Вижте резултатите от анкетата: Как оценявате картината на вашият LCD телевизор LG ?

Гласували
154. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Отлична

54 35.06%
  • Много добра

65 42.21%
  • Добра

22 14.29%
  • Средна

8 5.19%
  • Задоволителна

4 2.60%
  • Слаба

3 1.95%
Отговори на анкетата
Страница 93 от 96 ПърваПърва ... 43839192939495 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,381 до 1,395 от общо 1435
Like Tree292Одобрявам

LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 5/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2013

Отговор: LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 5/

Първи впечатления от "горд" собственик на LA740S,закупен днес на обяд и на няколко часа експлоатация!С огромна "радост" искам да споделя за първите страхотни емоции,с които ме дари новият ми телевизор,а именно два прекрасни изгорели пиксела,разположени един до друг,които при закупуването на ТВ-то по-рано днес ги нямаше,защото го тествахме в магазина!Е,както се казва,на печелившите честито!Телевизора още утре заминава обратно в Технополис да си го взимат хората и да върнат едни парички,които им оставих по-рано днес,а изводите,които остават за мен са НИКОГА ПОВЕЧЕ LG!Ама за нищо на света!Както и Panasonic,защото ползвали абсолютно същата матрица!Успех на всички ентусиасти,решени да си докарат минимум нервна криза на главата с марката LG,аз обаче приключих с тях!

2.  

3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Deyan Stoykov Виж публикацията
    Абе стига с тея глупости, казвате на всички със ЛА740, че са дали 300лв отгоре напразно. ЛА691 е със същия дизайн като ЛА740, ако и панела му е същия кво прайм. Прочели сте някъде нещо и го приемате за закон. Сложете 2та телевизора един до друг и пак ми говорете, ако не видите разлика очила си сложете!
    Разбира се, че ще има разлика. Настройките в сервизното меню на двата модела са различни - като алгоритми за генериране на брой междинни кадри и режим на работа на подсветката.

askomar
    Сори за разочарованието...това с пикселите се случва при всяка марка.
    Panasonic във високият клас модели не ползват същите матрици.
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 06-12-13 в 20:52.

4. Member
    Тук е от
    Nov 2013
    Живее в
    Бургас

С 2 думи хора с по-високи очаквания и претенции ще трябва да ги дадат тея 200-300 лв отгоре, че да им е мирна главата. А за изгорелите пиксели ... съдба

5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

С по-високите изисквания си купуват плазми.
    За пикселите е така - въпрос на късмет.

6. Тук е от
    Jun 2011

Цитат Първоначално публикувано от askomar Виж публикацията
    .,а изводите,които остават за мен са НИКОГА ПОВЕЧЕ LG!Ама за нищо на света!Както и Panasonic,защото ползвали абсолютно същата матрица!.
    Какво те кара а мислиш, че само при матриците на LG горят пиксели?!
    zabadara и Kiril Kovachev харесват това.

7. Тук е от
    Dec 2013

Цитат Първоначално публикувано от persizi Виж публикацията
    Какво те кара а мислиш, че само при матриците на LG горят пиксели?!
    Никога не съм твърдял,че това се случва само при LG,но ми се струва някак много кофти съвпадение,че 15 човека ме предупредиха,че при тази марка това се случва най-често и най-бързо,но честно казано не очаквах чак пък толкова скоро да се случи,което от друга страна е хубаво,защото не са минали и 24 часа от покупката!Ако трябва да бъда честен,единствената причина,която наклони везните да купя това произведение на изкуството бе 5 годишната гаранция,която в магазина ми пожелаха да не използвам никога,ама на.Който се прецакал,прецакал се,вече си имам обеца на ушето!

8.  

9. Member
    Тук е от
    Nov 2013
    Живее в
    Бургас

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    То за тия плазми някой в първите постове обясняваше, че не стават за светли помещения и още не знам си какво, че LCD-тата са ''по-универсални''. Доста четене падна, ами хората се отказват от плазмите главно заради това.

10. Junior Member Аватара на Milen Berberov
    Тук е от
    Sep 2012

То да се чуди човек какво да вземе ,аз примерно не харесвам Савсунг ,ама гледам с LG най ги хвалят ,а примерно Тошибата за нищо ги нямат ама пък аз 3 год нямах никакъв проблем !

11. Тук е от
    Nov 2013
    Живее в
    Русе

ТП вече се "готвят" за "предколедните намаления": вдигнали са цената на LG 42LA690(1)S 3D LED от 1245 на 1379. От утре вероятно и от ТМ ще им отговорят със същото. Уви, но аз се надявах на реално намаление от 13-ти декември...

12. Banned
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    Не е вярно , но за пикселите е така , стига да е в допустимите норми .

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от Milen Berberov Виж публикацията
    То да се чуди човек какво да вземе ,аз примерно не харесвам Савсунг ,ама гледам с LG най ги хвалят ,а примерно Тошибата за нищо ги нямат ама пък аз 3 год нямах никакъв проблем !
    Има защо да се хвали LG . Самсунг си има също предимства . Тошибя са доста напред с материала , но много хора четат форумите през редовете и .... грешат . Имам и Тошиба , модел 2013 , 39L2333 - обикновен ТВ , без екстри като нет или 3Д - пушка за под 600лв .

13. Тук е от
    Dec 2013
    Живее в
    Пловдив

Здравейте на всички.
    да изясним въпроса от кога са новите панели на lg, снимката е кофти но засега толкова, утре може и по добра да докарам някак си.
    тв-то е 42LA667S-ZB купувано преди около месец ТМ пловдив до Метро, това е етикета tv.jpg малко трудно се вижда но май от юни се правят с буква Z видно е от етикетчето BEEZLJG.
    2 дена след покупката каналите се ошашкаха и при мен оправих ги и до сряда тази седмица без проблем, във сряда се почна един филм всичко се размести, пресканиране намира много програми без радиата, пак сканиране намира радиата но повече програми от колкото ми позволява плана и разместени канали колкото се сети човек, след 3-то сканиране намери всичко както би
    трябвало да е и жената доволна , да вмъкна само че кабелната е blizoo, на другия ден до 18.00 нямаше проблем и пак се почнало прибирам се жената сканира ли сканира и все нещо не е наред след 5-6 сканиране не става и не става, телефон до близоо(и на тях да им е.. м....) оператора казва върнете фабрични и пробвайте пак, чудото се случи, ресет и всичко се намести само че вместо 140 програми вече имам 162 и всички са наредени без прескачане на канали, и се замислям дали операторите не барат нещо по честотите и каналите щото плана ми е за 140 dtv и старите не са подредени както бяха и затова да правят проблеми телевизорите с каналите, 1-вия път като се появи проблема се започна с бтв на позиция 2 бях сложил бтв хд(стандартно не хд канала) и на 12 фокс хд(тук същото), на редактиране на програми ми даваше и двете програми на една позиция бтв и бтв хд на 2 и със фокса същото на 12. заиграх си с редактирането и се оправи и до сряда вечерта която си изкарах във сканиране но поне разбрах че на близоо сканирането може да да започне от честота малко над 400000 не помня точно колко беше и става по бързо сканирането. освен отметката за операторското подреждане не съм пипал нищо друго по настройките.
    много дълго стана за този късен час ама дано да ме разберете.
    Този пост е редактиран от hotrider; 07-12-13 в 05:50.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Oct 2012

Цитат Първоначално публикувано от askomar Виж публикацията
    С огромна "радост" искам да споделя за първите страхотни емоции,с които ме дари новият ми телевизор,а именно два прекрасни изгорели пиксела,разположени един до друг,които при закупуването на ТВ-то по-рано днес ги нямаше,защото го тествахме в магазина!Е,както се казва,на печелившите честито!Телевизора още утре заминава обратно в Технополис да си го взимат хората и да върнат едни парички,които им оставих по-рано днес,а изводите,които остават за мен са НИКОГА ПОВЕЧЕ LG!Ама за нищо на света!Както и Panasonic,защото ползвали абсолютно същата матрица!Успех на всички ентусиасти,решени да си докарат минимум нервна криза на главата с марката LG,аз обаче приключих с тях!
    Моля те напиши какво е станало с телевизора. Дали са ти върналите парите или са заменили телевизора.

Никой не е застрахован. Миналата година ми минаха през ръцете 4 телевизора (42LM660 и 3х47LM660). Само един от тях изпраска 1 умрял пиксел на около 10-тия час работа (при първо включване го нямаше). Естествено го върнах и го замениха, макар че се оправдаха, че не сменяли за 1 пиксел, но не са познали че така лесно може да си загубят клиентите. Примерно EMAG връщат парите до 15 дни без причина, дори и да не ви е харесал телевизора.

Нека да продължа с 4-те телевизора. 42"-ката още работи, вече ще направи почти 1г., няма нито един проблемен пиксел и никакви оплаквания що се отнася до рентабилност за тази 1г. Единственото, което дразни е DSE-то, което варира от бройка до бройка и го има при всички производители.

От трите 47"-ци само единия имаше изгорял пиксел, който се появи през първите часове от работата му. Моето заключение е същото, че ако един телевизор изкара 200часа+ без изгорели пиксели, след това шанса е по-малък за поява на дефектни пиксели. Не си застрахован при никой, и при SONY се оплакват от stuck и dead пиксели, и при Самсунг съм чувал, просто в този случай гледате търговците да имат добра политика за връщане или управителя да е ваш човек. Другия вариант е онлайн търговците, които са длъжни да дадат минимум 7 дни право на връщане на парите без причина. След като клиентелата се насочи към онлайн пазаруването на телевизори заради 7-те дни, тогава ще се усетят и нашите маркети. Electron.bg и EMAG за пример давам, съответно с 7 и 15 дни право на връщане на парите без причина.

Аз също обмислям да си закупя 47LA740 и изрично преди да го купя ще им кажа, че ако изпраска някой пиксел, ще искам да го сменят, инак въобще няма да купувам от тях.

Но не е правилно да се правят изводи от 1 бройка, появата на дефектни пиксели е възможна при всички производители. Същото важи и при мониторите, но като цяло е рядкост и трябва да изтеглите късата клечка, примерно у-нас имам х3 лаптопа, х5 телефона и х4 монитора, от тях нито един няма дефектни или заседнали пиксели. При приятелите също не съм виждал, така че наистина според мен шанса да попаднете на такава бройка не е голям, но го има. Въпрос на късмет както се казва.

Бъдете нахални и настоятелни, дори и пиксел да се появи след 1г., ако сте достатъчно настоятелни ще ви сменят панела на телевизора.

Цитат Първоначално публикувано от Sasho T. Виж публикацията
    ТП вече се "готвят" за "предколедните намаления": вдигнали са цената на LG 42LA690(1)S 3D LED от 1245 на 1379. От утре вероятно и от ТМ ще им отговорят със същото. Уви, но аз се надявах на реално намаление от 13-ти декември...
    Следя ги постоянно, примерно LA690 скочи от 1500 на 1850лв. До няколко дни наличностите бяха доста оскъдни, сега гледам са заредили по доста магазини, т.е. наистина е възможно да готвят "нови" стари промоции и да го върнат на старата цена на която беше до преди 2-3 седмици, а именно 1500лв. Същата глупост я правеха и с LA740, цената му варираше така 2000 -> 2250 -> 1800 -> 2000 -> 1800. Същоот е положенито и с LA860, просто това са им промоциите, а то реално това са им реалните цени, като през определен период от време ги вдигат ако някой се излъже на по-високата цена.

Цитат Първоначално публикувано от Deyan Stoykov Виж публикацията
    То за тия плазми някой в първите постове обясняваше, че не стават за светли помещения и още не знам си какво, че LCD-тата са ''по-универсални''. Доста четене падна, ами хората се отказват от плазмите главно заради това.
    И заради това, че доста от хората ги ползват като монитори и да се играят игри на тях, при плазмата има рискове при подобно ползване, макар че имам познати с плазми и не са се оплакали. И все пак предпочитам LCD, макар и с недостатъците, но виждате че перфектна технология няма, и едните и другите си имат плюсове и минуси.
    Този пост е редактиран от aldokalcone; 07-12-13 в 06:05.
    Deyan Stoykov одобрява това.

16. Member
    Тук е от
    Nov 2013
    Живее в
    Бургас

Тая 740-ка да не се сбием за нея по коледа. И как няма да има проблемни бройки като LG са най-продаваната марка ТВ в момента. Въпроса е в магазина като ни обещаят, че можем да върнем бройката примерно до седмица, дали ще си спазят обещанието или ще се правят на ощипани.

17. Тук е от
    Dec 2013

Цитат Първоначално публикувано от aldokalcone Виж публикацията

Моля те напиши какво е станало с телевизора. Дали са ти върналите парите или са заменили телевизора.

Никой не е застрахован. Миналата година ми минаха през ръцете 4 телевизора (42LM660 и 3х47LM660). Само един от тях изпраска 1 умрял пиксел на около 10-тия час работа (при първо включване го нямаше). Естествено го върнах и го замениха, макар че се оправдаха, че не сменяли за 1 пиксел, но не са познали че така лесно може да си загубят клиентите. Примерно EMAG връщат парите до 15 дни без причина, дори и да не ви е харесал телевизора.

Нека да продължа с 4-те телевизора. 42"-ката още работи, вече ще направи почти 1г., няма нито един проблемен пиксел и никакви оплаквания що се отнася до рентабилност за тази 1г. Единственото, което дразни е DSE-то, което варира от бройка до бройка и го има при всички производители.

От трите 47"-ци само единия имаше изгорял пиксел, който се появи през първите часове от работата му. Моето заключение е същото, че ако един телевизор изкара 200часа+ без изгорели пиксели, след това шанса е по-малък за поява на дефектни пиксели. Не си застрахован при никой, и при SONY се оплакват от stuck и dead пиксели, и при Самсунг съм чувал, просто в този случай гледате търговците да имат добра политика за връщане или управителя да е ваш човек. Другия вариант е онлайн търговците, които са длъжни да дадат минимум 7 дни право на връщане на парите без причина. След като клиентелата се насочи към онлайн пазаруването на телевизори заради 7-те дни, тогава ще се усетят и нашите маркети. Electron.bg и EMAG за пример давам, съответно с 7 и 15 дни право на връщане на парите без причина.

Аз също обмислям да си закупя 47LA740 и изрично преди да го купя ще им кажа, че ако изпраска някой пиксел, ще искам да го сменят, инак въобще няма да купувам от тях.

Но не е правилно да се правят изводи от 1 бройка, появата на дефектни пиксели е възможна при всички производители. Същото важи и при мониторите, но като цяло е рядкост и трябва да изтеглите късата клечка, примерно у-нас имам х3 лаптопа, х5 телефона и х4 монитора, от тях нито един няма дефектни или заседнали пиксели. При приятелите също не съм виждал, така че наистина според мен шанса да попаднете на такава бройка не е голям, но го има. Въпрос на късмет както се казва.

Бъдете нахални и настоятелни, дори и пиксел да се появи след 1г., ако сте достатъчно настоятелни ще ви сменят панела на телевизора.

Следя ги постоянно, примерно LA690 скочи от 1500 на 1850лв. До няколко дни наличностите бяха доста оскъдни, сега гледам са заредили по доста магазини, т.е. наистина е възможно да готвят "нови" стари промоции и да го върнат на старата цена на която беше до преди 2-3 седмици, а именно 1500лв. Същата глупост я правеха и с LA740, цената му варираше така 2000 -> 2250 -> 1800 -> 2000 -> 1800. Същоот е положенито и с LA860, просто това са им промоциите, а то реално това са им реалните цени, като през определен период от време ги вдигат ако някой се излъже на по-високата цена.

И заради това, че доста от хората ги ползват като монитори и да се играят игри на тях, при плазмата има рискове при подобно ползване, макар че имам познати с плазми и не са се оплакали. И все пак предпочитам LCD, макар и с недостатъците, но виждате че перфектна технология няма, и едните и другите си имат плюсове и минуси.
    Добър ден на всички!Отговарям на молбата на колегата да напиша какво стана с дефектното LG.Още снощи го опаковах и днес с бодра стъпка и с песен на уста право в магазина.Взеха си телевизора и с малко доплащане от моя страна вече съм собственик на Samsung UE-40F6500.Мисля,че тук трябва да уточня,че управителя на магазина ми е познат и това е причината всичко да мине тихо,бързо и безболезнено,в което не бих бил убеден ако си бях редови клиент,защото имам представа как се работи в тия техномагазини!Е,лиших се от два инча повече взимайки този Самсунг,но се надявам да е за добро.Сега чакам да минат двата часа на климатизация и ще го включвам да му правя разните настройки.Ако има колеги,които се интересуват как се справя телевизора може да ми пишат и ще се опитам да им бъда полезен!
    competition одобрява това.

18. Member
    Тук е от
    Nov 2011

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 93 от 96 ПърваПърва ... 43839192939495 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 22:51
  2. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  3. Отговори: 1511
    Последно: 20-10-12, 12:45
  4. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 16:00
  5. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе