Страница 14 от 97 ПърваПърва ... 412131415162464 ... ПоследноПоследно
Резултати от 196 до 210 от общо 1449

Свързване на LCD/Plasma към компютър.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Re:Свързване на LCD/Plasma към компютър.

Ти и с какъвто и да е друг кабел няма да успееш да изкараш звук с един кабел. Телевизора ти трябва да има отделен аудио вход към VGA/D-Sub входа - или стерео жак или 2 чинча.

2.  

3. Тук е от
    Jun 2007

Здравейте , имам малък проблем със самсунг а676 .. не ми пуска по dvi-hdmi повече от 1920х1080 25hz. На powerstrip пише "максимална резолюция 1600х1200 60hz , през vga входа няма проблеми .. незнам дали тъпата видеокарта(nvidia 6200 64 bit agp) или кабела не ми играят номера.

4. Member
    Тук е от
    Jan 2007

Аз имах подобен проблем с М87 и ATI,смених какви ли не драйвери и програми като powerstrip не можах да се преборя,дано при тебе има решение предполагам,че си сложил последния драйвер.

5. Member Аватара на felipe
    Тук е от
    Apr 2007

Филмите на моя А676 ги гледам през композитен кабел,вързан към s-video изхода на видеокартата...качеството е задоволително(резолюция до 1024Х768),главно заради факта,че кабела е дълъг 10м. и е вграден в стената ,пробвах да пускам сигнал през 10м. VGA-VGA и въпреки по-голямата резолюция достъпна през драйвърите(до 1920Х1080/60Хц) не забелязах коренна разлика в качеството,а пък и кабела трябва да го разпъвам всеки път през средата на стаята,а композитния си е вързан постоянно.
    Абе да ви питам 16:9 филм трябва ли да изпълва целия екран,че преди малко гледах по TV7 Старгейт във формат 16:9(пишеше го горе в дясно) и екрана не се изпълваше целия,филма си вървеше на широка ивица по срефата,същото става и с филмите от компютъра...та по-просто казано 16:9 филм пуснат на 1920Х1020 трябва ли да изпълва целия екран или не?

6. Тук е от
    Jun 2007

Уж са последните драйвери .. пц-то е временно така или иначе не може да плейва хдтв , като хората .. само да не се окаже проблема в тв-то.

7. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

felipe, не се излагай с този кабел. ТОва, което гледаш няма нищо общо с HD. Едно че резолюцията е орязана, ами и по този композитен кабел ползваш само малка част от цветовия диапазон. Да не би кабела да е компонентен все пак?
    И аз гледах филма по ТВ7 и е нормално да не ти изпълва екрана защото филма е сниман така по-широкоекранен /2,35:1/ от 16:9 /1,77:1/. Ако си обърнал внимание 99% от филмите са така и от ДВД, Блу-рей, DVDRip, Blu-ray Rip....

8.  

9. Тук е от
    Jun 2007

Хм , като се загледах видях , че dvi-hdmi кабела ми е 19 пинов(single link) .. дали не трябва да е 25(dual link) за 1080p ?

Проблема се реши с 66лв за 2 метра кабел .. Между другото самсунг а676 има много кофти захващане за стена (освен ако не е проблема само в моя refurbished) . Местата за болтовете са закачени директно за задния панел , който е от мека пласмаса , и като почна да го чистя се клати като мармалад

10. Junior Member
    Тук е от
    May 2007

Привет и от мен.
    От вчера съм горд собственик на Самсунг 40А656
    Телевизорът е невероятен - справя се отлично със сигнала от кабелната ми телевизия (аналогова), а когато му подам 1080п нямам думи
    Имам следния въпрос - връзвам го към лаптоп с HDMI-HDMI кабел (1.3а, купен от ТМ за 49 лева... уж бил читав). Видеото е без забележки, но... нямам звук от телевизора, а само от лаптопа. Помислих си, че е кофти кабел. Ходих днес до ТМ с лаптопа да пробвам с друг кабел на същия модел телевизор. И там се случи същото - има картина, няма звук на ТВ-то. Пробвахме с трети кабел - същото.
    Да спомена само, че като си купувах телевизора тествах на място същата връзка с предоставен от магазина ХДМИ кабел. Звук си имаше.
    Не проумявам какво става... Пропускам ли нещо по настройките на звука на лаптопа?
    Лаптоп - HP, Vista, NVidia GeForce 8400M GS.

Ще бъда благодарен на всякакви "жокери"

11. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

В магазина към каква техника го бяхте вързали. Много от лаптопите/компютрите с HDMI изход имат нужда от изрични настройки да изкарват звука от там. Други пък даже не могат да изкарват звук през този изход - все пак изхода е на видео картата и трябва да има връзка със звуковата карта вътре в компютъра.
    Според мен се лишаваш от голяма част от HD усещането ако ползваш говорителите на телевизора. Изкарай звука отделно на някаква отделна аудио система.

12. Junior Member
    Тук е от
    May 2007

Благодаря за бързия отговор, Lazarus18
    В магазина бях вързал телевизора (който впоследствие купих) с моя лаптоп. HDMI кабела ми го разкачиха от изложен телевизор в магазина. Възможна ли е някаква принципна разлика (не ми се вярва) в HDMI кабелите?
    Иначе за отделната аудио система си напълно прав. Имах домашно кино Panasonic HT-535, но преди няколко месеца му изгорих главната платка (мир на праха му). Та сега съм решил отделно ресивър, отделно колони.
    Понеже си падам по рок музика и нагоре... харесал съм ресивър YAMAHA (заради по-агресивния звук). Гледам, че и ти си с Yamaha - как мислиш, за момента RX-V463BL и RX-V563BL удачен избор ли са? Всъщност, според написаното в сайта на ТМ май разликите между двата модела са само в мощността...

13. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Цитат Първоначално публикувано от dreamhell
    Привет и от мен.
    От вчера съм горд собственик на Самсунг 40А656
    Телевизорът е невероятен - справя се отлично със сигнала от кабелната ми телевизия (аналогова), а когато му подам 1080п нямам думи
    Имам следния въпрос - връзвам го към лаптоп с HDMI-HDMI кабел (1.3а, купен от ТМ за 49 лева... уж бил читав). Видеото е без забележки, но... нямам звук от телевизора, а само от лаптопа. Помислих си, че е кофти кабел. Ходих днес до ТМ с лаптопа да пробвам с друг кабел на същия модел телевизор. И там се случи същото - има картина, няма звук на ТВ-то. Пробвахме с трети кабел - същото.
    Да спомена само, че като си купувах телевизора тествах на място същата връзка с предоставен от магазина ХДМИ кабел. Звук си имаше.
    Не проумявам какво става... Пропускам ли нещо по настройките на звука на лаптопа?
    Лаптоп - HP, Vista, NVidia GeForce 8400M GS.

Ще бъда благодарен на всякакви "жокери"
    Промени си настройките от звуковата карта,HDMI otput/enable/- и при мен беше така ,но след като барнах тук таме сега е супер.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Изкарването на звук чрез ХДМИ кабела зависи от няколко неща.
    1. Дали видеокартата изкарва звук.
    2. Дали от Биос-а е разрешен звука през ХДМИ.
    3. Дали са сложени правилните драйвери.
    4. Понякога от настройките на плеара трябва да се укаже да използва звук от видеото (през ХДМИ), а не другия вграден на дъното звук.

16. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2008

здравеите мисля тази седмица да си купя PANASONIC TH-42PV80P а в ревюто на cnet.com пише че е проблемно сварзването с pc а аз мисля главно да го ползвам за гледане на филми от компютър моля ако някои вече си го е купил да каже как е дали има поблеми ето какво пише за тези които знаят англииски PC: Don't buy the TH-42PX80U if you want to use it occasionally as a big monitor. It lacks an analog VGA input, and when we attempted to connect via HDMI, the results weren't pretty. The set didn't display the 1,024x768 signal properly, doubling the left side (so we saw our desktop icons on both sides of the screen), overscanning way too much, and introducing a line of vertical interference down the middle of the screen. Other resolutions were also too overscanned to be usable.

17. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

PV80 си има VGA вход и картината през него заспива на 1024х768 без гореописаните проблеми.
    През HDMI може да подадеш 1080р от компютъра и пак резултата е отличен ако пуснеш филм.

18. Junior Member
    Тук е от
    May 2007

Благодаря на всички за съветите.
    Оказа се, че разковничето е в настройките на аудиото на лаптопа. Доста ровене падна, но сега всичко върви перфектно
    Някъде бях чел във форума, че е задължително изключването на уредите (TV и PC) преди свързването им с HDMI кабела. Това за всички модели ли важи (визирам модел TV и модел HDMI port). Не че е голям проблем, но на моменти е леко досадно

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 14 от 97 ПърваПърва ... 412131415162464 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Свързване на LCD/Plasma към компютър - част2 / FAQ - на първа страница
    От hristoslav2 във форум DLNA - медийни сървъри
    Отговори: 313
    Последно: 18-05-17, 10:52
  2. Отговори: 0
    Последно: 11-08-11, 15:38
  3. Свързване на LG PLASMA към лаптоп HP ?
    От Lubaka във форум HTPC - мултимедийни компютри
    Отговори: 3
    Последно: 12-12-10, 22:46
  4. свързване на сървър с компютър
    От lubitel-art във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 27-09-10, 11:43
  5. Отговори: 6
    Последно: 04-01-06, 02:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе