Страница 32 от 97 ПърваПърва ... 2230313233344282 ... ПоследноПоследно
Резултати от 466 до 480 от общо 1449

Свързване на LCD/Plasma към компютър.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Re:Свързване на LCD/Plasma към компютър.

А с комбинацията Fn+F7 има ли някакво раздвижване?

2.  

3. Тук е от
    Jan 2009

Комбинацията за подаване на сигнал към допълнителен монитор си работи на всички функции - само лаптоп, на двата и само на допълнителния - сменя си се без проблем.
    Вчера ми направи впечатление, че дори когато няма включен компютър, като пъхна обикновения кабел за монитор във входа на тв пс менюто веднага става активно, а с HD не става нищо. Явно е нещо от самия кабел. Но пък ако съм го активирал преди това пс менюто се използва без проблем.
    Гледах един филм с HD кабела, като преди това го излъгах да се активира с другия кабел. Обаче не успях да изкарам звук. Уж стерео жак в слушалките, а другите две в тв, ама не. Освен това има един вход на тв, пише - пс аудио ин. Изглежда, че има отделни аудио входове за всеки режим - PC, HDMI и каквито и други още има там.
    Обаче се чудя да давам ли още пари за кабели, този път за звук, ако има вариант да не тръгне? Въобще съществува ли кабел със стерео жак, който да отива в това пс аудио ин?

4. Тук е от
    Jul 2008

Някой знае ли, откъде мога да намеря 10 метров VGA кабел с 15 пина и феритни филтри във Варна?
    Обиколих доста компютърни фирми, но навсякъде предлагат да ми доставят само с 14 пина.

5. Тук е от
    Jul 2008

Телевизора е E4050 и при свързване с 8600 ГТ на монитора се получава трептене,и дори само при свързване на DVI-HDMI кабела без включен телевизор дори в захранването.Монитора е Samsung 940BF и видеото както вече казах 8600 ГТ с VGA и DVI изход.Друго нещо е, че при зареждане на компютъра до появяване на десктоп-а монитора не дава картина, а единствено телевизора.При картината на тв-то няма проблеми,смущаваня и т.н., но единствено тези трептения на монитора, които стават по-интензивни и при увеличаване на Refresh rate-а.
    Надявам се, че проблема е решим и очаквам подходящо решение.
    Мерси.

6. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Пробвай да извадиш кабела на кабелната.

7. Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Живее в
    Русе, и малко у десно и малко у лево

Преди 2 месеца брат ми си взе PV80P - добър е - наистина, от Булсата вади много добра картина /дебел СКАРТ кабел/, с ХДМИ кабел през преходник от ДВИ /преходника ми е от карта ГеФорс 8600 и към нея имаше приложени освен преходника и едни кабелчета, за да може през ХДМИто да се пусне и звук - прави се мост от дъното или отделна звукова карта къв видео картата/ и от ГеФорс5200 също е ОК, но го разпознава като 1280/1024 - що така нз?!? Звука го пуснах като на компа сложих един стерео-жак разклонител, и от там един към задните стерео аудио входове на ТВ-то и един към колонките със суб 2.1 на компа - звука не се разминава, а даже се допълва /някой беше питал за това/. /2.1 са Филипс/
    И в двата режима ТВ и ПЦ, звука не е на нужното ниво за Панасоник/разбирай Техникс/, та предстои покупка на допълнителна техника - двд система/кино или ресийвър  за доозвучаване 

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Да подава 1080р сигнал към PV80 или 1024х768.

10. Member
    Тук е от
    Dec 2008

С две думи да споделя впечатления от свързване на компютър (с Атлон 6400+, дъно Аsus M3A и видео АTI HD3850), озвучаване с 2.1 система (Х-tensions, първите им модели, доста добри като бас и мощ) с Panasonic 46PY80P, връзка с 15 м HDMI-HDMI (Hama).
    Само ще уточня, че изчетох доста от форума и нямам никакви проблеми.
    1. На ATI HD3850 ( с 2 бр. DVI-изхода) - към единия DVI има включен монитор (който е инсталиран в Catalist Control Center na ATI като Desktop 1 - умишлено съм задал да е номер 1 и да работи на 1024/768/100Hz
    2. На другия изход DVI съм сложил оригинален преходник на ATI, който прави DVI-HDMI и от там 15 м кабел HDMI-HDMI към ТВ. Тук важния момент е, че трябва да се използва вход на ТВ - HDMI 1. Ако ползваш примерно HDMI 2, после ще можеш да прекараш само звук. HDMI 3 (отпред на ТВ не съм го пробвал, не е удобен, а и е хубаво да стои свободен за нещо друго)
    На Пaнасоник, безпогрешно разпознат на (Desktop 2) съм му задал 1920/1080/60Hz, като преди това съм "инсталирал" всички възможни формати, коиото поддържа картата ми - 720 и 1080 (всички i и p) Тук имам въпрос - нужно ли е да ми е активно всичко и нужно ли е да задавам друга честота, примерно 50 или 25, знам за кадрите в киното и т.н., но дали ще се усети нещо реално различно или да го оставя на 1920/1080/ 60. На всеки монитор, работят перфекто паралелно, всичко се вижда идеално ясно. Няма някой да се гаси, да се рестарира, няма мазане и т.н. Ползвам КМ плеар и си пускам някой филм, излиза ми на комп. монитор минимализирано, оттам хващам прозореца му с мишката - и го премествам на голямото ТВ, разпъвам и всичко си върви прекрасно, както на единия, така и на другия екран. Може би е важно да отбележа, че не е нужно да се прави Clone mode, защото няма да може да се ползват двата екрана за различни цели. Много пичове бъркат това.
    нищо не съм пипал по видео картата, всичко ми е автоматично подадено, може би ако го пипна ще стане още по-добре но засега не искам да барам нищо за да не раваля нещо. Например скалирането ми е по средата между Underscan(-15%) i Overscan(0%). Да пипам ли нещо?
    3. Само с едно цъкване в Audio and Sound Devices - променям настройките на звука от Realtek HD audio output (ако искам звука да минава през системата 2.1) на ATI HD sound rear output (ако искам да мине през ТВ, респективно една стара аудио уредба).
    Не е необходим отделен кабел за звук. Тук трябва да благодаря на ALEXI за указанията.
    4. Установих, че досега не съм знаел какво е 1080p
    понеже все още нямам ресийвър или HD плеар, свалих от замунда 3 любими колекции (Матрицата 1080p, Star Wars 720p и Indiana Jones - 720p), както и HDEND Blu ray demo disk. Всичко върви уникално добре, много се притеснявах от 15 м кабел...като дойда на под 1 м от тв виждам пикселите, от 3 до 6 м гледане е свръх добро. Аз ли си въобразявам, но не виждам съществена разлика между 720p и 1080p.
    И последен въпрос, че се улях - как да разбера дали съм постигнал 1:1 pixel mapping. В менюто Pixel format на АТИ има 4 настройки - аз съм задал Full RGB (4:4:4). Има и 4:4:2, има настройки от типа YCbCr.
    Всичко ми работи идеално и вероятно с много четене или неволно съм изпълнил всички указания от форума...и все пак се надявам ако някой знае още какво може да се пипне, да казва

11. Member
    Тук е от
    Dec 2008

Забравих да спомена, че при горните настройки на ТВ ми се изписва : сигнал 1080 p , очевидно защото от видео картата му е подадено 1920/1080
    Това се запазва, независимо какво пускам от компютъра - без значение дали е 1920/1080 или 1024/768 или някое обикновено AVI 600/400
    Защо така?

12. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Защото каквото и да пуснеш като файл изходната резолюция е винаги 1920х1080 - 1080р.
    Изключил ли си Overscan-a от телевизора?

13. Member
    Тук е от
    Dec 2008

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Защото каквото и да пуснеш като файл изходната резолюция е винаги 1920х1080 - 1080р.
    Изключил ли си Overscan-a от телевизора?
    Къде в менюто на ТВ има Overscan? Не съм виждал такова нещо...пак повтарям всичко ми върви много добре. Единственото място където съм видял Overscan i Underscan e настройките на АТИ - там е по средата на двете(нещо като плъзгач)

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    May 2005

Overscan има в Настройки преведено е "Зона на сканиране". Появява се само ако си избрал режим на картината 16:9.

16. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от Bojidar_Iliev
    Къде в менюто на ТВ има Overscan? Не съм виждал такова нещо...пак повтарям всичко ми върви много добре. Единственото място където съм видял Overscan i Underscan e настройките на АТИ - там е по средата на двете(нещо като плъзгач)
    От менюто на телевизора - Setup - [Picture Overscan] да е на OFF. Така няма да ти се налага компенсация от компютъра.

17. Member
    Тук е от
    Dec 2008

Разбрах...Изключих Overscan от тв. Не забелязах съществена (да не кажа никаква) разлика. Явно картата ми компенсира "нещата" ...но ще го имам предвид.
    Един въпрос: изключения Overscan (зона на сканиране - в менюто на български) постоянно ли трябва ътака да остане или само когато подавам 720р и 1080р към ТВ
    И на основания въпрос - при изл. Overscan, подаване на 1080р и примерно настройка Точен екран, както и Pixel format - 4:4:4 постигам ли 1:1
    Сега се сещам и още един въпрос - TВ вече ми е на 1 месец, работи по 8-10 ч на ден...мога ли да го считам вече за "разработено"

18. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Дръж го постоянно изключено.
    Може да подаваш 4:4:4 - Full RGB макар да не съм сигурен телевизора поддържа ли го.
    За постигнеш 1:1 пиксел мапинг ти трябва 1080р сигнал, изключен Overscan и Aspect на Auto или 16:9.
    Трябва да си сигурен, че от видео картата няма никакво скалиране на образа - екрана да е изпълнен изцяло и да не се реже нищо от него.

Определено вече е разбработено. Вече спокойно може да нагласиш яркостта и контраста както трябва. Може да ползваш някой от дисковете за настройки.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 32 от 97 ПърваПърва ... 2230313233344282 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Свързване на LCD/Plasma към компютър - част2 / FAQ - на първа страница
    От hristoslav2 във форум DLNA - медийни сървъри
    Отговори: 313
    Последно: 18-05-17, 10:52
  2. Отговори: 0
    Последно: 11-08-11, 15:38
  3. Свързване на LG PLASMA към лаптоп HP ?
    От Lubaka във форум HTPC - мултимедийни компютри
    Отговори: 3
    Последно: 12-12-10, 22:46
  4. свързване на сървър с компютър
    От lubitel-art във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 27-09-10, 11:43
  5. Отговори: 6
    Последно: 04-01-06, 02:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе