Тя изтече на 29,09!!!
Отлична
Много добра
Добра
Средна
Задоволителна
Слаба
В такъв случай извода за мен е, че май смисъл от тези 100 херци няма, щом ще използва умрелия TrueMotion, който се убедих, че за нищо не става и май това си е повече маркетингов трик, отколкото нещо реално. Ако имаше 100 реални IPS-и, отдавна щяхме да имаме и подобни геймърски монитори, но уви - няма, така че според мен всичко от тази гледна си е повече реклама и софтуерни глупости, отколкото нещо реално. И все пак може би при уж реалните 100HZ панели може би софтуера се справя по-добре и явно ефекта е по приемлив. Като ги огледам на живо ще си дам мнението за въпросния TrueMotion при "100hz" панели.
Този пост е редактиран от aldokalcone; 02-10-13 в 03:55.
Аз държа TrueMotion-а на User, De-Judder - 1. Смисъл от по-големи стойности не виждам. Може би ако се гледа нещо от сорта на мач, но аз такива неща не гледам. Единственото нещо, което ме дразни е, размазването на бързодвижещи се надписи на реклами, които минават от долу на екрана. На някои реклами са толкова бързи, че дори De-Judder - 10 не ги изглажда перфектно и (или) започват да излизат артефакти.
За да ги "изглади" ти трябва другата опция в това меню (de-blur) , която ЛГ едва ли случайно спестяват в 6 серия , която според тях е с "поставени 100хц панели" - още колко ще се пънат да отричат ,че са "спестили" от "желязо" - не знам - най-вероятно няма да си признаят като Самсунг за "скопеното" 3Д в серия D6 .
Надписите на някои реклами не се четат и на CRT.
Проблемът е в некадърно направените видеа на тези реклами, а не в телевизорите.
Айде стига толкова офтопик.
Странно,на ла660 има de - blur....
Я кажете на full HD през DLNA нормално ли е да насачи толкова че да не може да се гледа???
Започвам да се съмнявам че wifi на тв е слабо защото същата конфигурация но със Самсунг es6100 работи перфектно?!
За да потвърдя съмненията си единственото което ми идва на ум е да ползвам лан кабел вместо wifi,ако знаете някакви тестове за wifi модула на lg 660 серия моля споделете!
Ако не тръгне го нарамвам и отивам да го сменям за друга марка...
На LN575S няма de-blur. Надписите на некадърно направените видеа започват да се виждат отчеливо при De-Judder - 10, но тогава излизат артефакти когато под тях има някакво бързо движение.
Що се отнася до Wi-Fi-то на същия модел, жичната карта е по-добра. На теста с японката през Wi-Fi при всякакви условия насича, а по кабел в зависимост от медиа сървъра няма проблем. Явно Wireless-а е 802.11g. Не знам какво толкова им се свиди да сложат една N-ка 150Mbps!?
Поне да бяха направили ново меню, да ги .....
Здравейте, преди около 2 месеца си взех 47LA740S, някой може ли да помогне с настройките на TruMotion? Как е най добре за гледане на 3Д и 2Д. Имам и De-Judder и De-Blur. Да са най ясни изображенията и в същото време да няма накъсване на картината. Говорим за връзка с PC през HDMI 1.4
"Накъсването" при връзка с ПС обикновено е от неправилни настройки на видеокартата - каквото възпроизвежда толкова и да подава - гледаш инфото на филма и ако пише "Frame Rate......: 23.976 fps " (24/30/50/60) - торкова правиш и настройките на видеокартата . Иначе обикновено "де-блур"-а е на повече (5/6/7 според софтуера на съответния модел) за намаляване размазването , а "де-джудер"-а на 1 до 3 , че от него обикновено се докарва ефекта на сапунената опера .
От накъсване имах предвид забързване и забавяне на движенията и то изглежда като накъсване, това е с готовите опций на TruMotion. При изключена опция няма проблем, не е от настройките на видео картата. Сега пробвах с "де-джудер" на 2 и "де-блур" на 6, нямах много време за тестове но мисля, че е добре (няма го това с забързването на движенията).
Здравейте, от 2 дни съм 42LA691S - за сега съм доволен, но има някои работи за които искам да питам.
DLNA - още не мога да го подкарам, в тази връзка, няма ли начин да плейвам директно през мрежата по SMB шернати файлови, някакво приложение или ...
Има ли стандартно дистанционно за този телевизор, че с този меджик малко се дразня.
Ще се радвам някой със същия телевизор да сподели опит.