Аз съм си пуснал плазмата на 2 ч. да ме пита дали да не се изключи. Страх лозе пази
Аз съм си пуснал плазмата на 2 ч. да ме пита дали да не се изключи. Страх лозе пази
А защо никой не допуска ,че въпросната бройка може да има софтуерен или хардуерен проблем и някоя от системите за защита не работи ,което е довело до прогаряне?
Има ли разлика между сигнал по ХДМИ от Блурей, медия плеър, сателитен ресивър и компютър?Първоначално публикувано от hristoslav2
Сигнала по HDMI може да бъде в много разновидности, които да влияят на наличните настройки.
Съмнявам се да има значение за скоростта на прогаряне обаче.
Както и очаквах, след 9 часа slideshow на въпросните картинки, ефект нямаше. Довечера като си легна ще оставя wallpaper-ите да се въртят. От всичко, което прочетох по темата, редно е въпросното прогаряне, ако не е трайно, да изчезне след грубо около 3-4 пъти повече време, отколкото е нормално, за да се получи. Или нещо от сорта на 200+ часа. Ама не мисля, че ще имам нерви да въртя някакви картинки 200 часа с някаква надежда.
@Loreti - нямам нито кабелна телевизия, нито стайна или вътрешна антена. Може би това е основната причина за гафа, макар че skroll bar-a в първите месеци не му давах почивка.
Колкото до G30 въобще, и аз си мисля, че е силен телевизор, просто не е подходящ за моя начин на употреба. Ако имам късмет, може докато ми трае 5 годишната гаранция нещо да се прецака и да ми го сменят Това е възможно най-лошия вариант по принцип, но пък би ме устроил перфектно. Ако ли пък не ще си го гледам прегорен и ще си спомням за буйните си младини.
@hristoslav2 - съвсем са си уместни предположенията ти. Но живея сам, което ги изключва като опции, защото най-големия престой на телевизора включен и показващ въпросния wallpaper е бил: филм; свършва филма и отивам до магазина, за да си взема нещо; прибирам се и отново филм. Нямам ситуация, в която съм го оставял повече от 20 мин по този начин. А и auto standby винаги е било на 2 часа.
@svetlio1 - допускам го от момента, в който видях отпечатъците. Затова и не съм се отказал от идеята да се обърна към магазина, от който го купих за консултация. Помолил съм и познат в тази свера за съдействие. Умишлено изчаквам, за да се нареди целия пъзел.
Възможно е субтитрите да са прегоряли ако съм имал нещастието да гледам много на брой последователни филми (независимо дали става на въпрос в рамките на 1, 2 или 10 дни), които не са във формат 16:9. По този начин филмът е бил с черни полета отгоре и отдолу, а субтитрите са се откроявали на черното поле отдолу. Това, с липсата на outline на субтитрите и ако действително pixel orbiter-a бидейки на auto, в режим различен от телевизия или употреба на вградения плейър, не работи, ми се стува възможен сценарии за сравнително 'млада' плазма.
Логото и на мен не ми е ясно как се е отпечатало. Използвам единствено bsplayer. Ако евентуално по някакъв начин картината през този плейър, пусната на full screen 'прозира', по този начин макар и гледайки филм, под черното може да се вижда отново този надпис. Но щом не ми е направило впечатление да прозира, то дори и да е така, е в малка степен, която в никакъв случай не би позволила подобно прегаряне.
Моля за малко помощ!При настроика на dvb-c тунера на ТВ Panasonic TX-L42E30E след запаметяване на каналите къде да намеря "auto system update "отметката за която пише на първа страница за да не ми се разбъркват каналите?
Колеги, обяснете за каква регистрация в сайта на Panasonic става дума. Преди седмица- две се сдобих с P42S30E от техномаркет и си доплатих за 3 годишна удължена гаранция и застраховка към Uniqa.Не ми споменха нищо за регистрация в сайта на Panasonic?
Стандартната гаранция на телевизорите Панасоник е 2 години. За 5 годишна гаранция обичайно се правят промоции, съгласно които трябва да си си купил телевизор в даден срок от магазин със стандартна 2 годишна гаранция и да предоставиш на Панасоник данни за покупката си, след което ти връщат един pdf файл, с който получаваш 3 години горница над стандартните 2.Първоначално публикувано от color
В твоя случай, просто си си доплатил за т.нар. удължена гаранция, която предлагана от застрхователно дружество е дори мисля с по-широко покритие. Но тук може и да греша, зависи от сделката, която даденото застрахователно дружество е направило с търговската верига, от която си направил покупката.
skydancer
значи нямаш никаква ТВ?
и телевизора го ползваш само като монитор?
или аз не съм разбрал нещо :rolleyes:
@ skydancer - мисля, че разбрах какво имаш предвид относно гаранцията. По твоя проблем имам въпрос. Този " отпечатан" образ вижда ли се когато гледаш филм или предаване по телевизията или се забелязва само на статично изображение с бял фон? Ако не се натрапва при обичайното ползване на телевизора, аз не бих му обръщал чак толкова внимание, за мен качеството на цветовете и изображението изобщо са достатъчен приоритет. Доста време четох в мрежата "за и против" плазмените екрани и за себе си реших да си купя плазмен телевизор, осъзнавайки риска от прегаряне. И хич не съм разочарован от качеството засега :rolleyes: Дано да успееш да се справиш с проблема, успех.
Пускай бялата лента да върви с часове според мен тя ще оправи най много нещата. Биле са нужни часове да прегори сега пак ще са нужни часове за да се изравни положението.
Хора,
аз отдавна писах по тези теми с прегарянето (( Имам си бтв лого и нищо не го маха, макар че не съм пробвал да пускам програми или картинки за цяла нощ. Интересното и при мен е, че въпросната програма не е гледана никога повече от 5 часа на денонощие, като тези 5 часа не са постоянни, а със смени за определени минути и даже часове.
Логото си стои и се вижда на определени едноцветни фонове, но не на всеки цвят. Даже към логото на бтв си имаме и бейби тв малко Това пък не знам как е станало, тъй като тази програма не е гледана по 5 часа, ами примерно по 2-3 на ден ?!?
никога тв-то не е гледано да кажем по 10 часа на една програма ?!?
Луда работа, но това е, оправия няма
При закупуването на VIERA FULL HD телевизор в периода от 01 ноември – 31 декември 2011, Panasonic осигурява 5 години пълна гаранция като подарък.Първоначално публикувано от color
Чрез тази промоция искаме да обърнем внимание на надежността и качеството на продуктите на Panasonic.
линк
Моля който знае да ми обясни,спешно ми е!Първоначално публикувано от goiko
@ skydancer:
Нали правиш разлика м/у Wallpaper и Screensaver - едното е статично, другото е динамично (движещо се). Нормално е ако си сложил wallpaper да ти се отпечата !!!
А и не знам с какъв плеър си и как гледаш филмите, но АКО ИМА ЧЕРНИ ЛЕНТИ И СУБТИТРИТЕ СА ТАМ - нормално е да се отпечатат. Това ти е максималата градация и дефакто става статична област, т.е. - предпоставка за отпечатване на образа. Аз ползвам smplayer или vlc защото ползвам linux и съм нагласил плеърите да "разгъват" картината на цял екран, без черни ленти и проблеми няма !
Не знам как ги виждате тия "прогорели" плазми - да не обикаляте пред телевизора през половин час, с лупа в ръка ?!?
Гледайте си TВ-то и се наслаждавайте на картината ! То ако вземем на всяко нещо умишлено да му търсим кусури - никога няма да си го купим.
Аз се кефя на картината вече втора година и хич не ми дреме дали ще прогори, или ще се отпечата нещо. Просто не гледам и не мисля за такива работи.
Плазмата ми отвори очите и ме е яд , че смених няколко LCD преди това и все нещо им куцаше в картината.
А и LCD едва ли пак ще си купя...