Вижте резултатите от анкетата: Какъв диагонал e вашият LCD телевизор LG ?

Гласували
384. Не можете да гласувате в тази анкета
  • 26" LCD и по-малко

23 5.99%
  • 32" LCD

142 36.98%
  • 37" LCD

69 17.97%
  • 42" LCD

123 32.03%
  • 47" LCD

23 5.99%
  • 55" LCD

4 1.04%
Страница 64 от 151 ПърваПърва ... 1454626364656674114 ... ПоследноПоследно
Резултати от 946 до 960 от общо 2263

LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на myrshavija
    Тук е от
    Nov 2004
    Живее в
    София, Дружба 2

Re:LG LCD - PDP / Faq, обсъждане,мнения

Цитат Първоначално публикувано от kaliman
    Благодаря ,lazarus18.Предполагам,че DTS е някакъв аудио формат.
    А за домашното кино звука не разбрах дали излиза като плейваш филми от флашка.
    Да. Ползвам оптичния аудио изход на ТВ към ресивъра и всичко е 6. Разбира се, домашното ти кино трябва да има оптичен вход. Моето нямаше и затова се сдобих с нов ресивър ... после и с нови колонки ... сега ще сменям и ДВД плеъра, защото картината е ужасна - като плейвам ДВД9, което е 720х576 картината е по-зле отколкото когато гледам Герои или Изгубени, които са на 624х352.

2.  

3. Тук е от
    Dec 2008

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Разочарован съм
    Очаквах добявяне на DVR функция върху външен носител в тазгодишните модели.

4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от roadrunner
    Здравейте,
    Аз съм нов потребител в този форум и от няколко дни радостен собственик на LG 42LH9000 (firmware 3.40).
    Първо искам да благодаря на hristoslav2 за изключително полезния thread и на koko5 за софтуера и ясните обяснения с помоща, на които успях да вляза в INSTART менюто. Причината да се ровичкам в менюто е, че искам да проверя дали бройката, която са ми дали не е била използвана като мостра в магазина преди това. Имам такива опасения понеже пристигна в доста окаян кашон, батериите за дистанционното липсваха и имаше мръсотия по рамката и матрицата тук таме.
    Разходката ми из сервизното меню повдигна повече въпроси обаче. Първо видях UTT: 0, но веднага след това намерих и опция за нулиране на брояча (не знам защо от LG биха вкарали такава опция), така че това не ми помогна много. След това се насочих към Power Off Status менюто. Там намерих следните записи:
    0.POWER_OFF_BY_INSTOP - Какво означава това? Някой има ли идея?
    1.POWER_OFF_BY_ACDET - Това установих че се записва, когато директно извадиш кабела от контакта.
    2.POWER_OFF_BY_ACDET
    3.POWER_OFF_BY_ACDET
    4.POWER_OFF_BY_SW_DW - Също бих искал да разбера какво е. Първоначално помислих, че това е ъпгреид на firmware, но сега не съм сигурен
    5.POWER_OFF_BY_REMOTE_KEY - От ДУ
    6.POWER_OFF_BY_RS232C - Това изключване с команда през серийния порт ли означава?
    7.POWER_OFF_BY_ACDET
    8....126.POWER_OFF_BY_UNKNOWN - не намерих информация, но моето предположение е че това са просто все още не попълнените редове във таблица с фиксиран размер
    Първият ми въпрос е, възможно ли е да се изтрива този списък? Ако не, второ, възможно ли е всичките POWER_OFF_BY_UNKNOWN записи да не са просто празни редове в статус таблицата, а някой да си е играл да препълни таблицата за да заличи предишна дейност? Какво би довело до записване на такъв статус? Аз не можах да го възпроизведа. Също, някой има ли представа какво значат другите статуси и какво му се е случило на моя телевизор преди да стигне до мене?
    Много ще съм благодарен ако някой може да ми отговори по- скоро, тъй като се чудя дали да върна телевизора и да искам друга бройка.
    Благодаря
    Имам такива опасения понеже пристигна в доста окаян кашон, батериите за дистанционното липсваха и имаше мръсотия по рамката и матрицата тук таме. -Това е достатъчен повод да върнеш телевизора и да искаш нов.Разбирам че си го поръчал по нета. Това винаги води до риска да ти пратят мостра! Щом кашона е бил в ужасно състояние трабваше да го отвориш и да прегледаш дали всичко е наред и чак тогава да разписваш товарителницата.Ако нещо липсва или не е наред връщаш без да разписваш и звъниш да се оплачеш по телефона!

След това се насочих към Power Off Status менюто. Там намерих следните записи:
    0.POWER_OFF_BY_INSTOP - вероятно броя изключвания от бутоните на самият телевизор
    1.POWER_OFF_BY_ACDET - брой изключвания от контакта
    2.POWER_OFF_BY_ACDET - ?
    3.POWER_OFF_BY_ACDET - ?
    4.POWER_OFF_BY_SW_DW - мисля като теб Software Dawngrade но може и да е нещо друго
    5.POWER_OFF_BY_REMOTE_KEY - брой изключвания от ДУ
    6.POWER_OFF_BY_RS232C - брой изключвания с команда през серийния порт чрез COM
    7.POWER_OFF_BY_ACDET - ?
    8....126.POWER_OFF_BY_UNKNOWN - ?

Първият ми въпрос е, възможно ли е да се изтрива този списък? Вероятно да /не съм пробвал/
    Върни телевизора.Отиди на място и си избери друга бройка ! И да не забравиш да си поискаш батериите

5. Тук е от
    Feb 2010

Здравей hristoslav2, мерси за отговора.

Първо, не, не съм го закупил от нет-а, но се възползвах от доставка до дома. А иначе за товарителницата си абсолютно прав, но кой ти мисли, когато под носа му е чисто новия му 42 инчов телевизор

От вчера насам изчетох доста материал (да живее Google Translate ), та реших да споделя какво научих.

1. Power Off Status менюто представлява таблица с последните 127 причини за изключване. Числото отпред не е броя изключвания по дадения начин а реда. 0 е последното (най- новото), 126 е най- старото. Когато се препълни списака, старите почват да се изтриват. Та в моя случай има само 8 изключвание, а останалите 119 POWER_OFF_BY_UNKNOWN записа (от номер 8 до 126) май са просто default-ните записи когато таблицата е все още празна.

2. INSTOP е специално трето копче на сервизното дистанционно (освен INSTART и EZ-Adjust). Едно от нещата за които се използва е memory initialization. Ето тук http://www.remotecentral.com/cgi-bin...hread.cgi?1198 намерих дори кодове за него, но са за Philips Pronto универсално дистанционно.

3. POWER_OFF_BY_SW_DW - май е изключване в следствие на software download, т.е. не мисля, че се отнася само за downgrade, а и за upgrade.

4. Има още възможни стойности. Една интересна такава е POWER_OFF_BY_CPU_ABN. Осначава, че телевизора е забил по някаква причина (получил е exception) и се саморестартира.

Не мисля, че моя телевизор е бил мостра. По скоро тези няколко спирания са част от Quality Check процеса или някакъв процес по калибрация в завода. Първо защото ако беше, сигурно щеше да има доста повече записи (предполагам че спират телевизорите в магазина през нощта ). Второ, дори при положение, че последния запис е POWER_OFF_BY_INSTOP (някакъв вид изчистване на паметта), Power Off Status таблицата не е празна. Тоест, ако можеха да изчистят тази таблица сигурно щяха да го направят след като са флашнали firmware-а и са изчистили паметта. Дори и да става, едва ли е много лесно и едва ли става само със сервизното дистанционно, по скоро през серийния порт.

Иначе телевизорчето адски много ме кефи. Много добра картина, а дори не съм почнал да се ровя в експертните настройките. С включен local dimming черното е страхотно (като за LCD все пак), а още по хубавото е, че може и да се изключва (за разлика от тънките edge LED модели на Samsung), когато ти пречи. Например курсора на мишката от компютъра на черен фон.

Издразних се много от състояните, в което ми докараха телевизора, но май не бих издържал да съм без него няколко дни докато ми го сменят Горещо бих го препоръчал на всеки, който може да прежали парите за него. Само бих му пожелал да има повече късмет от мене що се отнася до доставката.

6. Тук е от
    Feb 2010

Цитат Първоначално публикувано от barnett
    Маи не му е точно тук мястото ,но все пак има доста специалисти тук и да питам: Някои знае ли какточно се правят настроиките на Видеокарта Nvidia кам телевизора 4е аз както и да ги глася до сега все ми изкарва хората като смачкани?Всякакви резолиуции сменях но не става.То поне разтеглени да бяха както на телевизиите е по принцип ,а то сплескани ????????????
    Здравейте
    Същия проблем имам и аз, най-вероятно бъркам нещо простичко...
    Като включа лаптопа изображението се вижда в центъра на екрана на ТВ-то (LH5000), с огромни широки черни ленти отстрани. КАк да стане така че да си го виждам на фул скрийн както си му е реда? НЕщо с разделителните способности предполагам, мо май всичко опитах, а не става
    Благодаря за съветите предварително

7. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2008

Цитат Първоначално публикувано от meogop
    Здравейте
    Същия проблем имам и аз, най-вероятно бъркам нещо простичко...
    Като включа лаптопа изображението се вижда в центъра на екрана на ТВ-то (LH5000), с огромни широки черни ленти отстрани. КАк да стане така че да си го виждам на фул скрийн както си му е реда? НЕщо с разделителните способности предполагам, мо май всичко опитах, а не става
    Благодаря за съветите предварително
    А пробвахте ли да оставите телевизора на Just scan не на 16:9 или там другите.Наглася те си видеото да е 1920:1080 а телевизора на това Just scan и сте готови.Поне при мен е така аз го ползвам като монитор.

8.  

9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Новите плазми LG
    LG 60PK550
    осигурява само три HDMI входа, но с настройки ISF за всеки от тях, сертифицирани поTHX, (и имат възможност THX Bright Room), богат мултимедиeн профил (от най-богатите на пазара), след преглед ,поддържа дискове и NTFS, и чете файлове до MKV.Перфектно балансиран, с отлични характеристики и извънредни измервания ...

Вижте и менюто
    http://translate.google.com/translat...-ackstage.html

LG PK550 & PK350
    The good news is that the PK TVs are outrageously low prices, we placed a large inches. Some say that LG will not pull out 42-inch plasma this year only 50 and 60! We shall see
    Remember the Blu-ray from LG, the BD390 is the only market that recognizes the entry of USB hard drives formatted in NTFS. To do the same tileoreaseis PK of LG. Finally the media player and the various black boxes, televisions from LG with NTFS disks play audio files, photos and video. Yes, and play MKV, VOB and many others.Yeah .. so cheap TVs!

10. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

LG LE8500 & LE9500 Full LED Slim
    дебелината, на рамката е само 8.5 mm.
    The model LE8500 referred to as 200Hz (100Hz +100 Hz), and model LE9500 as 400Iz (200Iz +200 Hz).
    За тези, които не разбират 200 Hz +200 Hz просто ще им кажа, че панела работи при 200 Hz и задното осветяване "мига" 200 пъти в секунда, така че сме свидетели на 400Hz сканиране. LG го нарича TruMotion 400Hz.
    Двата модела се различават в дебелината.За пример 47LE850 е с дебелина 2.5 cm, а 47LE9500 дебелина 2.3 cm. Производителя за двете серии телевизори, LE9500 & LE8500, 42, 47 и 55 инча дава динамичен контраст 7.000.000:1.

Inches LED Единици Local Dimming Области

55 1200 240
    47 864 216
    42 768 192

http://translate.google.com/translat...led-slim-.html

LG LED Слим, LED Plus & LED
    http://translate.googleusercontent.c...qDTEIocv9q1U3Q

11. Тук е от
    Nov 2005

Здравейте!
    От 2 дена съм с LG32LH7000.
    Ъпдейтвах фирмуеъра,напарвих настройки на картината,но не ми харесва.Леко е замазана.
    Тунера откри аналоговите, цифровите и HD каналите.Последните са със страхотно качество.Няма спор. Но колкото до цифровите, тама не мога да кажа същото.
    Картината е замазана, а когато гледам някой филм, в..
    се едно гледам тв новела или турски сериал, а не филм.
    Колкото до вградения плеър, там нещата стоят по друг начин.
    Свалих един филм 720p със субтитри и бях възхитен. СУбтитри, звук, картина.Няма грижи.
    Хубажа опция е и блутута.
    Моя цифров оператор е ДЦЦ Пловдив.
    Не знам какви настройки да направя за да махна или поне малко намаля тази замазаност.
    Някои, ако има подобен проблем, нека сподели. Ще съм много балгодарен.
    Другия проблем, който ме притеснява макар и малко, е че някои от каналите нямат инфо, а със приемника от дцц се виждат.
    Има ли някави настройки за това?
    Благодаря предварително.

12. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от dufo
    Здравейте!
    От 2 дена съм с LG32LH7000.
    Картината е замазана, а когато гледам някой филм, в..
    се едно гледам тв новела или турски сериал, а не филм.
    Честито
    Изключвай TruMotion когато гледаш филми и нещата ще са наред.
    100Hz винаги се изключват при гледане на филм.

13. Member
    Тук е от
    Dec 2009

hristoslav2 това за всички марки телевизори ли се отнася и говорим само за гледане на филми без значение от цифрова кабелна или HD плеър BLURAY disc

14.  

15. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от venci79
    hristoslav2 това за всички марки телевизори ли се отнася и говорим само за гледане на филми без значение от цифрова кабелна или HD плеър BLURAY disc
    При гледане на телевизия -няма проблем.Но при гледане на филм независимо от источника изключвайте системите 100Hz- 200Hz. С включени такива системи все едно гледате аматйорско видео/прилича на телеспектакъл/.

16. Тук е от
    Dec 2009

Хора защто като гледам през флашка пред субтитрите от време на време ми се паявява е това "{Y:i} нормално ли е ?Питам понеже за пръв път пускам филм през USB то, ли просто на тоя фил са му такива субтитрите.

17. Тук е от
    Nov 2005

Благодаря, Христослав!
    Ще проверя.
    Сигурен съм, че ще има ефект>

18. Тук е от
    Nov 2009

Цитат Първоначално публикувано от puump

Здравей biser_p. Аз също съм абонат на корес, за да хванеш тяхните програми трябва ръчно да въведеш всички настройки както следва. на телевизора задаваш
    на страна чертички, ръчна настройка , начална честота 20000,скорост 7000, модулиране 128QAM ,ID-1-ako си ги въвел правилно ще ти изпише че има сигнал даваш му да търси и ще хванеш
    всичките цифрови ,SD и HD програми.

Всичко е решено с тези настрайки успях да хвана 150 канала зедно с HD, само при DiscoveryHD има проблем - излиза ми само звук на черен екран, но предполагам че проблема е от Корес. Мерси пак за полезната информация.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Blu-Ray Player LG / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 104
    Последно: 21-10-16, 17:49
  2. Ferguson / FAQ - на първа страница, мнения, обсъждане
    От hristoslav2 във форум Сателитни, кабелни и ефирни приемници
    Отговори: 4
    Последно: 08-07-16, 18:42
  3. Toshiba LCD TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Toshiba телевизори
    Отговори: 1357
    Последно: 05-05-11, 12:07
  4. Philips LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Philips телевизори
    Отговори: 1760
    Последно: 26-12-10, 16:39
  5. Samsung LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Samsung телевизори
    Отговори: 2567
    Последно: 07-12-10, 15:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе