Страница 33 от 97 ПърваПърва ... 2331323334354383 ... ПоследноПоследно
Резултати от 481 до 495 от общо 1449

Свързване на LCD/Plasma към компютър.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2008

Re:Свързване на LCD/Plasma към компютър.

Лазарус, при твоите указания (изключен Overscan) образа на Тв леко се свива. Не казвам, че става по-добър, просо се свива...на 1080р мисля че ми се появиха черни ленти по-малки от 1 см от всички страни, не помня обаче дали не бях на режим Точен екран. Довечера ще пробвам при Auto или 16:9.
    Но ако така се получи, какво ще ми препоръчаш - да мръдна "плъзгача" в настройките на АТИ в посока Underscan?

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

При 0% overscan на видео картата, изключен Оverscan на на телевизора и режим 16:9 или Ауто не трябва да имаш никакви черни ленти.
    Подозирам обаче, че с драйверите напоследък на всички видео карти има някакво разминаване и ще ти се наложи да коригираш с плъзгача. Лошото е, че така " на око" трудно ще уцелиш точно до пиксел.

4. Member
    Тук е от
    Dec 2008

Мисля, че по-горе бях написал...плъзгача в момента е между Underscan (-15%) и Overscan(0%).
    Ще опитам довечера да сложа плъзгача докрай на Overscan - т.е 0.
    Драйверите са ми последен ъпдейт, от сайта на АТИ

5. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

най добър образ ще получиш подавайки 1080р сигнал като плъзгача е на 0 - изключен овърскан ,ТВто е на 16:9 и от менюто му също изключиш неговия овърскан .. тогава не трябва да имаш черни ленти ( тука може да се объркаш ако имаш монитор с по ниска разделителна ,чийто фон е по малък от 1080р и на ТВто ще излизат черни ленти отстрани но реално образа е на цял екран ) и естествено подаваш видео 1080р

6. Member
    Тук е от
    Dec 2008

Монитора ми е Philips briliance 109 P (запазил съм си го, защото е невероятно читаво CRT, което може да работи на 1600/1200/100Hz , може макс до 1920/1400/60, има невероятни цветове и стабилност).. На него съм му задал 1024/768/100Hz умишлено, иначе ми е много дребно.
    Направи ми впечатление, че при 1920/1080 за ТВ, на ТВ излиза само част от средата на десктопа от монитора, отстрани е с черни ленти, също една лента с инструменти по средата на екрана на монитора, се появява на ТВ.
    Явно ще трябва още да си играя

7. Member
    Тук е от
    Dec 2008

Цитат Първоначално публикувано от Alexi
    най добър образ ще получиш подавайки 1080р сигнал като плъзгача е на 0 - изключен овърскан ,ТВто е на 16:9 и от менюто му също изключиш неговия овърскан .. тогава не трябва да имаш черни ленти ( тука може да се объркаш ако имаш монитор с по ниска разделителна ,чийто фон е по малък от 1080р и на ТВто ще излизат черни ленти отстрани но реално образа е на цял екран ) и естествено подаваш видео 1080р
    С тези настройки...всичко заспа 1:1, много ми беше приятно да го видя... как примерно рамката на някой прозорец е ТОЧНО по ъглите и страните на ТВ

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2008

имам ати 4830 и самсунг ps50a450 кам монитора подавам сигнал чрез dvi-dvi кабел а кам тел. чрез dvi-hdmi преходник и hdmi-hdmi кабел всичко е добре но като си пусна да гледам някои филм се вижда и на двата екрана дал сам го на extend a не clone.преди през vga не беше така как може да се оправи за да може да се ползва монитора
    докато се гледат филми на телевизора

10. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

не може да се вижда на 2та екрана на extend ,реално така си с 1 екран но по голям образуван от 2та ,няма как едно и също нещо да го виждаш 2 пъти на 1 екран нали ? Все пак повечето плеъри имат опцията на кой екран да се визуализитат по дефолт ,може да пипнеш и там

11. Тук е от
    Aug 2006

Здравейте!
    Аз пак ще питам....
    Връзвам Samsung 37 A550 към pc. Към момента го правя с vga-vga кабел и общо взето съм доволен от резултата, с изключение на това че имам само един vga изход на видео картата и трябва да въртя кабела. Също така има и dvi изход на компа, който мисля да пробвам веднага, след закупуването на кабел dvi/hdmi.
    Картата е RADEON 9200 PRO AGP FAMILY. Намерих някакъв менюъл в нетя, в който пишеше, че макс/ резолюция която мога да изкарам към ТВ е 1280/760. Самсунгът е Full HD, и ми се иска да се възползвам. Когато е вързан, към компа в настройките имам възможност да задам 1920/1080. Това реално ли е, при положение, че в мануала на картата пише друго? dvi/hdmi добра идея ли е за моя случай?

Много Ви благодаря.....предварително!

12. Тук е от
    Feb 2009

здр. имам проблем, който видях, че и други са имали, но не намерих решение за него.
    проблема е следния: свързвам lcd tv 32' към лаптоп с кабел VGA-VGA. като сложа на 2-рия монитор разделителна способност 1024:768 или 800:600 ми изкарва на телевизора само тапета на десктопа без иконките. ако някой може да помогне, моля да пише, защото какво ли не опитах и не става благодаря предварително!

13. Тук е от
    Dec 2008

bymarto: по добре си вземи още 1 кабел d-sub към d-sub и с един прегодник dvi към d-sub включваш към втория изход... просто не си струва към dvi към hdmi кабел - разлика в качеството никаква

the_st: ми трябва да избереш режим clone вместо extended desktop. а по добре да превключиш от клавиатурата само на телевизора като външен монитор и да го пуснеш 1360х768...

p.s. аз пък имам следния проблем - не мога да си подкарам звука през dvi-hdmi кабел. телевизора е samsung LE32A330 видеокартата е 8600GT gygabyte-zalman. та от дъното съм прекарал кабелчето от spdif към джъмпера на vga и няма нищо на нито единия hdmi вход. hdmi2 позволява native резолюция ама звука не излиза. чипа е alc888 и пробвах всичките sampling rate от 44,1 , 48, 92 192khz. отделно вързах spdif-a za за проба към ресивър ямаха и си тръгна цифрово... ся гледам че в книжката за hdmi2 като се ползва пише звука се пуска със стереожак 3.5мм към чинчове... ама прeз hdmi1 подкарах картина, а звук и там няма дайте идеи... май ще си го ползвам през d-sub кабел + стереожак 3.5мм към стереожак 3.5мм - там влиза в standby като се изключи пц-то а на hdmi вади че няма сигнал, да проверя кабела...

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

А каква е идеята да ходи звука в телевизора? Ръгай го в ресийвъра и слушай от там.

16. Тук е от
    Dec 2008

ми няма ресивър (носих компа при съседа)... идеята ми е като имам гости да само карам пц-то и тв в хола и да пускам филми без да мъкна колоните си, които съм хванал доста стабилно в стаята си, а усилвателя ми е съвсем прост tda1557Q и на това отгоре вградените колони на тв през аналоговите входове вадят бая шум (тествам без сигнал бая си бръмчат като усилвам от дистанциооното, а като включа на hdmi whod няма почти никакав собствен шум колкото да усилвам)... дали тв-то разбира че не съм вкарал сигнала от плеър че не вади звука? или просто са сложили hdmi без да ползват частта за звука за по ефтино и да спестят място на задня панел?

17. Тук е от
    Jan 2009

Здравейте, вързах компа към тв с кабел DVI-HDMI но имам няколко въпроса.От сетингите на видеото дадох Clone картина се появи всичко ок но резолюцията на втория монитор стои на 640x480 качвам я с плъзгача но като дам приложи и се връща пак на нея не иска да се промени а има опция до 1920x1080 . ето снимка http://img228.imageshack.us/img228/5629/desktopo.jpg А картината на тв ми се струва нормална само че пълна картина имам само в режим Широк , като дам лупа или Смарт се изгубва десктопа става ужасно защо е така http://img220.imageshack.us/img220/553/tvto.jpg . И какво е това 1080p горе в ляво тв не е Full HD .Модела е Sony 32V4500 . И как мога да си пусна филм а на тв без да го гледам на компа като нямам функциятя extended а сложих последните драйвери това Dualview за това ли е ?

18. Тук е от
    Jan 2009

Поиграх си малко дадох Dualview и от долното меню като Primary дадох монитора на компа и на тв се появи само Wallpapers без никакви прозорци и лентата на задачите нно сега как да пусна нещо на телевизора как става номера пускам филм примерно и после ?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 33 от 97 ПърваПърва ... 2331323334354383 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Свързване на LCD/Plasma към компютър - част2 / FAQ - на първа страница
    От hristoslav2 във форум DLNA - медийни сървъри
    Отговори: 313
    Последно: 18-05-17, 10:52
  2. Отговори: 0
    Последно: 11-08-11, 15:38
  3. Свързване на LG PLASMA към лаптоп HP ?
    От Lubaka във форум HTPC - мултимедийни компютри
    Отговори: 3
    Последно: 12-12-10, 22:46
  4. свързване на сървър с компютър
    От lubitel-art във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 27-09-10, 11:43
  5. Отговори: 6
    Последно: 04-01-06, 02:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе