Страница 13 от 97 ПърваПърва ... 311121314152363 ... ПоследноПоследно
Резултати от 181 до 195 от общо 1449

Свързване на LCD/Plasma към компютър.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Apr 2008

Re:Свързване на LCD/Plasma към компютър.

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Те хората много хубаво са си го написали в това упътване - няма VGA.
    Щеше да е добре да си го прочел преди покупката. Сега не виждам решение на проблема ти. Освен друг компютър/лаптоп/плеър с HDMI или поне DVI.

Цитат Първоначално публикувано от vladbg

Реших проблема генерално с нов лаптоп с HDMI. Телевизора не го сменям.
    :-)

Благодаря за консултацията!

Проблем!
    С новия лаптоп и HDMI кабел на 720p тръгва ОК. Но на 1080 се появяват на телевизота хиляди светещи пиксели, като заря. Това сега защо е?

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Понеже възникнаха доста въпроси за свързванията между TV и PC искам да направя едно кратко упътване, без да претендирам за някаква голяма изчерпателност!
    В днешно време съществуват два вида свързаност между компютър и новите модерни телевизори (плазма или LCD) които могат да изкарват сигнал с висока резолюция и няколко за стандартна резолюция, като SD е единствената възможност за телевизорите с електронно лъчева тръба (CRT).
    Ще разгледам само HD (висока резолюция) възможностите тъй като другия начин на свързване не е препоръчителен поради ниското си качество!
    1. Аналогов. Той също се дели на два възможни вида.
    а/D-SUB - най-често използвания (още се нарича и VGA). Изхода от компютъра прилича на трапец с 3 реда пера вътре, като в него има интегриран и COM port с цел разпознаване на резолюциите които поддържа телевизора / монитора. Позволява картина 1080р стига телевизора да поддържа подобна резолюция през този вход. Повечето нови модели го поддържат но далеч не всички.
    б/Component - Поддържа се само от новите модели на NVidia / ATI видео картите като за използването му обикновенно се включва преходник който върви със видео картата. Представлява 3 чинч букси, като сигнала се предава по 3 коаксилани кабела. Максималната резолюция вараира доста при различните модели видео карти и телевизори, но обикновенно е 720р. Някой телевизори поддържат 1080р през този вход.
    2. Цифров дели се на 2 подтипа
    а/DVI - основно в новите карти. Представлява почити правоъгълен конектор с квадратни отвори за перата. в единия край има кръст от плоски отвори, както и 4 кръгли отвора за пера в кръста. Позволява резолюция 1080р в цифров вид. Доста разпространен в PC, но не се среща в новите модели телевизори.
    б/HDMI - Представлява малък трапецовиден отвор с централна пластина от двете страни на която са поставени контактните терминали. Среща се при някой видео карти и е много разпространен при телевизорите. Освен 1080р сигнал, може да предава и 5+1 звук. Новия стандарт 3.1 може да предава и специалните аудио стандарти въведени от BluRay. Обратно съвместим е с DVI.
    Какви са възможностите за връзка:
    PC TV
    D-SUB - > D-SUB - не е сигурно 1080р, може да има смущения, някой TV нямат D-SUB.Не се предава звук.
    Component - > Component - Максималната резолюция зависи както от видео картата, така и от телевизора. Рядко се поддържа 1080р, макар че е възможно. Не се предава звук. Не е много податлив на смущения.
    D-SUB - > Component - Максималната резолюция зависи както от видео картата, така и от телевизора. Използва се рядко и то главно когато не е възможен друг вид свързване. Използват се преходници или специален кабел. Не се предава звук.
    DVI - > HDMI - препоръчван вариант. 1080р е сигурен. Поддържа се от всички FULL HD. TVта. Поради цифровия начин на предаване смущения не се очакват(при големи такива - липсва картина). Почити всички нови телевизори поддържат режим 1:1 по този начин с максимално качество на картината без overscan. Може да се осъществи чрез специален кабел или чрез преходник. Не се предава звук. Някой видео карти използват модифициран DVI конектор и чрез преходника който върви с тях предават звук по този начин.
    DVI - > D-SUB - използва се само ако няма възможност за включване към цифров вход на TV.Максималната резолюция зависи както от видео картата, така и от телевизора. Не се предава звук. Използва се преходник или специален кабел. Обратното D-sub от PC към цифров вход на TV не е възможно!
    HDMI - > HDMI - най-оптималния вид свързване. Предава се 1080р и звук. Все още обаче HDMI при компютрите е по скоро екзотичен интерфейс отколкото стандарт. Има го при някой модели видео карти и също има лаптопи с вграден такъв.

Надявам се това кратко и не особенно изчерпателно резюме да е просветлило до някъде начините за свързване при висока резолюция!

4. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Проблем!
    С новия лаптоп и HDMI кабел на 720p тръгва ОК. Но на 1080 се появяват на телевизота хиляди светещи пиксели, като заря. Това сега защо е?
    FULLHD ли ти е телевизора? Ако да, включил ли си го в режим 1:1 ( в различните марки има различно название режима)?
    Ако отговрите и на двата въпроса са ДА - тогава сменяй кабела! Ако не обаче - дай малко повече инфо, в каkъв режим го пускаш 1080р или 1080i?

5. Тук е от
    Apr 2008

Цитат Първоначално публикувано от elcos
    FULLHD ли ти е телевизора? Ако да, включил ли си го в режим 1:1 ( в различните марки има различно название режима)?
    Ако отговрите и на двата въпроса са ДА - тогава сменяй кабела! Ако не обаче - дай малко повече инфо, в каkъв режим го пускаш 1080р или 1080i?
    FullHD e. Обаче не съм му дал 1:1. Седи си на аутоформат. Не съм сигурен, обаче дали менюто изобщо е активно в режим HDMI. Вечерта ще пробвам 1:1. Кабела ми е Hama 5m, gold, изръсих се, не би трябвало да е от него. А откъде се сменя режима 1080р или 1080i? Давам му от лаптопа резолюция 1920X1080 и това е. Като му дам 1366 х 768 си е ок. Но при първата се получава зарята.

6. Member
    Тук е от
    Dec 2007

FullHD e. Обаче не съм му дал 1:1. Седи си на аутоформат. Кабела ми е Hama 5m, gold, изръсих се, не би трябвало да е от него. А откъде се сменя режима 1080р или 1080i? Давам му от лаптопа резолюция 1920X1080 и това е. Като му дам 1366 х 768 си е ок. Но при първата се получава зарята.
    Грешка! Задължително му дай 1:1 - няма начин менюто ти да не е активно (иначе имаш проблем със софтуера на телевизора). Режима се сменя от настройките на видео картата. Ако е NVidia кажи телевизора да се третира като HDTV. И от там задай резолюция 1080р. Ако е друга марка - търсиш в драйверите.
    Освен това 5м е малко множко... ама не мисля че трябва да ти прави проблем.
    Има едно нещо в характеристиките което не знам обаче как да го тълкувам:
    Компютърни формати
    Разделителна способност
    Скорост на обновяване
    640 x 480
    60, 72, 75, 85Hz
    800 x 600
    60, 72, 75, 85 Hz
    1024 x 768
    60, 70, 75, 85 Hz
    През входа за HDMI/DV
    При условие че няма D-Sub.... Чудя се дали няма някаква "дивотия" с софтуера на Philips. Ако е така това ще е МНОГО гадно изпълнение от тяхна страна!

7. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

FullHD e. Обаче не съм му дал 1:1. Седи си на аутоформат. Не съм сигурен, обаче дали менюто изобщо е активно в режим HDMI. Вечерта ще пробвам 1:1. Кабела ми е Hama 5m, gold, изръсих се, не би трябвало да е от него. А откъде се сменя режима 1080р или 1080i? Давам му от лаптопа резолюция 1920X1080 и това е. Като му дам 1366 х 768 си е ок. Но при първата се получава зарята.
    В ръководството ти пише, че Auto Format не е за РС. Имаш режим, който се казва Unscaled - избери него.
    Отдлено както elcos ти пише се опитай да подадеш сигнал 1080р, а не 1920х1080. Понякога има разлика в това как интерпретира сигнала телевизора.
    Възможно е обаче драйвера за видео картата на лаптопа да няма такава опция.

Нищо чудно и от кабела да е. ТОзи, който си взел е далеч от качествените кабели. Напълно е възможно да е дефектен. Направи горното и ако пак не става пробвай кабела на друг телевизор с 1080р.

8.  

9. Тук е от
    Apr 2008

Цитат Първоначално публикувано от elcos
    Грешка! Задължително му дай 1:1 - няма начин менюто ти да не е активно (иначе имаш проблем със софтуера на телевизора). Режима се сменя от настройките на видео картата. Ако е NVidia кажи телевизора да се третира като HDTV. И от там задай резолюция 1080р. Ако е друга марка - търсиш в драйверите.
    Освен това 5м е малко множко... ама не мисля че трябва да ти прави проблем.
    Има едно нещо в характеристиките което не знам обаче как да го тълкувам:
    Компютърни формати
    Разделителна способност
    Скорост на обновяване
    640 x 480
    60, 72, 75, 85Hz
    800 x 600
    60, 72, 75, 85 Hz
    1024 x 768
    60, 70, 75, 85 Hz
    През входа за HDMI/DV
    При условие че няма D-Sub.... Чудя се дали няма някаква "дивотия" с софтуера на Philips. Ако е така това ще е МНОГО гадно изпълнение от тяхна страна!
    Да, това и мен ме притесни, също и неналичието на PC вход. Но в книжката резолюциите са дадени пълен набор и за PC. Ще пробвам 1:1 вечерта. Дано да е това.

10. Тук е от
    Apr 2008

В ръководството ти пише, че Auto Format не е за РС. Имаш режим, който се казва Unscaled - избери него.
    Отдлено както elcos ти пише се опитай да подадеш сигнал 1080р, а не 1920х1080. Понякога има разлика в това как интерпретира сигнала телевизора.
    Възможно е обаче драйвера за видео картата на лаптопа да няма такава опция.

Нищо чудно и от кабела да е. ТОзи, който си взел е далеч от качествените кабели. Напълно е възможно да е дефектен. Направи горното и ако пак не става пробвай кабела на друг телевизор с 1080р.
    Не видях да има 1080p на видеото. X3100 е и скапана Виста. Нея също ще разкарам ако не се реши проблема по друг начин. Но сега най логично ми изглежда да е точно от скалирането. Не се бях сетил за него. На кабела какво му е? Дебел, със златни накрайници. Навсякъде ми казват, че е най-доброто.

11. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Не видях да има 1080p на видеото. X3100 е и скапана Виста. Нея също ще разкарам ако не се реши проблема по друг начин. Но сега най логично ми изглежда да е точно от скалирането. Не се бях сетил за него. На кабела какво му е? Дебел, със златни накрайници. Навсякъде ми казват, че е най-доброто.
    Всъщност този кабел е на едно стъпало над най-скапаното. Това по принцип не е проблем защото това е цифров кабел и той или работи както трябва или не. Просто при по-евтини риска от дефект е по-голям.

12. Тук е от
    Apr 2008

Всъщност този кабел е на едно стъпало над най-скапаното. Това по принцип не е проблем защото това е цифров кабел и той или работи както трябва или не. Просто при по-евтини риска от дефект е по-голям.
    От кабела се оказа. Благодаря на elcos и на теб за отзивчивостта.
    А какъв кабел да взема, ако мога да сменя този за друг?

13. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Последно 5 метра КАЧЕСТВЕН HDMI когато търсех беше 60 лв. Обаче ме предупредиха че това е най - евтиния от качествените. Хубавите с таква дължина тогава бяха над 80лв. Корема ме заболя ама иначе 1080р се гледа - така както ти си го гледал!

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Просто помоли да ти го сменят с друга бройка и я пробвайте на място.

16. Тук е от
    Oct 2008

Здаравейте на всички , четох четох но нищо не разбрах само май още повече се обърках, помагайте : Имам следния , ако може да се нарече проблем по- скоро неразбиране/ хич не съм грамотна-технически / . Купих си наскоро ЛСД Самсунг LE 37"S81BX , реших първо да попрочета малко из разните форуми относно свързването му с Лаптоп , в случая моя е Toshiba Satellit L 40-17 U и видео карта Intel GMA x 3100 доколкото съм запозната . Та питането ми е как - посредством какъв кабел бих могла да си ги свържа за да гледам филми на ЛСД- то? То има всякъкви входове , а лаптопа доколкото са ми разбиранията има само този D-SUB .
    Предварително благодаря на всички .

17. Member
    Тук е от
    Dec 2007

D-SUB - > D-SUB. Очевидно нямаш друг избор. Пускаш на максималната резолюция която поддържа TV то.

18. Тук е от
    Oct 2008

Благодаря elcos , но с този кабел мога ли да изкарам звук на ЛСД -то? Или трябва да си купя допълнително такъв ?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 13 от 97 ПърваПърва ... 311121314152363 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Свързване на LCD/Plasma към компютър - част2 / FAQ - на първа страница
    От hristoslav2 във форум DLNA - медийни сървъри
    Отговори: 313
    Последно: 18-05-17, 10:52
  2. Отговори: 0
    Последно: 11-08-11, 15:38
  3. Свързване на LG PLASMA към лаптоп HP ?
    От Lubaka във форум HTPC - мултимедийни компютри
    Отговори: 3
    Последно: 12-12-10, 22:46
  4. свързване на сървър с компютър
    От lubitel-art във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 27-09-10, 11:43
  5. Отговори: 6
    Последно: 04-01-06, 02:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе