Страница 35 от 97 ПърваПърва ... 2533343536374585 ... ПоследноПоследно
Резултати от 511 до 525 от общо 1449

Свързване на LCD/Plasma към компютър.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2009

Re:Свързване на LCD/Plasma към компютър.

Цитат Първоначално публикувано от LuboD
    Здравейте!

Наскоро купих Самсунг LE-40A756.

Проблем се появи, когато исках да свържа лаптопа към ТВ-то. Имам Sony Vaio VGN SZ660N/C, което има само VGA изход. Свързвам лапа и телевизора и нищо...
    Самсунга не разпознава компютъра и изписва check cable.Пробвах различни кабели (включително и с 15 и с 14 пина) и настройки от видеокартата, която е Nvidia Gforce 8400M GS (dual view, различни резолюции, Fn+Fn7 и т.н.). Интересното е че компа разпознава телевизора, даже изписва че е Самсунг. Сони имат някакъв online support, пробвах и с тях - ъпдейтвах драйвъри, инсталирах разни ъпдейти и пак нищо. Порових се в нета и се оказа че това е често срещан проблем между Сони Вайо и Самсунг, но никое от решенията не ми помогна.
    Ще съм ви изключително благодарен ако ми помогнете с вашето мнение.
    Видях, че единак също е с вайо и самсунг и е имал същия проблем.Ако може да ми отговори как е успял да го подкара и с какъв кабел.

Благодаря предварително.
    Едва ли ще мога да ти помогна много, защото при мен се получи по случайност, след като опитвах с различни кабели. Явно проблема идва от кабела. Уж си купих един много готин, с феритни защити, дотатъчно къс, с позлатени пинове... а пак не щеше да тръгне. Взех един най-обкновен с 14 пин-а от монитора на работа и си тръгна моментално. Само че тогава не можех да му пусна съответната резолюция. Забелязах обаче следното - веднъж когато тв ти е в пс режим, дори и като извадиш единия кабел и включиш другия, тв го разпознава. Обаче само ако смениш режима и после опиташ пак да се върнеш в пс - ц, не мое. Това сигурно е някакъв конструктивен дефект при самсунг, щом го има и при други, освен мен. Бях се отчаял, че ще трябва да имам два кабела и като искам да гледам филм, да активирам менюто с единия и после да ги разменям. Незнайно как обаче, в един светъл ден просто тв каза вече го виждам 15 пин-овия и това е. Оттогава няма проблем. Резолюзията си е 1920х1080, вижда си се на видеокартата. Само че при мен са само 60хц на тази резолюция.
    Това, което можеш да направиш е да опиташ с различни кабели. Съвсем не е необходимо да са скъпи, или дори и да ги купуваш - взимай мониторни, пробвай каквито намериш за да видиш дали въобще ще се видят. И после вече, когато си взимаш кабел за гледане търси хубав. Аз моя го взех от нет-а, за съвсем малко пари, нищо общо с тия цени дето пишат тук из форума.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2004

Здравейте !
    Телевизора е плазма Panasonic Viera TX-P42G10E.
    Видеото GF-7300GS Gigabyte GV-NX73G128D
    Кабел Roline DVI to HDMI - 2 метра.
    Рових се в настройките на картата CLONE, Dualview , резолюции не и не.
    Драйвери сменях .... не.
    ПЦ-то вижда Panasonic-TV
    Проверих с мултицет кабела - Вярно е свързан DVI-HDMI.

Телевизора не вади видео.

Някакви идеи ?

4. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Нагласяш резолюция 1024х768 @60Hz, разкачаш другия монитор /при спрени компютър и тв/, оставяш само телевизор и виж дали изгрява картина изобщо. След това вече задаваш 1920х1080@60Hz и виж дали се вижда картина.

5. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2004

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Нагласяш резолюция 1024х768 @60Hz, разкачаш другия монитор /при спрени компютър и тв/, оставяш само телевизор и виж дали изгрява картина изобщо. След това вече задаваш 1920х1080@60Hz и виж дали се вижда картина.
    Направих както каза.
    Нищо не изгрява.
    Даже пробвах и при 800х600 и пак не иска.

Кабела го пробвах на друго място на Самсунг 40А650 .
    Работеше на 1280х768 !?!
    На 1920х1080 не потегли.

Довечера ще пробвам с друга видеокарта.

6. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2004

Здравейте,
    Снощи пробвах с една дърта Ати Х550 и... О чудо !!! Герейна на 1920х1080 !
    Май ще сменям картата !

Каква да взема до 100-150 лв?
    Да става и за игри на ПЦ-то, желателно е да е 512+ мб.
    Да има DVI щото вече съм купил такъв кабел.

Чакам препоръки.
    Поздрави !

7. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Ако кууваш Ати е добре да ползвам техния DVI-HDMI преходник и след това вече HDMI-HDMI кабел. Така ще имаш и звук, който няма да имаш със DVI-HDMI кабел. Поне така е на повечто модели, които съм срещал.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2004

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Ако кууваш Ати е добре да ползвам техния DVI-HDMI преходник и след това вече HDMI-HDMI кабел. Така ще имаш и звук, който няма да имаш със DVI-HDMI кабел. Поне така е на повечто модели, които съм срещал.
    А някой конкретен модел да препоръчате !
    Гледам разни 3650 4650 4670 каква е разликата ?
    Ати или Нвидия е по добре ?

10. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Помисли дали не е по-добре вместо 150-200 лева за видео карта да си вземеш отделен плеър WD TV, с който гарантирано няма да имаш тези проблеми с резолюциите.

11. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2008

Здравеите. При мен се получи следния проблем. Видеото от РС го изкарах на LCD SONY чрез DVI-HDMI кабел без проблеми всичко си тръгна след малко ровичкане на 1080р. Но за съжеление видео картата ми е стара и не подава звук през DVI. Как мога по друг начин да изкарам аудио сигнал. Забелязях че на LCD има допълнителен жак като чинч на които пише (PC HDMI AUDIO IN) , но незнам какъв кабел да взема за да го свържа.

12. Moderator
    Тук е от
    Oct 2008

3.5стерео жак -такъв като на слушалки,от компютъра изхода е същият т.е. двата края на кабела са еднакви.

13. Member
    Тук е от
    Feb 2008

Не мога да си намеря кабел 5м. HDMI-HDMI 1.3, къде ли не ходих, остава да дам 139лв. за сони..., ако можете да ми помогнете с магазини или адреси ще съм благодарен

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Zashto mislish che kabel 1.3 e po-razlichen ot drug?
    Vzimaj obiknoven kabel i si gotov.

Sorry za latinicata.

16. Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от raiders
    Не мога да си намеря кабел 5м. HDMI-HDMI 1.3, къде ли не ходих, остава да дам 139лв. за сони..., ако можете да ми помогнете с магазини или адреси ще съм благодарен
    В "Конрад" днес гледах не лош кабел(Имаше 5 и 10 м.) на много добри пари.Става дума за София.

17. Member
    Тук е от
    Feb 2008

Да за София става въпрос, аз реших утре да мина през Плесио за Кликтроник HDMI-HDMI 5м 69лв., мислех един Хама да взема, но не мога да намеря никъде..., иначе тези за 20лв. ги има навсякъде, ама са за 40-50лв. според мен ни си заслужава да се стискам, давам 2000лв. за ТВ...

Имат ли сайт тези конрат...

Ако не съм нахален, да препоръчате и нова видео карта с HDMI, и какво е важно да е в повече, bit, памет... за да се гледа 1080р

18. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2004

Цитат Първоначално публикувано от raiders
    Ако не съм нахален, да препоръчате и нова видео карта с HDMI, и какво е важно да е в повече, bit, памет... за да се гледа 1080р
    Първо кажи какво има в кутията. Само с видеокарта е по-трудно.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 35 от 97 ПърваПърва ... 2533343536374585 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Свързване на LCD/Plasma към компютър - част2 / FAQ - на първа страница
    От hristoslav2 във форум DLNA - медийни сървъри
    Отговори: 313
    Последно: 18-05-17, 10:52
  2. Отговори: 0
    Последно: 11-08-11, 15:38
  3. Свързване на LG PLASMA към лаптоп HP ?
    От Lubaka във форум HTPC - мултимедийни компютри
    Отговори: 3
    Последно: 12-12-10, 22:46
  4. свързване на сървър с компютър
    От lubitel-art във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 27-09-10, 11:43
  5. Отговори: 6
    Последно: 04-01-06, 02:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе