ЧНГ на всички сеткомци!!!Да сте живи и здрави и да ви топлят яко климите!!!И да не се развалят!НАЗДРАВЕ!!!
ЧНГ на всички сеткомци!!!Да сте живи и здрави и да ви топлят яко климите!!!И да не се развалят!НАЗДРАВЕ!!!
много здраве, късмет и успехиПървоначално публикувано от kantonaa
ЧНГ и от мен!!!пожелавам на всички сетком-ци най-вече здраве-останалото само си идва.Нека и през Новата 2007 година се уважаваме и спазваме добрия тон във форума!
Здравейте, имам следното питане. Имам 2бр. Fujitsu 14-ки инвертори и на всеки 35-40 мин. влизат в режим на размразяване когато темп. паднат под -2 градуса. Също така сметката за ток скочи 2 пъти. Това нормално ли е и ако не е на какво може да се дължи. Това го правеше и когато имаше мъгли и сега. Значи забелязах следното: когато завърши размразяването климатика заработва на пълна мощност и когато според мен трябва да намали консумацията той отново влиза в режим на размразяване. Благодаря предварително за вашите мнения и препоръки.
ЧНГ на всички.
Някой ако има информация или впечатления за Toshiba RAS-255SV моля да ги сподели. И един въпрос - този модел 12-ка ли е и ще се справи ли за неизолирана панелка на 1-ви етаж 18 кв.м. Благодаря.
stan75,преди малко се поразтършувах по Гуугъл...за секънд хенд ли говорим?Щото тоя модел го дават 1997г.Води се 10-ка или по японскому-8 татами.Дотук от мен,оставям по-запознатите да ти дадат насока дали ще се справи с тая квадратура и другите особености на стаята ти.
ЧНГ на всички! Нека Новата година Ви донесе много здраве, щастие и любов!
Реших и аз най-накрая да се обзаведа с климатик и след съответното ровене в мрежата и обикаляне по магазините съм се спрял на следния модел:
Fuji electric RSA-12LCC
# КЛИМАТИК 16400 BTU/h – ИНВЕРТОРЕН СПЛИТ
# МОЩНОСТ НА ОХЛАЖДАНЕ: 3.5(0.9-4.3) KW
# МОЩНОСТ НА ОТОПЛЕНИЕ: 4.8(0.9-6.7) KW
# КОНСУМАЦИЯ ПРИ ОХЛАЖДАНЕ: 0.92 KW/h
# КОНСУМАЦИЯ ПРИ ОТОПЛЕНИЕ: 1.24 KW/h
# AUTO RESTART ФУНКЦИЯ, ПРОГРАМЕРУЕМ ТАЙМЕР, SLEEP ТАЙМЕР
# ЙОННО ДИОДОРИРАЩ ФИРТЪР, ЯБЪЛКОВ-КАТЕХИНОВ ФИЛТЪР
# V-RAM ИНВЕРТОРНА СИСТЕМА, УВЕЛИЧАВАЩА МОЩНОСТТА НА КОМПРЕСОРА
# КЛАС А
Въпросът ми е дали някой има преки впечатления от тази марка и от този модел конкретно? Дали са надеждни и как са по отношение на шума?
В мрежата намерих това
Кондиционеры FUJI ELECTRIC - это привлекательный дизайн, широкий спектр моделей для любых помещений, оптимальное соотношение цены-качества и высочайшая надежность.
По классу оборудования FUJI стоит в одном ряду с DAIKIN, MITSUBISHI и PANASONIC, предлагая высококлассную технику, обладающую полным набором лучших потребительских качеств, благодаря использованию всех последних технических и дизайнерских решений.
но всеки си хвали стоката.
Та кажете ми, моля, ще мога ли да разчитам на таз машинка да ме топли в студените зимни нощи?
да 12ка е сумарната моштност между охлаждане и отопление иначе на отопление е 13400btu ще се справи без проблеми добър модел е.Първоначално публикувано от stan75
12-ка означава 12000бту/ч на охлаждане. Това важи за всички климатици. Японците ги дават по система си и 12-ка се равнява някъде на 35-ца, което е 3500KW на охлаждане.
Е това ме изкефи!!! Да се сравняваш с DAIKIN (Мерцедеса на климатиците) трябва много да си поработил. Не съм виждал такава машина ама ше ми е много интерсно да я видя- е поне ако има истина в тия думи.Първоначално публикувано от profyt
Не съм го измислил аз http://www.proxlada.com/Katalog/Kond..._Fuji_ElectricПървоначално публикувано от dkolov
Даже в този форум имаше още една връзка към друг руски сайт, в който пишеше , че Fuji е търговска марка на Fujitsu,производство в новите заводи в Шанхай ,и т.н.
В магазина ми казаха, че са по-добри от Panasonic и Hitachi
За FUJI виж тук:Първоначално публикувано от profyt
http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg177249
и тук:
http://forum.setcom.bg/index.php/topic,23881.0.html
Явно е че много от хората съдят по разни числа и други небивалици от етикетите и изобщо не са в час със кимите до този извод стигам като чета в тоя форум все се заричам да не визам тук защото не ми се четят простоий.
Та аз ще ти кажа да не си взимаш фуджи особенно китаиския много са зле на отопление а и имат един досаден проблем с компресорите.
Послушайте airclima правилно казва за фуджито,компресорите им са голям проблем
стига глупости ... какъв е проблема с компресорите им ? на 10-12та година някои дефектират ? по добре Фуджитсу на 15 години ама ЯПОНСКО ! пристрастията на някои хора към климите 2ра ръка(ама лява) доста влияят на преценката им за климатичната техника изобщо като цяло !