Страница 23 от 97 ПърваПърва ... 1321222324253373 ... ПоследноПоследно
Резултати от 331 до 345 от общо 1449

Свързване на LCD/Plasma към компютър.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008

Re:Свързване на LCD/Plasma към компютър.

Цитат Първоначално публикувано от yаvorvm
    1360x768 е с кабела от монитора ми

с този кабел от ресет с феритите е само 1024х768 и 1400:1050 и разни такива а горната не се появява

нормално ли е да има само 14 пина този кабел ? едното място за пинче е празно просто в средния ред са само 4 вместо 5 кабела
    купих го от ресет днес ,
    възможно ли е резолюцията да е от този пин?

Значи това което ще напиша, ще изненада мнозина сигурно но кабела с 14 пина 9-ти пин липсва и тогава нямаш 16:9 резолюция като режим на втория монитор
    ето едно много добре обосновано мнение

Hi, i bought a 15 pin male to male vga cable the other day so i could watch online tv through my lcd tv trouble is i dont know how it is done because i have tries just plugging it in and also tried rebooting after each time i changed the pixels but my tv just says mode not supported i initially thought vga was just for analogue tv (mine is digital) and that i would need s-video but somebody said this is not the case. I have also consulted the manual and the the samsung website but get no joy from that.

my tv is a Samsung LE23R7 (according to the cover of the manual)

Answer:
    I have seen this problem and question in various forms many times, and have never seen the correct answer given. So here is the answer. Please spread it around, since many people seem to have the problem:

VGA 15 pin cables often have only 14 active pins. Pin 9 is missing. (This missing pin is on the middle row of pins, one pin from the end.) This missing pin is a problem for flat screen TVs.

Pin 9 is required by most, if not all, plasma and lcd TV's to supply back to the computer graphics card information about the available resolution of the monitor. Pin 9 carries a 5 volt signal to the DDC (display data channel). New computer monitors (LCD or CRT) do not seem to need this pin, and work fine without it -- as a result the majority of VGA cables labeled as "15 pin" really only have 14 pins, and this is never explained or noted in the packaging or product specifications! The only way to tell if a "15 pin" VGA cable actually has all 15 pins is to look at the connector and count the pins. If the middle row has only 4 pins, then the critical pin 9 is missing.

From the posts I have seen -- and from my own experience with my 50" Pioneer PDP-5070HD plasma TV -- nearly all flat screen TV's DO NEED this pin to return information about the native screen resolution.

I have seen dozens of posts by people trying to set up their HTPC's to work with their big screen plasma, but not being able to set the resolution (usually 1360 x 768) on their video adapter card. Some people on the forums argue they had "no problem" while others cannot make it work. People blame the video card or video card drivers. No one seems to figure out the problem is a missing pin on the supposedly standard "15 pin VGA cable" many people are using!

I had the same problem with my ATI 9800 Pro graphics card using a 15 pin VGA cable with only 14 pins. When I changed to a full and true 15 pin cable, the ATI 9800 immediately sensed the native resolution of the plasma TV.

So the difference between a 15 pin and a 14 pin VGA cable is not "just one pin", as one sarcastic idiot answered to a previous post of this question. The absence of the pin 9 signal (5 volt to the DDC) means your your very expensive plasma or LCD TV cannot notify your computer graphics card about its supported resolution. Get a VGA cable with all 15 pins, and your problem may be resolved. But you will have to search to find one by visually examining the plug. Remember, all the VGA cables are labeled and sold as "15 pin VGA cable" even if they actually have only 14 pins. Check it out.

за моя изненада, нито в Ресет, нито в Комелсофт нямаха 15 пинови кабели, а кабелът на моя 19'' монитор Филипс е 15 пинов, и така разбрах за този проблем,
    Незнам как да ти кажа, колко съм ти благодарен. Лаптопа ми е само с VGA, тв-то е самсунг 32 а656. Бях се примирил с това,че няма да мога да гледам на 1920*1080. След твоя пост си погледнах кабела - 14 пина само Намерих с 15 забодох го и оооо чудо - разпозна си го и веднага подаде 1920*1080 :D Адски много ти благодаря, да си жив и здрав.
    п.с. ( този който е измислил фонетичната за виста да му го сложат всичките му роднини, сори за грубиянския израз ама това си е живо наказание да пише човек на фонетична за виста :/ )

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

offtopic
    има си нормална фонетика за Виста.

4. Member
    Тук е от
    Dec 2008

В спесификацията пише, че 15 м кабел ХАМА е с 19 пин, виж по-надолу, копирал съм го:
    - Supports automatic video/audio synchronisation of HDMI 1.3 devices
    - Resolution: 1440p
    - Colour resolution: 30/36/48 bits
    - Transmission of lossless audio data: uncompressed (Dolby Digital and DTS) compressed (DolbyTrueDH and DTS-HD)
    - Gold-plated plug contacts guarantee good signal transmission due to low transition resistance
    - HDMI standard 1.3 (downward compatible with HDMI 1.2 and 1.1)
    - Extended colour space (1.8x more colours than HDMI standard 1.1)
    - Colour: black

Technical Specs

Connection A - HDMI plug, 19-pin
    Connection B - HDMI plug, 19-polig
    Colour Resolution - 30/36/48 Bit
    Colour - Black
    HDTV suitable - yes
    Use of cable - Connecting
    Length - 15,0 m
    Length range - 10 - 19,9 m
    Quality - High-quality
    Standard - HDMI 1.3
    Type - HDMI - HDMI
    Transfer rate - max. 4,95 Gbit/s (165 MHz)
    Би трябвало да стане, но трябва да се пробва. За съжаление никой май не е ползвал такъв кабел и не може да сподели опита си.

5. Member
    Тук е от
    Jan 2007

Провери го този кабел,че нещо има разминаване,на версия HDMI 1.3 Transfer rate e 10.2 Gbit/s,а там са писали 4,95 Gbit/s,толкова е по принцип при по ниските версии.

6. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2003

От 3-4 месеца ползвам 15 м. кабел HDMI - HDMI, HAMA + преходник DVI to HDMI и нямам никакви оплаквания. Картината е 1080p на телевизор PHILIPS 32PFL9603D. Пробвал съм и с 10м кабел който не е на HAMA и сигнала пак беше перфектен.

7. Member
    Тук е от
    Dec 2008

Цитат Първоначално публикувано от loafer
    От 3-4 месеца ползвам 15 м. кабел HDMI - HDMI, HAMA + преходник DVI to HDMI и нямам никакви оплаквания. Картината е 1080p на телевизор PHILIPS 32PFL9603D. Пробвал съм и с 10м кабел който не е на HAMA и сигнала пак беше перфектен.
    И аз търся същото решение като теб, същия преходник имам, същата дължина трябва да "преодолея" между комп. и ТВ. Откъде си взел кабела, на каква цена и дали можеш да му разгледаш спесификациите. Май ти си единствен от съфорумците с такъв кабел, ако можеш да споделиш нещо кажи. Не ти пиша в лично съобщение, за да може и други с "нашия" проблем да се информират при нужда

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2008

Цитат Първоначално публикувано от madmaxx
    Провери го този кабел,че нещо има разминаване,на версия HDMI 1.3 Transfer rate e 10.2 Gbit/s,а там са писали 4,95 Gbit/s,толкова е по принцип при по ниските версии.
    Надявам се да го взема с уговорката да го върна, ако не става. Дано се навият. Без тестване не можем да кажем дали ще върши работа. Може да се окаже, че тези спесификации са измислени, иначе теоретично пасва

10. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

ДОри и да не е HDMI 1.3 нищо не губиш. Нито ще подаваш 36 битов цвят от компютъра, нито HD аудио.
    Въпроса е да ти работи без някакви дефекти в образа и да не решиш след време, че не е много удобно да търчиш нонстоп до компютъра.

11. Member Аватара на Karata
    Тук е от
    Jan 2004

Здравейте! Имам нужда от съвет. Малко предистория: аз телевизия не поглеждам дори и наличният ми 21" CRT ме устройва изцяло. Обаче старият ми 22" CRT монитор вече следва да излезе в заслужена пенсия. Реших, че мога да преглътна 32" HD телевизор като негов заместник (BTW има ли 26" телевизор HD?). Та поогледах малко и реших, че приемлива цена имат ето тези: Toshiba Regza 32XV505DG и Toshiba Regza 32XV500PG
    Хубаво, но имам един относително прост въпрос (принципен, не само за конкретните модели), чийто отговор ми бяга, а откровено казано леко ме намързява да изчета хилядите изписани мнения по темите за съвременните телевизори. (Edit: В тази тема, няколко поста по-горе (№300) има благодарности към идеята за 15-пинов пълен кабел... Дали пък не е в това разковничето? Обаче аз ще го ползвам като primary монитор, а там се говори за втори...)
    Та: какво ще стане, когато реша да ползвам телевизора като монитор?
    Съгласно страници от ръководството на телевизора, той работи като монитор или чрез HDMI (засега нямам такъв порт на PC-то), или чрез аналогов VGA (само такъв и имам, нямам дори DVI).
    Обаче... резолюцията, видите ли, през VGA била 1360 х 768. Е, не ща! Искам 1920 х 1080!
    Видеото ми (стар GeForce MX440) поддържа custom резолюции и не ми е проблем да си дефинирам именно такава. Как обаче ще се държи телевизорът? Ако пък не си дефинирам резолюцията, а телевизорът си я "издаде" през plug'n'play, тогава какво? Ще си избирам от резолюциите, дадени в горната таблица? И ако си избера 1360 х 768, какво се случва – телевизорът визуализира пиксел към пиксел и картинката става 22" или пък става "много умен" и разпъва картината, съсипвайки качеството.
    Моля някой от хората с опит в материята за разяснение. Благодаря!
    Edit: Съветите да си сменя PC-то или видеото (вградено е) ги знам . Ще поотложа малко... Дайте да видим с наличните ще става ли.

12. Member
    Тук е от
    Dec 2008

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    ДОри и да не е HDMI 1.3 нищо не губиш. Нито ще подаваш 36 битов цвят от компютъра, нито HD аудио.
    Въпроса е да ти работи без някакви дефекти в образа и да не решиш след време, че не е много удобно да търчиш нонстоп до компютъра.
    И аз така мислех, но исках и някой друг да потвърди - наистина въпроса е да няма дефекти в образа. Да те питам, според теб, чрез прeходника DVI-HDMI и после с кабела HDMI-HDMI ще изкарам ли и звук. Мен ме съмнява, дъното АСУС М3А (сравнително читаво) ми е с вградено аудио, нямам отделна звукова карта, май ще трябва отделен кабел за аудио. Тук пък взъниква нов проблем - към дъното е включена уредбичка със субуфър 2.1 добричка, не ми се ще да я изключвам, за да ползвам входа за аудио.

13. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008

Цитат Първоначално публикувано от Karata
    ...............................
    Обаче... резолюцията, видите ли, през VGA била 1360 х 768. Е, не ща! Искам 1920 х 1080!
    ......................................
    Както сам спомена по-горе съм го писал - и аз мислех,че макс през VGA e 1360*768 - е да, ама не :D . След слагането на 15 пиновия кабел си ми изкара такава 1920*1080, че направо и не мога да го повярвам.

14.  

15. Member Аватара на Karata
    Тук е от
    Jan 2004

О, да - и аз не мисля, че е резонно да има такова ограничение (все пак същият компютър ми изважда 1600х1200 към монитора в момента). Стресира ме фактът, че според ръководството, самите Toshiba и идея си нямат за тази възможност...

16. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2003

Цитат Първоначално публикувано от Bojidar_Iliev
    И аз търся същото решение като теб, същия преходник имам, същата дължина трябва да "преодолея" между комп. и ТВ. Откъде си взел кабела, на каква цена и дали можеш да му разгледаш спесификациите. Май ти си единствен от съфорумците с такъв кабел, ако можеш да споделиш нещо кажи. Не ти пиша в лично съобщение, за да може и други с "нашия" проблем да се информират при нужда
    Кабела го взех от JAR, тогава струваше към 125 лева, сега е по евтин.

17. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008

Цитат Първоначално публикувано от Karata
    О, да - и аз не мисля, че е резонно да има такова ограничение (все пак същият компютър ми изважда 1600х1200 към монитора в момента). Стресира ме фактът, че според ръководството, самите Toshiba и идея си нямат за тази възможност...
    Даже разглеждайки ръководството на тв-то то си е написано, че през VGA го поддържа единствено с препоръки да не се позлва много дълъг кабел. Тв-то за уточнение пак посочвам, че е самсунг 32 А656

18. Member
    Тук е от
    Dec 2008

Цитат Първоначално публикувано от loafer
    Кабела го взех от JAR, тогава струваше към 125 лева, сега е по евтин.
    явно е същия, за който малко по-нагоре съм сложил линк, сега струва 102 лв. Надявам се и при мен да няма проблеми, както при теб
    Благодаря ти за информацията

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 23 от 97 ПърваПърва ... 1321222324253373 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Свързване на LCD/Plasma към компютър - част2 / FAQ - на първа страница
    От hristoslav2 във форум DLNA - медийни сървъри
    Отговори: 313
    Последно: 18-05-17, 10:52
  2. Отговори: 0
    Последно: 11-08-11, 15:38
  3. Свързване на LG PLASMA към лаптоп HP ?
    От Lubaka във форум HTPC - мултимедийни компютри
    Отговори: 3
    Последно: 12-12-10, 22:46
  4. свързване на сървър с компютър
    От lubitel-art във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 27-09-10, 11:43
  5. Отговори: 6
    Последно: 04-01-06, 02:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе