направи го extended а не clone, почети повече в тази тема всичко е описано. Тогава и на двата монитора ще бъдеш на оптималната резолюцияПървоначално публикувано от zabadara
направи го extended а не clone, почети повече в тази тема всичко е описано. Тогава и на двата монитора ще бъдеш на оптималната резолюцияПървоначално публикувано от zabadara
Здравейте свързах да гледам HD филми от компютъра на Full HD Плазма TV. Видеокартата ми (4850) има DVI изход, телевизорът - HDMI вход. Имам кабел HDMI-HDMI както и DVI-HDMI адаптер и ги свързах, сега гледам но слушам звука през компютъра как да направя така ,че да слушам през телевизора?
Адаптера оригиналния от комплекта с видео картата ли е?
Необходим е отделен кабел за звук изходящ от компа и входящ в телевизора,като плазмата ако е Panasonic ,HDMI-1 е входа комбиниран със звук и картина от външен източник.Първоначално публикувано от nevena666
Аз също съм с 4850 и плазма Панасоник също ползвам преходник DVI HDMI и след това HDMI - HDMI кабел до телевизора и мога да ти гарантирам че звук има на който и от HDMI входовите да влюча кабела.
Проблема според мен е че nevena666 не си е инсталирала аудио драйверите на видео картата (препоръчвам да си инсталира всичко от диска с който е дошла картата) а ако все пак го е инсталирала да провери в Device Manager / Sound, video and game controlers / да не е disable ATI Function Driver for High Definition Audio - ATI AA01
Телевизора е Самсунг LE26R32B - свързвам го с VGA кабел към лаптоп. Проблема е, че телевизора не разпознава лаптопа, в менюто за избор на сигнал активни / тъмно оцветени / са само двата SKART входа и ТВ входа. HDMI и VGA входа са бледи и не могат да се избират. Какъв може да е проблема ?
Здр.на всички.
Имам следния въпрос. Имам Панасоник ТХ-L32G10E и лаптоп HP Probook 4510s с видео ATI Mobility Radeon HD 4300. Когато ги свържа през HDMI-HDMI имам звук всичко,само че на 1080 на 60 или 50Хц ми се появяват едни жълти отенъци на бял фон и леко трепти. Когато намаля на 30 Хц всичко се изчиства. Нещо по настройките ли трябва да направя или видео картата ми е слаба.
nevena666 от звуковата карта задай HDMI Output на Default .
Здравейте имам следния въпрос
Kомпа и телевизора са свързани с hdmi в режим clone.Видео 9600gt win7 1080p.
Защо когато игря някоя малка игра или стара в които няма опция за промяна на резолюция. Картината на телевизора е със слаба цветност а на монитора е ок.При всичко друго е супер (десктоп, филми,големи игри).Пробвах различни драйвери същата
работа.
Здравейте!
От около месец насам имам вкъщи ново тв - Sony Bravia 32S5500. Последните дни имам доста свободно време та реших да закача компа към tv-to, за до го ползвам като монитор и най-вече за да гледам филми. Телевизорът си работи нормално, има сигнал, всичко върви, но като си пусна филм на цял екран с който и да е player ме тормози един проблем – сигналът започва да прекъсва, появявайки се черен екран с надпис "No signal" и резолюцията на която е настроен телевизора. Прекъсването трае около 1-2 секунди и след това картината се възстановява. Не прекъсва на някакъв точно определен интервал от време, понякога прекъсва през минута, понякога през 2, през 5, понякога няколко пъти за 1 минута. Опитах всякакви player-и и резолюции, но проблемът си остава. Когато правя каквото и да е друго това не се случва, еднствено когато гледам филм на цял екран. Някой би ли могъл да ми помогне да се справя с този проблем?
Уважи труда на колегите! Виж тук
http://forum.setcom.bg/index.php/topic,35398.0.html
Има тема по въпроса за свъзването на комп-TV!
По твоя въпрос - почити сигурен съм че проблема ти е софтуерен. Вероятно кофти драйвери. Има вероятност и някой кодек да ти прави проблем. Не си писал каква ти е видео картата. Така смятам след като проблема ти не се появява когато си на десктоп например!
Здавейте,може ли малко помощ?Свързах лсд-то и компютъра с кабел HDMI към HDMI,но като пусна компа монитора се исключва след няколко секунди.Исключих кабела от компютъра монитора си работи без проблем.
Ползвай KMPlayer, най -добрият е според мен, има всички кодеци и е лек, грехота е че е безплатен.Първоначално публикувано от shakapld
И аз гледам с HDMI-HDMI кабел ,и то 10м.- идеална картина.
Здравейте! Закупихме си наскоро ТВ Samsung 32B530 и имам следните въпроси::
1. Свързах PC с Tv с VGA, с което извадих макс. резолюцията 1920х1080, но незнам дали с HDMI to DVI кабел резултата няма да е по-добър. От тук идва и въпроса.
2. Ако сложа HDMI to DVI към PC, дали е сигурно, че звука ще тръгне, когато не е HDMI to HDMI?
3. Как да активирам DVB-T/c тунера, като в момента имам цифрова ТВ, но искам да си спестя едното дистанционно?
Ако някой има такъв ТВ, моля да пише и да ме светне за някои тънкости, защото съм жена все пак.
Благодаря на отзовалите се!