С кабел VGA-VGA на резолюция 1024х768 и заспива.
С кабел VGA-VGA на резолюция 1024х768 и заспива.
мисля че букста VGA на видеокартата вече се ползва за монитора.
можеби има някакви VGA разклонители?
моля за млко повече инфо в този случай!
Нещо такова, но не съм сигурен дали и как работи:
http://www.steltcomputers.com/e/prod...oducts_id=1840
Някои има ли впечатления или информация дали 15 кабел DVI-HDMI ще се отрази доста негативно на сигнала (поради голямата дължина, респ. по-големите линейни загуби). Според мнения на спецове, не се препоръчва дължина над 3 м и сигурно е така, но аз нямам друга възможност
Моля Ви, препоръчайте ми читава марка, версия, магазин където да проверя и да го взема.
Знам, че всичко е китайска работа, но все пак има и по-подходящи модели
Смятам че 15 метра ако не е МНОГО добър кабела няма как да не се отрази. Друг е въпроса кой кабел наистина е МНОГО ДОБЪР и от къде да се вземе. Аз лично не съм сигурен кой си заслужава парите и кой не...Първоначално публикувано от Bojidar_Iliev
Запитай се дали е по-добре да дадеш 100-150 лева за кабел или 230 или 400/500 лева за отделен плеър.
Много е вероятно след като ползваш известно време компютъра за плеър с толкова дълъг кабел да решеиш, че отделния плеър е бил по-добро решение. Тогава този кабел ти остава излишен.
Идеята е да се ползва компютъра още по-рационално и функционално. Сваляш си някой филм от Арена или Замунда и си го пускаш на голямото ТВ без повече да се занимаваш. Просто се настаняваш удобно...без да мъкнеш дискове, флашове и т.н
Разбрах...идеята с 15 м кабел не е добра...
Пак по темата...856 сериите на Самсунг имат USB вход, от него може ли да се гледа директно някой филм? (в контекста на темата да се избегнат кабелите)
При отделния плеър пак можеш да имаш кабел - ама там е LAN. Ограничението е 150 метра, може и повече без проблем! И можеш да плейваш филми както директно от компа, така и от локалния му диск на който ги записваш с просто копиране. Никакви дискове флашове и т.н. И се настаняваш удобно, за да пуснеш нов филм не ти трябва да ходиш да пускаш нов от компа ами ползваш дистанционото.Превъртането на филм също става лесно - като бял човек с дистанционното. А и тръгва 90 % от всичко качено в нета. Без да съм пипал 8 ма серия, само от това което съм чел мисля че през USB то ще тръгне доста по-малък процент от съдържанието, вероятно 10 Или максимум 20% което е оптимистично мисля.Първоначално публикувано от Bojidar_Iliev
Разбрах съвсем...15 м кабел (от PC) не е алтернатива на ХД плеарПървоначално публикувано от elcos
Някой знае ли дали между тези кабели има разлика в качеството (пренос на дании, цветове и т.н.) освен в по-голямата дължина.
В информацията за 15 м кабел не са записани доста характеристики, които фигурират при 10 м-вия кабел.
Иначе една марка , един и същи тип, версия и т.н
http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=530227
http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=530226
Главното ми питане е дали 15-ката ХАМА ще ми върши работа без да намалява качеството.
Надявам се това да е последното ми питане изобщо в този форум за ТВ, кабели и т.н
Благодаря на всички за търпението към мен и ценната информация
Доколкото знам 15м. е максимума на обикновения HDMI кабел. Нагоре вече се препоръчват оптични и цените са десетки пъти по-скъпи.
С такъв 10м. кабел съм свързвал техника /ресийвър-проектор/ и нямаше проблеми, което значи, че и с компютъра не би трябвало да има. За 15м. не знам.
Не е, в сайта примерно на JAR има и 25 м ХАМАПървоначално публикувано от lazarus18
Лазарус, насочвам ти вниманието към линка на JAR...в спесификацията на кабела пише: Resolution-1440p
Това значи ли, че няма да Самсунг 856 да изкара 1920/1080, поради сигнала от кабела
Щом изкарва 1440р то определено няма да има проблем с 1080р, което по-ниска резолюция.
По спецификации е идеален за целта. Пак ти казвам, аз имам опит само с до 10 м. кабел. Това че се произвеждат не значи, че всичко е ОК с тях. И аз мога да направя 100 метров кабел, но каква е гаранцията, че ще работи. Нека някой, който ползва 15 метров кабел да каже дали всичко е наред. До 15 метра се произвеждат и продават масово такива кабели и би трябвало да работят.
Не мога намеря един линк към статия, в която бяха тествани точно такива неща. Различни марки HDMI кабели с различни дължини. И резултата беше, че скъпите кабели не ти дават нищо на практика освен по-голяма издържливост на куплунзите и по-малък риск да не проработи поради дефект в изработката.
Макар там под евтини да имаха предвид малко по-скъпи от тези на НАМА.
Вземи го с уговорката да го върнеш ако не работи.