Страница 37 от 97 ПърваПърва ... 2735363738394787 ... ПоследноПоследно
Резултати от 541 до 555 от общо 1449

Свързване на LCD/Plasma към компютър.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Nov 2008

Re:Свързване на LCD/Plasma към компютър.

преди десет дни успяхме с един приятел да накараме да тръгне хд филма на телевизора през хдми.Грешката която сам направил е че не сам вкарал хдми кабела достатъчно добре в лаптопа,след това вече беше лесно а картината е невероятна.Понякога такива дребни подробности стават пречки.Сега сам много доволен и естественно се почерпахме добре,нека всички да имат такива поеоди за почерпка.

2.  

3. Тук е от
    May 2009

Получавам проблем/липса на сигнал / при свързване на PC с TV . Видео картата е Intel® 82945G Express Chipset Family (128 MB) а телевизора DAEWOO DLT-32G1
    Интересното е ,че пробвах още 2 компа с по-стари и слаби карти и тв-то им прие сигнала.Опресняването и резолюцията ги правя по изискванията на упътването за DAEWOO-то.Тази карта си работи перфектно на монитори.Чудя се поради каква причина не я разпознава телевизора. Има някой тук който разбира или се е сблъсквал с подобен проблем да ми помогне !

Ето това е ръководството на телевизора/страници 16 , 17 и 41 / ако някой може да даде идея:

http://dl.owneriq.net/e/e3336616-0e7...a9efe1e005.pdf

Благадаря предварително !

4. Junior Member
    Тук е от
    May 2009

Свързах си телевизора Philips 32PFL5604H/12 с компютъра с HDMI кабел HAMA 5m. Видеокартата е HD4850 и ползвам преходника от комплекта. Всичко изглеждаше наред, има и звук. Снощи реших да си пусна филм. Направих телевизора extended, пуснах филма и след около 4-5 мин. стана това

Смених ТВ-то да е primary, пусках с друг плейър и все така, след няколко мин. премигва екрана и става зеленикав. А също и докато е нармална все още картината има някакво премиггване на ТВ-то за част от секундата.
    На какво се дължи? Кофти драйвери, кабел? Ползвам Windows 7 RC1 64bit и Catalyst 9.4

5. Тук е от
    Jun 2009

Здравейте , има лаптоп Lenovo и скоро си купих LCD Panasonic свързах ги с HDMI -> HDMI кабел , но картината която ми излиза супер много трепти и е някак размазана , също така е Audioto е от лаптопа .

Някакви идеи ? Ако трябва по късно ще кажа и точните модели на машините .

6. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от SFisher
    Свързах си телевизора Philips 32PFL5604H/12 с компютъра с HDMI кабел HAMA 5m. Видеокартата е HD4850 и ползвам преходника от комплекта. Всичко изглеждаше наред, има и звук. Снощи реших да си пусна филм. Направих телевизора extended, пуснах филма и след около 4-5 мин. стана това

Смених ТВ-то да е primary, пусках с друг плейър и все така, след няколко мин. премигва екрана и става зеленикав. А също и докато е нармална все още картината има някакво премиггване на ТВ-то за част от секундата.
    На какво се дължи? Кофти драйвери, кабел? Ползвам Windows 7 RC1 64bit и Catalyst 9.4
    пробвай с друг кабел по-къс
    и изключи HD natural motion

7. Тук е от
    May 2009

Здравейте отново, наскоро преминах от темите за избор на телевизор към темите за правилната експлоатация на такива.
    Имам малък проблем и се надявам да получа добър съвет за разрешаванито му.
    Изчетох всички постове в темата, но не забелязах да се споменава проблем подобен на моя. / ако все пак има нещо подобно , моля да ме извините за повторението./

Телевизорът е LG LH4000, компютър с видео карта ATi HD4850, преходник DVI->HDMI на ATi, 5- метров кабел HDMI-HDMI. Всички драйвери са OK.
    OS - Windows XP, версия на ATi Catalist 9.3.

LG-то се явява втори монитор, за да гледам филми на него пускам видео картата в режим 'Theater'.

Проблемът ми е, че в този случай не успявам да настроя картината в режим на максимална ширина на екрана или пък на максимална височина.
    Желая да получа образ, на който не са променени пропорциите, но не се получава.
    Ту са смачкани, ту са разширени по вертикала и единствения начин да ги регулирам е чрез картината на първия монитор.
    Та значи на първия монитор образа е ОК на телевизора образа е смачкан, разтягам ръчно картината на монитора докато пулуча нормален образ на телевизора и разбира се всичко това е на око.

Втори проблем.
    Възпроизвеждане на HD филм, с пуснато хардуерно ускорение. На втория монитор /в случая телевизора /, субтитри не можах да изкарам, докато на монитора няма проблем и си излизат нормално.
    Ако някой да знае оптимален режим/настройки на видеото, че да се гледат нормално филми на телевизора, пуснати на компа нека да сподели.

Послеслов.
    Имах и проблем със субтитрите при възпроизвежадане то на някои от филмите /DivX, XVid/ през USB порта на телевизора /основно с тайминга/.
    На компа субтитрите излизаха нормално, а на телевизора не. Не съм убеден, че разбрах корена на проблема, но му намерих цаката. Така, че ако някой има същите грижи нека да сигнализира.

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Какъв режим си задал на втория монитор?Clone/Extended?

10. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Това са моите настройки - монитор 1)Asus PW201+ 2)телевизор LG 5700, видеокарата ATI Radeon HD 4770, Clone-режим, преходник DVI->HDMI на ATi, 2- метров кабел HDMI-HDMI:

11. Banned
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    София

Това не е Clone като гледам тези настроики.При мен мога да дам разли4ни резолюции само в режим EXTENDED (Sapphire Ati Radeon 4650)

12. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Extended е разбира се, грешката е моя, извинявам се.
    edited:
    Днес преинсталирах Win-a и при мен се получи разминаване в пропорциите, докато не се сетих да задам на ТВ-то "Just scan" в меню "Картина"->"Пропорция"

13. Тук е от
    May 2009

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Какъв режим си задал на втория монитор?Clone/Extended?
    lazarus18, не знам дали се опитваш да поясниш моя въпрос или отговаряш на друг, но в моя случай е 'Extended'
    Цитат Първоначално публикувано от neznaiko
    Extended е разбира се, грешката е моя, извинявам се.
    edited:
    Днес преинсталирах Win-a и при мен се получи разминаване в пропорциите, докато не се сетих да задам на ТВ-то "Just scan" в меню "Картина"->"Пропорция"
    Здрасти, аз също изпробвах тази настройка, без да преинсталирам OS, резултата е нулев.

4-ри часа по-късно:
    разреших си проблема поне за тази вечер. Направих една голяма купчина настройки на видео картата и на телевизора.
    Сбърках разбира се, промените трябваше да ги правя една по една, та да разбера къде е проблема. Подходът ми не беше правилен.
    Надявам се да ме извините.

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Extended трябва да е, но каква резолюция си задал на 2-рия дисплей?

16. Тук е от
    May 2009

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Extended трябва да е, но каква резолюция си задал на 2-рия дисплей?
    Отново не съм сигурен, че имаш предвид мен.
    Но отговорът е 1920х1080
    На теория монитора 'ProLite E2208HDS' има разделителна способност равна на LG 37LH4000, грешка,
    LG телевизора има същата разделителна способност като монитора.

17. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

На теб се опитвам да помогна, но явно си се оправил. Реших, че не си в режим Extended заради "единствения начин да ги регулирам е чрез картината на първия монитор". Ако си задал резолюция 1920х1080 и си избрал правилния режим на картината /16:9, Just Scan/ няма как да е разтеглен образа.

18. Тук е от
    May 2009

Резолюцията не е задавам аз. Телевизора си си има система за разпознаване/подаване/ на разделителната способност, но в момента не сещам как и е абвиатурата. '16/9 or Just Scan' в моя случай дават неверооятно неправдоподобни образи.

Да оправих се, но не знам нито 'как', нито 'защо', а това ме дразни, не харесвам подобни ситуации.

В края на краищата каква е ползата ако си открил интерференцията и не можеш да я обясниш.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 37 от 97 ПърваПърва ... 2735363738394787 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Свързване на LCD/Plasma към компютър - част2 / FAQ - на първа страница
    От hristoslav2 във форум DLNA - медийни сървъри
    Отговори: 313
    Последно: 18-05-17, 10:52
  2. Отговори: 0
    Последно: 11-08-11, 15:38
  3. Свързване на LG PLASMA към лаптоп HP ?
    От Lubaka във форум HTPC - мултимедийни компютри
    Отговори: 3
    Последно: 12-12-10, 22:46
  4. свързване на сървър с компютър
    От lubitel-art във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 27-09-10, 11:43
  5. Отговори: 6
    Последно: 04-01-06, 02:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе