Взимай Панасоника,няма база за сравнение между тези два модела!
Айде и да черпиш после![]()
Взимай Панасоника,няма база за сравнение между тези два модела!
Айде и да черпиш после![]()
a проблем ли е да се гледа плазмата на 1280x720 разделителна...защото тогава филмите ми ги показва без черни линии отгоре и отдолу...а и в настойките на видеокартата ми я дава тая резолюция като native...Първоначално публикувано от Alexi
Не е проблем да гледаш на тази резолюция, но няма начин да нямаш черни ленти на повечето филми защото филмите са с резолюция 1280х544 примерно.
благодаря за отговора,още едно въпросче...де факто какви резолюции може да се задават....примерно какво ще стане ако се зададе по висока от колкото плазмата подържа,има ли опасност нещо да се опатка......Първоначално публикувано от lazarus18
Ако не се поддържа ще покаже черен екран. По същия начин като на монитора. Моя съвет е да подаваш 1080р направо.
това добре....значи подавам му 1024x768 резолюция,съответно и 1080p..всичко е точно..обаче никъде в настройките на видеокартата не мога да намеря откъде да изключа тоя owerskan за който прочетох в другата тема че трябва да се изключи...картата е NVIDIA 8800GT...благодаря предварително..Първоначално публикувано от lazarus18
За гледане на видео, овърскан функцията не я изключвай. Това са 2-3 % от краищата на екрана и е с цел да се скрият "дефектите" на картината в тези области. Като гледаш ТВ също е включено.
Премахването на овърскана е предвидено за да можеш да ползваш ТВ-то като монитор за PC и тогава ти трябват всички точки, но за гледане на видео даже е предимство, че не виждаш краищата.
Аз гледам САТ ТВ на PC с DVB-S платка и винаги ми се налага да "изрязвам" изкривената в краищата картина. Разбира се, ако пускаш видео от качествен източник, който няма тези дефекти тогава е излишно, но въпреки това не пречи по никакъв начин.
Идеята да се махне overscan-a е при 1080р сигнал за да може да се получи 1:1 пиксел мапинг, което поне на теория подобрява образа.
то аз и без това не мога да я намеря тая опция в контрол панела на NVIDIA...сега по ме терзае въпроса мога ли и има ли смисъл да задам 1920x1080 разолюция...при положение че телевизора е този...http://www.icecat.biz/bg/p/Panasonic...2520Silver.htm няма ли той автоматично да си я скалира пак дo 1024x768....и двата варианта са 1080p както ме посъветва да я държа затова питам......Първоначално публикувано от lazarus18
Този телевизор няма опция за изключване на Overscan-a. Каквото и да пуснеп като резолюция той си го скалира до 1024х768.
Въпреки това според мен е най-добре да подаваш 1080р сигнал.
Той телевизора я има...зона на сканиране май беше...там съм я изключил аз...имах предвид че на видеокартата на компа не мога да намеря подобна функция че да я изключа...както и да е ,благодаря ти за отговорите..оставям го на 1024x768...1080p..и хич няма да се занимавам повече...в крайна сметка това си е просто един телевизор...вижда се хубаво...какво повече...Първоначално публикувано от lazarus18
Много странно.
37"PV80P е по скъп от 42PV80P".Един мой колега искаше такъв и аз му твърдях ,че е около 900 лева.
Добре, че баса ни е за почерпка а не за телевизора.
Някой наясно ли е защо е тази ценова политика?
колеги здравейте от днес имам 42PV80P но имам сериозен проблем  - след работа около 30 мин телевизора изгасна сам и червения диод мига /не  постоянно а премигва/ не може да се направи нищо от дистанционното не приема никакви команди. Ако го изкл. и вкл. от дистанционното се оправя , работи 5 мин и пак същия номер!!! Моля Ви помагайте че ако е нещо сериозно да го връщам утре!!! ![]()
П.С. Сега дори и 1 минута не работи и веднага изключва !!! направо не знам какво да правя???
Много неприятно. Мисля, че е дефект. Няма такъв "режим на работа". Връщай го на продавача/сервиза за да го заменят.Първоначално публикувано от bopkata
колега мерси лошото е че няма бройки точно от този и май ще взема pV8p. Никой ли не е имал такъв проблем досега?