Страница 43 от 92 ПърваПърва ... 33414243444553 ... ПоследноПоследно
Резултати от 631 до 645 от общо 1376

LG LCD TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 2/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Banned
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    гр. Сопот

Re: LG LCD TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 2/

Ами, то хубаво, че предпочиташ да си купуваш втора ръка електроника, ама това какво общо има с темата?
    П.П. И аз съм от, тези, дето с "дива радост" си купувам нова техника, а не незнайно колко работила за същата сума.

2.  

3. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Повече чети и по-малко пиши. Втора ръка означава нещо съвсем различно от работил 144 часа телевизор в магазин. Това са 6 дни работа на уред от когото очаквам да работи поне 15г. Пак казвам, че не задължавам никой, все пак всички българи са широки специалисти и разбират от всичко.

4. Тук е от
    Apr 2011

Нека разчупим малко темата и обсъдим качеството при различен пренос на данни или
    разликата при възпроизвеждане на видео от:
    - флашка/харддиск директно свързан към телевизора
    предимства: лесно, удобно, може да се ползва вграденият плеър на телевизора и опциите му
    недостатъци: не поддържа аудио кодек DTS
    - От компютър посредством кабел DVI - HDMI
    предимства: мултифункционално и бързо могат да се плейват филми игри и всичко каквото позволява компютъра ( в това число
    видео и аудио кодеци ), възпроизвеждане на звък директно към говорителите на компютъра (който има хубави такива)
    недостатъци: Загуба на качество при пренос на данни ( което всъщност е под въпрос )

Система:
    TV - LG 37LE7500
    PC - AMD Athlon x2 2,4 Ghz, video ATI Radeo X1950 pro 256 Mb
    Connection - Wire DVI - HDMI

Благодаря предварително

5. getzov
    Guest

Цитат Първоначално публикувано от bajo85
    Нека разчупим малко темата и обсъдим качеството при различен пренос на данни или
    разликата при възпроизвеждане на видео от:
    - флашка/харддиск директно свързан към телевизора
    предимства: лесно, удобно, може да се ползва вграденият плеър на телевизора и опциите му
    недостатъци: не поддържа аудио кодек DTS
    - От компютър посредством кабел DVI - HDMI
    предимства: мултифункционално и бързо могат да се плейват филми игри и всичко каквото позволява компютъра ( в това число
    видео и аудио кодеци ), възпроизвеждане на звък директно към говорителите на компютъра (който има хубави такива)
    недостатъци: Загуба на качество при пренос на данни ( което всъщност е под въпрос )

Система:
    TV - LG 37LE7500
    PC - AMD Athlon x2 2,4 Ghz, video ATI Radeo X1950 pro 256 Mb
    Connection - Wire DVI - HDMI

Благодаря предварително
    Загуба при пренос на данни няма поне при мен. С кабел HDMI-HDMI съм ,10 метров ,на Hama. Ако имаш HDMI изход на видеокартата това е оптималния вариант,качеството е безупречно и решаваш проблема и със звука.

6. Тук е от
    Apr 2011

Цитат Първоначално публикувано от getzov
    Загуба при пренос на данни няма поне при мен. С кабел HDMI-HDMI съм ,10 метров ,на Hama. Ако имаш HDMI изход на видеокартата това е оптималния вариант,качеството е безупречно и решаваш проблема и със звука.
    Там е работата, че нямам HDMI изход на видеото ( имам 2 DVI и се надявам да няма разлика ) а не ми се купуват плеъри или конвертори на звук... за това питам дали качеството е еднакво при директно плейване от хард диск или през ПС, преди евентуално да инвестирам в подобна техника.

Поздрави

7. Member
    Тук е от
    Feb 2008

Не се безпокой, DVI-HDMI кабел си работи по същия начин както и HDMI-HDMI. Имам такъв вкъщи, бях го вързал към GeForce (DVI) и от другата страна ТВ (HDMI) - безгрижно.

8.  

9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от SPSt
    Съжалявам ако на някой не му се харесва отношението ми /не разбирам към какво/. Не съм имал за цел да бъда арогантен, а просто исках да споделя опит, понеже имам нещо общо с електрониката, най-малко защото така пише в дипломата ми и там има записан един предмет "Надеждност на електронните елементи". По-важно от това е, че от собствен опит, а и от този на мои познати, които не са ме послушали и са си купили "непрашасъл" телевизор, съм се убедил в необходимостта телевизорът да е поработил известно време преди да си дам парите, които не бера от дърветата. Не искам да ангажирам никой с мнението си. Както се казва: "купувате на собствен риск". Все пак и сервизните техници хранят семейства - нали така.
    SPSt Прав си ,че е по-добре да вземеш мостра поработила 2-3 седмици. Така ще има време ,да излязат наяве фабричните дефекти - ако е имало такива. В заводите ги тестват за 30 минути на поточната линия и дефектите нямат време да се проявят.

Новите модели 2011 са с нов процесор BCM 35230, + увеличено кол-во памет + подръжка на OpenGL ES 2.0
    http://www.khronos.org/opengles/ http://en.wikipedia.org/wiki/OpenGL_ES
    http://www.broadcom.com/products/Dig...tions/BCM35230

Скоро ще се опитат да качат с фирмуер някои от интернет екстрите от новите модели 2011 на старите модели серии: LD650, LD750, LE4900, LE5500 (excluding 26LE5500), LE7300, LE7500, LE8500, LX6500, PK950
    http://openlgtv.org.ru/forum/viewtopic.php?f=9&t=44
    http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=62:18616-36

Host Diagnostic Screen for 2010 models
    http://www.lg-hack.info/cgi-bin/sn_f...pg=1&sc=20&x=0

10. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Филтърът NanoLED в новите модели

http://www.fullhd.gr/images/stories/...-5/NanoLED.JPG

На практика това е желатин, който /както е показано на снимката/ е монтиран над повърхността на светодиода.

В желатина над всеки светодиод има много дупчици, които разпространяват/дифузират/ светлината ...

NanoLED филм, в сътрудничество с алгоритъм Macro Pixel Control ,предоставя локален контрол на яркостта на предстоящите телевизори на LG, който е ограничен до 96 зони в 55-инчовият вариант...

http://translate.google.com/translat...on-update.html

11. Тук е от
    Dec 2010

здравейте,можели мнение за лдж 32лд750.на промоция в техномаркет 750 лв.това е бюджетът за съжаление.

12. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

desimiteva , Отличен модел от 2010г. !

13. Тук е от
    Dec 2010

благодаря nkd , вече е в къщи.хубава картина даже и със скарта на мсат.много настройки на картина и тн... продавача в тм варна веднага се опита да отклони избора ми към самсунг 32с630 .попитах го за неразпечатани и от двата модела и самсунга се оказа последен имостра.

14.  

15. Тук е от
    Mar 2011

Здравейте,
    чудесен раздел на форума и с доста полезна информация. Помогна ми с LG 32LH2000 и разкодирането му, но сега си търся нов.
    Прегледах доста модели телевизори и не мога да взема решение кой е по добре да си купя.
    Въпросът ми е кой от тези е по добър и каква е разликата между последните два.

http://www.technopolis.bg/b2c/detail...80-LG-42LE8500

http://www.technomarket.bg/products/...79/lg-42lv570s

http://www.technopolis.bg/b2c/detail...LG-3D-42LW570S

приемам предложения за други марки и модели около 1600лв.
    Благодаря на всички.

P.S. За последния трябва да се "по-напъна" и тай като не бързам не е ли по добре да изчакам летните промоции на тазгодишните модели.

16. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2009

Здравейте,
    Има ли някаква специфика или просто телевизора не позволява пускане на Full HD от USB.
    Става дума за 42LD750, опитах с 2-3 файла, но казва непознат формат. Горе в ляв ъгъл изписва х264/UNKNOWN. Със 720p няма проблем. Из темата видях мнения, че 1080p върви отлично от USB, така че не съм сигурен къде греша.

едит:
    Сега видях, че няколко файла с 1920х800 резолюция тръгнаха, проблемен е няколко различни рилиза на Аватар с 1920х1080.

17. Member
    Тук е от
    Feb 2008

Ако отвориш .nfo файла за самия стрийм, ще намериш информация как е кодиран. Например:
    ...
    Format profile : High@L4.1
    Format settings, CABAC : Yes
    Format settings, ReFrames : 8 frames
    ...
    Обикновено проблемите са 2: или не се поддържа профил над High@L4.1 или не се поддържа ReFrames > 4 или 5. Резолюцията обикновено не е проблема.

18. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2009

Благодаря, в конкретният случай единият файл е с профил:
    Format profile : High@L4.1
    Format settings, CABAC : Yes
    Format settings, ReFrames : 9 frames
    За другия няма информация във nfo файловете. Вече пробвах и с други филми full HD и няма проблем, така че телевизора си работи коректно, просто трябва да подбирам релийзите.
    Благодаря още веднъж за помощта.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 43 от 92 ПърваПърва ... 33414243444553 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  2. Отговори: 1389
    Последно: 20-07-12, 20:09
  3. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 16:00
  4. Отговори: 1378
    Последно: 04-05-12, 14:14
  5. Toshiba LCD TV / Faq - обсъждане и мнения - част 2
    От hristoslav2 във форум Toshiba телевизори
    Отговори: 1458
    Последно: 14-03-12, 19:58

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе