Страница 38 от 97 ПърваПърва ... 2836373839404888 ... ПоследноПоследно
Резултати от 556 до 570 от общо 1449

Свързване на LCD/Plasma към компютър.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2003

Re:Свързване на LCD/Plasma към компютър.

Здравейте, имам проблем със свързването на Panasonic TH-37PV80PA и компютър с видео карта Ati Radeon x1650. Видеокартата е с два DVI порта, на единият е закачен монитор , на другият плазмата. Съответно резолюциите са 1280х1024 за монитора и 1280х720 за плазмата, проблема се изразява в това, че картината на плазмата е отместена много надоло, примерно с 1/4 по надоло от нормалното положение. Дано някой се е сблъсквал с този проблем и има решение

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

И във настройките на телевизора и във видео картата трябва да имаш опция да я "наместиш".
    Отделно на плазмата е добре да подаваш 1024х768 колкото е резолюцията на панела.

4. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2003

В настройките на телевизора къде? На 1024х768 също има отместване надоло.

5. Тук е от
    Jun 2009

Каква е цената на "добър" ДВИ-ХДМИ кабел 2.5 метра....за да не попадна на дърво

6. Тук е от
    Jun 2009

Здравеите, искам да ви питам знаели някой дали през HDMI изход от лаптоп излиза само картина или картина и звук , и ако излиза и звук той 2.0 ли е или 5.1 Доколкото разбрах ако е HDMI 1.1 върви звук но 2.0 а ако е HDMI 1.3 върви звук 5.1 . Идеята ми е ако излиза и карина и 5.1 звук да го вкл. към един ресивър който е с HDMI , моля Ви ако някои знае нека ми пише на anatolii2001@abv.bg .Благодаря.

7. Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от Venelin77
    Каква е цената на "добър" ДВИ-ХДМИ кабел 2.5 метра....за да не попадна на дърво
    Аз лично си взех HDMI-HDMI кабел на Hama (3 m.) - като ще е кабел, да е кабел като хората. Сега с него и с преходник DVI -> HDMI (защото на старото дръвче видеокарта няма HDMI) си гледам съвсем спокойно на 1920х1080, т.е. Full HD, образа е кристален.

8.  

9. Member Аватара на Ivan19
    Тук е от
    Jan 2009
    Живее в
    Стара Загора

Здравейте! Получи ми се следният проблем - при свързването на телевизора с лаптопа чрез HDMI-HDMI кабел звука излиза от лаптопа, а не от телевизора . Телевизорът ми е PHILIPS 32PFL7803, a лаптопа е на ASUS X50GL - AP041. Преди също съм правил това свързване и съм гледал филми със звук от телевизора (последно преди около 2 месеца), но снощи звука ми излизаше от лаптопа. Ако някой има идея какъв е проблема и как може да се разреши го моля да ми помогне.

10. Тук е от
    Jun 2009

Здравеите! Взех си ето това тв ей сега ---> http://www.starshop.lv/content/image...32pfl7403h.jpg кажете ми какъв кабел ми трябва да го свържа. Видеото ми е Radeon X550/X600 SERIES 128 mb... има си отзаде гнездо синио за монитора и едно бялоо явно там се включва... помагаите как да ги свържа и за какъв кабел да ходя...

11. Тук е от
    Dec 2007

Помооощ, голяма проблемация с връзката на ТВ към компютър! Като го свържа лаптопа с видео Радеон Х1250 към ТВ LG32LH2000, ползвайки къс VGA кабел, без значение дали е 14 или 15 пина, дали е дебел и хубав или тъничък боклук, всичко върви, от менюто Screen на ТВ си избирам резолюцията и картината е 1:1. Ако обаче го свържа с дълъг кабел 5 или 6 метра, без значение дали е 14 или 15 пина, дали е дебел и хубав с ферити или тъничък боклук само с 1 ферит, резолюцията от меню Screen на ТВ не може да се избира, образа е сплескан и няма мапинг на пикселите 1:1. Някой има ли идея къде е проблема? Няма никъде по-хубав и по-дебел кабел, пък и е само 6 метра?

12. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от ivoru
    Помооощ, голяма проблемация с връзката на ТВ към компютър! Като го свържа лаптопа с видео Радеон Х1250 към ТВ LG32LH2000, ползвайки къс VGA кабел, без значение дали е 14 или 15 пина, дали е дебел и хубав или тъничък боклук, всичко върви, от менюто Screen на ТВ си избирам резолюцията и картината е 1:1. Ако обаче го свържа с дълъг кабел 5 или 6 метра, без значение дали е 14 или 15 пина, дали е дебел и хубав с ферити или тъничък боклук само с 1 ферит, резолюцията от меню Screen на ТВ не може да се избира, образа е сплескан и няма мапинг на пикселите 1:1. Някой има ли идея къде е проблема? Няма никъде по-хубав и по-дебел кабел, пък и е само 6 метра?
    Препоръките на производителите на телевизори е да не се ползва кабел при връзка с компютър по-дълъг от 3 метра !!

13. Тук е от
    Dec 2007

Е то у нас тясно, ама компютъра не може да седи до телевизора на по-малко разстояние Освен това проекторите се връзват с кабели по 20-30 метра, монитори също, защо едно ТВ да е по-скапано от тях?

14.  

15. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от ivoru
    Е то у нас тясно, ама компютъра не може да седи до телевизора на по-малко разстояние Освен това проекторите се връзват с кабели по 20-30 метра, монитори също, защо едно ТВ да е по-скапано от тях?
    Явно има причина -щом го препоръчват....а и ти сам виждаш резултата от неспазване на препоръката
    може и да стане ако си вземеш кабел за 60 лв

16. Тук е от
    Dec 2007

да взема за 60 лв, ама няма. Най-скъпото е за 37 лв, а поне според продавача единствената разлика между двата кабела е наличието на свързан 9 пин, на дебелина и изработка не се различават. Е, по света сигурно има и по-хубави кабели, ама тук няма. Има развитие по въпроса с кабела, вчера увих 10 м аудио кабела от ТВ до лаптопа около гадната видео жица и положението се подобри, сега вече вади резолюциите на ТВ от меню Screen, ама компютъра продължава да не дава резолюция 1360х768. Що производителите ги мързи да напишат един .инф файл с възможностите на ТВ?

17. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Здравейте, имам следният проблем при свързване на звука от компютъра към телевизора.(Philips PFL 5604H)
    Свързвам го с букса 3.5мм от двете страни, звукът е ОК, но като увелича малко повече от дистанционното се чува неприятно смущение от работата на PC- то. Кабела е дълъг 3 метра, ако това има значение.

Някакви съвети и препоръки ?

18. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 38 от 97 ПърваПърва ... 2836373839404888 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Свързване на LCD/Plasma към компютър - част2 / FAQ - на първа страница
    От hristoslav2 във форум DLNA - медийни сървъри
    Отговори: 313
    Последно: 18-05-17, 10:52
  2. Отговори: 0
    Последно: 11-08-11, 15:38
  3. Свързване на LG PLASMA към лаптоп HP ?
    От Lubaka във форум HTPC - мултимедийни компютри
    Отговори: 3
    Последно: 12-12-10, 22:46
  4. свързване на сървър с компютър
    От lubitel-art във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 27-09-10, 11:43
  5. Отговори: 6
    Последно: 04-01-06, 02:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе