ripster, когато го ползваш за монитор, на 1920*1080 ли е настроена резолюцията на десктопа?
ripster, когато го ползваш за монитор, на 1920*1080 ли е настроена резолюцията на десктопа?
RIPSTER, поиграй си с настройките от самия телевизор - различните опции за "подобряване" на картината, режимите (normal, professional, etc.), наситеността на цветовете и т.н.
lazarus18, ок ще потърся.
Loreti, не го ползвам като монитор. Просто за момента мога да включа или монитора или телевизора поотделно и ме мързи да сменям през 1 час. Проблемът ще го реша след малко, след като купя кабел.
FearMe, да, разбира се, че е 1920х1080
Creep, ще го направя веднага след като сменя кабела .
Весели празници на всички !
Пожелавам по 100 000 часа безотказна работа на вашите телевизори !!!
Да ти се връща тъпкано!Първоначално публикувано от Loreti
Намерих си ето този pixel mapping тест. Поиграх си малко с Overscan-a и всичко заспа. Явно не съм си въобразявал. Образът доста се изчисти. Преди това също като сменях режими (Cinema, THX и т.н.) се resize-ваше и екранът, но сега се оправи.
Оправих се и с HDMI кабела, така че звука да си излиза от колоните на PC.
След промените изтествах още малко и нещо ми направи впечатление. На места на филмите се забелязваше едно леко насичане. През видеодрайверите настроих телевизора на 60Hz (мислех, че щом навсякъде е 50Hz по default, то така трябва да си бъде, но уви) и нещата се пооправиха значително, но въпреки това на моменти отново се случва. Intelligent Frame Creation е изключен нарочно.
Аз бих ти препоръчал, първо да погледнеш инфото за видеофайла, който пускаш и след това да си настройваш херците на телевизора. При Blu -Ray филмите и повечето MKV-та са 24Hz-а. Тоест, 24 FPS. На това се дължи и насичането.Първоначално публикувано от RIPSTER
Това си е проблем при подаването на сигнал през компютъра. Много често се постигат истински 24 кадъра - 23,976 за да сме точни - а точно така са заснети 99% от филмите.
Добавих информация в поста за панелите
https://forum.setcombg.com/index.php...html#msg456833
Всъщност проблема май се оказа в плейъра. Нещо явно VLC-то се дъни, защото на няколко други плейъра с един и същ филм няма грижи. Скоро ми предстои преинсталация, така че ще действам внимателно с кодеците, за да изолирам проблема.
P42G20E
Имам един странен "проблем". Когато съм пуснал PS3-ката на HDMI 1, цифровата ефирна телевизия спира. Когато изклуча PS3-то се пуска.
Това е нормално. В момента в който телевизорът регистрира подаван сигнал ,през някой от входовете-превключва веднага на него.
Това е ок, но после като се опитам да превключа пак на ТВ, ми дава на цифорвата ефирна телeвизия "no signal". Като изключа PS3, сигнала се връща -LOLПървоначално публикувано от hristoslav2
Колеги , от вчера и аз съм с P42G20ES. Жената ме изнуди , иначе се бях спрял на по евтини варианти - U и X сериите.
Доволен съм от ТВ-то. Оправих се с каналите на цифровата и настройките. Исках да пробвам и плейването през USB-флашка и SD-карта , но не мога да ги подкарам. Изчетох темата , но не можах да разбера къде се получава регистрационното видео от DivX. USB-то е форматирано на система FAT32 и ТВ-то го разпознава , но не може да го отваря.
Здравейте,
от 2 дни съм горд собственик на P42G20ES. Поздрави за форума и за търпението и ентусиазма на админите.
Кажете ми, моля, да очаквам ли по-добра картина от цифровите канали след като си купя CAM модул от BLIZOO. В момента съм с цифров приемник, който е свързан със SCART кабел за 2 лева (Такива ги доставят) и определено изображението се променя при всяко докосване на кабела.