И защо да са по-добър избор? Led или Plasma е дилемата при мен - нещо ми е доста трудна тази дилема. Само с четене и ровене из сайтове не става...
И защо да са по-добър избор? Led или Plasma е дилемата при мен - нещо ми е доста трудна тази дилема. Само с четене и ровене из сайтове не става...
LCD, но не плазма. Ако е плазма то може да е само една марка започваща с П и цени доста по високи от твоя бюджет. LCD-to може да е LED или с CCFL. Изборът е твой. Повечето нови телевизори са ЛЕД, но това неозначава че телвизорите с лампа със студен катод са лошо. Просто са по-дебели.
Ами защото са по-добри модели от тези ,които си загледал /до 1000лв/.
Нека уточним и това нещо, защото ми се струва, че бъркате основни понятия и ги размивате. Говорим за две основни неща: Нативна резолюция на дисплея и типовете сигнал, които приема дисплея (720p, 1080i, 1080p и т.н.). Няма никакъв проблем, телевизор с нативна резолюция 1366х768 да приема на видеовхода си, 1080p сигнал. Проблемът е, че образа ще се скалира до нативната резолюция на дисплея, в случая 1366х768 и оттам ще получим известна загуба на качеството.Първоначално публикувано от civica
Намеквате за нещо като PANASONIC TX-P42V10E http://www.technomarket.bg/products/...nic-tx-p42v10e Абстрахирайки се от цената - това чудо е по-обемно, тежко и ще ми харчи няколко пъти повече ел. енергия спрямо LG 42LV3550. Не ми се смята какво се получава - примерно за 10 години.Скъпото още по-скъпо ще се окаже. Как да не се обърка човек - неспециалист в тази материя....
Не ,просто колегата искаше да каже ,че ако ще е плазма ,то читавите модели са само от Панасоник /и някои Самсунг/ ,но са значително над бюджета ти .А V10 модела е от преди 3 години -100% мостра и не е за взимане.
Така и не разбрах какво му е лошото на този LG 42LV3550. Бюджетът от 1000 лв е условен и не е най-важното. Няма проблем да го удвоя или утроя - смятат се общи експлоатационни разходи за 10 години ползване. Това поне е сродно при всички инженерни специалности. Защо ли все до анализи го докарваме? Да не бях ставал инженер - ама на.... строителните инженери са далече от материята за телевизорите. Затова много месеци ще умуват....
Най-големия + на IPS панелите използвани от ЛГ е по-големият ъгъл на гледане и по-доброто цветопредаване /спрямо PVA панелите/ ,но вече няколко колеги споделих /аз нямам лични наблюдения/ ,че въпросният модел е със странно и осезаемо по-малки ъгли ,което навежда на мисълта ,че се ползва някаква евтина разновидност на панела /имам ЛГ ,което е ужасно гледано под какъвто и да е ъгъл освен по хоризонтала /.
А предложените по горе модели са проверено добри и ако все още се намират ,са добър избор /скоро взехме на познат 42LD650 и беше последния в Бургас/.
LV3550, LV375S - много слаб ъгъл на виждане, за нормална картина трябва да се гледа централно, можеш да се увериш на място самПървоначално публикувано от TNN
Ако нещо от продаващите се на пазара сега издържи 10 години - ще си излапам тениската, честно И маркетинга на фирмите ще си ги изяде, защото всичко е планирано с около двойно по-къс живот.
TNN ,потвърждавам ъгълът на гледане на тези модели е катастрофа , това не са S-IPS матрици . Колега ,ориентирай се към средния клас модели на марката там нещата са доста добри , примерно от 5500 нагоре или поне 4500.
Първоначално публикувано от pankarБлагодаря с LGMOD v. 1.6.10 всичко е ОК!Първоначално публикувано от Gadnyara =
Което ще рече, че asix.co във v.1.5.6 не е поддържал Вашия USB2LAN.
Моля, все пак да дадете boot-log на ТВ. Щом вече работи webui ще го направите съвсем лесно (команда: dmesg).
(Опитвам се да си обясня/променя времената за зареждане на модулите)
LG компенсира с 200 евро при покупка на HDTV
http://www.hdtv.ru/news/industry/111...upke-hdtv.html
Това дали ще въжи и за България?????Първоначално публикувано от hristoslav2
Ще " въжи ", като приемем еврото за основна валута т.е. не се знае кога !