Едва ли ще мога да ти помогна много, защото при мен се получи по случайност, след като опитвах с различни кабели. Явно проблема идва от кабела. Уж си купих един много готин, с феритни защити, дотатъчно къс, с позлатени пинове... а пак не щеше да тръгне. Взех един най-обкновен с 14 пин-а от монитора на работа и си тръгна моментално. Само че тогава не можех да му пусна съответната резолюция. Забелязах обаче следното - веднъж когато тв ти е в пс режим, дори и като извадиш единия кабел и включиш другия, тв го разпознава. Обаче само ако смениш режима и после опиташ пак да се върнеш в пс - ц, не мое. Това сигурно е някакъв конструктивен дефект при самсунг, щом го има и при други, освен мен. Бях се отчаял, че ще трябва да имам два кабела и като искам да гледам филм, да активирам менюто с единия и после да ги разменям. Незнайно как обаче, в един светъл ден просто тв каза вече го виждам 15 пин-овия и това е. Оттогава няма проблем. Резолюзията си е 1920х1080, вижда си се на видеокартата. Само че при мен са само 60хц на тази резолюция.Първоначално публикувано от LuboD
Това, което можеш да направиш е да опиташ с различни кабели. Съвсем не е необходимо да са скъпи, или дори и да ги купуваш - взимай мониторни, пробвай каквито намериш за да видиш дали въобще ще се видят. И после вече, когато си взимаш кабел за гледане търси хубав. Аз моя го взех от нет-а, за съвсем малко пари, нищо общо с тия цени дето пишат тук из форума.