Вижте резултатите от анкетата: Колко инча е вашият PDP телевизор Panasonic ?

Гласували
279. Не можете да гласувате в тази анкета
  • PDP 37"

15 5.38%
  • PDP 42"

198 70.97%
  • PDP 46"

26 9.32%
  • PDP 50"

37 13.26%
  • PDP 54"

0 0%
  • PDP 58"

0 0%
  • PDP 65"

2 0.72%
  • PDP 103"

1 0.36%
Страница 133 от 174 ПърваПърва ... 83123131132133134135143 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,981 до 1,995 от общо 2607

Panasonic PDP / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jun 2010

Re:Panasonic LCD-PDP / Faq, обсъждане, мнения

Цитат Първоначално публикувано от lz1cam
    Искам да попитам всички собственици на V20 и въобще плазмени ТВ на Панасоник: само аз ли виждам замазването при движение на камерата? Напр. на футболните мачове, на HD каналите се вижда най-ясно загубата на фокус и размазването. Същото НЕ присъства на стария кинескопен телевизор т.е. не може да се заподозре снимачната камера! За LCD няма да говорим, именно за да го няма това мазане си купих плазма на Панасоник и се срещнах с него отново
    как си гледал HD каналите на CRT?

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

boboev, а мерил ли си пиковата яркост на бялото с тази настройка за Контраст?
    Струва ми се прекалено ярко /G20/. Може би при гледане на доста светло ще е по-добре, но ми се искаше да го видя и като стойност какво е.
    Иначе като цвят нещата са доста по-добре.

lz1cam, откъде гледаш HD сигнала и с какво го пускаш?

4. Member Аватара на Bivola
    Тук е от
    Dec 2009

Кой от режимите на панасоник P42S10 се доближава до режим "Професионален 1" от новото поколение серията 20 на панасоник?И изобщо настройките на boboev приложими ли са за предишната серия 10.Настройките за цветовете липсват при мене в основното меню.Има ги само в сервизното и си мисля,че нищо няма да стане.

5. Тук е от
    Jun 2010

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    boboev, а мерил ли си пиковата яркост на бялото с тази настройка за Контраст?
    Струва ми се прекалено ярко /G20/. Може би при гледане на доста светло ще е по-добре, но ми се искаше да го видя и като стойност какво е.
    Иначе като цвят нещата са доста по-добре.
    Ами не е никак ярко, около 68-70 cd/m2

6. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Хм, подозирам тогава, че разликата идва от модела при мен. Доста ярко свети бялото и имам чувството, че почва да реже детайли във светлите тонове.
    Ама това е риска от ползване на чужди настройки.

7. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Хм, подозирам тогава, че разликата идва от модела при мен. Доста ярко свети бялото и имам чувството, че почва да реже детайли във светлите тонове.
    Ама това е риска от ползване на чужди настройки.
    Разликата в панелите е контрастният филтър при V20 ,който липсва във G20.
    от там идва и разликата в настройките

8.  

9. Тук е от
    Jun 2010

Мда, hristoslav2 ме е изпреварил. И аз подозирам, че от филтъра отпред идват разликите. Той както не пуска много светлина отвън навътре, така и обратното. Тъкмо това е причината за една от малкото критики към модела V20 - харчи повече ток от G20, за да постигне един и същ светлинен добив.

Снощи пак се мъчих докъм 2:30 да постигна по-добри резултати за PAL настройките. При сивото в известна степен успях, но при цветовете няма оправия - вторичните цветове нямат отделни контроли, а само обща TINT настройка на първичните и нищо не става. Искам в следващите си модели Panasonic да има истинска Color Management System (CMS). Абе дали има начин да му бръкна по-надълбоко някъде от сервизното меню?

10. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

boboev,
    това ниво на яркост (в сравнение с LCD-та) достатъчно ли е картината да бъде бляскава и жива?

11. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от boboev
    Мда, hristoslav2 ме е изпреварил. И аз подозирам, че от филтъра отпред идват разликите. Той както не пуска много светлина отвън навътре, така и обратното. Тъкмо това е причината за една от малкото критики към модела V20 - харчи повече ток от G20, за да постигне един и същ светлинен добив.
    Звучи логично.
    Спокойно мога да кажа, че по отношение на гладане на светло при G20 няма никакъв напредък спрямо PV70. Откакто го имам за първи път го гледам на светло днес сутринта и е доста зле. По-зле отколкото в магазина. Говорим за телевизор в стая със цяла стена в прозорци, без да са пуснати щорите, слънцето напича във стаята здраво.
    При V20 това трябва да е много по-добре.
    За мен не е проблем защото през деня гледам 1-2 пъти в месеца и със средно плътни щори се спасявам.
    Вечер обаче е уникален. Страхотно черно, със уникална детайлост в тъмните сцени. Преди няколко дена гледах Green Zone, който е предимно тъмен филм и се впечатлих. Особено пък нощните кадри, снимани с много шум в образа бяха страхотни.

soon, всичко е въпрос на настройка. Ако тази пикова яркост от 70 cd/m2 се гледа на тъмно е предостатъчна. За светло според мен е ниска, но има мегдан да се вдигне.

12. Тук е от
    Jun 2010

Цитат Първоначално публикувано от soon
    boboev,
    това ниво на яркост (в сравнение с LCD-та) достатъчно ли е картината да бъде бляскава и жива?
    Ммм, съдейки по подбора ти на думи - по-скоро не. Soon, един коментар, ако ми позволиш. Не се познаваме, гледам, че имаш много повече постове от мен, но имам чувството, че си изправен пред някаква дилема. Четеш готини неща за плазмените телевизори, но вътрешно не си много убеден. Моят съвет е, ако не ти легне на сърцето като го купуваш, и най-хвалебствените ревюта да четеш, пак няма да си удовлетворен. Двете технологии са много различни една от друга, колкото и в магазина понякога да изглеждат сходни. Няма по-правилен избор по принцип, има по-правилен избор за теб.

А и всичко опира и до пари. Аз например исках тазгодишната 9-та серия на Филипс, ама първо още я няма, а и за половината на тези пари, в крайна сметка си взех супер телевизор, но трудно бих казал, че няма кусури. Просто за мен са пренебрежимо малко.

13. Тук е от
    Jun 2010

Не е въпроса в ХД каналите, а в това, че телевизорът при бързо движение на камерата МАЖЕ, а един прост кинескоп - не. Въпросът ми бе към собствениците на ПДП Панасоник дали го виждат като мен.
    ХД ги гледам от кабелната.

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Не е въпроса в ХД каналите, а в това, че телевизорът при бързо движение на камерата МАЖЕ, а един прост кинескоп - не. Въпросът ми бе към собствениците на ПДП Панасоник дали го виждат като мен.
    Питам защото мазането може да дойде и от нисък битрейт. Аз от кабелната HD не гледам. Гледам вече записани неща - филми, концерти, спорт - и нищо не маже. Включително на тениса. Гледам на плазма, разбира се.
    Използването на разни "подобрители" от настройките може да вкарват тоя ефект.

16. Тук е от
    Apr 2010

@lz1cam : Включи IFC-то и виж дали ще спре да маже ... ама се появяват пък "артефакти", ще рече грешки при интерполацията, които се проявяват като повторени образи при рязко движение на обекти, особено по хоризонтала. На AVForums има тема дълга около километър по въпроса (по-точно оплаквания, защото решение няма). Темата е за VT20, ама явно и V20 страда, щото и при мен го има това и много прилича да е като при теб и като това от което се оплакват хората. Особено си личи на футболни мачове. Така че - или мазане или артефакти, по избор на клиента. Във връзка с това, което пита lazarus18 - има дефекти на сигнала, които на кинескопчето ще ги видиш само с лупа от половин метър, и не правят впечатление, но големия показва всичко - и хубавото и лошото :-) ... така че не опитвай да правиш директно сравнение по никакъв начин - няма смисъл. Ако не ти харесва че се рамазва тревата - тогава всичко което съм написал е безсмислено - телевизора няма нищо общо :-).

@lazarus18 : Мазането на тревата е едно, от него оттърване няма. Обаче това за което аз говоря е много странно ... и много гадно ... размазват се играчите например и то значително. Това го няма на LCD-то ми Sony, даже и при изключен motionflow от същия източник. V20-ката се оправя с IFC ON, както казах, обаче се появяват много и видими артефакти. Сега ... или сигнала е много кофти, ама Сони-то се оправя, а пък V20 - не, или е от самото V20. И в двата случая - не е добре. Пък и на AVForums бая хора се оплакват от същото при VT20. Изглежда, че или от бройка да бройка има разлика, или просто някой го виждат а други не (малко вероятно, защото бая си личи), или зависи от източника, защото не всички се оплакват. При мен е Булсат през RGB. Не съм търсил подходящ материал да го пробвам от лаптоп-а през HDMI или направо от USB-to ... все още :-).

17. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Аз мачоветеги гледам на SD сигнал и пак мазане няма. За тревата е ясно, но публиката, рекламите, играчите не се размазват при движение.
    Ако го прави при сигнал от тунера, а през HDMI го няма значи е някакъв бъг.
    Аз IFC не ползвам изобщо.

18. Тук е от
    Apr 2010

Цитат Първоначално публикувано от boboev

Снощи пак се мъчих докъм 2:30 да постигна по-добри резултати за PAL настройките. При сивото в известна степен успях, но при цветовете няма оправия - вторичните цветове нямат отделни контроли, а само обща TINT настройка на първичните и нищо не става. Искам в следващите си модели Panasonic да има истинска Color Management System (CMS). Абе дали има начин да му бръкна по-надълбоко някъде от сервизното меню?
    По-дълбоко - да, с отверка :-) шегувам се да става весело. bobev, ако постигнещ по-добри настройки - не забравяй да ги споделиш с нас ;-)

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Blu-Ray Player Panasonic / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 16
    Последно: 17-09-22, 23:36
  2. Отговори: 1522
    Последно: 06-02-13, 15:37
  3. Отговори: 1408
    Последно: 25-12-11, 15:35
  4. Philips LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Philips телевизори
    Отговори: 1760
    Последно: 26-12-10, 16:39
  5. LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 2262
    Последно: 06-12-10, 20:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе