Здравейте!Прави ми впечатление,че почти всички LED LSD на LG,нямат дигитален кабелен и ефирен тунер MPEG4.Бихте ли ми казали дали е така или просто в техническите характеристики са го пропуснали.И дали това е проблем,ако го няма?
Здравейте!Прави ми впечатление,че почти всички LED LSD на LG,нямат дигитален кабелен и ефирен тунер MPEG4.Бихте ли ми казали дали е така или просто в техническите характеристики са го пропуснали.И дали това е проблем,ако го няма?
Добре дошъл в форума !
Ако четеш характеристиките на моделите от Техно ... магазините - имат грешки и то много !
Не е проблем , ако няма / ползваш външен тунер / , но имат !
Посочи конкретен модел !
LG 42LE5500• Това според Техномаркет
42" (107 СМ) LED LCD
SLIM DESIGN
FULL HD (1920 x 1080p)
ДИНАМИЧЕН КОНТРАСТ 5 000 000 : 1
TRUMOTION 100 Hz
ВРЕМЕ НА РЕАКЦИЯ 2.4 MS
Wi-Fi READY
INTERNET@TV
DVB-T/C ЦИФРОВ ТУНЕР - не пише да е MPEG4 , но е такъв !
ЗВУК 2 X 10 W
ВХОДОВЕ: HDMI x 4, COMPONENT, PC, SCART
USB ВХОД (ВЪЗПРОИЗВЕЖДАНЕ НА DIVX HD, JPEG, MP3)
А това от чужд сайт за същия модел - Bildschirmgröße: 42 Zoll / Auflösung: 1.920 x 1.080 Pixel / Bildschirmformat: 16:9 / Kontrastverhältnis (dynamisch): 5.000.000:1 / Reaktionszeit: 2 ms / Betrachtungswinkel (H/V): 178/178 ° / HD-Ready / Full HD / Bildwiederholungsrate: 100Hz-Technologie / 24p / Hintergrundbeleuchtung: LED-Backlight / Topbegriffe: HDTV, YouTube, Widescreen, DLNA / LED-Techniken: Edge LED, Local-Dimming LED / Digital Tuner: DVB-T, DVB-T (HD), DVB-C, DVB-C (HD) / Anschlüsse: HDMI x4, SCART, Komponenteneingang (YUV), AV-Eingang (Cinch), VGA (PC-Eingang), PC-Audio, Digital-Audio Out (optisch), RS-232, Ethernet, Common Interface Plus (CI+), USB 2.0 / HDMI-Version: HDMI 1.3 / Ausgangsleistung: 2 x 10 Watt / Funktionen: HDMI-CEC, Energiesparmodus, WLAN ready (WiFi-Dongle optional erhältlich), Internetfunktion, mehrsprachiges OSD, Drehbarer Standfuß, EPG, Videotext, Automatische Kanalsuche, Automatische Formatanpassung, Automatische Lautstärkenregulierung, Kindersicherung, Timer-Funktion, Sleep-Timer, Abschaltautomatik, Skype-Videotelefonie (TV-Kamera optional erhältlich), USB-Media-Player / Online TV-Portale: LG NetCast (YouTube, Picasa, AccuWeather etc.), TV-Apps, Maxdome, Video on Demand / Wiedergabeformate: MP3, JPEG, DivX, DivX HD / Stromverbrauch in Betrieb: 91 Watt / Stromverbrauch Standby: 0,1 Watt / Abmessungen ohne Standfuß (BxHxT): 1016 x 630 x 29 mm / Abmessungen mit Standfuß (BxHxT): 1016 x 692 x 270 mm / Gewicht ohne Standfuß: 16,7 kg / Gewicht mit Standfuß: 19,5 kg / Sonstiges - LED Plus / TruMotion 100Hz / DLNA / Skype Ready / Dolby Digit / Clear voice II / 24p Real Cinema / XD Engine / Smart Energy Saving Plus / Just Scan / ISFccc Ready / Intelligent Sensor / x.v.Color / EZ Sound / Picture Wizard II / SIMPLINK / Infinite Sound / AV Mode II
Да, проблем е ако нямат, но в случая си имат.Първоначално публикувано от bg_niko
Благодаря ви за изчерпателната информация!
Чудя се кой модел и марка телевизор да си избера. Какво бихте ме посъветвали?
LG 42LE4500
LG 42LV3550
SONY KDL-46EX520AEP
LG 47LW4500
SAMSUNG UE-46C6000
TOSHIBA 46SL733G
LG 47LE5500
LG 47LV3550
SONY KDL-46EX710
LG 47LV4500
Бюджетът ми е до 2000лв. Може ли да ми препоръчате и някой друг модел.
Колега скромно списъче си приготвил !
LG 47LW5500
Samsung UE-46C6000
Sony KDL - 46EX520 AEP
Избирай от тези !
Благодаря ти колега!
Имам ТВ LG 47LD750 и връзвам компютъра към него с VGA кабел. Обаче се усеща лаг в движението. За нормална работа не е такъв проблем, но за игра е невъзможно. Сменях режимите на телевизора и на Игра е най-поносимо, но все още доста досадно. Взех от комшията PS2-ката му и с него същата работа. Какво да правя?
Колега, има тема, посветена на калибрацията на телевизорите. Може и да намериш в нея настройки точно за твоя модел. Все пак, пробвай и ето тези настройки за режим "Игра" и кажи как е с тях. Правил съм ги за телевизор LG 37LD450 и би трябвало да действат и при теб. Препоръчително е предварително да си запишеш сегашните ти настройки на лист хартия, за да ги върнеш отбратно, ако счетеш, че дадените от мен настройки не ти допадат. Идеални са за кабелна телевизия с лош сигнал, както и стари конзоли (тествано е и на PS2).
Задно осветление (Backlight) - 60 (преди това от копчето "Energy" на ДУ задаваш "Икономия на енергия" = "Минимална" или "Средна", по избор)
Отчетливост (Contrast) - 90
Яркост (Brightness) - 50
Острота (Sharpness) - 55
Цвят (Colour) - 75
Обагряне (Tint) - 0
Цветова топлина (Colour temperature) - 0
Допълнително управление (Advanced settings)
Променлива отчетливост (Dynamic contrast) - Изкл.
Променлив цвят (Dynamic colour) - Изкл.
Ясно бяло (Clear white) - Изкл.
Цвят на кожа (Skin colour) - 0
Намаляване на шума (Noise reduction) - Автом.
Цифрово намаляване на шума (Digital noise reduction) - Средно
Диапазон (Gamma) - Средно
Ниво на черното (Black level) - (не може да се избира в този режим)
Грижа за очите (Eye care) - Изкл.
Истинско кино (Real Cinema) - Вкл.
Цветови диапазон (Colour gamut) - Стандартен
DNR също го изключи -най-големия "мазньоч" идва от него /даже първо него изключи и тогава другите/.
Съвети от LG при HDTV Gaming Lag:
http://lgknowledgebase.com/kb/index....y&EntryID=3012
Здравейте,
Инсталирах lgmod v156 / http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=62:18616:1#1 / на телевизор 32lh2000 с firmoware 3.75 и лан адаптер ASIX AX88772A USB 2.0 Fast Ethernet Network Adapter (0x0421, 0x772A) и USB hub със собствено захранване. Но адаптера не се инициализира и не светва порта в рутера. Трябвали да се активира USB hub в сервизното меню, както при моделите от 2010г. и ако е така къде се променя в сервизното меню. Има ли проблем с firmoware 3.75, защото във форума за последен давате версия 3,67.
Предварително блабодаря!
Много малко съм ровил по Saturn6 chassis...Първоначално публикувано от pankar
Но, при положение, че в хъбчето включвате USB памет и USB2Lan адаптера, няма начин да разпознае и двете устройства, ако не е активиран.
И е редно да се зададе "брой на USB - 2бр.", при стандартно 1 брой.
А освен всичко: няма да навредите на ТВ по този начин, просто добавяте функционалност "да включвате повече USB устройства".
П.с. Пробвайте първо да закачите адаптора към USB на PC-то за тест. Т.е. да се включите в мрежата чрез него. После включете във веригата USB hub-а. За да е сигурна работоспособността на тези устройства.
Аз лично имам USB2LAN adapter от списъка с поддържани, който не сработва (светва) - вземете за проба друг.
П.с.2. Ако можете, дайте boot log на ТВ.... на pastebin.com, примерно.
Интересно новият софтуер осигуряващ вече Full HD картина и в 3D режим на моделите с пасивно 3D, като ъпдейт на съществуващите ли ще бъде или ще е наличен в новите Nano LED модели! Аз поне, не съм забелязвал тези хоризонтални линии при гледане на 47" телевизор от около метър, метър и половина разстояние. Отделно, изобщо не ми направи впечатление, че картина е 1920 на 540, а не на 1080, както е прието за Full HD стандарта. Дано намалят и големият лаг, генериран от телевизорите им в игрите!
Full HD стандарт няма - има HD ready 1080p !!
За справка - http://en.wikipedia.org/wiki/HD_ready_1080p .