Ами това е положението. Малко са точните релиизи. И мен ме дразнят линиите ама какво да се прави.
Ами това е положението. Малко са точните релиизи. И мен ме дразнят линиите ама какво да се прави.
Здравейте, имам голям проблем при свързване на Toshiba 32v500PG със PC видео картата е x300,кабелът е DVI-HDMI,Просто няма никаква картина/освен че показва биос,след това черен екран/.Някакви идеи
При зареждане не Windows video картата минава в режим който не се поддържа от телевизора. Виж в ръководството на телевизора какви режими поддържа през HDMI и на каква честота. След това се опитай да зададеш, режима с най - висока поддържана резолюция като изход от видео картата.Първоначално публикувано от kostasmak
Виж тук:Първоначално публикувано от kostasmak
http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg319121
Здравейте!
Не знам дали някой се е сблъсквал с LCD TV АОС L42W781HS. Проблема е с HDMI входа. При свързване на DELL INSPIRON1525, не изкарва звук а само картина. Лаптопа работи на други TVдори и на други модели АОС, съответно TV -a работи с други устройства - камера SONY, кадето заедно с картината има и идеален звук.Камерата е с HDMI 1.3 Телевизора е нов, но в сервиза не можаха да ми помогнат с информация. Ето и линк към спецификацията :
http://www.aoc-europe.com/wEn/televi.../L42W781HS.php
В момента звук получавам ако превключа изхода на лаптопа на слушалки и със audio-кабел го включа във входа РС audio на телевизора, но това е все пак по допълнителен кабел.
Предполагам версиите на HDMI са различни, но не мога да намеря никакви настройки нито в TV нито в DELL
На телевизора добре - ама знаеш ли каква версия е HDMI на компютъра? И може ли да изкарва звук по принцип? Някой модели независимо че са с HDMI не могат да изкарат звук от там. Ако няма никакви нстройки тогава ще трябва да караш с отделен кабел.Първоначално публикувано от pav40s
Лаптопа работи на други телевизори, включително и на друг модел АОС, телевизора работи с камера Sony, само не мога да ги подкарам да работят заедно. Знам, че с два кабела проблема се решава, ама е дразнещо, а и не искам да си сменям телевизора като колегата Eddie
Здравейте пак,реших си проблема,всичко е било от видео картата ,x300 просто не поддържа HDMI както и доста други карти.Сложох 8400 и всичко е перфектно,единственият минус е че резолюцията е 1280х720,идеи как да стане 1360х768?Пробвах с различни драйвери но не става.Първоначално публикувано от kostasmak
kostasmak, ти ме притесни, не знаех че не всички карти поддържат dvi-hdmi. ето какво пише за моята mobility x1400:
някой може ли да каже със сигурност дали ще мога да използвам dvi-hdmi, преди да съм купил кабел?Flexible display support
Dual integrated dual-link DVI transmitters
DVI 1.0 compliant / HDMI interoperable and HDCP ready*
Dual integrated 10 bit per channel 400 MHz DACs
16 bit per channel floating point HDR and 10 bit per channel DVI output
Programmable piecewise linear gamma correction, color correction, and color space conversion (10 bits per color)
Complete, independent color controls and video overlays for each display
High quality pre- and post-scaling engines, with underscan support for all outputs
Content-adaptive de-flicker filtering for interlaced displays
Xilleon™ TV encoder for high quality analog output
YPrPb component output for direct drive of HDTV displays
Spatial/temporal dithering enables 10-bit color quality on 8-bit and 6-bit displays
Fast, glitch-free mode switching
VGA mode support on all outputs
Drive two displays simultaneously with independent resolutions and refresh rates
Почти всички ЛСД подържат през HDMI само 720р 1080i 1080p. 1360х768 се поддържа само през D-Sub. Всичко ти е наред. Гледай си HDTV материал и се наслаждавай.Първоначално публикувано от kostasmak
Вземете ги прочетете малко тези ръководства на изделията, които си купувате.
Извинявай - но не си прав! Почити всички нови телевизори поддържат доста повече от изброените резолюции през HDMI . За пример 6 та серия самсунг. Поддържа освен изброените и пълния набор VESA резолюции.Първоначално публикувано от VanDan
Напълно съгласен,В магазина имаме Самсунг 32S86,през D-sub картината е прекрасна с резолюция 1366х768 ,през HDMI при 1280х720 е може да се каже доста по зле,има възможност да се пусне и при 1366х768 но пак същата история.И при двата варианта на свързване резолюциите са еднакви,тук видеото е вградено на АТИ.Цялото ми учудване е защо при HDMI сигнала е по лош.Първоначално публикувано от elcos
Защото най-вероятно през HDMI има включен overscan и реже част от картината и се налага прескалиране на сигнала, което влошава качеството.
Зддравейте. Изкам да попитам някой с такава видео карта http://www.mostbg.com/most/Item.aspx?itemid=34534 успял ли е да изкара звук от LCD телевизор при DVI-D към HDMI кабел. Има ли смисъл да се мъча да търся грешки при настройки на аудио и видео картите, ъпдейтване на драйвери, или просто тази карта не прави връзка през дъното към аудиокартата. Аудиото е Realtek HD