Честито , а "гланца" всъщност е предимство
Отлична
Много добра
Добра
Средна
Задоволителна
Слаба
Честито , а "гланца" всъщност е предимство
Благодаря
Дали гланца е предимство или недостатък е субективно виждане и може да се проведе безкраен спор за това. Аз лично предпочитах, да не кажа държах на матов дисплей, но сега вече и аз ще казвам, че гланцовия е предимство
В Карфур ми казаха, че мога да го върна или сменя в 8 дневен срок. Проблема е, че другия модел няма Wi-Fi и трябва да му купувам отделно. Освен това е много възможно вече да не са останали и от него. Ще му дам шанс на този, мисля, че ще свикна с новото огледало .
Предимства и недостатъци
Гланцов панел
+ по-добър контраст /на тъмно/
+ по-голяма острота на образа /няма засветяване на съседните тъмни пиксели/
+ твърд защитен екран / предпазва панела от леки удари/
+ залепен антиотражателен филтър /някои потребители го бъркат със защитно фолио и бързат да го отлепят което нанася щети на образа/
- по ясни отражения / концентрирани на малка площ - по интензивни/
- изисква по-често почистване, поради ясно видимите отпечатъци от мръсотия и прах
Матов панел
+ по малко дразнещи отражения / разпръснати на по-голяма площ - с по нисък интензитет/
- по-нисък контраст, поради разсейване на изходящият светлинен поток по цялата площ на панела /засветяване на съседните тъмни пиксели/
- по-ниска острота на образа /по същата причина като горе/
- това е мека матова мембрана, която не дава никаква защита при директен удар по панела - при по голям концентриран натиск/лек удар с остър предмет/ променя цвета си до бял /разтяга се/ и остава така
Аз не си искам парите, ако не мога да го сменя с 42LN570S, няма смисъл. Но не мисля да се занимавам. Както е написал hristoslav2 и 2-те технологии си имат предимства и недостатъци. Предполагам, че колкото по-бързо приема недостатъка (за мен е само един, но голям) на гланца, толкова по-рано ще бъда наппълно щастлив от покупката .
LN57* серията имат ли Smart/DLNA? В табличката на първа страница пише, че нямат, а по сайтовете на хипермаркетите е обратното.
LN575S има. Детето се скъса да гледа филмчета от компютъра и не мога да се доредя. Сега пробвам кой софтуер е най-лек, защото първо инсталирах Nero-то и това нещо ужасно ми тормози машината, особено ако си шернал много неща.
Опитай с Plex server
Имам чуството че имам фолио на екрана на TV то......Възможно ли е?