Вижте резултатите от анкетата: Какъв диагонал e вашият LCD телевизор LG ?

Гласували
384. Не можете да гласувате в тази анкета
  • 26" LCD и по-малко

23 5.99%
  • 32" LCD

142 36.98%
  • 37" LCD

69 17.97%
  • 42" LCD

123 32.03%
  • 47" LCD

23 5.99%
  • 55" LCD

4 1.04%
Страница 104 от 151 ПърваПърва ... 5494102103104105106114 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,546 до 1,560 от общо 2263

LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Re:LG LCD - PDP / Faq, обсъждане,мнения

Цитат Първоначално публикувано от jjivi
    Здравейте. Имам LG 32LH5000 от няколко месеца и до сега не можах да открия начин да се настроят и DVB-T и DVB-C програми едновременно. Някой знае ли дали от сервизното меню, или от някъде другаде може да се направи тази настройка. Идеята е като отпадне кабелната да има вариант от ефира.
    Мерси предварително на отзовалите се.
    А, забравих, фирмуера беше 3.55, а скоро качих 3.63, ако това има някакво значение.
    Добре ,а какъв е проблема отново да сканираш ефирните програмите. Могат да се настройват само отделно. Фърмуера в този случай няма нищо общо с проблема.

Цитат Първоначално публикувано от pmdm
    Здравейте, от вчера вече съм с втори телевизор LG 26LD350, който взех за спалнята. Първите впечатления за него са страхотни: жива картина, страхотен ъгъл на виждане, равномерна подсветка, задоволително черно и бяло, хубав звук, лесни настройки (има интерактивен помощник). Безпроблемно се свърза с РС по DVI-HDMI + 3.5мм-3.5мм (докато другият тфт монитор е все още вързан към второто DVI на видео картата). Резолюцията е нативната 1360х768, която не е лоша , но всичко изглежда леко голямо (може би, ако беше FullHD 1920х1080 щеше да свърши по-добра работа).

Сега искам да попитам следното и ако някой може да ми отговори ще съм му много благодарен:
    1. мога ли да хвана тестовите цифрови ефирни канали
    2. тъй като връзката с РС беше само за пробата, има ли лесна схема за отключване на видео подръжката чрез usb порта или за този модел още не е измислен начина (м/у другото гледането на снимки и музика е великолепно, зареждат се бързо,а плеърат е лесен за ползване).
    Честито
    Можеш да ги хванеш ,но само ако си от София- засега са цифрова ефирна има само там.
    Възможно е ,но със сервизно дистанционно или такова направено от някой съфорумец.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    May 2010

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Честито
    Можеш да ги хванеш ,но само ако си от София- засега са цифрова ефирна има само там.
    Възможно е ,но със сервизно дистанционно или такова направено от някой съфорумец.
    Мерси сервизно дистанционно незнам от къде мога да намеря. Сигурно има такива по магазините или пък някой ако може да услужи Иначе съм в София и довечера пак ще пробвам дали ще закача някое цифрово каланче.

4. Тук е от
    May 2010

hristoslav2, би ли се изказал и по "моята" тема от предната страница

5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от redalex
    hristoslav2, би ли се изказал и по "моята" тема от предната страница
    здравейте.
    От известно време избирам ТВ...четох доста тук и първоначалният ми избор доста се видоизмени.
    последните 2-3 дни прекарах няколко часа в магазина (а м/у другото да уточня, че не съм в България...живея в Дания).
    понеже нямах желание да давам много пари за ТВ гледах обикновено по-евтините модели.

както и да е...ще спестя дългата история.
    днес взех LG P42 J550 ...единственото, което не ми харесва е че няма ФУЛ ХД...
    от друга страна картината (особено като го сравнявах с околните ТВ-та в магазина) е без забележки....(да отбележа, че не съм луд мания, а дори и нямам ХД канали
    при тукашните условия имам право да върна ТВ-то в 14 дневен срок ако не го харесам...и ще ми върнат парите, или ще си избера друго тв.

искам да знам дали съм си купил прилично ТВ и какво е мнението на по-компетентните от мен, защото аз хич не съм капацитет.

ТВ-то ще се ползва за зяпане на ТВ (не знам какъв е сигналът, но е близо до перфектен), както и някое филмче от лаптопа или УСБ-то....
    Подготвям се сериозно и за световното
    та...ще се радвам на компетентно мнение.
    Интересно че на датската официална страница на LG
    http://www.lg.com/dk/tv-audio-video/...p?countryCd=dk
    още го няма твоя нов модел LG 42PJ550
    Щом си взел 42" добре беше да е FullHD- проблеча е че
    серията PK която е FullHD се произвежда от 50" нагоре , за разлика от серията PJ/твоят модел/ която е HD Ready
    http://www.flatpanelshd.com/pictures...aprices-1l.jpg

За това ще погледнем на германският официален сайт на LG
    http://www.lg.com/de/tv-heimkino-blu...p?countryCd=de

Сравнение на най-евтините от серията
    http://www.lg.com/de/common/compare/...countryCd%3Dde

Обърни внимание на 50PK550 и виж каква е цената в магазина - дали ти е по джоба

6. Тук е от
    May 2010

мммм страното е, че моя тв го няма и на сайта на магазина от който го купих дори...
    също го няма и 50РК550...

но 50PK350N е с 500 лева по-скъп от моя, така че предполагам, че 50PK550 ще е още по-скъп.
    парите, които дадох за сегашното ТВ са ми в общи линии максимумът, който исках да дам за ТВ....

по-големият проблем ми е с тунера и каналите, които мога да гледам само ако имам DVB-C ....но в краен случай мога да дам 100тина евро за приемник от ТВ провайдъра и да гледам целия пакет...

другото, което е проблем, е че го гледам от около 3.5 метра и ми е добре 42ката....а 50 ще ми дойде в повечко май.

има ли някаква особеност с плазмите на ЛГ? или някакви известни серийни грижи, които създават...някакво слабо място?

7. Member
    Тук е от
    May 2010

добавям още едно питане.
    тукашният оператор ми е пуснал един пакет от програми, като от 24 канала мога да гледам 14 в момента. другите 10тина мога да ги гледам само ако си взема digital box от тях или ако телевизорът ми е с вграден DVB-C receiver.
    до колкото схващам нямам такова нещо (дори не ми е съвсем ясно какво е)...та се чудя има ли някои "таен" начин да гледам и другите канали без да си взимам въпросният digital box от оператора?
    Сериите от 2010 PJ (HD ready) и PK (Full HD) имат DVB-T и DVB-C тунери.
    От меню OPTION=>Mode Setting=>Home Use (обикновено са настроени за режим на показ в магазин);
    От меню OPTION=>Country=>'--' (т.е. не е избрана конкретна страна);
    От меню SETUP=>Manual Tuning=>Cable и се сканира по честота на пакетите/SR/QAM (напр. за тукашен кабелен оператор това изглежда като 806000/6875/64.
    Възможно е да е необходим CAM (Conditional Access Module) и карта ползван от конкретния кабелен оператор, които се поставят в CI слота с лепенката указва вида CAM към гърба на телевизора.

Присъединявам се към апела на hristoslav2, да погледнеш PK550 (Full HD), макар че най-малкия вариант е 50".

Успех.

PK350N (Nordic) е с 2 HDMI входа и без THX.

8.  

9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

мммм страното е, че моя тв го няма и на сайта на магазина от който го купих дори...
    също го няма и 50РК550...

но 50PK350N е с 500 лева по-скъп от моя, така че предполагам, че 50PK550 ще е още по-скъп.
    парите, които дадох за сегашното ТВ са ми в общи линии максимумът, който исках да дам за ТВ....

по-големият проблем ми е с тунера и каналите, които мога да гледам само ако имам DVB-C ....но в краен случай мога да дам 100тина евро за приемник от ТВ провайдъра и да гледам целия пакет...

другото, което е проблем, е че го гледам от около 3.5 метра и ми е добре 42ката....а 50 ще ми дойде в повечко май.

има ли някаква особеност с плазмите на ЛГ? или някакви известни серийни грижи, които създават...някакво слабо място?
    Тогава провери дали н магазина имате 50РК250
    http://www.lg.com/de/tv-heimkino-blu...tv-50PK250.jsp
    той ще е някъде с 200-300 лева отгоре над твоят LG 42PJ550

100% в Дания провайдърите на кабелна телевизия предлагат поне 10 HD програми. Не предлагат ли пакета на SKY HD Еurope ?
    Като пуснеш на този 50" HD сигнал - направо ще заспи ще умреш от удоволствие като гледаш световното по футбол на голям екран. Избора си е твой този който имаш в момента и той става. На мен моя 42" ми идва малък при гледане на HD от 3,40м.
    ето ти един цитат на Lazaruss
    Общоизвестен факт е, че плазмения панел е по-податлив на отпечатване и прогаряне през първите часове работа. Това време е около 100-200 часа след първото му пускане.
    За да избегнете нежелана повреда е добре да спазите един от двата варианта.
    Първия е да избягвате оставянето на статични образи за продължително време, да не гледате в режим 4:3 или друг с черни ленти встрани или отгоре/отдолу. През това време е желателно настройката на контраста да не е над 50% и да не ползвате в никакъв случай режим Динамичен/Dinamic. Ако спазвате тези указания през първите 100-200 часа ще преминете безпроблемно този рисков период.
    Втория вариант е да разбработите екстремно вашия панел с подходящи изображения.
    Ето от тук може да свалите пакета със снимки, които да заредите да се въртят през 3-4 секунди на вашия нов плазмен телевизор. Може да ги заредите през външен плеър или ако има слот за карти.
    През времето докато се въртят картинките изберете режим Кино или Нормал.

Може да направите и комбинация от двата варианта.
    Знам колко е трудно да си купиш нов телевизор и да го оставиш 3-4 дена да върти някакви снимки и да не го ползваш.
    Прикачени файлове Прикачени файлове

10. Тук е от
    May 2010

абе то канали има каквито искаш...и доста фул ХД.
    проблема е че съм под наем в апартамент строен 2009та по незнам си ква нова технология.
    съответно апартаментът е вързан с конкретен ТВ оператор, който не е от най евтините (в момента съм на минималния пакет канали - и от 24 хващам 14 щото за другите ми трябва DVB-C или рисийвър от оператора, който обмислям дали да не взема)...цената му е около 40 лева на месец.
    иначе ако взема най големия пакет с 51 канал отивам на 100 лв. на месец.
    исках да си взема VIASAT, ама от агенцията не ми дават да монтирам антената на стената на апартамента...

нямам избор с две думи

а за 50тката - с удоволствие, но е двойно по-скъп и в момента не ми е най разумното нещо да инвестирам толкова пари в тв...още повече, че след година, година и половина може да се налага да си дигам чукалата към Бг...и тогава има да си го бия в главата това 50 инчото чудо

иначе твто го гледам по 3-4-5 часа на ден и почти изцяло в синема режим, така че се надявам да няма проблем....а ако има ще пискам за гаранция

11. Member
    Тук е от
    May 2010

По повод на разработването на плазмения панел (burn in), това е много препоръчително за да се минимизира IR (Image Retention) следи от ярки обекти (лого на канали/менюта) видими на тъмен екран. Както е споменато контраста задължително се намалява на 50% през първите 100-200 часа. Ползвайки Zoom функцията увеличете образа така че логото на излъчваните станции да не се вижда или да бъде минимално.

В един форум попаднах и на съвет за ползване на White Wash за разработване на панела (по твърдение ползван за разработване на професионалните плазмени панели), в което има доста логика, тъй като трите основни цвята са със стойност 255, и макар да натоварват панела (и сметката за електричество), натоварват пикселите равномерно.

За LG PJ/PK:
    Настройте телевизора на някой канал.
    От дистанционното Quick Menu=>Sleep Timer=>10 min;
    От меню OPTIONS=>ISM=>White Wash
    по този начин телевизора ще се изключи сам след 10 мин. След ползване на White Wash, оставяйте телевизора да се охлади напълно, поне един час. Можете да ползвате White Wash и за един час (особено в началните петдесетина часа).

12. Тук е от
    Dec 2002

LG 32LD450

Моля някой да даде мнение за този модел LG 32LD450. Благодаря ви!

13. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

абе то канали има каквито искаш...и доста фул ХД.
    проблема е че съм под наем в апартамент строен 2009та по незнам си ква нова технология.
    съответно апартаментът е вързан с конкретен ТВ оператор, който не е от най евтините (в момента съм на минималния пакет канали - и от 24 хващам 14 щото за другите ми трябва DVB-C или рисийвър от оператора, който обмислям дали да не взема)...цената му е около 40 лева на месец.
    иначе ако взема най големия пакет с 51 канал отивам на 100 лв. на месец.
    исках да си взема VIASAT, ама от агенцията не ми дават да монтирам антената на стената на апартамента...

нямам избор с две думи

а за 50тката - с удоволствие, но е двойно по-скъп и в момента не ми е най разумното нещо да инвестирам толкова пари в тв...още повече, че след година, година и половина може да се налага да си дигам чукалата към Бг...и тогава има да си го бия в главата това 50 инчото чудо

иначе твто го гледам по 3-4-5 часа на ден и почти изцяло в синема режим, така че се надявам да няма проблем....а ако има ще пискам за гаранция
    Телевизора си има DVB-C тунер така ,че ще ги хващаш тези 24 програми но ще трябва да си вземеш CAM модул и смарт карта от кабелният ти оператор.
    Сателитната антена може да я монтираш на покрива и така няма да загрозява фасадата.

Не както е при нас в България....

Тук в България съгражданите ми така и не се научиха ,че вместо всеки да си закача антена на терасата е далеч по-добре да съберат пари от входа и да си вземат една по голяма ОБЩА антена-така нямада загрозяват домовете си и да имат проблеми с приемането на сигнал дори в дъжд и сняг...

14.  

15. Тук е от
    May 2010

Здравей hristoslav2.
    Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Добре ,а какъв е проблема отново да сканираш ефирните програмите. Могат да се настройват само отделно. Фърмуера в този случай няма нищо общо с проблема.
    Идеята беше, че е малко тъпо всеки път да се пресканира, защото ТВ-то затрива съществуващите програми ( не добавя новите, а ги замества), а не знам как мога да ги сваля подредени, примерно на флашка и след това да ги заредя от там.

16. Тук е от
    May 2010

ммм не става и на покрива ...вервай ми проверил съм всички варианти....
    каналите ги намерих (твто беше сетнато, че е в Англия...) ...но за да ги гледам явно ще трябва да цакам пари и за карта.
    мерси за съветите и помощта на всички....
    отивам да звънна на оператора да го питам какво иска, за да гледам тв

за ТВто ще помисля, но наистина не можах да намеря фул ХД, 40-42 инча, плазма или лцд (с предпочитание на плазмата), и да има ХДМИ и УСБ....за горе долу същите пари- 1200-1400 лв.

17. Тук е от
    Dec 2008

Здравей hristoslav2.

Идеята беше, че е малко тъпо всеки път да се пресканира, защото ТВ-то затрива съществуващите програми ( не добавя новите, а ги замества), а не знам как мога да ги сваля подредени, примерно на флашка и след това да ги заредя от там.
    А достъп до сервизното меню имаш ли?
    Ако имаш, теглиш си файла с програмите(xxLH2000-ZA00001.tll) и го обработваш на компютъра с tlledit. За повече инфо чети първа страница.

18. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Здравей hristoslav2.

Не знам... Нямам опит в това. Тук може да ти помогне колегата JovaniJo

Излезе вийвър TTL_view.exe създаден от нашите руски приятели за четене на файла записан от TV xxLHx000-ZA00001.TLL. Файла може да се чете и да се редактират имената на каналите. За сега е тестов и работи с файлове до 40 kB.
    http://dox.bg/files/dw?a=73db8640a1

Редактор за TTL файлове за моделите LHxxxx от 2009 година
    http://ftp://drew99.selfip.com:9292/LG/ - user: LG , pass:LG

TLL_view07.exe:
    http://dox.bg/files/dw?a=cfffbc1417

tlledit2_1.exe:
    http://dox.bg/files/dw?a=7a029f1899

Излезе нова версия на програмата за редактиране на TTL файловете от ТВ-то версия 3.01 .Направени са някои корекции от нашия руски приятел JLevi
    Във версия v3.01 са преработени символите за кодиране на различните страни. Намерена е страницата с информация за кодировката на символите на каналите. Отстранени са няколко грешки. Добавен е английски интерфейс.

линк: http://ftp://drew99.selfip.com:9292/LG/JLevi/

username: LG
    pass: LG

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Blu-Ray Player LG / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 104
    Последно: 21-10-16, 17:49
  2. Ferguson / FAQ - на първа страница, мнения, обсъждане
    От hristoslav2 във форум Сателитни, кабелни и ефирни приемници
    Отговори: 4
    Последно: 08-07-16, 18:42
  3. Toshiba LCD TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Toshiba телевизори
    Отговори: 1357
    Последно: 05-05-11, 12:07
  4. Philips LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Philips телевизори
    Отговори: 1760
    Последно: 26-12-10, 16:39
  5. Samsung LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Samsung телевизори
    Отговори: 2567
    Последно: 07-12-10, 15:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе