Купи си един хард диск - минимум 40Gb
за проблема с транспондерите - говори със Zlatko - ще го намериш в тази тема
https://forum.setcombg.com/%D1%82%D0...D1%8F-faq.html
26" и по-малко
32"
37"
42''
47"
55"
65''
84''
Купи си един хард диск - минимум 40Gb
за проблема с транспондерите - говори със Zlatko - ще го намериш в тази тема
https://forum.setcombg.com/%D1%82%D0...D1%8F-faq.html
Колеги, Честита Нова Година!
Бъдете живи и здрави и със здраве да си ползвате придобивките!
Та да споделя - намерих си безжична мишка и клавиатура, немаркови и на прилична цена - на кутията пише "Air power flagship combo" , а модела е KA-2781+MAS233+G5, а цената е 32 лв.Никъде не пише че е Plug and Play, но е факт че всичко тръгна от първия път.
А тук намерих съвместимите клавиатури и мишки за LG --> http://www.proaudioinc.com/Dealer_Area/keyboards.pdf
И сега след като вече имам клавиатура за телевизора, установих че БГ-то е по БДС, а не фонетика и за хора като мен и съпругата ми които пишем основно на фонетичен, това е леко казано ужасно. Дано в следващите обновявания на фирмуера на телевизора, да се сетят да добавят фонетичен.
П.П. За да не пускам още едни пост - днес установих, че вградения Skype не може да бъде пуснат, докато не се свърже специален модел камера/микрофон към телевизора. Малко нелогично, при положение че за да си пиша са някого не ми е необходима такава и още повече че цената и е около 130-150 лв. Както и да е, от тук идва и въпроса - няма ли някаква възможност да бъде залъгано тв-то че към него има вкл. камера, за да може да бъде стартиран скайп?
Този пост е редактиран от mi6letata; 03-01-13 в 22:22.
Аз си взех ето този комплект мишка и главиатура Logitech Wireless Combo MK260
и също работят без проблем, обаче от приложението на YouTube не мога да пиша с клавиатура при вас така ли е?А само там клипове 1080п зареждат бързо сравнение с отворения браузър..
Поздрави!
Здравейте,
Взех си 47LM640S от телевизора засега съм много доволен с изключение, че немога да му активирам Magic дистанционно.
Дадоха ми Magic дистанционно (чисто ново) от един счупен 42LM671S, опитах се да го активирам според инструкциите но не се случва нищо (работят само бутоните за смяна на програмите, звука и др. - те и без да е активирано дистанционното работят).
Според спецификацията телевизора е съвместим с такова дистанционно.
Каква може да е причината да немога да го активирам?
Мда, не може да се пише с клавиатурата в приложението на YouTube. А аз се чудя дали да не си взема тая клавиатура с мултитъч пад Logitech® Wireless Touch Keyboard k400
Тази клавиатура е съвместима с телевизора, може да се намери в Техномаркет/Технополис и ако парите не ти се виждат много, въобще не се чуди.
Аз бих искал да попитам как да вляза в Сервизното меню на моя LG 37LM620S, искам да направя изхода на слушалките на линеен изход?Моля помагайте?!
Според описанието на първа страница на тази тема, аз правя следното:
Натискам едновременно бутона Setings на ДУ и на телевизора, за 5 секунди. Но за съжаление нищо не става![]()
Hulkbg , това ли правиш :
❐❐Регистриране на дистанционното управление Magic
Motion
За да можете да използвате дистанционното управление Мagic Motion,
най-напред трябва да го регистрирате за работа с вашия телевизор.
Преди употреба регистрирайте дистанционното управление Magic
Motion съгласно указанията.
1 Включете телевизора и изчакайте около 10 секунди, след което
натиснете бутона колелце(OК), като същевременно държите
дистанционното управление насочено към телевизора.
2 Дистанционното управление автоматично се регистрира, при което
на екрана на телевизора се извежда съобщение, потвърждаващо
завършването на регистрацията.
✎✎Ако не регистрирате дистанционното управление Magic Motion,
изключете телевизора и опитайте отново.
или :
❐❐Повторно регистриране на дистанционното
управление Magic Motion
1 Натиснете едновременно бутоните HOME и BACK за около 5 секунди.
2 Насочете дистанционното управление към телевизора и натиснете
бутона Колелце (ОК) в продължение на около 5 секунди.
✎✎Натиснете бутона BACK, като същевременно насочите
дистанционното управление към телевизора в продължение на пет
секунди, за да се нулират настройките, след което го регистрирайте
отново.
Открих че има две модификации на тази клавиатура, на едната която я има в технополис/техномаркет тъчпада е без мултитъч, а другата, която общо взето никъде не я намирам из бг магазините и която ще е по-полезна ако се ползва и на компютър с уин 8(андроид) е с мултитъч.
След моделите LM**** за 2012, моделите през 2013 ще са LA****
Не е по-добър за мен защото:
1. Не ползвам тези сървъри защото достъпа става през My Apps -> Списък на входовете -> Еди кой си мултимедиен сървър -> Филми (примерно) -> By Folder -> Папката на филма -> клик за пускане
Освен това има един много кофти момент в който яркоста на дисплея рязко се увеличава и това много дразни, както обясни svetlio1 някъде по-назад
2. Аз ползвам My Apps -> Връзка с мултимедийни файлове -> Филми (примерно) -> Клик за пускане
Работи само с Plex Media Server.
Представянето на филмите е много подобно на XBMC т.е. с плакат, добро инфо за филма, продължителност и рейтинг.
Няма я рязката смяна на яркостта.
Можеш да пускаш т.н. Video Channels екстра на Plex Media Server.
3. Plex Media Server и този Serviio Мedia Server не поддържат транскодиране на Flac музикални файлове и т.к. почти всички от моята музкална колекция са точно Flac и не мога да ги пусна на телевизора. Единствено за сега "Домашний медия сървър" без проблем ги транскодира. Тази екстра обаче не е от значение за мен защото да си пускам Flac на ниско качествените колони на TV-то си е израз на ниска аудиофилска култура.
4. Независимо по кой от двата начина се гледат филми с вградения плеър винаги правя следната настройка т.к. той си забравя настройките след спиране на телевизора:
Опция
Размер на снимки -> Ориг.Размер
Настройка на изпълнение видео
Позиция -> 1
Размер -> Голям
Цвят -> Жълт
5. При гледане на филми с "Връзка с мултимедийни файлове" си има допълнително продължаване на филма от последната позиция, което го няма при първия начин на гледане на филми
6. При ползване на "Връзка с мултимедийни файлове" са замразени "Реално кино" и още две настройки. svetlio1 е писал че е задължително да се пусне, но аз за сега не съм забелязал никакви проблеми с гледането на филми без него. Не съм сигурен въобще дали е пуснато или спряно.
това на 47LM660S с последна версия на софта
@svetlio1,
точно това правя, даже гледах и клипчета как става но при мен не се получава.
Някой ако си търси нещо такова: (Digital Optical Coaxial Toslink to Analog RCA Audio Converter)
да ми пише ,че имам едно излишно
12.JPG
Hulkbg , имаше май доста оплаквания за проблеми с регистрирането (в западни форуми) , пробвай второто като си близо до тв или го остави без батерии за известно време и после опитай .
idemon , до колкото се сещам , въпреки че не може да я променяш "реално кино" си е на "вкл." , иначе при гледане на 24хц почва да се забелязва насичане . Това с различните налични режими при входове и медия плеъра и аз не мога да го разбера - какъв е проблема да са си налични всички на всеки източник ? И с тоя малоумен EPG ... нямам думи , дори супер дървения СТБ на Булсат има EPG с картина и звук...
и това опитах, пак не става.
![]()
Това при 42LM671S, работи като натисна бутон "Settings" и после отивам на "Опция" без да натискам друго и натискам пет пъти бутон "1". По същият начин работи и това с натискането на седем пъти бутон "2". Други секретни комбинации знае ли някой?Cекретни комбинации на дистанционното
Влизаме в "МЕНЮ" избираме пункт Настройка (без да натискаме на него):
натискаме на "1"- 5-пъти изкача ето такъв прозорец
LCD Телевизоры LG. Обсудим. (Новички, для начала, прочитайте ЧаВо, ссылка на первой странице!) (часть 10) [15] - Конференция iXBT.com![]()