Всъщност тази опция ти обръща изкуствено стерео сигнала в 5.1 чрез Dolby ProLogic и това е нещо съвсем различно от истински съраунд звук Dolby Digital и DTS.Първоначално публикувано от veselintonev
Всъщност тази опция ти обръща изкуствено стерео сигнала в 5.1 чрез Dolby ProLogic и това е нещо съвсем различно от истински съраунд звук Dolby Digital и DTS.Първоначално публикувано от veselintonev
Би трябвало и във двата сайта да го има!Първоначално публикувано от stoikov
Здравейте,
Имам проблем с свързването на моя телевизор към компютъра. TV-то е Sharp 42 XDE1 и го свързвам с DVI->HDMI кабел към DVI изхода на ATI 1600 Pro. Значи в началото проблеми не ми правеше, но напоследък - последните няколко месеца - взе да ме прецаква в много кофти моменти. Проблема се изразява просто в това, че не излиза картина. В контрол панела на видео картата показва на secondary дисплея "Generic TV" или нещо подобно (не съм вкъщи в момента). Имам спомен, че докато работеше си пишеше Sharp нещо-си...
Проблема се получаваше и преди, но го "оправях" с някакви комбинаици от рестартиране на телевизора и компютъра.
Последния път си работеше, но исках да го преместя - та, изключих го преместих го и след като го включих повече не пощч да тръгне. ерстартирах, бъзиках разни настройки, нищо.
ПОМОЩ!
Винаги може да се опита и вградения звук от дъното (допълнителна аудиокарта), а не от видеокартата през HDMI. Най-вероятно не са изгладени все още някои бъгове в драйверите на видеокартите свързани със звука през HDMI порта.
Здравейте, имам проблем със свързването на лаптоп(с видео адаптер GMA 950, чипсет Intel 945) със LCD LG 32 LC52
Свързвам ги посредством S-Vidео <--> S-Video кабел , лаптопа разпознава, че има включен телевизор но немога да намеря канал на S-video входа на телевизора, изчел съм всички възможни ръководства за употреба, гледах в менютата 1000 пъти и нищо![]()
В менютата на ТВ-то има вход за AV1(скарт) AV2(скарт) AV3( тук е композит входа, но на самия телевизор композит входа и S-Video входа са в обща колонка като AV3), и като дам на AV3 нищо, а като пусна на AV3 но псуна композит кабела работи а S-Video кабела не.
http://img113.imageshack.us/my.php?i...sc00109yi4.jpg
Някой ако има идея как да го пусна тоя S-video ще съм му много благодарен![]()
Това е входа(AV3) на който трябва да ти излезе сигнала от лаптопа.Нямаш ли D SUB15(VGA) на лаптопа като изход,ако имаш зарежи това S video предимството е голямо ако пуснеш от там сигнал.
Имам но към него съм закачил монитор, и за телевизора ми остава само S-Video, до сега карах с S-Video <--> композит и реших да сложа S-Video <--> S-Video с цел маааалко поне да се подобря качеството, но явно ще си остана с тоя композит кабел( възможно най лошия сигнал който мога да пусна към LCD-то)
Нямам друг вариант на тоя етап ... все пак ако някой има идея за S-Videoto ....![]()
Помогнете Help,ТВ ми е http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09038604 , а лаптопа е http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09045774 ,как да ги свържа,та да си гледам филмите на ТВ,какъв кабел ми трябва, Help
Линка който си посочил за лаптопа не пише дали има HDMI или D-Sub, но тва са единствените начини да го свържеш със ТВ-то, е може и със S-video(ако има) ама по добре недей![]()
Здравейте,
днес бях при приятел да гледаме 720p HD филм от лаптопа му на телевизора - Samsung 37A330. Свързах го с кабел VGA-VGA на 1024x768@60Hz. Естествено беше гадно разтеглено, понеже резолюцията не е за широк екран. Пускам Media Player Classic и корегирам разтегнатото като му давам Scale to 16:9 TV. Проблемът е, че дори и след това остават черни ленти отгоре и отдолу. Мога да ги махна единствено с zoom, но тогава се изяжда ужасно голяма част от картината. Проблемът се наблюдава и при DVD - независимо през компютъра или през отделно устройство. Менюто на филма си е както трябва на цял екран, но филма върви с черните ленти.
Да не би филмите да са снимани по-широкоекранни от 16:9?!
Мога ли да се отърва от черните ленти?
Сериозно ли не знаеш?
99% от филмите са "по-широкоекранни" от 16:9. Всъщност това 16:9 е телевизонен формат. В киното се снима или 2,35:1 или 2,40:1, а 16:9 се равнява на 1,77:1.
За да махнеш черните ленти трябва да дадеш Pan&Scan ot Media Player-a докато изчезнат.
Да, така е! В MP Classic ако избереш File, Properties, Details можеш да видиш точната резолюция на филма и да си сметнеш в какъв формат е записанПървоначално публикувано от Vegetto
P.S. lazarus18 вече обясни по-подробно за форматите![]()
Благодаря за поясненията. Жалко, че от Pan&Scan трябва или да се издуе картината по височина или да се изреже със zoom...