Само да попитам да не би в т.1 'вкарай и изкарай кабела' да е обратно...като например изкарай и вкарайПървоначално публикувано от bambam2k
Само да попитам да не би в т.1 'вкарай и изкарай кабела' да е обратно...като например изкарай и вкарайПървоначално публикувано от bambam2k
т.7. Купи си Медиа плеър ,защото това вкл/изкл. поне мен ме довежда до лудост!
Могат ли да се премахнат двойните образи от KDL-37S5600, когато е свързан към РС и се използва за монитар.Връзката е с VGA кабел.Не съм запознат в подробности, може би трябва да се направят и някакви настройки на компа.Видеокартата е GF 6800?
Благодаря
Благодарение на този форум преди една година си купих супер телевизор СОНИ 32Е4030, но още не съм гледала нито един ХД-филм. Оказа се, че видео картата на РС-то няма HDMI. Купих кабели 5 м за картина и звук към РС-входа на ТВ, но искарах само звук. Отделно имам скъпо за времето си дом.кино, но и то вече е морално остаряло. Омръзна ми да купувам скъпа техника, която не успявам да ползвам пълноценно. Сега искам да си купя просто и евтино устройство с което да гледам някой ХД-филм и да не се занимавам с кабели. В офертата на Техномаркет в момента има:
ASSUS HDPR1 HD media player - 199.00 лв. - за това не съм сигуна, че е мога да се справя
или
PANASONIC DMP-BD60EG blu-ray player - 199.00 лв. - за това имам следните въпроси:
- блу-рей и ХД филмите на ДВД дискове ли се записват или има други някакви
- на обикновен ДВД-диск може ли да се запише ХД-филм
- този плейер ще упскейлва ли старите ми ДВД-та
- ако си купя USB 8GB и сваля на него филм и след това мога ли да го сложа на ТВ-то (в кой вход по-точно) и да гледам ХД-филм
Здравейте, прочетох една камара постове, но така и не намерих отзиви от HDMI <-> DVI-D Full HD кабели. Телевизорът ми е LG 42LH3000.
- Видях, че в техномаркетите продават някакви скандално скъпи и съмнително изглеждащи (Home theater professional?!?).
- Видях и на Hama евтините от по 20-ина лв, на които, обаче пише, че стават за резолюция 1280 * 1024, което ме спря да си купя такъв.
- Видях в electron.bg баснословните цени
Моля, ако някой си е намерил от по-евтините кабели и е подкарал full hd без проблеми по него да се похвали, да каже за колко и от къде го е взел.
Ето отговори на някои от въпросите ти:Първоначално публикувано от sve
- Купих кабели 5 м за картина и звук към РС-входа на ТВ, но искарах само звук
Вероятно си използвала кабел DVI -> HDMI. Двете неща са съвместими, но по принцип по DVI не се предава звук, за това само видеото стига до телевизора. Има и видеокарти със звук на DVI, но това е рядкост. Ако държиш звукът да идва от телевизора ти трябва да свържеш звуковия изход на компютъра с входа на телевизора със съответния кабел с аудиожакове.
- блу-рей и ХД филмите на ДВД дискове ли се записват или има други някакви?
Това е друг формат - Blu-Ray диска е различен, с по-концентриран запис и капацитет, благодарение на по-различна дължина на вълната на лазера на усройството. Капацитетът е 25 GB за еднослоен диск, което е 5 пъти повече от едно обикновено DVD. Записвачките и четящите устройства за BluRay все още са сравнително скъпи.
- на обикновен ДВД-диск може ли да се запише ХД-филм?
DVD-то позволява едно качество, което не може да се надвиши. Ако имаш предвид Full HD - мисля, че не може да се запише на DVD - блу рей е форматът на бъдещето, точно заради капацитета, който предлага. В случай, че нещата ставаха и на обикновено DVD, никой нямаше да има нужда от новите технологии
- този плейер ще упскейлва ли старите ми ДВД-та
- ако си купя USB 8GB и сваля на него филм и след това мога ли да го сложа на ТВ-то (в кой вход по-точно) и да гледам ХД-филм
Имам предположения, но не съм запознат с конкретните възможности за тези устройства, за това ще оставя другите да отговорят на тези въпроси, да не те заблудя.
имам LCD NEO 32'.До скоро връзката между него и компа беше нормална ,но от 3 дни вече няма връзка,само син екран.Някой може ли да ми каже каква е причината .Видео картата ми е RADEON 9550,използвам HDMI-VDI-кабел.Изписва ми ето това:
An HDMI-toDVI display connection has been detected.In order to hear audio on your HDMI-based TV or display,you will need to have a separate audio connnection from your computer sound outputs to your TV or audio equipment.For more information,click the Help button.
Ще чакам някой ако може да ми помогне,благодаря ви предварително.
Здравейте. Първо искам да изкажа специални благодарности на всички във форума, които помагат на невежите като мен да навлизат по малко в тематиката. Благодарение на всички вас си избрах телевизор, а сега успях да си го вържа и към ПС-то. Имам обаче един проблем. Картината от време на време трепри (минава линия). Според инструкциите съм изкл. overscan от ТВ-то. Не знам дали е случайно, но трептения не забелязвам когато картината седи на десктоп, когато пусна win expore или internet explorer или филм и се появява. Понякога за дълго време може да не се прояви. Използвам DVI-HDMI 10m (не е много скъп), видеокартата ми е стара ATI. Настройките са максимални за картата - 1280/1024-60HZ. Може ли проблема да е в кабела или нещо трябва да настроя. Благодаря ви за помощта.
Имам ТВ SAMSUNG LE-32A557 а вчера си закупих и нов компютър.Въпросът ми е каква е най - удачната връзка между тях.
ТВ то си има следните изходи - D-SUB , HDMI , S Video ...
PC е със следните изходи - D-SUB , DVI-D , HDMI.
Имам и ДВД система за домашно кино но тя е от старичките и няма тези DVI-D , HDMI изходи.
HDMI но да не е от най-евтинити кабели, които продават...Първоначално публикувано от ivanhoe72
И на мен днес ми изписа подобно нещо и не щеше нищо да излиза на телевизора.Цъкнах с дясното копче на екрана после на свойства,настройки и накрая с дясно копче на втория дисплей .Беше изчезнала отметката пред ПРИКАЧЕН.Цъкнах да се появи и после ок.Екрана и на комп. стана черен и го рестартирах.Не се оправи от рестарта остана си черен и направо му спрях тока.След като го включих всичко си беше наред.Много понятие си нямам затова все на късмет си оправям нещо като се развали.Първоначално публикувано от staki79
Има ли опасност да изгори лаптопа при свърсване с ЛСД ? Четох някъде, че понякога телевизора връщал сигнал към видеокартата и тя изгаряла ?!
здравейте,
имам една такава питанка
хипотетично си купувам тази играчка
http://www.privileg.bg/index.php?pag...emart&Itemid=1
пак хипотетично връзвам Делта S200 на Булсат със Scart - Scart към новата играчка и от там HDMI-HDMI към ТВ-то
идеята е следната да ползвам HD медия плеърчето вместо ето тази джиджавка примерно:
http://www.multiscreenvideo.com/cata...converter.html
и така да вдигна леко качеството на сигналчето от Делтата до 720р (евентуално)
Та в задачката се пита - е ли възможно на теория това да стане или не
Не може да стане. Къде видя, че HD плеъра има какъвто и да е видео вход?
Всеки LCD/плазма е дисплей с фиксирана резолюция и сам си скалира образа до нативната резолюция на панела. Смисъл от допълнителен скалер има само ако той е по-добър от този на телевизора, а там вече говорим за сериозни суми.
Scart - това само изход ли е - не съм видял