След като вече съм пуснал telnet към телевизора имам следното питане - някой използвал ли е командата tar за архивиране на цялата файлова система и възстановявал ли е този архив?
След като вече съм пуснал telnet към телевизора имам следното питане - някой използвал ли е командата tar за архивиране на цялата файлова система и възстановявал ли е този архив?
Здравейте някой може ли да обясни на по разбираем език как трябва да стане флашването LGmod на телевизор 42LE5300 благодаря предварително.
Има упътване на български... без претенции за 100% пълнота.Първоначално публикувано от BatGergi
hristoslav2, дали не е време за отделна тема по примера на братушките в iXBT, в стил "Модификации по софтуера на телевизори LG"?
Няма проблем започвай. Задължително почни с FAQ ,иначе ще ти се наложи да обясняваш през няколко поста едно и също.
Излиза, че съм невероятен късметлия: Имам Фунай от 1993 г, Сони Тринитрон от 1995, 2 броя турски Watson - от 2002 и 2006, Панасоник от 2005 г. Всичките още добре си работят. И сега трябва да убеждавам жена си за нещо по-съвременно - при тези наличните...Естествено - те не са в едно жилище, поразпределих ги според възможностите... Струваше ми се, че те всички са разчетени за поне 10-15-20 години ползване.... Може много да се забавя - но ще се стремя отново на дълготрайно решение да се спра. ПоздравиПървоначално публикувано от Lance
Зависи колко часа дневно се гледа . При денонощна работа няма да изкара много , но при 8-10часа може и да добута 15години . Дефектите са божа работа и лошото е, че свързаните с панела са непоправими ,а замяната на панел не се изплаща. За това колкото си може по-дълга гаранция .Ето горе долу живота на панелите/подсветките:
Плазма - 100 000часа
LCD CCFL-60 000 часа
LCD LED 30 000-50 000 часа според вида
OpenLGTV BCM Supported models include: EU: LD650, LD750, LE4900, LE5500 (excluding 26LE5500), LE7300, LE7500, LE8500, LX6500, PK950-firmwares 3.75
http://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=28239
Това е само на теория....на практика издържат по-малко. Може би към 6-7 години.Първоначално публикувано от nkd
Старите телевизори изкарваха по 10-15 години....
/mnt/usb1/Drive1/smb cifsПървоначално публикувано от Gadnyara
/ # f="/mnt/usb1/Drive1/smb/test.avi"; time cat "$f" 2>&1 >/dev/null|awk -F'[^.0
-9]+' '/^r/{s='$(stat -c%s "$f")';t=$2*60+$3;print s" / "t" = "s/t/1024/1024" MB
/s"}'
54617134 / 48.7 = 1.06955 MB/s
/ #
/mnt/usb1/Drive1/nfs
Не можях да го монтирам. Но сега нямам време за опити.
Недостатъчна ще дойде...
Ако искате да гледате mkv, ще ви трябва и по NFS.
Type: NFSПървоначално публикувано от Gadnyara
Local Mount Point: Custom...
Automount: yes
Additional mount options: nolock,rsize=8192,wsize=8192,udp
Custom: /mnt/usb1/Drive1/NFS
Не се получава!
Операционна система на споделящото у-во? Аз действам само с Win7-pro-32. Сигурно знаете, Win7 няма вграден NFS Service. Затова питам.Първоначално публикувано от pankar
NFS Server? При мен работи добре HaneWin NFS Server, не последна версия, но поне се намира излекувана по нета. LGMod поддържа само NFS-v.2, т.е. версия 3 е редно да се изключи!
Имате ли папка NFS на флашката?
В Drive какъв е синтаксиса? Различава се малко от CIFS...
Device Path: 192.168.1.100:/movies
Edit: Сега включих..., цитирали сте примера от http://openlgtv.org.ru. Всичко е описано там, така, че само напомням да проверите всичко отново.
Спомням си проблем (при Saturn7, не знам как е при S6): в полетата за User&Pass задължително празно!
LED LG 37LE4500 или LG 37LE5300? Реална конкуренция http://www.technopolis.bg/b2c/detail...P11090103/LED- http://www.technomarket.bg/products/...43/lg-37le5300 Отчитайки мебелите и обзавеждането, при отстояние за гледане между 2,5- 3,20 м, по-голям диагонал не ни е обоснован избор. Не съм си купувал досега телевизор от тази марка - засега тези и двете оферти ме впечатляват.
Добри ,но миналогодишни модели на неособено ниска цена /да не казвам висока / -за същите пари има модели 40/42" /че и нови/ и по-добре ни послушай и вземи 40/42" -после ще съжаляваш.