Вижте резултатите от анкетата: Как бихте контролирали вашият телевизор ?

Гласували
236. Не можете да гласувате в тази анкета
  • С дистанционното управление

166 70.34%
  • Със смартфон

40 16.95%
  • С таблет

19 8.05%
  • С Touchscreen

9 3.81%
  • С глас

23 9.75%
  • С жестове

23 9.75%
  • Със силата на мисълта

33 13.98%
  • С очите

3 1.27%
  • Не знам / не мога да отговоря

2 0.85%
Отговори на анкетата
Страница 7 от 113 ПърваПърва ... 567891757 ... ПоследноПоследно
Резултати от 91 до 105 от общо 1691
Like Tree367Одобрявам

LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница /част 6/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Feb 2011
    Живее в
    Поморие

Отговор: LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 6/

Благодаря!
    Не знам къде си гледал цената, тя варира +/ - 200лв.(България сме все пак )
    Моите уважения! Но нека коментираме характеристиките на този телевизор, а не цената.
    КОЛЕДА И НОВА ГОДИНА наближават, цените се осъзнават след това ,на трезво!
    МОЛЯ нека по конкретно,аз съм фен на Шарп ,но не коментирам цените ,щото не ми отърват.
    Братя споделете........МОЛЯ!
    competition одобрява това.

2.  

3. Banned
    Тук е от
    Oct 2011

Не споменаваш какво ще се гледа , но исках да кажа , че може и нещо по-евтино , но иначе добър избор .

4. Тук е от
    Feb 2011
    Живее в
    Поморие

Какво ще се гледа?
    Всичко което ни попадне... от външен диск(усб,телефон,хард диск...)с различно качество от cam...до hdtv ,до intiel WIDI...и т.н.
    Много важно е също че ще е 24ч. в интернет .Браузване,игри,приложения...видео...не знам повече какво да кажа.
    Може би дистанционното дали да го сменям с magic remote and voice control и кой модел?
    Абе всяко впечатление и препоръка и отрицание не ми е излишна.

5. Banned
    Тук е от
    Oct 2011

Magic-a не е за всеки .Имам такова и не ми е по-вкуса . Телевизора не е много удобен за браузване , но ти си решаваш . LG тогава си е вариант , но и новите Тошиби биват , серия L4 в твоя случай .

6. Тук е от
    Feb 2011
    Живее в
    Поморие

Другата ми любима марка ,ама като мислех че интернета е ограничен до определени приложения...
    Няма значение, дай малко отзиви за LG-то купил съм го вече и ще споделя впечатления ден два след като пристигне.

7. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Стой далеч от Тошиба! Орязани като възможности функции + слаба софтуерна подръжка.
    Тествай на място в магазина...

8.  

9. Banned
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    Стой далеч от Тошиба! Орязани като възможности функции + слаба софтуерна подръжка.
    Тествай на място в магазина...
    Айде , не така . Имаш ли идея как се представя L7 серията ? Доста възможности и нищо орязано , даже напротив и на цена без конкуренция .

10. Junior Member Аватара на SayanMk
    Тук е от
    Nov 2013
    Живее в
    София

Пристигна ми LA660-тката за краткия тест през youtube направо ми се напълни душата. Чудовище е! (никога не съм имал LED).
    Ноооо меджика смуче и то яко D= Според първия пост, би трябвало ако купя дистанционно завършващо на 601 да е съвместимо, нали? От тоя сайт, който competition даде има такива.

@logic, нещо се обърках и аз възприех че говориш за меджика..? Той е 7-80лв.. нормалните не съм виждал такива цени да достигат. Честно казано бих взел и онова фенси дистанционно от лидъл което.. е/беше на промоция, универсално, ако трябва. Меджика толкова мн не ми харесва... не че не е забавно, но - толкова. Искам най-скоро да се сдобия с нормално, ако може да ме насочите, ще ви дам там, разните кодове ако ви трябват, ама детето спи така че утре :D

ПП: като за първо ползване (20тина мин), телевизора се наложи да поработи още час+ тъй като така и не намерих от къде се изгася х( (нямах време за книжки и прочее, мисля че червения бутон на меджика би трябвало и това да върши, ама на...).
    ПП2: най-сетне ще гласувам в анкетата :D
    ПП3: ъпдейт от 600МБ o_O Явно все пак ще трябва да му бучна кабел... wifi-я ще се разреве ако го пусна така

11. Banned
    Тук е от
    Oct 2011

От Ибей , колега ! LG AKB73715601 Original Remote Control | eBay

Полека , колега , всичко с времето си и да червеното копче на меджика гаси и пуска ТВ-то !Чети си упътването за употреба .
    Този пост е редактиран от logic; 17-12-13 в 02:16.

12. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2013
    Живее в
    Враца

Цитат Първоначално публикувано от korween Виж публикацията
    Същата работа и при мен колега, преди това със старата версия на проложението вървеше 60/40 в повечето случаи седеше на буфериране и дотам.
    Викнах оператора (Нет 1) държах ги във въздуха 1 час да правят какви ли не тестове и накрая ми казаха че проблема ми бил в телевизора(на 10дена тогава LG 42LA620S)
    Звъннах на LG съпорта, казаха ми че не носели отговорност за работата на приложенията и да съм търсил съпорта на HBOGO , да съм пробвал преди това factory reset или initialization of app функцията или да съм изчакал новата версия на софтуера и ако не се оправило да съм звъннал на Роял Електроникс , да ходи на сервиз, което няма как да се случи в живота заради това че не работи някакво си приложение, телевизора е мега як във всякакво друго отношение и ще дишам и без HBOGO но е дразнещо да имаш нещо и да не можеш да го ползваш пълноценно.
    Звънях на оператора, дадоха ми нови кодове, влизам си в профила и дотам, тръгна ли да гледам нещо изкава грешката, но на телефона примерно, върви на пушка и през 3G и през Wi-Fi.
    Сега се опитвам да намеря кой е съпорта на HBOGO да ги подхвана и тях по домова книга да видим какво ще кажат в тяхно оправдание, ако има развитие ще пусна ъпдейт.
    Здравей колега още на 14.12.20013 г. се обадих на Blizoo, обясних им проблема ми, но до сега само 1 път се обаждаха и ме питаха едни и същи работи. Постоянно изписва на телевизора като започва да зарежда филм - Fail in receiving correct license from server. Убеден съм, че е от новата версия, но от LG получих това:

Уважаеми Господине,
    Благодарим Ви, че се свързахте с LG Electronics!

На първо време опитайте да направите Инициализация на Премиум съдържанието.
    Настройки - Поддръжка - разрешаване на проблеми при актуализация.
    Можете и да попитате Вашия кабелен оператор за евентуален проблем с НВО.
    Нямаме данни за такъв проблем след последната актуализация,но ако с инициализацията не се се оправи,моля изчакайте следващия ъпдейт.

С уважение,
    LGE Център за обслужване на клиенти
    Телефон 070015454

На таблета работи идеално, но е малък екрана. Несериозна работа, но ще чакаме явно новата версия.

13. Тук е от
    Feb 2013

Цитат Първоначално публикувано от kaldi Виж публикацията
    Здравей колега още на 14.12.20013 г. се обадих на Blizoo, обясних им проблема ми, но до сега само 1 път се обаждаха и ме питаха едни и същи работи. Постоянно изписва на телевизора като започва да зарежда филм - Fail in receiving correct license from server. Убеден съм, че е от новата версия, но от LG получих това:

Уважаеми Господине,
    Благодарим Ви, че се свързахте с LG Electronics!

На първо време опитайте да направите Инициализация на Премиум съдържанието.
    Настройки - Поддръжка - разрешаване на проблеми при актуализация.
    Можете и да попитате Вашия кабелен оператор за евентуален проблем с НВО.
    Нямаме данни за такъв проблем след последната актуализация,но ако с инициализацията не се се оправи,моля изчакайте следващия ъпдейт.

С уважение,
    LGE Център за обслужване на клиенти
    Телефон 070015454

На таблета работи идеално, но е малък екрана. Несериозна работа, но ще чакаме явно новата версия.
    Това с инициализацията го правих над 10 пъти без никакъв успех, и да ти кажа се съмнявам че е от новия фърмуер.
    На сайта си ми вижда устройствата коректно, и си мисля че оператора се е насмел нещо, затова до последно с тях ще се разправям.
    А иначе за съпорта това е стандартния troubleshooting инициализация или да чакаш нов фърм, а ако не ти изнася - да го носиш на сервиз.
    Доста несериозно ми се струва..... и за да не разводняваме темата, ако има някъв напредък/назадък ще пиша тогава.devices.jpg

14.  

15. Member
    Тук е от
    Oct 2012

С колегата enevi направихме теста за input lag на LG 55LA790

в GAME режим средната стойност на закъснение беше около 35ms
    в ЕСО режим средната стойност на закъснение беше около 111ms

Мисля, че като цяло данните не са грешни, защото гледам в интернет за LG LA8600(LA860) пишат, че инпут лага му е в режим "игра" е около 32-40ms, а той уж е със същата матрица и корпус и май само камерата се различава, така че в общи линии 2013 моделите са с близки стойности до тези от 2012.

Вкъщи имам един 42LM660, който също го пишат около 30-40ms и не съм имал някакви забележки до input lag-а, т.е. в тези стойности не го усещам.

16. Member
    Тук е от
    Nov 2011

Колеги как най удобно става да свържа телефон(нексус 4) с телевизора ЛА-620,намерих някакви програми като lg tv remote,но не знам за какво са.а там пише miracast,никога не съм правил подобно упражнение

17. Тук е от
    Feb 2013

Цитат Първоначално публикувано от oska Виж публикацията
    Колеги как най удобно става да свържа телефон(нексус 4) с телевизора ЛА-620,намерих някакви програми като lg tv remote,но не знам за какво са.а там пише miracast,никога не съм правил подобно упражнение
    LG TV Remote-a бачка перфектно , сваляй и се не бой, имаш си най важните опции които ти трябват + пишеш директно в браузъра+ имаш и вариант нексуса да стане джойстик.

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от korween Виж публикацията
    LG TV Remote-a бачка перфектно , сваляй и се не бой, имаш си най важните опции които ти трябват + пишеш директно в браузъра+ имаш и вариант нексуса да стане джойстик.
    Аз съм с 620-ка и ползвам приложението с S3-ка на Samsung

18. Member
    Тук е от
    Oct 2012

Събрах няколко снимки за тест на DSE/Banding, периодично ще добавям нови ако преценя, че вършат работа.

Половината от снимките вършат перфектна работа за тест на "мръсния екран". Тези със сив цвят вършат най-добра работа.
    DSE/Banding - IMG-UP.net

На тази снимка примерно на едни модел от 2012г. LG LM660 изцъфка DSE-то доста видимо: 1920x1080-f5b1.jpg - IMG-UP.net

Обичайните места на които да търсите DSE-то са следните:

Оглеждайте и за "петна", статичните снимки вършат работа за това.

Този мач също е перфектен за тест на DSE (Лудогорец срещу Динамо), лично съм го тествал и определено става за тестване на DSE.

Имайте предвид, че никой производител не е застрахован от въпросните проблеми с мръсния екран, виждал съм ги дори и на Samsung/Sony, просто търсете възможно най-добрата бройка и такава с която може да се примирите. При нормално гледане на ТВ/Филми няма да го забелязвате, но при футболни мачове е дразнещо, просто качеството при изработката на панелите явно е паднало, а и може би LED подсветката също допринесе за тези проблеми, понеже по времето на CCFL подсветките не е имало оплаквания от този тип.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 7 от 113 ПърваПърва ... 567891757 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 19:18
  2. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 22:51
  3. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  4. Отговори: 1511
    Последно: 20-10-12, 12:45
  5. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 16:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе