Вижте резултатите от анкетата: Как оценявате картината на вашият LCD телевизор LG ?

Гласували
154. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Отлична

54 35.06%
  • Много добра

65 42.21%
  • Добра

22 14.29%
  • Средна

8 5.19%
  • Задоволителна

4 2.60%
  • Слаба

3 1.95%
Отговори на анкетата
Страница 54 от 96 ПърваПърва ... 444525354555664 ... ПоследноПоследно
Резултати от 796 до 810 от общо 1435
Like Tree292Одобрявам

LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 5/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на competition
    Тук е от
    Jan 2013
    Живее в
    Варна

Отговор: LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 5/

Цитат Първоначално публикувано от vipp1 Виж публикацията
    Става въпрос за LG Personal TV -монитор с ТВ тунер.

Промоцията „5 години гаранция” важи само за следните модели:

M2252D, M2352D, M2452D, M2752D, DM2352D, DM2752D, M2482D, TM2792S, 22MA53D, 23MA53D, 24MA53D, 27MA53D, 23MA73D, 27MA73D, 24MS53S, 27MS53S, 27MS73S, 27MT93S, 29MA73D

- - - - - - - - - -
    Тя изтече на 29,09!!!

2.  

3. Member
    Тук е от
    Oct 2012

Цитат Първоначално публикувано от svetlio1 Виж публикацията
    Смисъл има ако има по-голям контрол в/у опциите на TruMotion-а - т.е. разделени настройки за намаляване на размазването и трепкането (от него главно идва "сапунения" ефект) - пример - на моя 40В750 съм дал 6 за намаляна на размазването и 1 (до 3) за намаляване на трепкането и "сапунен" ефект няма . Всяка марка използва различни алгоритми , но повечето опции винаги са + .
    В такъв случай извода за мен е, че май смисъл от тези 100 херци няма, щом ще използва умрелия TrueMotion, който се убедих, че за нищо не става и май това си е повече маркетингов трик, отколкото нещо реално. Ако имаше 100 реални IPS-и, отдавна щяхме да имаме и подобни геймърски монитори, но уви - няма, така че според мен всичко от тази гледна си е повече реклама и софтуерни глупости, отколкото нещо реално. И все пак може би при уж реалните 100HZ панели може би софтуера се справя по-добре и явно ефекта е по приемлив. Като ги огледам на живо ще си дам мнението за въпросния TrueMotion при "100hz" панели.
    Този пост е редактиран от aldokalcone; 02-10-13 в 03:55.

4. Тук е от
    Jun 2011

Аз държа TrueMotion-а на User, De-Judder - 1. Смисъл от по-големи стойности не виждам. Може би ако се гледа нещо от сорта на мач, но аз такива неща не гледам. Единственото нещо, което ме дразни е, размазването на бързодвижещи се надписи на реклами, които минават от долу на екрана. На някои реклами са толкова бързи, че дори De-Judder - 10 не ги изглажда перфектно и (или) започват да излизат артефакти.

5. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

За да ги "изглади" ти трябва другата опция в това меню (de-blur) , която ЛГ едва ли случайно спестяват в 6 серия , която според тях е с "поставени 100хц панели" - още колко ще се пънат да отричат ,че са "спестили" от "желязо" - не знам - най-вероятно няма да си признаят като Самсунг за "скопеното" 3Д в серия D6 .

6. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Цитат Първоначално публикувано от persizi Виж публикацията
    Аз държа TrueMotion-а на User, De-Judder - 1. Смисъл от по-големи стойности не виждам. Може би ако се гледа нещо от сорта на мач, но аз такива неща не гледам. Единственото нещо, което ме дразни е, размазването на бързодвижещи се надписи на реклами, които минават от долу на екрана. На някои реклами са толкова бързи, че дори De-Judder - 10 не ги изглажда перфектно и (или) започват да излизат артефакти.
    Надписите със звездичка в някои реклами и на плазма няма да ги прочетеш:rolleyes:

7. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Надписите на някои реклами не се четат и на CRT.

Проблемът е в некадърно направените видеа на тези реклами, а не в телевизорите.

Айде стига толкова офтопик.
    svetlio1, jonov, zabadara и 2 други харесват това.

8.  

9. Тук е от
    Sep 2013

Странно,на ла660 има de - blur....
    Я кажете на full HD през DLNA нормално ли е да насачи толкова че да не може да се гледа???
    Започвам да се съмнявам че wifi на тв е слабо защото същата конфигурация но със Самсунг es6100 работи перфектно?!
    За да потвърдя съмненията си единственото което ми идва на ум е да ползвам лан кабел вместо wifi,ако знаете някакви тестове за wifi модула на lg 660 серия моля споделете!
    Ако не тръгне го нарамвам и отивам да го сменям за друга марка...

10. Тук е от
    Jun 2011

На LN575S няма de-blur. Надписите на некадърно направените видеа започват да се виждат отчеливо при De-Judder - 10, но тогава излизат артефакти когато под тях има някакво бързо движение.
    Що се отнася до Wi-Fi-то на същия модел, жичната карта е по-добра. На теста с японката през Wi-Fi при всякакви условия насича, а по кабел в зависимост от медиа сървъра няма проблем. Явно Wireless-а е 802.11g. Не знам какво толкова им се свиди да сложат една N-ка 150Mbps!?

11. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

12. Тук е от
    May 2010

Поне да бяха направили ново меню, да ги .....

13. Тук е от
    Sep 2013

Цитат Първоначално публикувано от persizi Виж публикацията
    На LN575S няма de-blur. Надписите на некадърно направените видеа започват да се виждат отчеливо при De-Judder - 10, но тогава излизат артефакти когато под тях има някакво бързо движение.
    Що се отнася до Wi-Fi-то на същия модел, жичната карта е по-добра. На теста с японката през Wi-Fi при всякакви условия насича, а по кабел в зависимост от медиа сървъра няма проблем. Явно Wireless-а е 802.11g. Не знам какво толкова им се свиди да сложат една N-ка 150Mbps!?
    Може и да не е само от типа Wifi,защото и менютата на телевизора започват да излизат със закъснение или изобщо не се отварят,сигурно процесор и РАМ не достигат също.
    Бих си помисли че е нормално ако нямах за база за сравнение тв с подобни параметри.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2013

Здравейте, преди около 2 месеца си взех 47LA740S, някой може ли да помогне с настройките на TruMotion? Как е най добре за гледане на 3Д и 2Д. Имам и De-Judder и De-Blur. Да са най ясни изображенията и в същото време да няма накъсване на картината. Говорим за връзка с PC през HDMI 1.4

16. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

"Накъсването" при връзка с ПС обикновено е от неправилни настройки на видеокартата - каквото възпроизвежда толкова и да подава - гледаш инфото на филма и ако пише "Frame Rate......: 23.976 fps " (24/30/50/60) - торкова правиш и настройките на видеокартата . Иначе обикновено "де-блур"-а е на повече (5/6/7 според софтуера на съответния модел) за намаляване размазването , а "де-джудер"-а на 1 до 3 , че от него обикновено се докарва ефекта на сапунената опера .
    Smash и zabadara харесват това.

17. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2013

От накъсване имах предвид забързване и забавяне на движенията и то изглежда като накъсване, това е с готовите опций на TruMotion. При изключена опция няма проблем, не е от настройките на видео картата. Сега пробвах с "де-джудер" на 2 и "де-блур" на 6, нямах много време за тестове но мисля, че е добре (няма го това с забързването на движенията).

18. Тук е от
    Jan 2011

Здравейте, от 2 дни съм 42LA691S - за сега съм доволен, но има някои работи за които искам да питам.
    DLNA - още не мога да го подкарам, в тази връзка, няма ли начин да плейвам директно през мрежата по SMB шернати файлови, някакво приложение или ...
    Има ли стандартно дистанционно за този телевизор, че с този меджик малко се дразня.
    Ще се радвам някой със същия телевизор да сподели опит.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 54 от 96 ПърваПърва ... 444525354555664 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 22:51
  2. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  3. Отговори: 1511
    Последно: 20-10-12, 12:45
  4. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 16:00
  5. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе