010

elica1302,
    не всички видеокарти се нуждаят от свързване - примерно новите на ATI нямат нужда от подобен "мост", освен това вероятността да ти сложат кабелче при сглобяването на компютъра (дори да има техническа възможност ) клони към нула.

7. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от mitaka681
    здравеи Hristoslav2.би ли ми помогнал?Взех си лсд лг.искам да го свържа с лаптопа,чиито изход е dvi(няма hdmi)моvе ли с кабел DVI-HDMI da искарам и звук.видео картата ми е Gforse 9300M G(512)? В магазина ми казаха , че може , но незная дали видеокартата поддържа и звук.благодаря предварително.
    Това зависи от видеокартата ти дали подържа аудио по HDMI. Ако ли не ще се наложи за звука да ти свържеш допълнително с още един кабел -3,5мм стерео жак

8.  

9. Тук е от
    Jan 2010

yotce,
    благодаря за отговорите, но май ще си карам със старите кабели, въпреки че исках да си спестя единия.

10. Member Аватара на Bivola
    Тук е от
    Dec 2009

Момчета,темата си признавам че не съм я чел от началото,но ми прави впечатление,че като си свалям филми(основно 720р от различните тракери) за всеки филм се налага да настройвам картината из основи и то сериозни настройки като гама червено,залено,синьо още от кодеците,за да мога да извадя хубава картина.
    Това дали е от качестовото на самия рилийз,който свалям или...?
    Досега единствения ,ама наситина безупречен като карина филм,който свалих,беше Ангели и демони 1080p,при който просто го пуснах и наистина "влязох във филма".Всичко останало,което гледам през лаптопа,просто ми коства неимоверни усилия в рамките на поне 20 минути всеки път,за да си го настроя хубаво образа и да достигна некаква приемлива визия.Склонен съм да смятам,че наистина проблема е в торентите,които свалям защото не излизат добре и на лаптопа.Свалял съм и два-три blue ray рилийза,но там е същата работа.Не би ли трябвало като е блу рей директно копиран от диска или "muxed" да запазва едно към едно цветове и изобщо самата информация за картината???

11. Тук е от
    Jan 2010

Разполагам с ASUS M51V series -добра машина , на мен ми върши перфектна работа
    Наскоро си купих LG - 32 LF 2510 ,LCD Full HD , естественно с лаптопа си взех и HDMI кабел . Още първият път като включих лаптопа към ТВ-то с HDMI кабела- всико си тръгна без проблеми - перфектна картина - каквото се вижда на екрана на лаптопа - това се вижда и на тв-то . Лошото беше , че след като изключа кабела от лаптопа , примигва и всики икони от екрана се променаха местата - подреждаха се лявата страна....

Така добре до онзи ден - включвам HDMI кабела, включвам след това и от ТВ-то да вземе сигнал от HDMI слота - и НИЩО !!! Тв-то тръгва да се свързва ,но си остава един черен екран !

Почна голямо ровене в ATI CATALIS /не знам точно така ли се пише / - и в карайна сметка упях да изкарам само фона от десктопа на тв-то и то само в центъра обиколен от сив фон...., след това успях и да намеря от къде се прави "clone display " - е така става всичко си е ОК , но трябва всеки път да ровичкам из ATI CATALIS и да насторйвам clone display ????При всяко изключване на HDMI кабела тези настойки се губят , зашо така????

Имам и друго 19 TV LCD Philips - при него само включвам HDMI кабела и си тръгва , само си разпознава и се вижда целият десктоп с иконите 1:1 каквото си е на лаптопа- това и на тв-то !

Преинсталирах драиверите на ATI картата - същата работа - проблема с 32 инчовият телевизор си остава .

Как преди само си включвах кабела и всико си тръгваше а сега нестава?Нещо по карта ли не е добре , пнякога като се опитвам да вляза в ATI CATALIS не ми се задесйтва , трабва да рестартирам и след рестарта тогава отварям настройките в ATI CATALIS и т.н. и т.н.

Защо след като му дам "clone display" не го запомня и всеки път трябва да го повтарям.....Къде ли не рових из тези настройки - не става и не става

дайте съвет , Моля ВИ

Благодаря предварително

ПП: на лаптопа съм с ХР

12. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009

s_toshkov до колкото рабрах включваш HDMI кабела докато ти работят ТВ-то и компютъра. Ако е така по-добре не го прави повече докато са ти здрави HDMI входовете! Изключваш телевизора и компютъра, включваш HDMI кабела после включваш телевизора и лаптопа!

13. Тук е от
    Jun 2009

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010

Здравейте!
    Вързах компа към ЛЦД 40" фулл хд с кабел ХДМИ но от време на време картината на телевизора става се едно екрана се е намагнитил. Всичко става розово. Резолюцията е 1920х1080 60 херца. Трябва да сменя резолюцията на по ниска и тогава се оправя.
    Нещо от опресняването, рефрешването е но всички настройки пипах по АТИ-то 4670 и пак от време на време си го прави. Сега съм на 1920х1080 на 30 херца интерлейс от настройките на компа и като стане тоя проблем сега се оправя сам след 10-20 секунди.
    Картината на тв-то гасне и като се появи става гадното - после след известно време пак гасне и се оправя.
    Направо съм бесен вече!
    От какво може да е това?
    Когато към компа има и монитор тогава телевизора е негов клонинг и не го прави тоя проблем.
    Закачих и друг компютър с ХДМИ към тв-то - пак същата история...
    Иначе тв-то няма проблем.
    Нещо по настройката на видеото трябва да е - моля ако някой знае нещо по проблема да каже

14.  

15. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от s_toshkov

Така добре до онзи ден - включвам HDMI кабела, включвам след това и от ТВ-то да вземе сигнал от HDMI слота - и НИЩО !!! Тв-то тръгва да се свързва ,но си остава един черен екран !

Почна голямо ровене в ATI CATALIS /не знам точно така ли се пише / - и в карайна сметка упях да изкарам само фона от десктопа на тв-то и то само в центъра обиколен от сив фон...., след това успях и да намеря от къде се прави "clone display " - е така става всичко си е ОК , но трябва всеки път да ровичкам из ATI CATALIS и да насторйвам clone display ????При всяко изключване на HDMI кабела тези настойки се губят , зашо така????

Имам и друго 19 TV LCD Philips - при него само включвам HDMI кабела и си тръгва , само си разпознава и се вижда целият десктоп с иконите 1:1 каквото си е на лаптопа- това и на тв-то !

Преинсталирах драиверите на ATI картата - същата работа - проблема с 32 инчовият телевизор си остава .

Как преди само си включвах кабела и всико си тръгваше а сега нестава?Нещо по карта ли не е добре , пнякога като се опитвам да вляза в ATI CATALIS не ми се задесйтва , трабва да рестартирам и след рестарта тогава отварям настройките в ATI CATALIS и т.н. и т.н.

Защо след като му дам "clone display" не го запомня и всеки път трябва да го повтарям.....Къде ли не рових из тези настройки - не става и не става

дайте съвет , Моля ВИ

Благодаря предварително

ПП: на лаптопа съм с ХР
    Кофти драйвери или си успял да си повредиш HDMI то на телевизора, особенно ако си го включвал при включени у-ва. Повтарям нещо което е казано N-пъти във форума:
    НЕ включвате HDMI при включени телевизор и източник на сигнал! ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се спират и ДВЕТЕ устройства! Иначе ревем и ходим до сервиз!

16. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008

И то изключваме от мрежата и други устройства, вързни към ТВ-то, както и самото ТВ, разбира се, защото дори при изключен телевизор от копчето, другите устройста привнасят напрежение и се получава късо съединение - при мен така се получи и ми гръмна ХДМИ блока.

17. Тук е от
    Jun 2009

Оправих си проблема благодарение на един градски за което му БЛАГОДАРЯ МНОГО!!!

18. Member
    Тук е от
    Feb 2009

И каква е ползата от последния ти пост, Калине ??? Колко пъти модераторите трябва да казват: проблемът се реши, благодарения на...който направи.... и т. н. Иначе какъв е смисълът за останалите от твоят проблем и неговото решаване ?!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 62 от 97 ПърваПърва ... 1252606162636472 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Свързване на LCD/Plasma към компютър - част2 / FAQ - на първа страница
    От hristoslav2 във форум DLNA - медийни сървъри
    Отговори: 313
    Последно: 18-05-17, 10:52
  2. Отговори: 0
    Последно: 11-08-11, 15:38
  3. Свързване на LG PLASMA към лаптоп HP ?
    От Lubaka във форум HTPC - мултимедийни компютри
    Отговори: 3
    Последно: 12-12-10, 22:46
  4. свързване на сървър с компютър
    От lubitel-art във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 27-09-10, 11:43
  5. Отговори: 6
    Последно: 04-01-06, 02:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе