Проблемите които виждам аз в домашний медиа сервер:
1) Не мога да пускам през външен DLNA клиент .mkv филми (примерно от таблета с BubbleUPnP и MediaHouse, при serviio е ОК)
2) При плейването на по-големи .mkv филми има много неприятно насичане на моменти (звук и картина, при serviio е ОК)
3) Когато превъртам на пред, няма preview на момента на който си (примерно от 00:05 отивам на 02:05 и трябва да натисна плей за да видя кадъра, докато при serviio не е така)
Проблеми при Serviio:
1) Не успях да подкарам по никакъв начин субтитри да Blu-ray (видео файла е .mkv)
2) Не успях да намеря начин да оправя големината на субтитрите (прекалено са малки или е въпрос на навик).
3) На някой 1080i филми не ми засича субтитрите, докато на други нямам проблем (файловете са с едно и също име .mkv и .srt)
Плюсовете са, че си плейва всичко от външни DLNA клиенти (андроид), няма проблем с накъсвания и големи файлове.
здравей те всички имам въпрос, защо MPEG-2 файлове който са над 5гб не ми тръгват.Процесорът ми е intel 2.7gh dual core,свързването е с кабел телевизорът е panasonik ET5
Този пост е редактиран от kambata7575; 05-11-13 в 15:52.
Всичко е 6. Остана само да разберем, как да изключим транскодинга след като сме си пуснали субтитри от HMS за да могат да бъдат по-големи и четливи ??? Ако някой го е направил, нека да сподели. Защото си ги направих големи и хубави субтитрите и започна да транскодира и сега не става да се превърта. Като върна настройките и си чете нормално субтитрите от папката на филма, не транскодира обаче пък събтитрите са малки.
Да си коригирам мнението за Домашний медиа-сервер.След като нагласих буфера, насичането на 1080i спря.
Трябва да тествам, но да питам и тук: има ли разлика в качеството на сигнала на 1080i между ползването на какъвто и да е DLNA и директна връзка ПС-ТВ с HDMI кабел?Нали сървъра прекодира филма за да може ТВ-то да го разпознае или това се прави само с формати които ТВ-то не поддържа?
Виж в настройките, мисля на Транскодер беше (нямам я на това ПС).По принцип не беше активна.За буфер сложих 1000MB.По дефаулт мисля беше 200 или 300.
ЕДИТ:
Сега като свалих БГ версията видях, че опцията се води "Буфер в паметта (без използване на диска)".Явно при бавни дискове се получава това насичане.
Този пост е редактиран от mrowcp; 12-11-13 в 04:12.
wild media server , но е 15 дневна.После искат $$$
Хора имам тв ЛГ и всичко си върви добре с този руски сървър,но нещо стана с 3д филмите и субтитрите им като има отметка на "всегда вьiполнят транскодирование если найденьi субтитрьi" субтитрите вървят и на двата образа в ляво и дясно, но като натисна 3д бутона на дистанционното не ми дава да избирам какъв начин на сливане да направи, а само размазва 2та образа и има субтитри, като махна отметката от "всегда вьiполнят транскодирование если найденьi субтитрьi" ми дава да избирам, но не тръгват субтитрите .... Някой знае ли как да го оправя ?
БЛАГОДАРЯ Предварително!!!
Здравейте!
При мен страшно насича.Били казал кое по-точно си нагласил та при теб го няма това насичане.От една седмица се мъчим всякакви настройки ,но уви нищо.
Моля и към всички останали във форума наистина имали някакви конкретни настройки ,с които може да се гледа филм 1080i без насичане.
Имали значение скоростта на интернета,рутера,като искам да ви кажа ,че връзката между рутера и тв то е безжично също така и лаптопа.След
няколко дена мъчение успяхме да подкараме поне субтитрите ,но насичането не може да се махне.
Молим за помощ дали изобщо е възможно или не като искам да кажа че тв то е PANASONIC 50ST60.
Много ви благодарим !
Този пост е редактиран от alex_; 15-11-13 в 00:18.
Много неща имат значение, но едва ли е от рутера.Има значение процесора на лаптоп-а, защото той се товари най-много.
Нагласянето за буфера е ето от тук:
По принцип не е чекнато и е на 200MБ, но колкото повече RAM памет имаш, толкова по-голямо число може да напишеш.Според мен 1GB е достатъчен (поне до сега не съм пускал .mkv което да ми сече при тези настройки).
mrowcp, би ли споделил:1.Компютърната конфигурация/ процесор, рам/,която използваш за безжичното гледане на филми от него чрез рутера/модел/ на телевизора/42st60e ако не се лъжа/?
2.С каква големина е най-големият файл mkv, който без насичане си успял да транс кодираш?
3.Пробвал ли си 3D и какъв е резултата?