Страница 51 от 114 ПърваПърва ... 41495051525361101 ... ПоследноПоследно
Резултати от 751 до 765 от общо 1700
Like Tree1Одобрявам

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Aug 2007

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)

@ТаNо
    За тези пари в момента във Варна не се предлага свестен нов инвертор.
    За втора употреба - шанса да уцелиш нещо хубаво е 50/50 - според мен не си заслужава да се дават 700 лв. за климатик втора употреба. За тези пари най- добре си вземи конвенционал но на добра марка щети върши много по добра работа .
    Колкото до фирма - в Позвънете - фирми колкото си щеш.
    И още нещо пишеш че търсиш 9-ка - но не си споменал квадратурата на стаята - по добре си вземи 12-ка , защото разлиоката в цената на почти всички фирми е окло 100 лв. а разликата в работата им е много голяма .Пък и повечето стаи в стандартните
    панелки са по скоро за 12-ка а не за 9-ка .Разбира се това не важи за 9-ки инверторни на Дайкин, Фуджитцу, и др подобни фирми но те не се предлагат на цена под 1500 с монтажа.
    От тук нататък си ти - дано сполучиш с избора си.

2.  

3. Тук е от
    Jul 2007

Pomognete mi da izbera mejdu Daikin S22FTPS i Mitsubishi MSZ-SV25T.

4. Тук е от
    Jul 2007

5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Нито единя. Вземи си климатик правен за европа, а не тези на 110V. Даикин FTXG25 е много добър, а като гледам ще ти излезе по-евтин с монтажа от тези на 100V. Ако не си разбрал Даикин от къе се купува: MMC и АТАРО. Има и други фирми, които вемат от една от двете. Цените на прекупвачите не са по високи. Цената на АТАРО за FTXG25 с мобтажа беше някъде малко под 1900лв.

6. Тук е от
    Jun 2001

Потвърждавам за фирма АТАРО имат най ниските цени на пазара. Разликите са сериозни , за един и същи модел уруру сарара в атаро искат 2820 лв с монтажа , в MMC искат 3049 с монтажа , ТЕРМО КЛИМА понеже заделят за яхта и маебах за шефа си са на 3250 лв с монтажа .

7. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Въпрос към разберачите- защо уруру сарарата правена за японския пазар е с по-висок СОР от европейският модел и с по-ниска цена? http://www.daikinaircon.com/catalog/..._02/index.html
    http://www.leacond.com.ua/catalog/ai...ll/full/0/103/
    Линковете са за сравнение на характеристиките.

8.  

9. Тук е от
    Nov 2004

Аз пък за моя проблем мисля,че е в перката след известно време тя спира да се върти тоест няма кой да охлажда компресора

10. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Dean вземи си митсубишито, за изминалите две години това е най-добрата марка в Япония с най-много награди за иноваций. Не че дайкин е лош, но неговите награди са само за дизайн. А пък сравнението на техника произведена за свръх претенциозният японски пазар с такава произведена за страните от Източна Европа е смешно. Освен дървените философий че била на 100 волта и с книжка на японски език друг мотив няма. Факт е че дайкин европа даже и да произведе клими със захранване 100 волта същите не могат да бъдат продадени в Япония по простата причина че не отговарят на техните изисквания. Япония е страната с най-високи изисквания към всякакъв вид продукция и това съвсем естествено е най-добрия избор.

11. Тук е от
    Aug 2007

Здравейте, преди 3-4 месеца си купих климатик Haier HSU-12HD03/R2. Още от самото поставяне ми направи впечатление, че клапата му не може да се вдигне до крайно горно положение - движи се от крайно долно до средата от пълния си възможен ход(чрез бутона swing). От фирмата ме убеждават, че това е нормалният и ход. Освен това, вчера докато миех филтрите забелязах, че цялата перка е потъмняла и е покрита с нещо като плесен/мухал, тук там има и капчици вода между ребрата на радиатора.
    Моля, за компетентно мнение?

12. Member Аватара на ivanov_km
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от Kotyo
    Здравейте, преди 3-4 месеца си купих климатик Haier HSU-12HD03/R2. Още от самото поставяне ми направи впечатление, че клапата му не може да се вдигне до крайно горно положение - движи се от крайно долно до средата от пълния си възможен ход(чрез бутона swing). От фирмата ме убеждават, че това е нормалният и ход. Освен това, вчера докато миех филтрите забелязах, че цялата перка е потъмняла и е покрита с нещо като плесен/мухал, тук там има и капчици вода между ребрата на радиатора.
    Моля, за компетентно мнение?
    За хода на клапата не мога да коментирам , до колкото за плесента по торбината , при режим на охлаждане е нормално да се появи плесен по нея.Хубаво е преди да спреш климатика да го оставиш на вентилатор поне 30мин за да се изсуши вътрешното тяло.Когато спреш да го използваш за охлаждане можеш да му направиш една профилактика на вътрешното тяло(почистване).

13. Тук е от
    Jul 2007

Колеги,ако може,някой да ми пише колко излиза мотаж и покупка на Дайкин FTXG25D.Питам ориентировъчно.

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Малко под 1900лв. От кой град си?

16. Тук е от
    Jul 2007

От Русе съм.

17. Member
    Тук е от
    Aug 2007

Здравейте, ситуацията при мен е следната - мисля, че е крайно време да приключа връзките си с топлофикация и да се насоча към отопление с климатици.

Ще отоплявам 2 стаи - 14 кв.м и 23 кв.м - една до друга са - панел и двете са северни, но и двете имат само по една външна стена - със изолация са и с пвц дограма. Тази зима парно е пускано 2-3 дни максимум.

Въпроса ми е следния - след прочетеното дотук се насочих към инвертор 12ка - Панасоник, или ако имам повечко пари Митсубиши.

Въпросът е, че искам с 1 външно тяло и 2 вътрешни да топля и двете стаи.
    А като гледам ценовите листи малко се оплитам.

Та бихте ли били така добри да ми предложите конкретна конфигурация от Пана или Митсубиши ... която да е подходяща за моите условия и да кажете колко ще излезе всичко...

И дали в крайна сметка няма да е по- евтино 2 отделни клими - 9 ка и 12 ка...

Благодаря!

18. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

По евтино е с два климатика 9-ка и 12-ка. Можеш да минеш с две 9-ка инверотри. Даже за по малката стая е по добре да е 7-ца. Fuji инверторите са с по-ниски цени то Митсубиши и определено са по-добри от Панасоник. Имат и 7-ца но много е вероятно да нямат такива на склад.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе