Страница 7 от 26 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследноПоследно
Резултати от 91 до 105 от общо 379
Like Tree19Одобрявам

Домашний медиа-сервер (UPnP, DLNA, HTTP) / FAQ - мнения, обсъждане

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2013

Отговор: Домашний медиа-сервер (UPnP, DLNA, HTTP) / FAQ - мнения, обсъждане

Цитат Първоначално публикувано от paciem Виж публикацията
    mrowcp, би ли споделил:1.Компютърната конфигурация/ процесор, рам/,която използваш за безжичното гледане на филми от него чрез рутера/модел/ на телевизора/42st60e ако не се лъжа/?
    2.С каква големина е най-големият файл mkv, който без насичане си успял да транс кодираш?
    3.Пробвал ли си 3D и какъв е резултата?
    Разбира се:

1) CPU-> i7 Q740, RAM -> 6GB DDR3 ; свързвам се към Linksys E1000 , но се закачам на 72Mb, което говори че явно са достатъчни; тв-то е 42ST60E с LAN кабел към същия рутър. Пинг-а към ТВ-то при пуснат филм държи 1-4мс.

C:\Users\mrowcp>ping 192.168.1.125 -t

Pinging 192.168.1.125 with 32 bytes of data:
    Reply from 192.168.1.125: bytes=32 time=1ms TTL=64
    Reply from 192.168.1.125: bytes=32 time=2ms TTL=64
    Reply from 192.168.1.125: bytes=32 time=3ms TTL=64
    Reply from 192.168.1.125: bytes=32 time=3ms TTL=64
    Reply from 192.168.1.125: bytes=32 time=4ms TTL=64

2) Ето тест с най-големия който имам:

Важно е да се спомене, че преди да променя буфера, графата "Скорость" вървеше около 30к/с, а сега не пада под 98.
    Ето и натоварването на CPU-то:

3) 3D все още не съм тествал (нямам 2ри чифт очила ).

П.С. Филма се води "Man.Of.Steel.2013.1080p.BluRay.x264-SECTOR7" , макар че то си се вижда от медиа сървъра...

2.  

3. Тук е от
    Sep 2013
    Живее в
    Русе

Мисля,че по този начин трябва да се конкретизират нещата и онагледяват. Браво! Наистина нещата са комплексни. При мен компютъра/2 ядра х 2.2, рам 2ГБ/ е свързан с кабел към N рутер 300Mpbs модел TP-LINK TL-WR940N. Без кабел прехвърлям сигнала към 50ST60E.Филм със същата големина и формат при промяна на буферирането 1000 МБ също насича.Натоварването на процесора е около 60%. От външен HDD 1,5TB през USB, безпроблемно вървят по-големи файлове и 3D/1080p.Half.OU.x264.AC3.mkv/ .

4. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2013

Цитат Първоначално публикувано от paciem Виж публикацията
    Мисля,че по този начин трябва да се конкретизират нещата и онагледяват. Браво! Наистина нещата са комплексни. При мен компютъра/2 ядра х 2.2, рам 2ГБ/ е свързан с кабел към N рутер 300Mpbs модел TP-LINK TL-WR940N. Без кабел прехвърлям сигнала към 50ST60E.Филм със същата големина и формат при промяна на буферирането 1000 МБ също насича.Натоварването на процесора е около 60%. От външен HDD 1,5TB през USB, безпроблемно вървят по-големи файлове и 3D/1080p.Half.OU.x264.AC3.mkv/ .
    Каква е скороста в графа "Скорость" когато пуснеш филм?

5. Member
    Тук е от
    Jul 2009

Цитат Първоначално публикувано от mrowcp Виж публикацията
    Разбира се:

1) CPU-> i7 Q740, RAM -> 6GB DDR3 ; свързвам се към Linksys E1000 , но се закачам на 72Mb, което говори че явно са достатъчни; тв-то е 42ST60E с LAN кабел към същия рутър. Пинг-а към ТВ-то при пуснат филм държи 1-4мс.

Важно е да се спомене, че преди да променя буфера, графата "Скорость" вървеше около 30к/с, а сега не пада под 98.

П.С. Филма се води "Man.Of.Steel.2013.1080p.BluRay.x264-SECTOR7" , макар че то си се вижда от медиа сървъра...
    Здравейте!
    Страхотна информация .Но явно при теб се получават нещата ,но за съжаление не е при нас...??
    Лаптопа мие е следния:
    Asus K53SV – Леден, но с горещо сърце! | БЛОГЪТ на СПИЙД КОМПЮТРИ
    а рутера мисля,че е този в момента пиша от друг компютър а и не съм вкъщи ,но със сигурност мисля че е този:
    Сравнете цените за TP-Link TL-WR340G Рутер, коментари за TP Link TL WR 340G - ShopMania
    Връзките са безжични и между рутер и тв(50st60) и между лаптоп и рутер.
    Буфера както си го посочил е настроен на 1000 мб.
    И сега ви моля да ми кажете,кое не е както трябва и да ми посочите какво още да настроя ,дали пък рутера да го сменя и ако да
    с какъв да го сменя бихте ли ми посочили.
    Лаптопа ли да го сменя и ако да с какви параметри да е .
    Хайде тв то за сега няма как да го сменя ,тъй като е закупен скоро ,но въпреки това да ли пък с тази марка тв не се получават нещатата.
    Съфорумци още един път ви се моля да ме посъветвате кое как да направя ,кое да сменя и ще го направя,
    тъй като много държа да имам такъв действащ безжичен сървър и без проблеми ( насичания и подобни) да мога да изгледам филми .мкв ,3Д и т.нат..

Още един път много ви благодаря!

6. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2013

Цитат Първоначално публикувано от alex_ Виж публикацията
    Здравейте!
    Страхотна информация .Но явно при теб се получават нещата ,но за съжаление не е при нас...??
    Лаптопа мие е следния:
    Asus K53SV – Леден, но с горещо сърце! | БЛОГЪТ на СПИЙД КОМПЮТРИ
    а рутера мисля,че е този в момента пиша от друг компютър а и не съм вкъщи ,но със сигурност мисля че е този:
    Сравнете цените за TP-Link TL-WR340G Рутер, коментари за TP Link TL WR 340G - ShopMania
    Връзките са безжични и между рутер и тв(50st60) и между лаптоп и рутер.
    Буфера както си го посочил е настроен на 1000 мб.
    И сега ви моля да ми кажете,кое не е както трябва и да ми посочите какво още да настроя ,дали пък рутера да го сменя и ако да
    с какъв да го сменя бихте ли ми посочили.
    Лаптопа ли да го сменя и ако да с какви параметри да е .
    Хайде тв то за сега няма как да го сменя ,тъй като е закупен скоро ,но въпреки това да ли пък с тази марка тв не се получават нещатата.
    Съфорумци още един път ви се моля да ме посъветвате кое как да направя ,кое да сменя и ще го направя,
    тъй като много държа да имам такъв действащ безжичен сървър и без проблеми ( насичания и подобни) да мога да изгледам филми .мкв ,3Д и т.нат..

Още един път много ви благодаря!
    Направи един screenshot на програмата с пуснат филм (насичащ) както този моя (2рата снимка).

По принцип помня, че преди да оправя буфера, проблема го нямах със Serviio.Ако не си тествал, свали го и виж там как седят нещата (просто да видиш дали е от програмата или от мрежовата връзка между устройствата).

Лаптопа ти е достатъчно добър и не би трябвало да имаш проблеми (поне от хардуерна страна).

7. Member Аватара на spark33
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    Варна

Направи един screenshot на програмата с пуснат филм (насичащ) както този моя (2рата снимка).

По принцип помня, че преди да оправя буфера, проблема го нямах със Serviio
    Я да попитам аз за всеки случай, с тоя "Serviio", дали ще мога да си уголемя субтитрите, и дали ще мога да пусна 3Д субтитри ? Не че с "Домашний медиа-сервер" съм пускал, но ....

8.  

9. Тук е от
    Sep 2013
    Живее в
    Русе

Каква е скороста в графа "Скорость" когато пуснеш филм?
    Днес изгледах перфектно това 22ГБ Gladiator.Bluray.1080p.DTS-HDMA.x264.mkv безжично,без насичане и със "големи" субтитри. След това тествах 33.8ГБ Braveheart.1080p.Blu-ray.Remux.AVC.DTS-HD.MA.mpegts проблем със субтитрите няма,но насичането се появи.Скоростта при 1000МБ на буфера стигна 17к/с. Да попитам какво задаваш при /десен бутон на мишката върху филма "Профиль транскодирования"/ Забравих да спомена,че преди да пусна медия сървър,спирам защитната стена на Нода.

10. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от spark33 Виж публикацията
    Я да попитам аз за всеки случай, с тоя "Serviio", дали ще мога да си уголемя субтитрите, и дали ще мога да пусна 3Д субтитри ? Не че с "Домашний медиа-сервер" съм пускал, но ....
    Не - нито едното нито другото.

Преди да почнеш да сменяш трябва да разбереш от какво е проблема.
    1. Предлагам ти да започнеш с прекодирането в програмата. Тоест изключи го и виж дали пак ще насича. Ако всичко върви гладко значи компютъра ти е слаб за тази цел и в тоя случай освен да намалиш резолюцията и качеството при прекодирането друго не можеш да направиш.
    2. Ако пак насича, без да включваш прекодирането (но се убеди че наистина не прекодира)- трябва да можеш да превърташ напред назад и то сравнително бързо, тогава махни криптирането на мрежата. И пак пробваш.
    3. Ако и тогава продължава освен да ги вържеш с кабел или да пробваш с друга програма не виждам друго какво може да се направи.

11. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2013

Цитат Първоначално публикувано от spark33 Виж публикацията
    До колкото знам неможе да се пипа по субс.Има някакъв начин с едитване на конфигурационните файлове, но така и не го пробвах.

Цитат Първоначално публикувано от Pat Виж публикацията

1. Предлагам ти да започнеш с прекодирането в програмата. Тоест изключи го и виж дали пак ще насича. Ако всичко върви гладко значи компютъра ти е слаб за тази цел и в тоя случай освен да намалиш резолюцията и качеството при прекодирането друго не можеш да направиш.
    2. Ако пак насича, без да включваш прекодирането (но се убеди че наистина не прекодира)- трябва да можеш да превърташ напред назад и то сравнително бързо, тогава махни криптирането на мрежата. И пак пробваш.
    3. Ако и тогава продължава освен да ги вържеш с кабел или да пробваш с друга програма не виждам друго какво може да се направи.
    Прекодирането какво прави всъщност?Не компресира ли и така да цака качеството?
    Аз ползвам:

Този пост е редактиран от mrowcp; 19-11-13 в 20:45.

12. Member
    Тук е от
    Jul 2009

Цитат Първоначално публикувано от Pat Виж публикацията

Не съм много наясно с тези неща от типа на прекодиране -кое да изключа и кое да видя..?Като му подам на филма транскодиране - оргинал
    и тв то изписва неразпознат формат...?Пак казвам кое как да направя ,тъй като не съм много на ти с тези неща..

- - - - - - - - - -

Разбира се:

Само искам да подчертая при мен като тече филма на тази графа "транскодирование" - нищо не изписва ,нито скорост нито каквито е било данни.Просто
    сие празна графата нямам никаква информация.Защо така?

13. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2013

Цитат Първоначално публикувано от alex_ Виж публикацията
    Не съм много наясно с тези неща от типа на прекодиране -кое да изключа и кое да видя..?Като му подам на филма транскодиране - оргинал
    и тв то изписва неразпознат формат...?Пак казвам кое как да направя ,тъй като не съм много на ти с тези неща..

- - - - - - - - - -

Само искам да подчертая при мен като тече филма на тази графа "транскодирование" - нищо не изписва ,нито скорост нито каквито е било данни.Просто
    сие празна графата нямам никаква информация.Защо така?
    Би трябвало да изписва.Да не би да гледаш другия таб?От друга страна, сега пуснах един BluRay 37GB и въпреки, че полето "скорость" ми изписваше 27к/с, пак не сечеше.

А някой знае ли как се пуска BluRay и да мога да избера език?Пуснах 1вия файл, който се казва Film 0000.m2ts и филма тръгна от начало,но на руски.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jul 2009

Би трябвало да изписва.Да не би да гледаш другия таб?От друга страна, сега пуснах един BluRay 37GB и въпреки, че полето "скорость" ми изписваше 27к/с, пак не сечеше.

А някой знае ли как се пуска BluRay и да мога да избера език?Пуснах 1вия файл, който се казва Film 0000.m2ts и филма тръгна от начало,но на руски.
    Би трябвало да изписва,но не изписва ...???Не разбрах какво значи да не гледам другия таб,какво имаш на предвид?
    В началото като инсталирах ДМС поне малките на размер филми до 2-3 гб си вървяха гладко без насичане.В момента абсолютно всичко взе да насича ,то ако не в началото на филма ,то поне след 5-10 мин почват да насичат.Да не би в желанието си да гледам по големи филми (мкв,1080и) без насичане ,постоянно от една седмица поне по няколко часа всеки ден го бъркам за да го настроя но уви нищо не стана ,дори по лошо ...
    Да не би съм пипал в настройките това което не трябваше да го пипам ,тъй като сега пак казвам при всички пуснати филми насича..
    След една седмица мъки ,днеска реших да инсталирам Serviio.Там ,както бяха писали доста вече,че наистина няма никакви субтитри,но поне филмите до 2-3 гб
    си вървят гладко ,като и тука над тази големина всичко пак насича здраво.Единствено ми направи впечатление,че при Serviio процесора на лаптопа е на
    10-20% и не се чува никакъв шум,докато при ДМС процесора е с стойности 60-90 % като лаптопа здраво шуми.
    В такъв случай какво следва още да направя за да ги няма тези насичания и къде още да потърся проблема.
    Благодаря ви много!

16. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2013

При пускане на програмата, долу има 3 таба: Журнал сообщение, Транскодирование и Устройства воспроизведения. Ти трябва да провериш в Транскодирование .
    Колко свободно място имаш да харда?

Следвай стъпките които колегата @Pat ти даде.Ако се съмняваш в програмата, че си я прецакал, защо просто не я преинсталираш?

Според мен проблема е в wireless връзката.Възможно е да има някакви шумове, застъпване на каналите и т.н. Най-добре опитай с лан кабел между Лаптоп-рутър-ТВ.

17. Member
    Тук е от
    Jul 2009

При пускане на програмата, долу има 3 таба: Журнал сообщение, Транскодирование и Устройства воспроизведения. Ти трябва да провериш в Транскодирование .
    Колко свободно място имаш да харда?

Следвай стъпките които колегата @Pat ти даде.Ако се съмняваш в програмата, че си я прецакал, защо просто не я преинсталираш?

Според мен проблема е в wireless връзката.Възможно е да има някакви шумове, застъпване на каналите и т.н. Най-добре опитай с лан кабел между Лаптоп-рутър-ТВ.
    Да ,точно на транскодирование съм ,но не изписва нищо..
    Май ще се наложи да преинсталирам на ново...

18. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2013

Току що тествах как върви The Matrix BluRay версията (35GB).При мен насичане няма, НО качеството няма нищо общо с BluRay!!! Веднага след това свързах лаптопа към ТВ-то (Panasonic 60ST) през HDMI и разликата в качеството е очиизвадна.
    Явно компресията или каквото и да се води там на домашний медиа-сервер е доста голяма и определено влошава качеството.Пуснат през нея, филма ми прилича като на добър DVD RIP.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 7 от 26 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. PS3 Media server (UPnP, DLNA) / FAQ - мнения, обсъждане
    От hristoslav2 във форум DLNA - медийни сървъри
    Отговори: 87
    Последно: 13-01-17, 10:19
  2. XBMC Media server (UPnP, DLNA) / FAQ - мнения, обсъждане
    От i486 във форум DLNA - медийни сървъри
    Отговори: 19
    Последно: 16-11-15, 00:53
  3. Домашний медиа-сервер - странен проблем
    От Blazhev във форум DLNA - медийни сървъри
    Отговори: 0
    Последно: 06-04-13, 14:00
  4. Домашний медиа-сервер проблем
    От plkochev във форум Телевизори
    Отговори: 6
    Последно: 29-12-12, 23:09

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе