Сподели за останалите не се стискай...Първоначално публикувано от kalin_as
Сподели за останалите не се стискай...Първоначално публикувано от kalin_as
Привет! Сподели как си оправил проблема, защото аз се опитвам да го разреша от 3 месеца. Видеокартата е ATI 3470.
И аз съм с ATI 3470Първоначално публикувано от s_toshkov
Помагайте, лаптопа е с видео карта GMA x 3100 и има само VGA изход а LCD-то (L42U10E) няма такъв! Дали има преход VGA-HDMI и ако има дали е добре да го свържа така!?!
Има такъв преходник , но по-правилно е да се каже конвертор , но цената няма да ти хареса !
http://sewelldirect.com/articles/vga-to-hdmi.aspx !
Примерно може да се използва това : http://sewelldirect.com/popups/image...4-06&offPage=1 и един кабел за звука !
Това, което се разбира обичайно под "преходник" няма как да има - VGA изкарва аналогов сигнал, а HDMI е цифров вход. Има разни конвертори, но те са бая скъпи (гледам в dealextreme цени от порядъка на 50 долара), не знам доколко добър е резултата. Предполагам, че подобни пари са и разни USB видео карти, отново не знам доколко добър резултат ще получиш.
Няма такъв преходник, а и да има нищо няма да постигнеш. Сигнала през VGA е аналогов, а през HDMI цифров.
Общо взето няма как да стане това което искаш. Да беше помислил като купуваш. За 50 лв повече се продава модела 42S10, който има и VGA вход.
Виж дали го има наличен и го смени докато е време. Другия вариант да инвестираш в нов компютър.
Здр имам проблем при свървзането на samsung 42 (не съм сиг точно за модела защото не е в нас) с лаптоп packard bell s nvidia GeForce G105M.Като го свържа с хдми-хдми ми излиза картина звук... но екрана е одрязан пробвах някакви реслолуции но не стана.. дане трябва да видя за по нови дривери в нета или... някакви идеи?!?!
Притеснява ме това че може да не подържа такава ресолуция и това да е на макс разгънато :S
Нещо не си направил настройките както трябва от Nvidia контрол панела . Може и по-нови драйвери да ти трябват , но все пак няма да е лошо да се знае и модела на ТВ-то и на лаптопа !
лаптопа е packard bell easynote f2365 а ТВ-то натй мн ми прилича на това и като характеристики и кат външен вид http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09027212
Здравеите.
От доста време четох из форума има доста полезна и интересна информация, но имам един проблем и реших да попитам да него.
Купих си Samsung LE-32W650 AA01 матрица от техномаркет и кабел на HAMA Dvi-D (Single Link) to HDMI 3 метров.
Проблема е следниа като го свързвам кам PC:
CPU: - Core 2 Duo E8400 (3GHz, 6MB, 1333MHz)
RAM: - 4 gb
GPU: - Nvidia 8800GT
И като си пусна някои HD rip и се появяват така наречените Digital noise and film grain или артефакти, пробвах дори с Blu-Ray от компа и пак сащия проблем няма разминаване на картина или забавяне четох каде ли не калибрирах го почти сичко пробвах но без успех.
Някакви идеи да имате аз мисля да пробвам с нов кабел Dvi-D (dual Link) to HDMI.
Plz. HELP
Ако наистина виждаш film grain или digital noise, то значи всичко е наред. Така е заснет филма и идеята е да го виждаш. Досега просто не си го виждал заради по-малкия екран и ниската резолюция.
Мерси за барзият отговор.
Четох из из интернет за добавянето на Film Grain and Digital Noise, Вчера си свалих Трансформерс 720р x264 и на по светлите моменти направо дразни леко свалих и едно аниме да пробвам там ситуацията е съвсем друга нямаше Film Grain and Digital Noise картината беше изчистена, исками се и трансформерс да гледам така но уви
Значи няма нужда да пробвам с нов кабел DVI-D (dual link) то HDMI за по добра картина.
Колко пари даде за този кабел на Хама? Аз имах проблеми с евтин кабел на Хама, но при теб не е ясно още дали има проблем с кабела. Свали си повече филми и направи сравнение.
Ето ти снимка от оригиналния Блу-рей:
http://www.imagebam.com/image/fa004854412208
както виждаш шума си го има. Режисьора е преценил, че така е по-добре и го оставил. Ако не ти харесва просто сваляш DVDRip по 700МВ и няма да го виждаш.
Така е и на много други филми и според мен е по-реалистично.