Вижте резултатите от анкетата: Колко инча е вашият PDP телевизор Panasonic ?

Гласували
279. Не можете да гласувате в тази анкета
  • PDP 37"

15 5.38%
  • PDP 42"

198 70.97%
  • PDP 46"

26 9.32%
  • PDP 50"

37 13.26%
  • PDP 54"

0 0%
  • PDP 58"

0 0%
  • PDP 65"

2 0.72%
  • PDP 103"

1 0.36%
Страница 136 от 174 ПърваПърва ... 86126134135136137138146 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,026 до 2,040 от общо 2607

Panasonic PDP / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Re:Panasonic LCD-PDP / Faq, обсъждане, мнения

Цитат Първоначално публикувано от gadinoid
    Все пак си мисля, че при липса на детайлни спесификации, би трябвало да се направи така, че в максимална степен да се използват възможностите на наличния хардуер.
    Да -така би било най добре. Но вместо това при избор на страна България ,тунерите се деактивират. Това говори единствено за липсата на сиво вещество в кратуните на някои служители от Panasonic.
    Изобщо за какъв дявол им е ,да ограничават обхвата на тунерите за отделните държави-да го направят на максимален обхват за всички и това е. Някои хора от тази компания гледат само ,как да си усложнят живота и да симулират работа.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Sep 2009

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Да -така би било най добре. Но вместо това при избор на страна България ,тунерите се деактивират. Това говори единстмено за липсата на сиво вещество в кратуните на някои служители от Panasonic.
    Изобщо за какъв дявол им е ,да ограничават обхвата на тунерите за отделните държави-да го направят на максимален обхват за всички държави и това е. Някои хора от тази компания гледат само ,как да си усложнят живота и да симулират работа.
    Да, точно това имах предвид, само не посмях да се изразя толкова конкретно.
    А нищо не пречи да си има и настройки за 'напреднали', където в детайли да може да се задават стойности и параметри за работа на тунера. Още повече, че всичко се решава софтуерно. Освен ако в някои модели тунерите не са хардуерно орязани.

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Добре де на тия панасоници няма ли в списъка за страни Друго (Other) и там да е с пълните настройки? При самсунга е точно така, тука някой обвиняваше в пристрастност що се препоръчва само самсунг.

5. Тук е от
    Apr 2010

@bobev и всички които се интересуват - наскоро дискутирахме DLNA streaming-а и накъсването без видимо натоварване на РС-то. Обещах да пробвам с директен кабел, но така и все още не съм го направил. Опасенията ми че рутер-а може да е тясно място , обаче се потвърдиха. Имам Cisco/Linksys wrt160n и го карах с оригиналния фърмуер (от мързел :-)). Съответно и въпросното адско накъсване. Току що му сложих едно DD-WRT и чудо ... накъсването намаля драстично. Преди нямаше място да не накъсва, сега - накъсва за около 3-4 секунди на всеки около 20. Не че е гледаемо така, но потвърждава теорията ми, че рутер-а е значителна част от играта. Още не съм пуснал и настроил QoS-а, което би трябвало да подобри нещата още повече.

Между другото пристигна 5 годишната гаранция - трябваше им месец и половина да отпечатат една хвърчащо листче ама ... нали дойде :-). По добре късно отколкото никога !

6. Member
    Тук е от
    Jan 2010

Това, което правят Панасоник не може да се нарече "липса на сиво вещество", това си е обикновенно подвеждане на потребителя с цел пестене на пари. Представителството пуска информация с дребен шрифт, че всъщност си купуваш телевизор, който гарантирано лови само ефирна аналогова телевизия, търговеца в магазина също е чист - той пише, че телвизора има еди какви си тунери, но не пише, че с тези тунери ще хванеш нещо. Важното е да няма за какво да ги съдиш. Айде, ние сме супер малък пазар, ама като искат да правят телевизори, които работят добре само във Финландия и Швеция, нека да си ги продават само там.

7. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от yotce
    Това, което правят Панасоник не може да се нарече "липса на сиво вещество", това си е обикновенно подвеждане на потребителя с цел пестене на пари. Представителството пуска информация с дребен шрифт, че всъщност си купуваш телевизор, който гарантирано лови само ефирна аналогова телевизия, търговеца в магазина също е чист - той пише, че телвизора има еди какви си тунери, но не пише, че с тези тунери ще хванеш нещо. Важното е да няма за какво да ги съдиш. Айде, ние сме супер малък пазар, ама като искат да правят телевизори, които работят добре само във Финландия и Швеция, нека да си ги продават само там.
    Донякъде си прав -донякъде не.
    Това ограничение в обхвата на кабелният тунер има само един плюс - съкращава времето за сканиране.
    /вместо 20 минути ще сканира 10 минути/

Основната вина носи комисията за регулиране на съобщенията!!!
    http://www.crc.bg/
    които трябваше да наредят на Българският институт за стандартизация (БИС)
    http://www.bds-bg.org/
    Да напишат стандарти да излъчване на цифрова кабелна и ефирна телевизия. После трябваше да дадат срок от 1 година за изпълнението на тези спесификации от провайдърите.
    Ако...приемат стандарти - Панасоник България ще ги прати в централата в Германия и от там ще наредят на софтуерното си поделение да ги въведе като параметри в менюто на телевизорите си.

Американците не се шегуват за нивото на черното
    http://www.fglawgroup.com/news/fisch...nst--panasonic
    Съгласно иска против «Панасоник», тази компания е продавала своите телевизори, рекламирайки и хвалейки тяхното безупречно «ниво на черното» и контраст - именно това, към което се стремят и купувачите на плазмени телевизори. Ищците заявяват, че «Панасоник» не ги е информирал като потребители преди покупката за това , че качеството на изображение на телевизора трябва да се измени, което се явява измама на потребителите и нарушение на гаранционните задължения. Представителя на обвинението Ричард Голомб сравнил ситуацията с покупка на автомобил заради неговият икономичен двигател, за да откриете след година, че разхода на гориво се е увеличил от 17 до 25 галона на миля.

http://www.avsforum.com/avs-vb/showt...236475&page=11

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jan 2010

hristoslav2,
    Да приемем, че българските институции, както обикновенно не са си свършили работата.
    Но според писмото и според спецификацията на телевизорите, произведени от Панасоник, нито една европейска държава, освен Швеция и Финландия не си е свършила работата. Това вече е подозрително.

10. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Panasonic TH-P46RT2B & TH-P42RT2B
    3D телевизори с Blu-Ray рекордер & HDD!

Panasonic Япония, представи първата поредица от 3D FullHD плазмени елевизори, включващи Blu-Ray recorder и твърд диск.
    Серията е с код RT2B и предлага два модела в размери 46 & 42 инча, които съчетават 3D изображение и може да записват върху BD дискове или на твърдия диск - имат индикативни цени от 5059$ за TH-P46RT2B и 4484$ за TH -P42RT2B.
    И двата телевизора възпроизвеждат Blu-Ray 3D (MPEG-4 MVC) дискове и да записват 2D и 3D(!!!) съдържание на BD диск или твърд диск с 500GB капацитет.
    Особено важно е, че могат да трансформират 2D съдържание в 3D!
    Разбира се Panasonic са включили стандартното оборудване - FullHD, 1080p, DLNA протокол.
    Да се надяваме че ще техни варианти ще се появят и на нашият пазар.

Panasonic 3DTV: Нови очила, нови размери, ново опресняване

http://www.fullhd.gr/images/stories/...n-gialia-a.jpg

След пуснатите на пазара 50 и 65 инча Panasonic 3D телевизори компанията сега пуска и по-малки размери 46 и 42 инча, дори панела им има ново название - Full Black Panel /поредният рекламен трик/.
    Новите 3D очила имат нови различни цветове и дизайн от сегашните.
    Тази нова серия няма да замени предната ,а ще допълни диапазона от предлагани модели. Новите очила ще имат нови наименования Small (тегло 38gr.) , Medium (тегло 39gr.) и Large (тегло 40gr.).
    Презареждат се от USB-то на TV.
    Повече инфо на IFA 2010.

11. Тук е от
    Jun 2010

Както вече писах, не се примирявах с привидно добрите резултати от калибрирането по PAL стандарта, затова и продължих с опитите. Онзи ден мисля, че постигнах добър успех. Ключов се оказа моментът с избора на еталонни изображения. Не знам защо, но бях пропуснал факта, че ентусиастите, създали HCFR, са си направили прекрасно DVD именно за PAL/SECAM и то точно за нуждите на техния софтуер. Напълно безплатно е и може да се свали от http://www.homecinema-fr.com/colorimetre/index_en.php
    Скролвате малко надолу, докато стигнете до точка Patterns DVD и кликате на .ISO файла. Има една подроност – след като го дръпнах и директно се опитах да го запиша като image, не се получи правилна DVD структура. Чак след като записах всички файлове от VIDEO_TS папката директно на DVD, сработи. И още една подробност – малкото текст, който има в DVD-то е на френски, но не е голяма драма, малко е и в краен случай гугъл може да го преведе, ако дотолкова не се оправите.

И така, този път започвам с настройките, а след това и с графиките. Аз малко се поизненадах, защото настройките се получиха доста различни от това, което бях постигнал преди, но пък графиките показват, че така трябва да са. Иначе като усещане за картинката, на пръв поглед ми се стори, че много червенее и стойностите на черното са твърде ниски, но след като изгледах първа серия на “Кръстникът”, сега като връщам предишни настройки и не ме радват.

Настройки, версия 2 от 24.07.2010г.

Режим на картината "Професионален2", тъй като при мен "Професионален1" се използва за REC.709.

Контраст: 53
    Яркост: -3
    Цвят: 28
    Рязкост: 6
    Еко-режим: Изкл.
    P-NR: Изкл.

Настройката на цвета е важно да е на 28, тъй като този телевизор няма отделни настройки на светимостта или яркостта на всеки отделен цвят и само чрез глобалната настройка на цветовете можем да постигнем правилното процентно съотношение на цветните яркости, а именно R+G+B=100%, където R=21%, G=71%, B=8%.

По-нататък, ето и допълнителните настройки (за да имате достъп до тях, трябва предварително да сте ги активирали от Меню - Настройки - Разширени (isfccc) - Вкл.):

При тези настройки понеже няма цифрово изражение на стойностите, с +1 обозначавам бутването на плъзгача с една степен надясно, а с -1 съответното бутване наляво:

Баланс на бялото:

R-ниво - +10
    G-ниво - 0
    B-ниво - +5
    R-изключване - +9
    G-изключване - +2
    B-изключване - +8

Режим цветове:

R-нюанс - 0
    G-нюанс - +7
    B-нюанс - +3
    R-насищане - 0
    G-насищане - +16
    B-насищане - +7

Гама - 2.2

Ето и графиките:

Тук съм много доволен от постигнатите стойности на Delta E. Игнорирам отчитанията на 0, 10 и 20 IRE, тъй като там грешките на колориметъра са гигантични и обикновено не се взимат насериозно:

Кривата на светлодобива успях да я залепя за еталонната, въпреки че тези 75 cd/m2 на мен са ми малко ярки, но пък уредът казва, че така е по стандарт. Ако не ми харесва, ще си намаля малко контраста.

Гамата винаги лекинко играе, но важното е, че общото ниво е където трябва

Ето и събраните в центъра цветове:

И отново най-слабата част - самият цветен баланс. Резултатите за много по-добри от предишните, но пак магентата леко бяга. За окото обаче, разликите са трудно видими, да не кажа направо невидими.

12. Member
    Тук е от
    May 2010

Цитат Първоначално публикувано от joro_abv
    @bobev и всички които се интересуват - наскоро дискутирахме DLNA streaming-а и накъсването без видимо натоварване на РС-то. Обещах да пробвам с директен кабел, но така и все още не съм го направил. Опасенията ми че рутер-а може да е тясно място , обаче се потвърдиха. Имам Cisco/Linksys wrt160n и го карах с оригиналния фърмуер (от мързел :-)). Съответно и въпросното адско накъсване. Току що му сложих едно DD-WRT и чудо ... накъсването намаля драстично. Преди нямаше място да не накъсва, сега - накъсва за около 3-4 секунди на всеки около 20. Не че е гледаемо така, но потвърждава теорията ми, че рутер-а е значителна част от играта. Още не съм пуснал и настроил QoS-а, което би трябвало да подобри нещата още повече.

Между другото пристигна 5 годишната гаранция - трябваше им месец и половина да отпечатат една хвърчащо листче ама ... нали дойде :-). По добре късно отколкото никога !
    Wi-Fi не става за прехвърляне на такова съдържание (филми), ако те интересува лага особенно. Но то TV е виновно, явно няма памет да кешира съдържанието. Може да пробваш да махнеш криптирането на връзката за да видиш как се държи. Според мен ще има съществена разлика. Тия рутерчета дето ги продват за крайни потребители са някакви слабички ментета. LinkSys също спадат в категорията, само дето им искат 2-3 пъти повече пари (някой трябва да плаща за надписа by Cisco ).

13. Тук е от
    Apr 2010

Цитат Първоначално публикувано от portokala123
    Wi-Fi не става за прехвърляне на такова съдържание (филми), ако те интересува лага особенно. Но то TV е виновно, явно няма памет да кешира съдържанието. Може да пробваш да махнеш криптирането на връзката за да видиш как се държи. Според мен ще има съществена разлика. Тия рутерчета дето ги продват за крайни потребители са някакви слабички ментета. LinkSys също спадат в категорията, само дето им искат 2-3 пъти повече пари (някой трябва да плаща за надписа by Cisco ).
    М'да ... така изглежда. Ще инвестирам в медиа плейър, ама за сега, така и така нямам - рекох да си поиграя :-).

14.  

15. Тук е от
    Jun 2010

Колко съм горд, че и моите скромни познания ме заведоха до този извод - проблемацията явно е в малкият кеш на тв-то, а компютърът няма нещо общо.

16. Тук е от
    Apr 2010

Цитат Първоначално публикувано от boboev
    Колко съм горд, че и моите скромни познания ме заведоха до този извод - проблемацията явно е в малкият кеш на тв-то, а компютърът няма нещо общо.
    Абе ... по-добре бърза връзка, щото буфера ... да е голям, да е голям ... колко да е голям :-D ... пък за да се напълни тоя буфер като е бавно пак чакаш.

17. Тук е от
    Jul 2010

Как да вляза в сервизно меню на 32u10е нямам бутон recall на дистанционното(или поне не го виждам )???
    p.s. намерих го не си правете труда

18. Тук е от
    Jun 2010

Здравейте, все още чакам инфо как да вляза в сервизното меню на моя V20. Искам да проверя наработи ли заветните 200 часа.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Blu-Ray Player Panasonic / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 16
    Последно: 17-09-22, 23:36
  2. Отговори: 1522
    Последно: 06-02-13, 15:37
  3. Отговори: 1408
    Последно: 25-12-11, 15:35
  4. Philips LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Philips телевизори
    Отговори: 1760
    Последно: 26-12-10, 16:39
  5. LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 2262
    Последно: 06-12-10, 20:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе