Вижте резултатите от анкетата: Колко инча е вашият PDP телевизор Panasonic ?

Гласували
279. Не можете да гласувате в тази анкета
  • PDP 37"

15 5.38%
  • PDP 42"

198 70.97%
  • PDP 46"

26 9.32%
  • PDP 50"

37 13.26%
  • PDP 54"

0 0%
  • PDP 58"

0 0%
  • PDP 65"

2 0.72%
  • PDP 103"

1 0.36%
Страница 68 от 174 ПърваПърва ... 1858666768697078118 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,006 до 1,020 от общо 2607

Panasonic PDP / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Re:Panasonic LCD-PDP / Faq, обсъждане, мнения

Цитат Първоначално публикувано от dyulgeroff
    Здравейте!
    Преди 2 дни взехме на баща ми Panasonic TX-P42G20E.
    Разочарован съм от качеството на картината гледайки Булсатком. Явно очакванията ми са били доста големи. Знаех, че няма да е като на рекламните клипове в магазина, но чак толкова.... Опитах и с DVD двуслойни с най-доброто качество което имам - там е ... съвсем малко по-добре. Опитвах различни настройки, входове и какво ли не.
    Интересува ме видео файл от SD карта и USB в какъв формат трябва да е, защото пробваните 2 трейлъра - 1920х912 .mkv и .mov не ги опозна изобщо.
    Благодаря!
    Бих ти препоръчал, като настройки да изключиш" P-NR", "икономичен режим" изкл. въпреки че първоначално не се вижда разликата,ако имаш HD канали "зона на сканиране" изкл., и да гледаш на режим нормален или кино , без динамичен .

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от dyulgeroff
    Здравейте!
    Преди 2 дни взехме на баща ми Panasonic TX-P42G20E.
    Разочарован съм от качеството на картината гледайки Булсатком. Явно очакванията ми са били доста големи. Знаех, че няма да е като на рекламните клипове в магазина, но чак толкова.... Опитах и с DVD двуслойни с най-доброто качество което имам - там е ... съвсем малко по-добре. Опитвах различни настройки, входове и какво ли не.
    Интересува ме видео файл от SD карта и USB в какъв формат трябва да е, защото пробваните 2 трейлъра - 1920х912 .mkv и .mov не ги опозна изобщо.
    Благодаря!
    А би ли казал как пускаш ДВД филма. От какъв плеър, с какъв кабел и настройки на плеъра?
    Разликата между Булсат и DVD9 е почти колкото между DVD и HD.

4. Member
    Тук е от
    Nov 2009

dyulgeroff включил ли си RGB от настройките VIDEO на сателитният приемник на Булсат ,ако си на CVBS картината ще е доста посредствена !!!
    Препоръчвам на хората , които вземат телевизор на който ще се гледа предимно SD телевизия , DVD , Divx съдържание да си купуват HD 720p телевизори от класа на плазми Panasonic 37', 42' X20 или Х10 ,защото присъщата резолюция на панела е много по-близка до SD сигнала отколкото Full HD 1080p телевизорите и по този начин картината е видимо по-рязка и детайлна .
    Също и повечето HD канали са 720p или 1080i и картината на тези телевизори е перфектна.
    Това нещо го казвам от преки наблюдения на моите телевизори 42' PV80 и плазма LG32' PC51.
    Млаката плазма модел 2007 ще остави много прехвалени нови телевизори на опашката при тестове с SD сигнал поради простата причина ,че е 480p.
    Не казвам нищо ново ,просто при покупката на ТV тези факти не се вземат под внимание !!!

5. Member Аватара на peterstamov
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от Loreti
    dyulgeroff включил ли си RGB от настройките VIDEO на сателитният приемник на Булсат ,ако си на CVBS картината ще е доста посредствена !!!
    Препоръчвам на хората , които вземат телевизор на който ще се гледа предимно SD телевизия , DVD , Divx съдържание да си купуват HD 720p телевизори от класа на плазми Panasonic 37', 42' X20 или Х10 ,защото присъщата резолюция на панела е много по-близка до SD сигнала отколкото Full HD 1080p телевизорите и по този начин картината е видимо по-рязка и детайлна .
    Също и повечето HD канали са 720p или 1080i и картината на тези телевизори е перфектна.
    Това нещо го казвам от преки наблюдения на моите телевизори 42' PV80 и плазма LG32' PC51.
    Млаката плазма модел 2007 ще остави много прехвалени нови телевизори на опашката при тестове с SD сигнал поради простата причина ,че е 480p.
    Не казвам нищо ново ,просто при покупката на ТV тези факти не се вземат под внимание !!!
    Подкрепям това твърдение.

6. Member
    Тук е от
    May 2003

може да не е много в крак с развитието на темата но как се представят последно плазмите при основно гледане на 4х3 и/или 21:9 съответно ТВ и филми, защото за мен е неприемливо да корегирам образа и да гледам безформени работи само за да си пазя тв-то ..., някъде бях чел за опции примерно при 4х3 да мести самия образ от крайно ляво до крайно дясно с много малки стъпки във времето и така относително да включва и крайните зони да не бездействат съвсем,като в същото време не дразни гледащия, но не знам дали беше като идея или е реализирано при някой плазми...

7. Тук е от
    Jan 2007

за да го направи това ще му трябва хубав 21-пинов скарт най-малкото(зависи с какъв приемник е за Булсат)
    стандартния кабел който дават от Булсат е 15 пинов скарт и работи само на CVBS

Аз имам 42G10 и мога да кажа , че след смяната на кабела с качествен и минаването на RGB сигнал - разликата в качеството на картината е огромно

А относно качеството на филми от двуслойни ДВД или HD филми (720р или 1080р) - просто няма такава картина - не мога да си обясня ,как човек може да не е доволен

Със сигурност нещо не е наред

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

А може ще ги остав"на опашката" защото е по-малка като екран. Ако съобразиш размера и я придърпаш по-напред няма начин да покаже по-добра картина от една съвременна плазма. Образа не е само резолюция, а и цветове и контраст. По тези показатели отва LG е на светлинни години от сегашните модели.

10. Member
    Тук е от
    Nov 2008

При 4/3 картината е много по-добра отколкото разпъната или на зуум, поради факта че намалява диагонала, това важи за всички тв-та не само за плазмите.Не съм видял да се мисти от крайно ляво да крайно дясно, но забелязах че не е точно в центъра на екрана при 4/3, това ще го проверя с ролетката като се прибера, но ми се струва че умишлено е направено така да се мърда по няколко милиметра вляво и дясно за да няма една и съща гранична линия.Все пак не го гледам така а на zoom1,при 21/9 си го гледам в оригинал , все пак един такъв филм на два три дена не може да причини неравномерно износване.

11. Member
    Тук е от
    Nov 2009

lazarus18 пропуснах да уточня ,че ще остави на опашката нови Full HD LCD TV на SD сигнал ,нямах впредвид плазми !!!
    А ,че LG e дърто няма спор, но го ценя като музеен експонат /повече 32' плазми няма да има/!!
    Благодаря за забележката !!!

12. Member
    Тук е от
    May 2003

Цитат Първоначално публикувано от ivan1
    При 4/3 картината е много по-добра отколкото разпъната или на зуум, поради факта че намалява диагонала, това важи за всички тв-та не само за плазмите.Не съм видял да се мисти от крайно ляво да крайно дясно, но забелязах че не е точно в центъра на екрана при 4/3, това ще го проверя с ролетката като се прибера, но ми се струва че умишлено е направено така да се мърда по няколко милиметра вляво и дясно за да няма една и съща гранична линия.Все пак не го гледам така а на zoom1,при 21/9 си го гледам в оригинал , все пак един такъв филм на два три дена не може да причини неравномерно износване.
    питам точно защото 4х3 е към 70-80% от използваното време при моето вече 3 годишно LCD LG и това положение ще се запази като го сменя с ново и естествено ми се иска да е плазма при което естествено възникват разни такива въпроси

13. Member
    Тук е от
    Nov 2009

georgebg не си за плазма с това 4:3 при това 80 % от времето за гледане ,особено първите 200 часа ако гледаш така със сигурност ще я прогориш /ако ползваш сивият предпазен фон може и да няма проблем , но нямам информация някой да е гледал така , а и не е много приятно / .
    Вземи си LCD ,но доколкото четох някаква информация във форума на LCD TV с LED не се препоръчва гледане във формат 4:3 !

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Варна

Някой да има вътрешна информация кога в ТМ ще има G20 модели? В ТП вече ги има от седмица...

16. Senior Member Аватара на jonov
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Лом

Цитат Първоначално публикувано от gadinoid
    Относно проблема при DVB-C тунера на Панасоник (при някои кабелни се препокриват каналите от различни носещи честоти), ходих и се срещах със спецове от К&К. Според тях проблема е, че канали на различни носещи честоти имат еднакви PID-ове (или нещо такова) и тунера се обърква. Пак според тях проблема може да се реши софтуерно е нов ъпдейт. Пратих им на съпорта на Панасоник по мейла подробно описание на проблема, с коментарите и предложенията на техниците и с въпрос дали ще има такъв ъпдейт. Още повече, че проблемът не е при конкретен модел, а повсеместен за Панасоник. Това беше преди около 3 месеца. До сега отговор нямам.

EDIT: На моделите от 2010 г. тунерите са същите!
    Филипс вече го решиха - тия бастуни какво чакат още ?

17. Тук е от
    Nov 2006

Здравейте!
    Ще опитам да отговоря на всички.
    Настройките на телевизора - нормален режим, яркост, контраст и цвят съм ги оставил по средата както прочетох тук. Изключен е 3D Comb, мисля че последно изключих и " P-NR" след консултации с тази тема. "Икономичен режим" изключих още в началото. Скарта е 21 Pin, беше в режим YUV, поставих го в RGB. Променях положението няколко пъти за да видя разлика - уви, такава не видях. Приемника има и компонентен изход освен скарт - не ми остана време да го изпробвам.
    Разстоянието е около 2.50 м. Кино-режим/THX не съм пускал заради високите стойности на настройките на картината.
    DVD филм пускам от Панасоник домашно кино и Тошиба SD 360E. От Тошибата през HDMI изхода. Разлика между двата плеера отново не се забелязва. Панасоника през скарт RGB.
    Поне уолпейпъри 1920х1080 от SD картата излизат както трябва, че иначе баща ми щеше да си мисли че съм го набутал.
    В упътването /качил съм го в диплодока, но още не се вижда затова тук - http://dox.bg/files/dw?a=c6d50861b0 / пише, че възпроизвежда AVCHD - затова писах за .mkv .
    Исках да му подам HD сигнал за да видя тогава как е.
    Благодаря на всички взели отношение!

18. Тук е от
    Nov 2006

Цитат Първоначално публикувано от benedict
    Някой да има вътрешна информация кога в ТМ ще има G20 модели? В ТП вече ги има от седмица...
    От Техномаркет е закупен колега, в петък.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Blu-Ray Player Panasonic / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 16
    Последно: 17-09-22, 23:36
  2. Отговори: 1522
    Последно: 06-02-13, 15:37
  3. Отговори: 1408
    Последно: 25-12-11, 15:35
  4. Philips LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Philips телевизори
    Отговори: 1760
    Последно: 26-12-10, 16:39
  5. LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 2262
    Последно: 06-12-10, 20:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе