Вижте резултатите от анкетата: Как бихте контролирали вашият телевизор ?

Гласували
236. Не можете да гласувате в тази анкета
  • С дистанционното управление

166 70.34%
  • Със смартфон

40 16.95%
  • С таблет

19 8.05%
  • С Touchscreen

9 3.81%
  • С глас

23 9.75%
  • С жестове

23 9.75%
  • Със силата на мисълта

33 13.98%
  • С очите

3 1.27%
  • Не знам / не мога да отговоря

2 0.85%
Отговори на анкетата
Страница 8 от 113 ПърваПърва ... 6789101858 ... ПоследноПоследно
Резултати от 106 до 120 от общо 1691
Like Tree367Одобрявам

LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница /част 6/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2013

Отговор: LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 6/

Поне да си изясним точно на какво се дължи това DSE.1.Подсветка. 2.Пиксели реагиращи по-бавно като първо показват бял цвят преди точния(това аз си го измислих) т. е. дефектен панел с програма за съживяване на пикселите може да се пробва. 3.Грешен софтуер ,който да се оправи с магически фирмуер най-добрия вариант.
    Да питаме по сервизите. Минах през един но нищо конкретно.

- - - - - - - - - -

Между другото по магазините пускат ли още мачове?

2.  

3. Member
    Тук е от
    Oct 2012

Проблема е в панела, коментирано е не един път, просто QC(quality control) е на практика нулев и подобни дефектни панели минават метър, защото доста от клиентите не ги забелязват и се примиряват, точно поради тази причина и не се взимат мерки, по-евтино им е да угодят на някой капризен клиент с 4 върнати телевизора, който е 1 на 100 от клиентите, т.е. реално пробутват далеч повече панели, които трябва да ги пишат брак или да ги слагат в много по-евтините модели.

Като цяло това е и минус на технологията, ако трябва да връщат всички панели от този тип, то сигурно тв-тата щяха да почват от 5к нагоре, за това се гледа преди да се купи, понеже DSE-то каквото е в началото, такова ще остане и след това, няма никакъв начин да избледнее с времето, единственото решение е смяна на LCD панела.

Най-интересното е, че въпросните ивици са винаги на тези 3 места на които постнах снимка по назад, там са най-видими и това са първите локации на които трябва да ги търсите.

Ето и една от теориите за DSE, но е на английски:

For over 2 years now ive been trying to find out exactly what this 'Dirty Screen Effect' is that seems to affect almost all LCD displays.... ive had 3 LCD's and all of them had it too some extent... A lot of people don't realise they have it....like my dad... Ive noticed loads of LCDs with it in stores aswell and expensive brands are not immune from it either...

Ive thought about it and searched the web but found no information that supports a possible explanation of what it is and how its caused...

I have come to my own conclusion and would like others to Input on this to see if we can pinpoint what this horrible on-screen artefact is that we have to put up with - of course I could be totally wrong, this is just me thinking out aloud....

...Cell Warping...
    it seems to happen because a 'group' or 'band' of pixels (cells) have become slightly 'warped' either with heat or just shear flexibility from the weight and orientation of the thin screen that the light passing through these 'cells' is no longer in direct line of sight and 'appears' as slightly darker patches on the screen to the viewer, I think it is more likely to be from flexibility and weight of the LCD panel itself and can be worsened with prolonged viewing (heat from back-lighting making it worse) as was the case with my first LCD, if you held up a 42" LCD Panel itself in your hands it would warp and twist and the light in the bends/twists would darken (just like your PC/Laptop screen does when you press your finger on it) ...
    - this would explain also why we only see it with light/pastille colours and mostly noticeable when the object/camera pans around as the colours in the image are bright and uniform, but when they pass through the 'affected area' on screen they stay slightly darker than the rest of it.

This obviously can not be 'repaired' and seems to be a flaw with most LCD screens, the only way it can be overcome is if the manufacturers come up with some new type of panel that is stronger/firmer

My first LCD was more in a uniform banding pattern of blotching rather than random blotches like my last and current LCD, the first one didn't have any noticeable banding at first but after prolonged use (9 months) it started to appear and got worse, the uniformity of it suggested it was the LCD screen becoming weak from heat of the backlight and causing it too warp...

again I must stress this is just me thinking out aloud but I do think its a good explanation of what could be happening and Iam calling it Cell Warping until a better explanation comes along

anyone else care to add to this...feel free
    източник: Dirty Screen Effect | AVForums

4. Member Аватара на zabadara
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Търговище

Цитат Първоначално публикувано от oska Виж публикацията
    Колеги как най удобно става да свържа телефон(нексус 4) с телевизора ЛА-620,намерих някакви програми като lg tv remote,но не знам за какво са.а там пише miracast,никога не съм правил подобно упражнение
    Тегли го от Google Play и нямаш проблеми.Кеф ти мишка,кеф ти клавиатура, а и основните функции на едно дистанционно са там.А можеш и от друга стая да си сменяш програмите

5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от SayanMk Виж публикацията
    ....аз възприех че говориш за меджика..? Той е 7-80лв.. нормалните не съм виждал такива цени да достигат. Честно казано бих взел и онова фенси дистанционно от лидъл което.. е/беше на промоция, универсално, ако трябва.
    http://www.lidl.bg/cps/rde/SID-F6E89...Detail&id=2086

Цитат Първоначално публикувано от foton Виж публикацията
    Поне да си изясним точно на какво се дължи това DSE.
    На лошо прилепнал към стъкленият субстрат полимерен филм...от там се променя динамиката на кристалите поради изменените електрически полета на електродите.
    LCD manufacturing technologies target increasing transmission to reduce panel costs | Solid State Technology
    Проблема се появи през есента на 2010 година в панелите от ново поколение AMVA3, UV2A...2011 с IPS....и през 2012 с PSA.
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 17-12-13 в 20:42.
    zabadara одобрява това.

6. Member Аватара на competition
    Тук е от
    Jan 2013
    Живее в
    Варна

За съжаление явно се оказах прав, че бутат здраво брака в продажба от LG или по-лошото - залагат изцяло брака за страните от 3-тия свят, каквато сме и ние

7. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от competition Виж публикацията
    За съжаление явно се оказах прав, че бутат здраво брака в продажба от LG или по-лошото - залагат изцяло брака за страните от 3-тия свят, каквато сме и ние
    Няма такова нещо! Проблема го има при повечето производители на LCD панели.
    DSE се среща на телевизори по целият свят. Почети по форумите и ще се увериш.

Отклоняваме се от темата!!!!!
    competition одобрява това.

8.  

9. Тук е от
    Dec 2013
    Живее в
    София

Може ли да ви помоля за линка с цветовете и тестовете на картината. Имаше го някъде, но не го намирам.

Мерси предварително!

10. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Цитат Първоначално публикувано от logic Виж публикацията
    Имам 42" вариант и е много добре !Този има по-голям екран и при кофти сигнал ще се виждат повече артефакти от близко разстояние .
    Това не е проблем гледам доста ХД канали основно футбол .Имам сат.линукс приемник.
    Баси днес в Техномаркет казаха че го имат само въвВарна,а в Технополис го има само в МОЛ Сердика.Какви са тия търговци?Държът по една бройка за цялата страна.

11. Banned
    Тук е от
    Dec 2010

Re: LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 6/

Цитат Първоначално публикувано от juspar Виж публикацията
    Зравейте,имам LM620S,но от известно време какъвто и видео файл да му пусна от вградения плеър видеото насича.Върви гладко да речем около 5 минути,нисича около1-2секунди и така,не съм му правил никакви ъпдейти откакто съм го купил.Пробвах и на хардиск и на флашка едно и също е.От какво може да е?Благодаря.
    Никой ли няма предложение по моя проблем?

12. Member Аватара на zabadara
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Търговище

Отговор: Re: LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 6/

Никой ли няма предложение по моя проблем?
    Със същата серия съм.Специално за теб пробвах филм през флашка-Нямам подобен проблем.И аз не съм ъпдейтвал от както е закупен преди 9 мес.Използвам предимно Plex за гледане на филми,с изключение на 3Д.Не мога да си обясня ат къде ти идва проблема.Пробвай с връщане на фабричните настройки и мисля,че трябва да изключиш всички кабели при откачен от захранването телевизор.
    П.П. А кой USB вход ползваш за флашка или харддиск?

13. Banned
    Тук е от
    Dec 2010

Re: LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 6/

Всички ги пробвах и с флашка и харддиск,и различни файлове филми и т.н.Това го прави от 1месец да речем,преди това не го правеше,всичко вървеше гладко!Откъде се връщат фабричните настройки,и ако телевизора е откачен от захранването той ще е изключен как да ги върна тогава?

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2013
    Живее в
    Варна

С чук
    Иска да каже, че е желателно когато изключваш периферните устройства ТВ-то да е изкл. от контакта.
    zabadara одобрява това.

16. Member Аватара на zabadara
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Търговище

Отговор: Re: LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 6/

Всички ги пробвах и с флашка и харддиск,и различни файлове филми и т.н.Това го прави от 1месец да речем,преди това не го правеше,всичко вървеше гладко!Откъде се връщат фабричните настройки,и ако телевизора е откачен от захранването той ще е изключен как да ги върна тогава?
    Изключва се от тока само при свързване на каквито и да било кабелиИзключваш захранването-махаш всички кабели-включваш тока:rolleyes:-фабрични настройки(някъде в менюто най -отдолу беше мисля-потърси ги)-пробваш флашка без включени кабели и след това си ги подкачваш пак при изключено захранване(това е важно и важи не само за LG-hristoslav го беше описал някъде .Потърси из темите-за това е този форум,за да се чете.По-подробно няма как да ти го опиша.Би трябвало така да се оправи.Не знам какво си вързал за тв-то.,но може да пробваш първо само с откачане и закачане на връзките(при изключено захранване),защото ще ти се изгубят всички настройки на картина и програми.Може да не се получи,но пробвай и ако не- първични настройки.Дано съм помогнал.

17. Тук е от
    Jul 2013
    Живее в
    Ловеч, София

За жалост нещото, което най много ме притесняваше се случи
    От днес имам един пиксел, който "не работи" добре на моя LG 47LM620S

В черните цветове седи бял, светъл и леко премигва, инак в другите си е ок, зелено, червено, жълто, синьо, няма проблем само в черното.
    Моля за съвети?
    Да подкарвам ли някоя програма цяла нощ да му блещука или да се надявам, че сам ще се оправи ?
    Преди на монитора имах един, но беше червен и седеше постоянно, а този се появява от време на време и само на черно.
    Няма да ми го сменят за 1 пиксел А и май LG няма гаранция за изгорели пиксели.
    Много дразни на черното... просто е ужас.

18. Banned
    Тук е от
    Oct 2011

Един пиксел не е за притеснение и няма как да искаш рекламация , примерно . Допуска се до3/5 изгорели пиксела за дефект при разлчните производители .Потърси из нета някоя заливка , но едва ли ще има ефект .

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 8 от 113 ПърваПърва ... 6789101858 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 19:18
  2. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 22:51
  3. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  4. Отговори: 1511
    Последно: 20-10-12, 12:45
  5. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 16:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе