А защо мислиш, че трябва да работи с видео по DLNA? То работи, но едва ли ще тръгне това, което си мисля, че искаш да тръгне.
И кой по-точно сървър ползваш?
А защо мислиш, че трябва да работи с видео по DLNA? То работи, но едва ли ще тръгне това, което си мисля, че искаш да тръгне.
И кой по-точно сървър ползваш?
и на мен борбата с DLNA е безмилостна. Най смешното е, че вграденият медиа сървър на Уиндоус Виста и ТВ-то си се разпознават без проблем, само трябва от компа да се разреши достъп на новото устройство, което само ти се набива в очите, че иска достъп до компа. И всичко върви пушка - видео, музика, снимки. Проблемът е, че не се поддържат субтитри никакви.
Опитах с home media server на руснаците, нооо там има повече настройки, отколкото на целия Уиндоус. Нямя оправия - транскодери, портове, повече от половината неща нямам идея за какво са. Съответно нямам упътване, руският език допълнително ме спъва и нищичко. ТВ-то намира HMS сървъра, но като искам да вляза в него, ми казва, че няма връзка.
Затова - най-лесно - качвате си филмчетата и снимките на едно USB (флаш или диск) или на SDHC карта и готово. 100 пъти по-лесно, отколкото настройки на медия сървър, мощен компютър, прекодиране, чакане и запецване понякога
Аз съм с 50G20 и се закачам към DLNA-то на Azureus-а, но не винаги върви нормално.
Много съм разочарован от недъгавия upscale на SD видео (DivX/XviD), затова и без друго си ползвам playstation3-то... той прави перфектен upscale, чак да се зачудиш дали наистина е SD видеото.
PS3 е ненадминат в това отношение. Няма телевизор или ДВД плеър, който да го бие в ъпскелинга. Иначе за телевизор G20 е с много добро скалиране и обработка.
Е, ако няма видео с транскодинг, т'ва DLNA могат да си го ... носят у тях :-).Първоначално публикувано от lazarus18
Пробвах TVersity, WildMediaServer, Twonky, Mezzmo и вградения на Win7 ... в този ред. Не съм пробвал PS3 Media Server още. Така или иначе - при повечето резултата е един и същ :
- МР3 -> ок
- картинки -> ок
- видео с транскодинг -> "reading file, please wait ..." или нещо от тоя род и след това - "can't read file"
- видео без транскодинг -> естествено - "file not supported" :-)
... и те така ! :-)
Искам да кажа едно...WOOWW! Един вид пуснаха ми HD каналите. Мдааа, как да гледа човек после SD.
Имам един въпрос, най вече към zlobarov, но и друг ако знае да каже:
Още при стартирането на ТВ-то първия път избрах държава Финландия и район Хелзинки, защото четох, че само така сработвал DVB-C тунерът. Наистина настройката на каналите беше като детска игра, но на HD програмите в момента мога да избирам само субтитри на шведски, суоми, норвежки и още два неудаващи ми се езика. Подозирам, че това е заради района който съм избрал. Да не би инфото за Финландия да не се отнася за тазгодишните модели или за blizoo?
По-скоро Близуу са в дъното на това. На този оператор при Тошиба с избрана за настройка на тунера страна Германия на някои от HD каналите също има само тези скандинавски езици , че и субтитри на тях.
Пробвай със страна Германия и пиши какво се е случило.Първоначално публикувано от boboev
Аз пък съм на страна Финландия Област "turku" не съм се задълбочавал със субтитрите но ако се изкарват по следния начин меню/настройки/език/избрани субтитри 1 или 2 там мога да избирам от 27 езика + оригинал (за съжаление нито един от тях не е Български)
Ще ми е от полза ако някой открие как да се пуснат БГ субтитри...
http://forum.setcom.bg/index.php/topic,44906.0.htmlПървоначално публикувано от zlobarov
Добре дошъл в отбора
Амии, след разговор с вътрешен човек в близуу, оказва се, че това със субтитрите на HD каналите на Discovery и NG не е проблем в нашите телевизори. Каза ми, че това си е повсеместен проблем, който им залива телефонните линии, наравно с оплакванията, че в HD БНТ1 по време на мачовете не се виждат таймерът и резултатът през цялото време.
здравеите значи да споделя вързах телевизора с компа DLNA с медия сървар на руски.За разлика от преди мен изказали се по тази тема при мен всичко варви нормално е почти всичко до 720p няма никакви забележки без насичане и нещо такова, но при опит да поткарам мкв доста се озори насича яко. Та искам да попитам това от телевизора ли е или има и други фактори които влияят настроики и тем подобни .
от задклавиатурното устройство е:
1. по формата на облаците ли хората да познаят или на кафе да гледат, за да познаят колко ти е мощен компютъра, че да ти кажат дали е нормално да ти насича MKV-то (и кое MKV в частност или всички)?
2. с речник по правопис или с учебник за 3-ти клас да ти четат написаното, че да разберат какво си искал да кажеш, удавяйки ни в десетките правописни и пунктоационни грешки в мизерните 3 реда и нещо, които си сътворил?
мс мн ми помогна утре тръгвам и на даскало споко