Като гледам и в новите модели, които за сега излизат на LG няма DTS , Тошиба обявяват Multi Codec , но какво се крие под това тепърва ще видим.Първоначално публикувано от juspar
Като гледам и в новите модели, които за сега излизат на LG няма DTS , Тошиба обявяват Multi Codec , но какво се крие под това тепърва ще видим.Първоначално публикувано от juspar
Не. Доколкото разбирам се появява след свързване с уеб камерата на LG. За съжаление обаче нямам такава, за да пробвам...Първоначално публикувано от hristoslav2
Телевизора ми е LG 42PT81. Проблема е в това, че когато искам да подкарам филм ми излизат т.нар. маймунки. За кой червен бутон обаче става дума за да ми се отвори менюто, от което да ми излязат латиница 1, 2 и т.н? Ще се радвам ако някой отговори. Благодаря предварително за отговора.
На моето дистанционно единствения червен бутон е ПИП ПР.
Аз съм пресен собственик на LG LE7500 и също бих бил благодарен ако дадете съвет за извеждане на звук от телевизора към външни говорители ( мъжки жак ). Пробвах с изхода за слушалки но звука е много слаб а при усилване се разваля и някои звуци се губят. Четох в книжката че има оптичен аудио изход, но не виждам как ще стане хватката с мъжкия жак. Какви други опции може да има?Първоначално публикувано от sneka
Благодаря
Някой по-горе ги бъркаше:Първоначално публикувано от bajo85
От всички 'дупки' само SCART, FO, Headphone са ИЗХОДИ!
Всичко друго са ВХОДОВЕ, вкл. част от пиновете на Скарта.
Звуков сигнал се предава:
- При ТВ сигнал - по Високоговорителите, SCART, TOSLINK или Headphone*.
- Когато декодира Video, mp3, etc. (през USB примерно) през SCART не работи!
* На изхода за слушалки се пуска стандартния сигнал като за слушалки.
Номерът с "изключването на headphone в сервизното меню" не е принцип, за съжаление! Оказа се, че на доста ТВ не става.
Най-чистия начин е TOSLINK (FO cable)-> Receiver/Home cinema с оптичен вход. Работи при всяко време. Изкарва DD 5.1 сигнал.
При всички случаи изходът е с ниско ниво - трябва усилвател преди говорителите!
Решението е това HDV-18A 5.1 Digital Audio Decoder Dolby Digital DTS AC3 Sound Decode или други подобни декодери и вече е писано по назад във темата от мен.Аз лично съм с такова устройство и си работи перфектно за цената от 100$.Първоначално публикувано от Gadnyara
http://www.lunashops.com/goods.php?id=294
Ясно е, че трябва колегите да поровят... Аз също съм писал: За 50лв. си взех домашно кино с неработещо DVD, без колонките, но с оптичен вход. Декодира ми всички звуци, които се излъчват от ТВ (TV не пуска DTS на изхода, да се не заблуди някой).Първоначално публикувано от JovaniJo
На някой може да му е от полза:
http://www.dealextreme.com/p/s-pdif-...onverter-44345
Това е най-евтиният TOSLINK към RCA адаптер, който намирам засега...
От събота съм горд собственик на 42LD650. Вероятно последната запечатана бройка в София.
Телевизора като цяло е най-доброто за парите си (999лв). Исках да си купя от новите модели, но като им видях цените се шокирах.
Засега съм много доволен!
Колеги, направо не разбирам дивата радост на някои хора, че са си купили запечатан телевизор. Искам да ви споделя под секрет, че досега съм си купувал 2 запечатани телевизора и три мостри. И двата запечатани се повредиха съвсем скоро, като единият след 4 часа работа. Този "феномен" си има съвсем просто обяснение-просто електронните елементи се повреждат или много скоро /при фабрични дефекти и калпава изработка/ или след много дълга употреба. Последният телевизор, който си купих - LG32LH5000, консултантите го свалиха от стената в магазина по изрично мое настояване и след категоричен отказ да взема запечатан телевизор. Просто погледнах табелката и видях, че е произведен през ноември 2009г., а аз го купих на 23.12.2009г. Прецених, че е поработил достатъчно, за да се прояви фабричен дефект. Все пак един телевизор трябва да работи доста години и това, че е наработил някой и друг час в магазина не е минус. В моя случай, след проверката в сервизното меню, се оказа, че е работил 144 часа, което напълно ме удовлетворява. Вече година и половина телевизорът работи перфектно и съм много доволен. P.S.Предишният ми мострен телевизор е Самсунг и вече 16 години работи перфектно, като е отварян само веднъж, за да му сменя тунера с хипербандов.
Ами колега , ние тук точно това казваме , че малко работила мостра при LCD не е проблем , но въпроса е за бройки работили по 10часа месеци и години . Все пак да не забравяме , че подсветката има определен живот в часове . Остава въпроса и за надраскване на рамката и панела . При плазмите пък първите 100-200 часа са най-важни за правилната работа на панела , да не говорим за прогарянията, които често остават заради немърливо отношение към мострата .
Колега, не съм много сигурен ама май на подсветката с лампи и дават около 60 000 часа живот. Надраскването на панела се установявя лесно визуално, а за прогарянето забравих да спомена, че накарах консултантите да ми закачат телевизора към лаптоп и да ми пуснат програмата за установяване на изгорели пиксели и чак тогава казах да го опаковат. Когато купуваш запечатан телевизор, според мен купуваш диня. дори не искам да споменавам, че можеш да си купиш отремонтиран "запечатан" телевизор. Ако пък ти го доставят от магазина в къщи рискуваш да си дадеш парите за телевизор с който доставчиците са играли футбол. Бях свидетел, когато доставчик "изтръска" 42 инчов телевизор от височина около 1 м. на пода на микробуса и след това го предаде на щастливият собственик.
Колега, не ми харесва отношението ти, нито проявената арогантност.Първоначално публикувано от SPSt
- Телевизорът е модел на 1 година, следователно вероятността да се попадне на бройка наработила месеци е голяма.
- Купувайки "запечатана" бройка, не означава че продавача я изнася от склада и аз с "дива радост" си я отнасям вкъщи, където я отварям за първи път. Не си въобразявай, че си единственият купувач който пуска тестове, гледа номер на модела, сериен номер и си вади изводи за дата на производство, тип матрица, сглобка и прочие!
- Проверявайки в сервизното меню след като си купил телевизора си е жива проба "кажи ми огледалце имах ли късмет?". Да взема бройка дето са я плюли месеци в магазина и е събирала прах? Не, мерси.
- Такива като теб са радост за продавачите, но за тяхно съжаление си вероятно единственият в този форум, който с "дива радост" ще си купи мостра.
- И накрая, оставяйки настрана подсветката –60 000ч са си много време, в един телевизор има компоненти които издържат по-малко. Кондензатори, елементи от захранването...
- И да, тия машини се тестват преди да се запечатат от производителя.
- Не вярвам да има потребител на този форум, който да вярва на числото за наработени часове, показано в сервизното меню!! Нулира се за 300 наносекунди!
- Имаме нормален човешки стремеж да се купува НОВА стока.
- Не е ясно защо трябва да се купува уред second hand от магазин на пълната цена. Има си пазар на употребявани стоки...
Съжалявам ако на някой не му се харесва отношението ми /не разбирам към какво/. Не съм имал за цел да бъда арогантен, а просто исках да споделя опит, понеже имам нещо общо с електрониката, най-малко защото така пише в дипломата ми и там има записан един предмет "Надеждност на електронните елементи". По-важно от това е, че от собствен опит, а и от този на мои познати, които не са ме послушали и са си купили "непрашасъл" телевизор, съм се убедил в необходимостта телевизорът да е поработил известно време преди да си дам парите, които не бера от дърветата. Не искам да ангажирам никой с мнението си. Както се казва: "купувате на собствен риск". Все пак и сервизните техници хранят семейства - нали така.