Страница 49 от 92 ПърваПърва ... 39474849505159 ... ПоследноПоследно
Резултати от 721 до 735 от общо 1376

LG LCD TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 2/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Re: LG LCD TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 2/

Цитат Първоначално публикувано от pulsedriver
    Здравейте, отдавна не се бях появявал във форума. Днес един приятел реши да си взима нов телевизор и първите за които се сетих сте Вие та има бюджет около 2000лв и иска да си вземе 42" ЛЕД. Ако можете да предложите нещо читаво ще съм благодарен. Той си е харесал LG 42LW5500 за сега
    http://www.technopolis.bg/b2c/detail.../P11090104/3D-Телевизор-SAMSUNG-UE-40D6530
    може да го вземе на безлихвен кредит креди гоу .много добър медиа плеър с дтс аудио кодек, лг няма.много добра работа с интернет,браузър с вграден флаш плеър.например и двата тв отварят вибокс, но само самсунга ще пусне клиповете,лг не може. вграден безжичен адаптер за връзка с интернет и домашна мрежа с лаптоп за гледане на филми от харддиска на лаптопа,за лг се купува отделно и цената почти се изравнява.сателитен тунер.не съм сигурен, но май има и възможност за запис върху харддиск на предавания(рекордер) през цифровия тунер.качествена картина, много добър дизайн, тънка рамка, има го и в бял цвят с малко по дизайнерска стойка.може би най - интересния модел, качество - екстри - цена. задължително при покупка направете тест за пиксели, че излязоха доста бройки с проблемен пиксел.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1308776940[/time]_________________________________________________

към христослав, беше пуснал линк към един руски тавариш относно хак на лг 2010 за уеб браузър. докъде го докара този маладец, май зор работа излезе.аз съм сигурен, че следиш за развитие по темата, и навярно няма такова, щом не се пише, поне има ли надежда.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2010

относно хак на лг 2010 за уеб браузър. докъде го докара този маладец, май зор работа излезе.аз съм сигурен, че следиш за развитие по темата, и навярно няма такова, щом не се пише, поне има ли надежда.
    При Broadcom шаситата има един надежден поляк developer - Xeros, опитваше се да вкара browser. Около Коледа беше успял да добави поддръжка на периферия (мишка и/или клавиатура по USB). Нужен е личен контакт с човека в посочените от @hristoslav2 форуми, а със сигурност се открива в IRC. На английски или руски... (и полски, естествено).
    За Saturn не съм срещал някой да е добавил...

4. Тук е от
    Aug 2010

5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

6. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2009

и ние чакаме лг да пуснат ъпдейт за тв 2010. ето го ъпдейта, гледат да изкрънкат някой лев.

7. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

8.  

9. Тук е от
    Feb 2010

.....ST600 SMART BOX цeната е малко високичка според мен.Но пък за притежателите като мен на LD550/модел 2010/ е много добро допълнение предвид получаване на екстрите за моделите 2011 ..плюс най-важното подръжката на DTS звук.Ето ви инфо всички формати които подържа:Видео формат - MPEG2
    Да
    Видео формат - MPEG4 AVC (H.264)
    Да
    Видео формат - SMPTE VC1 (VC-9)
    Да
    Видео формат - DivX
    Да
    Видео формат - DivX HD
    Да
    Видео формат - MKV
    Да
    Видео формат - TS TP
    Да
    Видео формат - M4V
    Да - DRM възпроизвеждане
    Видео формат - WMV
    Да
    Аудио формат (битстрийм) - LPCM
    LPCM
    Аудио формат (битстрийм) - Dolby Digital
    Да
    Аудио формат (битстрийм) - Dolby Digital Plus
    Да
    Аудио формат (битстрийм) - DTS
    Да
    Аудио формат (битстрийм) - MPEG 1/2 L2
    Да (само PCM)
    Аудио формат (битстрийм) - MP3
    Да (само PCM)
    Аудио формат (битстрийм) - WMA
    Да (само PCM)
    Аудио формат (декодиране) - LPCM
    LPCM FS:192kHz
    Аудио формат (декодиране) - Dolby Digital
    Да
    Аудио формат (декодиране) - Dolby Digital Plus
    Да
    Аудио формат (декодиране) - DTS
    Да
    Аудио формат (декодиране) - MPEG 1/2 L2
    Да
    Аудио формат (декодиране) - MP3
    Да
    Аудио формат (декодиране) - WMA
    Да
    Аудио формат (декодиране) - AAC
    Да - m4a възпроизвеждане(само DRM)
    DivX субтитри
    Да
    NTSC⇔PAL конвертиране
    Да
    Deep Color (HDMI1.3)
    Да
    xvYCC
    Да - само HDMI
    ДД 2Канален микс
    Да
    Цифров аудио изход
    Да - SPDIF & HDMI
    Енкодер - Само DTS
    Да - Поддръжка на чипсета
    LPCM конвертиране (DTS HD, Dolby TrueHD)
    Да - SPDIF & HDMI
    Избиране - 48kHz 16bit
    Да - SPDIF & HDM

10. Member
    Тук е от
    Feb 2008

Ей, разгеле някой друг производител да се прежали за dts. Дано да повлече крак и на останалите.

11. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Устройството не трябваше да е повече от 100лв., защото за 200лв. , че и доста по-малко има един куп медия плеъри , нещо ми се губи смисъла при тази цена .

12. Тук е от
    Feb 2010

...малко се "разтършувах" и както винаги разбрах,че при нас цената е голяма БРАДВА т.е прекалено надута.Пример
    http://reviews.productwiki.com/lg-st...t-tv-upgrader/
    .....89$.Как ви се струва...

13. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Firmware v3.21.01 (xxLD6xx, xxLD7xx, xxLE55xx, xxLE59xx, xxLE79xx, xxLE89xx) /Broadcom BCM3556/
    кликнете на драйвера и ПО
    http://www.lg.com/ru/support/product...oduct-profile#

The latest firmware file v3.07.08 ( LW650S, LW575S )
    http://www.lg.com/ru/support/product...roduct-profile

The latest firmware file v4.60.13 (LW4500)

Software version 3.06.20 (LV3700)

14.  

15. Member
    Тук е от
    Feb 2008

Цитат Първоначално публикувано от schumisv
    ...малко се "разтършувах" и както винаги разбрах,че при нас цената е голяма БРАДВА т.е прекалено надута.Пример
    http://reviews.productwiki.com/lg-st...t-tv-upgrader/
    .....89$.Как ви се струва...
    Пак гледате цени за САЩ... няма смисъл просто. Сложи му транспортни, ДДС и мито и излиза колкото да си го купиш по нормалния начин от Европа, където най-вероятно е 89 евро. Тоест кажи-речи колкото си е и тук.

ПП. А то даже се оказа, че е 130 паунда или 130 евро в Европа

Къде е БРАДВАТА? (освен че щатите винаги ще бъдат на върха на консуматорската пирамида)

16. Member
    Тук е от
    Jun 2011

Едно лично мнение по въпроса с DTS звука. От 8 месеца имам LG 37LD450 в моята стая, а от месец имаме в хола и LG 37LE4500. Поначало този път се бях насочил към Samsung LE-40C530 (заради въпросният DTS, по който всеки е луднал ), но в крайна сметка, след човъркане на всевъзможни настройки, картината на LG-то ми допадна повече, заради по-естественото пресъздаване на цветовете и равномерната Edge LED подсветка . За късмет, LG-то и Samsung-ът бяха един до друг в ТП и това много улесни сравнението помежду им. Samsung-ът имаше мааалко по-дълбоко черно, но за сметка на невъзможността да видиш детайли в по-тъмните сцени, подсветката беше неравномерна, качеството на картината се влошаваше по-силно от на LG-то при гледане леко отстрани под около 15-20 градуса (важно за мен условие, защото в хола не всеки може да седне точно срещу телевизора), а и така и не успях да го накарам да покаже правилни цветове, използвайки за основа множество снимки и няколко филмчета от USB-то, което си носех с мен и които знаех как би трябвало да изглеждат по принцип. Пробвахме и друга бройка от Samsung-а, но и неговата подсветка беше неравномерна.
    И двете ми LG-та не поддържат DTS, но това въобще не ми липсва. Защо ли? Поради простата причина, че филм на 720p и 1080p изглежда практически еднакво от 50+ см разстояние (не вярвам някой да гледа филми чак от толкова близо), а повечето издания на филмите в 720p не са с DTS звук, което за мен е добре дошло, пък и ще се разправям с филми от по 3-8 GB, вместо няколко пъти по-обемни. Другото, което е ОГРОМЕН минус за повечето филми в 1080p, е това, че на повечето Blu-ray издания им слагат някакъв ужасен кафяв филтър , заради който картината е дразнещо кафеникава, а белите надписи изглеждат мръсни, доста далеч от бяло. Нещата стават още по-зле, ако си превключил на режим на картината "Кино", защото той отделно си има кафяв филтър и просто гледката не се трае. Това не се отнася само за LG, ами и за всички други марки телевизори.
    А, и още нещо - напук на ширещото се мнение, че Samsung-зите се справяли най-добре с пускането на филми (явно е мит, поради поддръжката на DTS звук), лично се убедих, че на Samsung-а не тръгнаха повечето flv филмчета, свалени от YouTube и Vbox7, докато при LG-то не тръгна само едно филмче. Останалите си вървяха идеално, но като лек минус отчитам това, че при flv филмчета липсва възможността да се превърта назад, а превъртането напред е само с двойна скорост (при другите видео формати може да превърта до скорост 32x). При Samsung-ът леко насичаше и един от филмите под x264, който бях взел за тестване - "Starship troopers" (който все още не го е гледал - да поправи грешката!). При LG-то не забелязах насичане.

17. Member
    Тук е от
    Feb 2008

Току-що се занимах да отворя 80 рилийза около 4-5GB 720p да видя аджеба толкова много ли са тези, които не са с DTS. Резултата беше 50 dts : 30 останалите, като даже си играх специално да проверявам DTS филмите дали имат други рилийзи с друг звук и намерих само за 4-5 от тях.

Мисля, че това че "повечето издания на филмите в 720p не са с DTS звук" не е вярно (поне за най-известния "магазин").

18. Member
    Тук е от
    Jun 2011

Аз нямам проблем да намирам филми без DTS Само виж колко от филмите на 1080p са с DTS и колко от тези на 720p са с DTS. При тези на 720p често им преобразуват аудиото в AC3, за да заемат още по-малко място. Както споменах и по-горе, аз лично разлика в детайлите между двата формата 1080p и 720p виждам едва при много близък поглед, и то при умишлено вторачване с цел търсене на разлика. А филмите ги гледам от около 2 метра. Като добавим и голямата разлика в цветовете, в ущърб на доста от Blu-ray изданията на 1080p, които са филтрирани и кафенеят зловещо... Затова и предпочитам да гледам филми с правилните цветове, пък дори и да са 720p или по-надолу.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 49 от 92 ПърваПърва ... 39474849505159 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  2. Отговори: 1389
    Последно: 20-07-12, 20:09
  3. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 16:00
  4. Отговори: 1378
    Последно: 04-05-12, 14:14
  5. Toshiba LCD TV / Faq - обсъждане и мнения - част 2
    От hristoslav2 във форум Toshiba телевизори
    Отговори: 1458
    Последно: 14-03-12, 19:58

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе