При мен с 3.40 нещата стоят по същия начин.Първоначално публикувано от sms71
Когато имаш цифрова ТВ, часовника се сверява автоматично, задава се само ГМТ+2 за България(през лятото го сменяш на ГМТ+3)
При мен с 3.40 нещата стоят по същия начин.Първоначално публикувано от sms71
Когато имаш цифрова ТВ, часовника се сверява автоматично, задава се само ГМТ+2 за България(през лятото го сменяш на ГМТ+3)
Извинявай, а кой фирм сложи - за LH7000 или другия?Първоначално публикувано от mariankolev
Щото аз чудя, дали да рискувам
Благодаря!
Имам цифрова, но я гледам през външно set-top-box, тъй като Cabletel продават САМ модулите и не съм решил да давам 109лв.
Първоначално публикувано от koko5
Честито -ето ви подарък за новата година
В телевизора има възможност за използване на дневен и нощен видеорежим (появяват се в стандартните режими "Експерт1" и "Експерт2")
Процедурата е следната - в менюто за избор на видеорежим (картина- режим на изображение) избираме Експерт1 (или 2), и подтвърждаваме избора (бутон ОК), след което на дистанциооното управление набираме комбинацията от цифри 8741 - може да изберете режим "ден" или "нощ".
С други думи настройваме режим Експерт1 за преглед на телевизора при дневна светлина и му даваме название ден. Режим Експерт2 настройваме за преглед на тъмно и му даваме название нощ. Смяна обратно названието на режимите засега не ми се удаде - само въстановяване на видеонастройките. Но много интересно кино - избрах режим ТНХ Кино, набрах на дистанционното 8741 и, о чудо, станаха достъпни настройките на този режим!!! Просто празник за тези, на които ТНХ им се струва прекалено тъмен.
Но при това става невъзможно да се регулира ден-нощ. Необходимо е отново да се въведе 8741.
Честита нова година!Първоначално публикувано от hristoslav2
По темата...
Пробвах описаното от теб, работи, но не схващам идеята.
От така разработените опции от LG, започвам да си мисля, че ТВ би трябвало да сменя режимите автоматично. Например да включва режим "нощ" в 18:00 и да го изкллючва в 06:00. Ако продължим да размиляваме в тази посока, то тези часове би трябвало да могат да се променят, а тъй като когато имаме DTV има и дата в ТВ, смяната на режима може да се обвърже с изгрева и залеза... май много се размечтах
Е няма как да стане това - в различните географски ширини има различна продължителност на деня и ноща.Освен това като включиш и смяната на часовото време-пролетта и есента......ще стане голяма обърквация.Някои хора гледат вечер телевизия на осветление и нощният режим отива по-дяволите.
Прав си, че точната дума не е "солиден", но... за човек който не се занимава с такива неща обикновенно си е наборПървоначално публикувано от koko5
А и се надявах, че има и по-лесен ......чалъм да стане това, но явно няма ще трябва да се сдобия отнякъде с такъв диод и да се опитва
p.s. Честита нова година на всички!!!
[size=10pt][size=10pt]Ч Е С Т И Т А 2010 ГОДИНА [/size][/size]
За много години!
Някой да има впечатления за 42LH9000, не можах да намеря сериозно ревю в нета, само описателни...
ЧНГ на всички !
Имам въпросче имам лх4000 модела интересно ми е този новият firmware 3.55 какво подобрява някакви нови опции?
вмомента съм с 3.37 и се чуда дали да го ъпдейтвам до 3.40 пък сега видях че има вече 3.55
едит:
тази новата опция с която се отключва THX Kino с 8741 е лудница защото позволява да се настройват всички глезотии както искаш и вече при пускане на ХД филм от УСБ-то с при гледане в този режим ефекта ще е в пъти по добър от вградените настройки
едит2:
добре де нали смених настройките на THX Kino всичко, но като пуснах хд филм от УСБ-то изк. опция пак си е по светла а thxkino все едно не съм му барал настройките от менюто
някой ще кажели защо така се получава ?
Аз съм с 37LH7000. Къде се намира този режим THX Кино? Трябва ли да се влиза е сервизното меню да се променя нещо, за да се появи този режим?
Фърмуер версия 3,55 подобрения - подръжка на CI Plus LLP и подобрена работа на технологията SIMPLINK
Есть еще один способ как попасть в сервисное меню. У вас должен быть телефон работающий под symbian 9 с IR и программа Psiloc irRemote.
1)Устанавливаем и запускаем приложение
2) Открываем меню и выбираем ADD DEVICE
3) Выбираем REFRESH (тел подключится к инету, подождем)
4) Выбираем (или набираем) "TV"
5) Выбираем REFRESH (тел подключится к инету, подождем)
6) Выбираем (или набираем) "LG" (не L.G. или LG Electronics или ещё что, а просто LG)
7) Выбираем REFRESH (тел подключится к инету, подождем)
8) Выбираем (или набираем) "IN-START Service Menu + EZ Adjust Service Menu"
9) Выбираем REFRESH (тел подключится к инету, подождем)
10) Выбираем mon и устанавливаем профиль
11) В опциях установить "IR mode" в "Method 1"
12) Нажимаем и удерживаем клавишу "1", чтобы открыть меню IN-START
13) Нажимаем и удерживаем клавишу "2", чтобы открыть меню EZ Adjust
USB в Plazma LG 42PQ1000
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1437690.html
Сервизна инструкция за модела LG 42LH7000 ето и линка: http://dox.bg/files/dw?a=41f2f05930
hacking lg 32lf2500 and family ето и линка: http://dox.bg/files/dw?a=4a3980d8a7
Сервизна инструкция на матриците на LG за 2009 ето линка: http://dox.bg/files/dw?a=125f3fedee
Моля всички които имат поглед върху LG LH7000 да споделят плюсове и минуси ще съм благодарен за всеки съвет. Благодарение на форума разбрах за промоцията в Метро на LG 32LH7000- 1126 лв, LG 37LH7000-1426 лв, LG 42LH7000-1698 лв от 01 януари до 13 януари.