Наистина е перманентен , защото от два месеца Кейбълтел-София имат нова тактика "Изчакайте още малко ще ги пускаме безплатно " Вчера пак ме увериха и помолиха за още малко търпение...
Наистина е перманентен , защото от два месеца Кейбълтел-София имат нова тактика "Изчакайте още малко ще ги пускаме безплатно " Вчера пак ме увериха и помолиха за още малко търпение...
Днеска го гледах един до друг с 42G20.Ами не видях никаква разлика в картината.Бяха пуснали клипчетата на Панасоник, където си ги въртят постоянно . Само когато се приближиш към 1 м. или по малко се вижда разликата в резолюцията. Не знам при SD сигнал дали има по голяма разлика. Направо ме кара да се замислям.Първоначално публикувано от gadinoid
Четох на първата страница на тази тема, че G20 няма вентилатори. Като го гледах В ТМ май си имаше(изглеждаше по същия начин) или поне издаваше същия звук като S20, като си доближа ухото.
Здраейте, форума страшно много ми харесва и благодарение на него Panasonic- а ми до сега се държеше както исках. Днес обаче ми дадоха кабел и закчих компютъра си към него. Голямо разочарование - или картината е изрязана, или черни ленти по краищата. Модела е P42G10E и след няколко часа ровене тук и в гугъл нищо. Още на първа страница има инструкции за изключване, но при мен това меню го няма. Ако някой е намерил решение моля да сподели.
изключи Overscan-a и се увери, че си задал правилната резолюция към тв-то
Явно не съм се изразил правилно. Точно това е проблема, липсва менюто за Овърскана. Интересното е, че като е включен Булсатския приемник в някой от HDMI-те има такова меню, но само за порта, на който е приемника. Включа ли на негово място компютъра изчезва. Възможно ли е проблема да е породен от факта, че използвам DVI кабел с преходник към HDMI?
Здрасти колега, пробвай с VGA кабел.
Това го настройвам от видеодрайвера. Ако си с Ati мога да ти помогна! Търси Overscan в опциите на драйвера!
Проучих малко нещата и се очаква към края на април да излезе TX-P42U20E на Панасоник!Мисля да го дочакам като се надявам да го пуснат на промоция най-скоро време след появяването му на българският пазар.Видях че в другите страни върви около 600 евро имате ли предположение дали и тук ще е горе долу на същата цена или .. Благодаря предварително!
Ако монитора ти е с по-малка разделителна способност, възможно е да си се заблудил, ето ти малко информация как е при мен със същия телевизор и монитор 1680х1050:Първоначално публикувано от hadess
Когато монитора е настроен като основен дисплей и телевизора е зададен като втори (extend on second display), това, което виждам всъщност на телевизора е тапета на windows-a с размера на основния дислплей. Ако разпъна филм на телевизора, изображението заема целия екран (което е целта на упражнението за мен).
Ако искаш да ползваш телевизора като монитор, тогава го задай като основен дисплей.
Кабела не е проблем, също съм с DVI изход на видеокартата, за видеосигнала няма никакво значение дали си с DVI->HDMI или HDMI->HDMI,
а когато картата може да вземе сигнал от SPDIF, тогава няма значение и за звука.
[quote=IvayloSC ]
Днеска го гледах един до друг с 42G20.Ами не видях никаква разлика в картината.Бяха пуснали клипчетата на Панасоник, където си ги въртят постоянно . Само когато се приближиш към 1 м. или по малко се вижда разликата в резолюцията. Не знам при SD сигнал дали има по голяма разлика. Направо ме кара да се замислям.
Четох на първата страница на тази тема, че G20 няма вентилатори. Като го гледах В ТМ май си имаше(изглеждаше по същия начин) или поне издаваше същия звук като S20, като си доближа ухото.
Аз също ги сравнявах-доста са разликите.При ж20 го няма двойния образ на буквите характерен за всички плазми-причинен от двойното стъкло,новия филтър си върши работата,голям напредък при плазмената технология и това се виждаше от всеки застанал встрани от екрана.Жуженето го има, но поне е с ниска честота, не е като свистенето при другите.Вентилатори няма със сигурност при ж20 ,корпуса е по тънък.Искам да заключа че разлики има ,и са съществени, напълно оправдаващи високата му цена.
Здравейте,
Имам TX-P42G10E. От около месец в района на София на 40 канал DVB-T се излъчва тестово bTV. Според някои хора които го гледат кодировката е MPEG4. При мен излиза звук, но екрана остава черен. Силата и качеството на сигнала са 8-10. Доколкото разбрах КРС са избрали кодировка MPEG4 за бъдещите цифрови канали които ще се излъчват. Та въпроса ми е този модел поддържа ли тази кодировка? Ако да какви са хитростите които трябва да приложа? Ако не, след евентуална смяна на софтуер/фирмуер ще стане ли възможно?
http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg366055Първоначално публикувано от PhilipZ
Паневропейският Х10 да ви обърна внимание на един момент при настройката Източна Европа - се включва автонастройката само на аналоговият тунер, след настройката може ръчно да се включи DVB-T, но не може DVB-C ! При промяна на настройките за всяка страна се открива че, се отличават по възможностите за включване на тюнерите! Даже алгоритмите за различните страни са различни в DVB-T и DVB-C, при установка на една страна си намира всички цифрови канали (платени + бесплатни), за други страни само платените канали, за някои страни се включва настройка на HD каналите. Максималната възможност е при включена страна Швейцария: DVB-T + DVB-T HD + DVB-C (пълен) + аналог
P.S. Моля те, пиши какъв е резултата, защото сигурно и на други колеги ще им е интересно!
Христос Воскресе!
Най-гомям е честотният обхват на DVB-C тунера на страна Финландия.Първоначално публикувано от prince
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!
Може би, аз грешно съм разбрал, че въпроса е за DVB-T. Иначе съм напълно съгласен с теб.Първоначално публикувано от PhilipZ
P.S. А цитираното е от Христослав.
Искам да попитам за Pansaonic плазмите.Чудя се какъв телевизор да си купя и питам за всички марки.Наистина дефектират ли толкова много плазмите и трябва ли толкова много да се грижим за тях все пак целта на тези уреди е те да ни служат и забавляват.Въпросът ми е такъв защото тука в темата за Panasonic много често виждам хора които пишат за проблеми с плазмите си и как трябвало да се грижим за тях,имам 2 ма приятели които са с плазми от същата марка и на 2 мата телевизорите са дефектирали преди 1 год като са си ги купили сменили са им ги и сега нямат проблеми.Но самият факт и неудобството да помъкнеш 30 кг телевизор по сервизи.Някак си не мога да си обясня даваш 2500-3000 лв за телевизор и почваш да се страхуваш да не го забравиш включен на неподвижно изображение или първият месец го гледаш на минимални настройки на картината за да се разработи.Никога съм нямал нещо от марката Panasonic но съм чувал много добри отзиви за тях като качество.