Страница 22 от 97 ПърваПърва ... 1220212223243272 ... ПоследноПоследно
Резултати от 316 до 330 от общо 1449

Свързване на LCD/Plasma към компютър.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Re:Свързване на LCD/Plasma към компютър.

С кабел VGA-VGA на резолюция 1024х768 и заспива.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jul 2004

мисля че букста VGA на видеокартата вече се ползва за монитора.
    можеби има някакви VGA разклонители?
    моля за млко повече инфо в този случай!

4. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Нещо такова, но не съм сигурен дали и как работи:
    http://www.steltcomputers.com/e/prod...oducts_id=1840

5. Member
    Тук е от
    Dec 2008

Някои има ли впечатления или информация дали 15 кабел DVI-HDMI ще се отрази доста негативно на сигнала (поради голямата дължина, респ. по-големите линейни загуби). Според мнения на спецове, не се препоръчва дължина над 3 м и сигурно е така, но аз нямам друга възможност
    Моля Ви, препоръчайте ми читава марка, версия, магазин където да проверя и да го взема.
    Знам, че всичко е китайска работа, но все пак има и по-подходящи модели

6. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от Bojidar_Iliev
    Някои има ли впечатления или информация дали 15 кабел DVI-HDMI ще се отрази доста негативно на сигнала (поради голямата дължина, респ. по-големите линейни загуби). Според мнения на спецове, не се препоръчва дължина над 3 м и сигурно е така, но аз нямам друга възможност
    Моля Ви, препоръчайте ми читава марка, версия, магазин където да проверя и да го взема.
    Знам, че всичко е китайска работа, но все пак има и по-подходящи модели
    Смятам че 15 метра ако не е МНОГО добър кабела няма как да не се отрази. Друг е въпроса кой кабел наистина е МНОГО ДОБЪР и от къде да се вземе. Аз лично не съм сигурен кой си заслужава парите и кой не...

7. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Запитай се дали е по-добре да дадеш 100-150 лева за кабел или 230 или 400/500 лева за отделен плеър.
    Много е вероятно след като ползваш известно време компютъра за плеър с толкова дълъг кабел да решеиш, че отделния плеър е бил по-добро решение. Тогава този кабел ти остава излишен.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2008

Идеята е да се ползва компютъра още по-рационално и функционално. Сваляш си някой филм от Арена или Замунда и си го пускаш на голямото ТВ без повече да се занимаваш. Просто се настаняваш удобно...без да мъкнеш дискове, флашове и т.н
    Разбрах...идеята с 15 м кабел не е добра...

10. Member
    Тук е от
    Dec 2008

Пак по темата...856 сериите на Самсунг имат USB вход, от него може ли да се гледа директно някой филм? (в контекста на темата да се избегнат кабелите)

11. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от Bojidar_Iliev
    Идеята е да се ползва компютъра още по-рационално и функционално. Сваляш си някой филм от Арена или Замунда и си го пускаш на голямото ТВ без повече да се занимаваш. Просто се настаняваш удобно...без да мъкнеш дискове, флашове и т.н
    Разбрах...идеята с 15 м кабел не е добра...
    При отделния плеър пак можеш да имаш кабел - ама там е LAN. Ограничението е 150 метра, може и повече без проблем! И можеш да плейваш филми както директно от компа, така и от локалния му диск на който ги записваш с просто копиране. Никакви дискове флашове и т.н. И се настаняваш удобно, за да пуснеш нов филм не ти трябва да ходиш да пускаш нов от компа ами ползваш дистанционото.Превъртането на филм също става лесно - като бял човек с дистанционното. А и тръгва 90 % от всичко качено в нета. Без да съм пипал 8 ма серия, само от това което съм чел мисля че през USB то ще тръгне доста по-малък процент от съдържанието, вероятно 10 Или максимум 20% което е оптимистично мисля.

12. Member
    Тук е от
    Dec 2008

Цитат Първоначално публикувано от elcos
    При отделния плеър пак можеш да имаш кабел - ама там е LAN. Ограничението е 150 метра, може и повече без проблем! И можеш да плейваш филми както директно от компа, така и от локалния му диск на който ги записваш с просто копиране. Никакви дискове флашове и т.н. И се настаняваш удобно, за да пуснеш нов филм не ти трябва да ходиш да пускаш нов от компа ами ползваш дистанционото.Превъртането на филм също става лесно - като бял човек с дистанционното. А и тръгва 90 % от всичко качено в нета. Без да съм пипал 8 ма серия, само от това което съм чел мисля че през USB то ще тръгне доста по-малък процент от съдържанието, вероятно 10 Или максимум 20% което е оптимистично мисля.
    Разбрах съвсем...15 м кабел (от PC) не е алтернатива на ХД плеар

13. Member
    Тук е от
    Dec 2008

Някой знае ли дали между тези кабели има разлика в качеството (пренос на дании, цветове и т.н.) освен в по-голямата дължина.
    В информацията за 15 м кабел не са записани доста характеристики, които фигурират при 10 м-вия кабел.
    Иначе една марка , един и същи тип, версия и т.н
    http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=530227
    http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=530226
    Главното ми питане е дали 15-ката ХАМА ще ми върши работа без да намалява качеството.
    Надявам се това да е последното ми питане изобщо в този форум за ТВ, кабели и т.н
    Благодаря на всички за търпението към мен и ценната информация

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Доколкото знам 15м. е максимума на обикновения HDMI кабел. Нагоре вече се препоръчват оптични и цените са десетки пъти по-скъпи.
    С такъв 10м. кабел съм свързвал техника /ресийвър-проектор/ и нямаше проблеми, което значи, че и с компютъра не би трябвало да има. За 15м. не знам.

16. Member
    Тук е от
    Dec 2008

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Доколкото знам 15м. е максимума на обикновения HDMI кабел. Нагоре вече се препоръчват оптични и цените са десетки пъти по-скъпи.
    С такъв 10м. кабел съм свързвал техника /ресийвър-проектор/ и нямаше проблеми, което значи, че и с компютъра не би трябвало да има. За 15м. не знам.
    Не е, в сайта примерно на JAR има и 25 м ХАМА

17. Member
    Тук е от
    Dec 2008

Лазарус, насочвам ти вниманието към линка на JAR...в спесификацията на кабела пише: Resolution-1440p
    Това значи ли, че няма да Самсунг 856 да изкара 1920/1080, поради сигнала от кабела

18. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Щом изкарва 1440р то определено няма да има проблем с 1080р, което по-ниска резолюция.
    По спецификации е идеален за целта. Пак ти казвам, аз имам опит само с до 10 м. кабел. Това че се произвеждат не значи, че всичко е ОК с тях. И аз мога да направя 100 метров кабел, но каква е гаранцията, че ще работи. Нека някой, който ползва 15 метров кабел да каже дали всичко е наред. До 15 метра се произвеждат и продават масово такива кабели и би трябвало да работят.
    Не мога намеря един линк към статия, в която бяха тествани точно такива неща. Различни марки HDMI кабели с различни дължини. И резултата беше, че скъпите кабели не ти дават нищо на практика освен по-голяма издържливост на куплунзите и по-малък риск да не проработи поради дефект в изработката.
    Макар там под евтини да имаха предвид малко по-скъпи от тези на НАМА.
    Вземи го с уговорката да го върнеш ако не работи.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 22 от 97 ПърваПърва ... 1220212223243272 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Свързване на LCD/Plasma към компютър - част2 / FAQ - на първа страница
    От hristoslav2 във форум DLNA - медийни сървъри
    Отговори: 313
    Последно: 18-05-17, 10:52
  2. Отговори: 0
    Последно: 11-08-11, 15:38
  3. Свързване на LG PLASMA към лаптоп HP ?
    От Lubaka във форум HTPC - мултимедийни компютри
    Отговори: 3
    Последно: 12-12-10, 22:46
  4. свързване на сървър с компютър
    От lubitel-art във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 27-09-10, 11:43
  5. Отговори: 6
    Последно: 04-01-06, 02:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе